ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

10 Ιανουαρίου 2012
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

volvi

Βόλβη

Το όνομα της δεύτερης μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας και των δύο ιστορικών οικισμών, στη βορειοανατολική όχθη της.

Ένα όνομα που σήμερα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της διοικητικής δομής έξι πρώην δημοτικών ενοτήτων (Ρεντίνας, Αγίου Γεωργίου, Μαδύτου, Εγνατίας, Αρέθουσας και Απολλωνίας), σαράντα περίπου οικισμών και το σύνολο ενός ανθρώπινου δυναμικού σχεδόν τριάντα χιλιάδων κατοίκων που το μέλλον τους έχει συνδεθεί οριστικά μεταξύ τους.

Βόλβη, το όνομα μιας τεράστιας έκτασης που με την ενοποίηση του Καλλικράτη ξεκίνησε το δικό της δρόμο για το μέλλον, κουβαλώντας ελπίδες, όνειρα μα ταυτόχρονα προβλήματα και ελείψεις.

Ξεκίνησε τον δρόμο για το αύριο ενσωματώνωντας χιλιάδες ανθρώπους, άγνωστους μέχρι χθές μεταξύ τους, σε μια κοινή πορεία.

Αυτός ο τόπος μας ο "Μέγας" και o "Μικρός". Αυτό το σήμερα που ζούμε χωριστά ο καθένας στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Αυτό το αύριο που καλούμαστε όλοι να το βαδίσουμε μαζί.

Τί είναι όλα αυτά;

Κοινό όνομα! Κοινό μέλλον! Κοινό αύριο!

Μα παράλληλα και ξεχωριστές παραδόσεις, ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, χωριστές δράσεις.

Τόσο διαφορετικοί μα ταυτόχρονα και τόσο ίδιοι μεταξύ μας.

Οι διαφορετικότητες δεν υπάρχουν ασφαλώς για να μας χωρίζουν. Υπάρχουν για να οριοθετούν την ιδιαίτερη θέση και την ιστορία του καθενός, μα θα μας επιτρέψετε να σημειλωσουμε πως υπάρχουν και για να μας καθοδηγούν και να μας διδάσκουν πως μπορούμε να γίνουμε "ένα" με τους άλλους, ξεπερνώντας αγκυλώσεις του χτες, προβλήματα, αντιθέσεις, εγωισμούς και μοκροτοπικισμούς.

Εκείνο που έχει σημασία λοιπόν είναι να βρεθούν οι συνδετικοί κρίκοι σε κάθε τομέα, μεταξύ όλων αυτών των τοπικών κοινωνιών και όλων αυτών των ανθρώπων που θα μπορέσουν να συμβάλουν σ' αυτή την κοινή πορεία του μέλλοντος.

Ένα τέτοιο συνδετικό κρίκο στον τομέα της Ενημέρωσης φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε κι εμείς.

Το volvinews έρχεται ως μια προσπάθεια σύνδεσης μεταξύ των τοπικών κοινωνιών του Δήμου μας και όχι μόνο φυσικά, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο κοινωνικό έργο, στην παράδοση και στα έθιμα κάθε τόπου, στην αγορά και την δυναμική του και ιδιαίτερα στην προβολή του.

Σε όλες τις δράσεις κάθε μιας τοπικής κοινωνίας.

Είτε αυτή είναι μεγάλη είτε μικρή. Είτε είναι στο "κέντρο", είτε στις παρυφές της "άγονης γραμμής" στην περιφέρεια του ορεινού όγκου.

Το volvinews με βάση τις δυνατότητες των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων, της τεχνογνωσίας και με το μεράκι που έχουμε, έρχεται να καλύψει κάθε τετραγωνικό εκατοστό του Δήμου μας, προβάλλοντας αρχικά σε ηλεκτρονική και αργότερα σε έντυπη μορφή, την καθημερινή δράση όπου και αν υπάρχει αυτή, τόσων χιλιάδων ανθρώπων με σεβασμό έναντι του καθενός ξεχωριστά.

Ξεκινάμε με αισιοδοξία, μέσα σε μια όχι και τόσο αισιόδοξη γενική κατάσταση, μα θα τα καταφέρουμε για τρείς κύριους λόγους.

Πρώτον όσο δύσκολα και να είναι τα χρόνια, ο λαός αυτός έχει αποδείξει πως αντέχει και ξεπερνά τα πάντα.

Θα βρούμε τον τρόπο και θα βρούμε το δρόμο μας, ότι κι αν συμβεί. Η ζωή δεν σταματά. Ο Έλληνας δεν λυγίζει εύκολα. Είναι σκληρό καρύδι και αν χρειαστεί γίνεται σκληρότερο. Γίνεται πέτρα.

Δεύτερο πιστεύουμε σε εσάς, στην βοήθειά σας και στην συνεργασία σας. ήδη έχουν βρεθεί νέα κυρίως παιδιά, από τον Ξηροπόταμο ως το Σχολάρι και από την Ασπροβάλτα έως την Περιστερώνα, που συμβάλλουν στο έργο μας και γίνονται καθημερινά οι ανταποκριτές και ρεπόρτερ του volvinews.

Δεν θέλουμε απλώς να καταγράφουμε γεγονότα. Θέλουμε να τα ζούμε μαζί σας και αυτό σμβαίνει με την δική σας συμμετοχή.

Και τρίτο, η υλικοτεχνική υποδομή και η εμπειρία μας είναι τεράστια. Ο χρόνος ίσως δεν φτάνει, αλλά θα τον βρούμε κι αυτόν, θα τον ξεκλέψουμε από την ανάπαυση και την ξεκούρασή μας. Θα είμαστε καθημερινά και συνεχώς κοντά σας σε κάθε ότι κι αν χρειαστεί να καλύψουμε σε ότι χρειαστεί να προβάλλουμε.

Και αν σε κάποιους δεν επαρκούν οι τρεις αυτές προηγούμενες συνιστώσες, υπάρχει και μια τέταρτη που είναι και κυριότερη.

Είναι η ανάγκη για κάθε κοινωνικό σύνολο να ζήσει, να δράσει, να διαφυλάξει τις μνήμες και την παράδοσή του.

Είναι η ανάγκη να καλλιεργήσει τις υποδομές του, τον αθλητισμό στα χωριά μας, τον πολιτισμό, την παιδεία της νεολαίας.

Να κληροδοτήσει τα ήθη και τα έθιμά του, στις επόμενες γενιές. Να συμβάλει στην αισιοδοξία, την ζωντάνια, στις ανθρώπινες σχέσεις, την καθημερινότητα,  με παρεμβάσεις,  με γλέντι, με γέλιο και σάτυρα, με προσπάθεια και χαμόγελο και τέλος με το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό:

Την προσφορά στον συνάνθρωπο και στον τόπο.

Και υπάρχει η ανάγκη να το προβάλει αυτό. Να μην μείνει μέσα στα τοπικά όρια όπου συμβαίνει. Να βγεί προς τα έξω, να γίνει γνωστό παντού πως εδώ συμβαίνει κάτι. Εμείς ζούμε. Εμείς δημιουργούμε, εμείς αγωνιζόμαστε και προχωράμε. Είμαστε όρθιοι και κρατάμε όρθιο το κάθε χωριό μας. Οι άνθρωποι που δημιουργούν όλα αυτά έχουν πλεόν το δικό τους βήμα. Το δικό τους παράθυρο στον κόσμο. Την δική τους κοινωνική και πολιτιστική εφημερίδα.

Το volvinews δημιουργήθηκε για αυτό το λόγο,
και είμαστε περήφανοι για αυτό.

Το ταξίδι μας ξεκινάει. Μαζί σας.

Καλώς ήρθατε.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top