ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ ΣΤΑ ΒΡΑΣΝΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

16 Ιανουαρίου 2012
(0 ψήφοι)

Με μια πολύ έξυπνα διατυπωμένη αφίσα και εμπνευσμένη από τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας μας, αλλά που αποδεικνύει το απαράμιλλο χιούμορ των απλών ανθρώπων του τόπου μας, υποδέχθηκαν οι διοργανωτές του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βρασνών - πιστοί στην παράδοση μας- τους επισκέπτες για την καθιερωμένη πλέον κάθε χρόνο γιορτή της τσιγαρίδας.

Μπορεί το κρύο να ήταν τσουχτερό, οι καρδιές όμως των ανθρώπων του Συλλόγου, αλλά και των κατοίκων είναι ζεστές και υποδέχονταν τον κόσμο με ένα μεγάλο χαμόγελο, άφθονο κρασί, το κέφι ξεχύλιζε και οι περίφημες πεντανόστιμες ξεροψημένες και ευωδιαστές τσιγαρίδες, τραγανές εξωτερικά και ζουμερές,τρυφερές εσωτερικά περίμεναν στα καζάνια του ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες να τις τιμήσουν επάξια.

Πάνω από 2000 κόσμος τίμησε με την παρουσία του χθές τη γιορτή της τσιγαρίδας και πάνω από 450 κιλά χοιρινό κρέας καταναλώθηκε υπό τους ήχους του κλαρίνου, η εορταστική διάθεση ήταν ακμαιότατη και το κέφι και ο χορός συνεχίζονταν όλη την μέρα μέχρι πολύ αργά.

Για όσους δεν έχουν παρευρεθεί και δεν ξέρουν τι είναι οι τσιγαρίδες να πούμε ότι είναι το λίπος από το γουρούνι μαζί με λίγο κρέας το οποίο βράζει σε μεγάλα καζάνια μέχρι να τσιγαριστεί. Το έθιμο αυτό έχει αντέξει στο χρόνο  και ζωντανεύει μνήμες μιας άλλης εποχής, χάρις στις προσπάθειες των μελών του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου που με αγάπη ασχολούνται αφιλοκερδώς να διατηρήσουν τις αξίες μας και τα έθιμά μας σε δύσκολους καιρούς, γιατί οφείλουμε ως λαός να διατηρούμε τις παραδόσεις μας, έτσι ώστε να παραμείνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top