ΤΟ 2ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

07 Ιουνίου 2016
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

antamoma011ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΤΟ 2Ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

Χορούς απ’ όλο τον ελληνισμό, παρουσίασαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Βόλβης, στους δρόμους και την πλατεία του Ευαγγελισμού

Ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στη χορευτική μας παράδοση, έζησαν στον Ευαγγελισμό, εκατοντάδες χορευτές και επισκέπτες την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στο 2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βόλβης που οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) του δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευαγγελισμού.

Από νωρίς το απόγευμα, οι χορευτικές ομάδες 21 πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Βόλβης, συγκεντρώθηκαν σε δυο διαφορετικά σημεία του Ευαγγελισμού και άρχισαν μια πορεία χορού στους δρόμους του χωριού. Κρατώντας τα λάβαρα των συλλόγων τους, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, ξεσήκωσαν τους κατοίκους του Ευαγγελισμού, οι οποίοι τους φίλεψαν παραδοσιακά εδέσματα (πίτες, αλευρίσιο χαλβά, μικρασιάτικο τσουρέκι κ.ά.) κρασί και ντόπιο τσίπουρο, σε τραπέζια που είχαν ετοιμάσει για τον σκοπό αυτό.

Συνοδεία λαϊκών οργάνων, έφτασαν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, όπου στήθηκε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι. Κάθε ομάδα, παρουσίασε χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, μοιράζοντας μοναδικό κέφι στους επισκέπτες που είχαν κατακλύσει τον χώρο, αδιαφορώντας ακόμα και για τη βροχή που έπιασε -ευτυχώς- αργά το βράδυ.

Για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, η μεγάλη χορευτική εκδήλωση των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Βόλβης, κατόρθωσε με ιδιαίτερη επιτυχία να ενώσει την πολύπλευρη ελληνική παράδοση. Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας τόνισε ότι η φιλοξενία των κατοίκων του Ευαγγελισμού και του Πολιτιστικού Συλλόγου του, ήταν ο καταλύτης για την επιτυχία, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Νάσος Κωνσταντινάκης, ευχαρίστησε τους συλλόγους του δήμου Βόλβης για τη μαζική συμμετοχή τους, επισημαίνοντας ότι το επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα του νέου θεσμού και σε συλλόγους άλλων περιοχών.

Στο 2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βόλβης, συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ανοιξιάς, Άνω Σταυρού, Ασπροβάλτας, Βαμβακιάς, Ευαγγελισμού, Μικρής Βόλβης, Μελισσουργού, Μοδίου, Ξηροποτάμου, Νέας Μαδύτου, Νικομηδινού, Νυμφόπετρας, Περιστερώνα, Προφήτη, Σκεπαστού, Σταυρού, Στεφανινών, Στίβου και Σχολαρίου.


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top