Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Πότε είναι η Γιορτή της Γυναίκας – 2020 (Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας)

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι και καλή εβδομάδα σε όλους μας .Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκαςσήμερα 8 Μαρτίου και  σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα. 

Ημέρα της Γυναίκας -Γιατί τη γιορτάζουμε, τι συνέβη στις 8 Μαρτίου 1857  [εικόνες] | ΓΥΝΑΙΚΑ | iefimerida.gr

Τα τελευταία 15 χρόνια, στόχος της Ημέρας είναι μας υπενθυμίσει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς.Τα τελευταία 15 χρόνια, στόχος της Ημέρας είναι μας υπενθυμίσει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς.

Πότε εορτάστηκε για πρώτη φοράΠότε εορτάστηκε για πρώτη φορά
Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Το 1911, η Ημέρα της Γυναίκας διοργανώθηκε στη Γερμανία με πρωτοπόρο τη θεωρητικό Κλάρα Τσέτκιν, μαζί με 100 εκπροσώπους από 17 χώρες.
Στη Ρωσία, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση ο Λένιν πείστηκε από τη φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι και καθιέρωσε την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία στη χώρα, ωστόσο σύντομα το πολιτικό υπόβαθρο της γιορτής ξεθώριασε και πλέον η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως έκφραση αγάπης και εκτίμησης προς το ωραίο φύλο.

Από το 1975 η Ημέρα της Γυναίκας τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.Από το 1975 η Ημέρα της Γυναίκας τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Ημέρα της Γυναίκας -Γιατί τη γιορτάζουμε, τι συνέβη στις 8 Μαρτίου 1857 [εικόνες]   | iefimerida.gr 0

Γιατί θεσμοθετήθηκεΓιατί θεσμοθετήθηκε
Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ηταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.
Όταν πρωτοθεσμήθηκε η ημέρα αυτή, γυναίκες από διάφορα κράτη απαίτησαν να έχουν δικαίωμα ψήφου, το οποίο πρώτες οι γυναίκες της βρετανικής αποικίας της Νέας Ζηλανδίας απέκτησαν επισήμως το 1893.
Παρ' όλα αυτά, χρειάστηκε περίπου ένας αιώνας για να αποκτήσουν το δικαίωμα αυτό οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, καθώς πέρυσι τους δόθηκαν δημόσια αξιώματα και ίσα εργασιακά διακαιώματα με τους άντρες.

Σήμερα, όταν μόνο το 1/5 των κοινοβουλευτικών εδρών καταλαμβάνονται από γυναίκες και υπάρχουν μόνο 19 αρχηγοί κρατών γένους θηλυκού (από τις περίπου 196 υποψηφιότητες), γίνεται αντιληπτό πως μπορούν να αλλάξουν ακόμη πολλά πράγματα.Σήμερα, όταν μόνο το 1/5 των κοινοβουλευτικών εδρών καταλαμβάνονται από γυναίκες και υπάρχουν μόνο 19 αρχηγοί κρατών γένους θηλυκού (από τις περίπου 196 υποψηφιότητες), γίνεται αντιληπτό πως μπορούν να αλλάξουν ακόμη πολλά πράγματα.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των γυναικών-μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχει τριπλασιαστεί μεταξύ του 1994 και του 2014, αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με το ανδρικό φύλο. Σύμφωνα με έρευνα της Independent, σε περίπου 118 χρόνια θα λυθεί εντελώς το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των γυναικών, ενώ σήμερα από τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, μόνο οι 55 είναι γυναίκες.Να σημειωθεί πως ο αριθμός των γυναικών-μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχει τριπλασιαστεί μεταξύ του 1994 και του 2014, αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με το ανδρικό φύλο. Σύμφωνα με έρευνα της Independent, σε περίπου 118 χρόνια θα λυθεί εντελώς το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των γυναικών, ενώ σήμερα από τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, μόνο οι 55 είναι γυναίκες.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επισημαίνει πως το παγκόσμιο γυναικείο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί κατά 1 δισεκατομμύριο τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά μεγάλο ποσοστό έχουν τα προνόμια που είχαν οι άντρες το 2006.Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επισημαίνει πως το παγκόσμιο γυναικείο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί κατά 1 δισεκατομμύριο τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά μεγάλο ποσοστό έχουν τα προνόμια που είχαν οι άντρες το 2006.
Ποιο είναι το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας φέτος - Φλέογοντα ζητήματαΟι τωρινοί στόχοι, οι οποίοι πρόκειται να έχουν την ίδια θεματολογία μέχρι το 2030, έχουν στόχους: τηn διείσδυση των γυναικών, ως ένας πυρήνας, στην  παγκόσμια οικονομία και την καταπολέμηση την φτώχειας σε όλο τον κόσμο. Επίσης υπενθυμίζονται τα επιτεύγματα των γυναικών τον τελευταίο αιώνα, ενώ σε ορισμένες χώρες η σημερινή μέρα είναι εθνική αργία για το γυναικείο φύλο.
Εκτός από το μισθολογικό χάσμα που απασχολεί κρατικούς και μη φορείς, η προσπάθεια ευαισθητοποίησης όσον αφορά την γυναικεία κακοποίηση, είναι ακόμη ένα φλέγον ζήτημα.

Εκτιμάται ότι 120 εκ. Γυναίκες κάτω των 20 ετών έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Περισσότερο από το 1/3 των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία σε κάποια φάση της ζωής τους και κυρίως στην εφηβεία ή την περίοδο της εμμηνόπαυσης.Εκτιμάται ότι 120 εκ. Γυναίκες κάτω των 20 ετών έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Περισσότερο από το 1/3 των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία σε κάποια φάση της ζωής τους και κυρίως στην εφηβεία ή την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Πηγή: iefimerida.gr 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας : Η ιστορία του 1857 και η γιορτή - ΤΑ ΝΕΑ

Φυσικά και θα ξεκινούσα με την Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και από την Μπουμπουλίνα μέχρι και σήμερα οι γυναίκες δίνουν μεγάλους αγώνες σε όλους τους τομείς της ζωής αλλά υπάρχουν όμως και οι χώρες εκείνες που δεν εκτιμούν καθόλου την γυναίκα ,την έχουν γαι ''σκουπίδι''ας μου επιτραπεί η έκφραση και δυστυχώς όσοι οργανισμοί και εαν προσπαθούν για αυτές τις γυναίκες που δοκιμάζονται καθημερινά δεν αλλάζουν και πολλά .Τέλος πάντων θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες αλλά νομίζω πως αυτά φτάνουν για σήμερα και για να κλείσω θα ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλες και ειδικά σε εκείνες τις γυναίκες που βρίσκονται στο κρεββάτι του πόνου ,σε διαδικασία εξωσωματικής ,σε διαδικασία χειμιωθεραπειών κτλ κτλ ,χρόνια μας πολλά κυρίες μου και του χρόνου Πρώτα Ο Θεός να το γιορτάσουμε όπως αρμόζει στην ημέρα.

Καταρχάς να πώ και από εδώ ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους τυχερούς μας φίλους που κέρδισαν τα 12 χρήσιμα δώρα στην κλήρωση που κάναμε το Σάββατο που μας πέρασε και όπως είπαμε εκεί νέος μεγάλος διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα και η διάρκεια του θα είναι άλλες 15 ημέρες ,δυο εβδομάδες λοιπόν για να μπορείτε να συμμετέχετε όσοι πιο πολλοί μπορείτε .Τα δώρα που θα σας ανακοινώσω παρακάτω είναι μια προσφορά των κοινωνικών παντοπωλείων που εδρεύουν στον δήμο μας και ιδρυτής φυσικά είναι ο αξιότιμος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδιασμό ''Τα πάντα για την Βόλβη''και ξανά υποψήφιος για την δημαρχία κύριος Ιωάννης Βαλερής.

Πάμε όμως να δούμε τα νέα για τον καιρό ,τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 8 Μαρτίου και επανέρχομαι με τον διαγωνισμό και φυσικά με το τραγούδι της ημέρας που θα είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλες τις κυρίες που μας ακολουθούν καθημερινά και δίνουν ένα μεγάλο ''παρών''στην μουσική μας παρέα εκεί στην ομάδα μας στο facebook.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Συννεφιασμένη και βροχερή η Δευτέρα - Πού και πότε θα σημειωθούν τα φαινόμενα.

Καιρός τώρα: Συννεφιασμένη και βροχερή η Δευτέρα - Πού και πότε θα σημειωθούν τα φαινόμενα

Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα κεντρικά και τα νότια.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, και το βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

 
 

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 8 Μαρτίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 8 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

415 Λιντσαρίστηκε και κατακρεουργήθηκε από χριστιανούς η Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός Υπατία, η οποία στη συνέχεια ταυτίστηκε με την Αγία Αικατερίνη!!! (Γεν. 370)

1907 Γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας.

Σαν σήμερα 8 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1910  Ο βασιλιάς της Ισπανίας παρέχει στις γυναίκες το δικαίωμα φοίτησης στο Πανεπιστήμιο.

1911 Γιορτάζεται για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η Β' Διεθνής Συνδιάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών, που συνήλθε στην Κοπεγχάγη το 1910, καθιέρωσε, μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν, τη μέρα της 8ης Μάρτη ως Διεθνή Μέρα της Γυναίκας

1922 Η Νομαρχία Αττικής εγκρίνει την απόφαση του Δήμου Αθηναίων για την παραχώρηση έκτασης στην περιοχή Περιβόλα Αμπελοκήπων, προκειμένου να κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

1922 Αρχίζει στο Παρίσι διεθνής διάσκεψη με θέμα τον συνεχιζόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Οι συνομιλίες αποτυγχάνουν και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκληρωτική ήττα του ελληνικού στρατού και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

1924 Η ελληνική κυβέρνηση (του Αλέξανδρου Παπαναστασίου) αναγνωρίζει τη σοβιετική εξουσία και συμφωνείται η επανάληψη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - ΕΣΣΔ.

1944 Τελειώνει η Μάχη της Κοκκινιάς μεταξύ των δυνάμεων του ΕΛΑΣ από τη μία πλευρά και των Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους από την άλλη. 

1950 Ο στρατάρχης Κλίμεντ Βοροσίλοφ ανακοινώνει ότι η Σοβιετική Ένωση κατασκεύασε ατομική βόμβα.

1952 Στις ΗΠΑ, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου της Φιλαδέλφειας ανακοινώνουν την τοποθέτηση της πρώτης τεχνητής καρδιάς σε ασθενή.

1963 Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από επεισόδια στη Βραζιλία, όταν οπαδοί της Σάο Πάολο κατηγορούν τον Πελέ, ότι πέτυχε τα 5 γκολ της Σάντος χρησιμοποιώντας μαύρη μαγεία

1970 Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου σημειώνεται από την ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση «Εθνικό Μέτωπο», καθώς απογειώνεται με ελικόπτερο από το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής για να μεταβεί στη Μονή Μαχαιρά, για το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου.

1974 Ανοίγει στο Παρίσι το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ.

1995 Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται ο Κωστής Στεφανόπουλος, στην τρίτη ψηφοφορία, που διεξάγεται στη Βουλή.

1999 Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία εντάσσονται στο ΝΑΤΟ ανεβάζοντας σε 19 τα κράτη - μέλη του.

  -Πηγή-Thepressroom.gr 

Και πάμε μαζί να δούμε ποιος ο διαγωνισμός μας και ποια τα δώρα και δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε καλύτερα το άρθρο σήμερα Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας .Πριν ξεκινήσω να σας γράφω για τον διαγωνισμό να ευχαριστήσω και από εδώ τον μεγάλο μας χορηγό κύριο Ιωάννη Βαλερή για όλα όσα κάνει και για εμάς αλλά πάνω απ΄'ολα για εσάς που στηρίζετε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Τα χρήσιμα και σπουδαία δώρα είναι τα εξής-

Το κοινωνικό παντοπωλείο Ν.Απολλωνίας προσφέρει - 5 Λίτρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 λίτρα αραβοσιτέλαιο 

και 5 λίτρα Ηλιέλαιο ( ΑΥΤΆ ΘΑ ΔΩΘΟΎΝ ΣΕ 3 ΤΥΧΕΡΟΥΣ )
 
Το κοινωνικό παντοπωλείο Ορεινού όγκου του δήμου Βόλβης προσφέρει -
 
2 Κιλά κρέας (χοιρινό ή μοσχαρίσιο)
 
2 Κιλά Μπριζόλες 
 
2 Κοτόπουλα ( και αυτά είναι για 3 τυχερούς )
 
Το κοινωνικό παντοπωλείο Στίβου που βρίσκεται ύπο σύσταση  προσφέρει -
 
2 Κιλά Μέλι 
 
2 Κιλά Τυρί 
 
Και ένα εξαιρετικό μπουκάλι Κρασί 
 
Και τέλος ένας φίλος της σελίδας μας που δεν θέλει να μας πει το όνομα του ,τουλάχιστον δεν θέλει να αναφέρουμε το ονομά του αλλά τον ευχαριστούμε πάρα πολύ ,προσφέρει 
   2 Κιλά Τσιπούρες 
 
2 Κιλά λαυράκια ( και αυτά για 2 τυχερούς ) 
  Και μια Πλήρες σειρά Ελληνικών  Γραμματοσήμων του 1980 .
 
Αυτά λοιπόν είναι τα 12 μεγάλα και χρήσιμα δώρα που καλείστε να διεκδικήσετε λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό μας που διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook και θα διαρκέσει 15 ημέρες από σήμερα και με τα πολύ απλά βήματα που γνωρίζετε μπαίνετε και στην μεγάλη κλήρωση.Τι πρέπει να κάνετε ;;καταρχάς να είστε μέλος στην ομάδα μας ,έπειτα όταν βλέπετε τις αναρτήσεις καθημερινά και τα Σαββ/κο με το τραγούδι της ημέρας ,αφήστε το like σας και τα σχόλια σας και καλή επιτυχία σε όλους σας.
 
Πρίν σας αποχαιρετήσω θα ήθελα να πω και δυο λόγια για το χτεσινό ''αίσχος'' που διαδραματίστηκε στην Ν.Σμύρνη στην Αθήνα .Λυπάμαι και ντρέπομαι πραγματικά που έχει καταλυθεί και επίσημα από χτες το Σύνταγμα ,έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματα μας ως ελέυθεροι πολίτες και εύχομαι να πληρώσουν όλοι ,μα όλοι για όλο αυτό που ζούμε !!!! Το ''ΠΟΝΑΩ'' ακόμη ηχεί στα αφτιά μου από το παλικάρι το άοπλο που το σακάτεψαν στο ξέλο λες και ήταν ο μεγαλύτερος εγληματίας του κόσμου ,ούτε τα κ΄ρανη δεν έβγαλάν ,να δούμε ποιοι είναι  ,λές και ζούσανε τον πόλεμο των άστρων ......Θα πού περισσότερα στο live της ερχόμενης Πέμπτης μιας και πραγματικά δεν έχω λόγια για το συμβάν ,όχι δεν έχω λόγια .....
 
 
Και κλείνω με το τραγούδι της ημέρας που χαρίζω εξαιρετικά σε όλες μας όλες τις γυναίκες του ντουνιά ,χρόνια μας πολλά κορίτσια ,υγεία ,δύναμη ,αισιοδοξία και υπομονή και του χρόνου Πρώτα Ο Θεός να γιορτάσουμε την ημέρα όπως τις αξίζει ...Καλή εβδομάδα μας ,χαμόγελα παντού ,θετική ενέργεια παντού και προσευχή ...Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ .
 
 
 

 

Top