ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ …ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

05 Οκτωβρίου 2012
(0 ψήφοι)

Ήρθε πάλι ο Οκτώβριος! Άρχισαν πάλι και οι καταλήψεις στα σχολεία! Οι καταλήψεις είναι εποχιακό φρούτο συνήθως! Έρχονται κάθε τέτοια εποχή και ευδοκιμούν σε χώρες που είτε έχουν οικονομικά προβλήματα (βλέπε Ελλάδα), είτε έχουν πολιτικά προβλήματα (ξαναβλέπε Ελλάδα).

Από τότε που ήμασταν εμείς παιδιά το θυμάμαι αυτό το μοτίβο και να πω και την αλήθεια δεν νομίζω ότι θα αλλάξει. 40 χρόνια φούρναρης… που λέει και το δημώδες! Παρόλο το γεγονός ότι είναι αντισυνταγματικό γιατί όπως και να το κρίνεις είναι κατάληψη Δημοσίου κτιρίου, οι μαθητές συνεχίζουν να μην πτοούνται. Είναι μια μορφή αντίδρασης από μέρους τους μου είπε κάποια μαθήτρια σήμερα το πρωί. Και εμείς κάποτε έτσι αισθανόμασταν (ορισμένοι δηλαδή), γιατί υπήρχε και υπάρχει και θα υπάρχει και η μερίδα εκείνη των παιδιών που απλά θέλουν να χάσουν μάθημα ( και το λέω ορθά κοφτά κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια). Όχι επειδή μεγαλώσαμε ξεχάσαμε ότι κάποτε ήμασταν και εμείς παιδιά και κάναμε ακριβώς τα ίδια!

Βέβαια εδώ κάπου όμως πρέπει να ελλοχεύει και η λογική. Ναι κάνω κατάληψη γιατί δεν έχω καθηγητές, ναι κάνω κατάληψη γιατί δεν έχω βιβλία και εγώ μαζί σου σε αυτό, όχι όμως κάνω κατάληψη γιατί δεν έχω πετρέλαιο όταν έξω κάνουν ακόμα μπάνιο και έχει 30 βαθμούς ζέστη! Σε τέτοιες περιπτώσεις περιμένεις να δεις τι θα γίνει και αν κρυώσει ο καιρός και ΑΚΟΜΑ συνεχίζεις να μην έχεις πετρέλαιο ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! Αν και νομίζω ότι υπάρχουν φορείς που μπορούν να βοηθήσουν χωρίς να είναι υποχρεωτικό το μέτρο «κατάληψη».

Εν πάση περιπτώση οι καταλήψεις αρχίσανε στα σχολεία του δήμου μας και οι δρόμοι γεμίσανε παιδιά που κάνουν τη βόλτα τους, οι καφετερίες παιδιά που πίνουν το καφέ τους… όλα ακριβώς τα ίδια. Αναρωτιέμαι θα υπάρξει κάποτε μια σχολική χρονιά που να μην χρειάζεται να γίνουν καταλήψεις. Που να αρχίσει κανονικά χωρίς διάφορες ελλείψεις και να τελειώσει κανονικά, χωρίς απεργίες καθηγητών ίσως; Μάλλον πολλά ζητάω! Και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας και τα νέα μέτρα για την παιδεία χλωμό το κόβω για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση που «φοριέται».

Καταλήψεων συνέχεια λοιπόν ….. απλά παιδιά αν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, προσέξτε τουλάχιστον τα δημόσια κτίρια γιατί και η φθορά δημόσιας περιουσίας τιμωρείτε και αυτή και μάλιστα αρκετά αυστηρά. Αν μη τι άλλο οι φθορές επιβαρύνουν και τη δική σας τσέπη εμμέσως εφόσον οι γονείς σας πληρώνουν με τους φόρους τους για τις αποκαταστάσεις και σε τέτοιους δύσκολους καιρούς δεν περισσεύουν σε κανένα οπότε ..χαρτζιλίκι τέλος μετά.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top