ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΡΙΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Απριλίου 2017
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

miroloi panagiasΜια ιδιαίτερη συναυλία με τίτλο «Το Μοιρολόι της Παναγιάς» είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν την Τετάρτη 5 Απριλίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.


Οι τρεις χορωδίες, η Μεικτή Χορωδία ΚΕΠΑ, η Μεικτή Χορωδία ΕΠΩΦ Ωραιοκάστρου (με διευθύντρια την κ. Δήμητρα Ζησέκα) και η Μεικτή Χορωδία Νέας Μαδύτου (με διευθύντρια την κ. Νίκη Καραγκίοζη), ερμήνευσαν θρησκευτικά χορωδιακά έργα, από το μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας , βυζαντινούς ύμνους, καθώς και ποιήματα θρησκευτικού περιεχομένου.

Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Βαλεντίνη Φωκά, ενώ με όργανα συνόδευσαν σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας.

Στο φλάουτο συνόδευσε η Σίσσυ Γεωργοπούλου τάξη, Δ. Δομενικιώτη, Δημοτικό Ωδείο Βέροιας.

Την επεξεργασία έργων έκανε η Μαέστρος Δήμητρα Ζησέκα και τα ποιήματα επιμελήθηκε η Νίκη Καραγκιόζη.

Η συναυλία θα επαναληφτεί την Παρασκευή 7 Απριλίου στο θέατρο του κοινοτικού διαμερίσματος Νέας Μαδύτου, καθώς και στις 8 Απριλίου στο Θέατρο Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή συνόλου του Μουσικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαδύτου και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόγραμμα:

Ταπεινός αίνος προς την Παρθένο Μαρία –απόσπασμα Τ. Βαρβιτσιώτη
Ω Πανάμωμε - Ύμνος
Μυστικὴ Παράκληση – απόσπασμα Κ.Παλαμάς
Την Ωραιότητα της Παρθενίας Σου – Βυζαντινός Ύμνος
Εαρινή Συμφωνία αποσπασμα Γ. Ρίτσος
Τον Νυμφώνα Σου – Βυζαντινός Ύμνος
Η Μάνα του Χριστού απόσπασμα Κ. Βάρναλη
Γεσθημανή – Άλκης Μπαλτάς
Χαιρετισμοί εις τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν απόσπασμα Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου
Βαθιά μες την ψυχή μου - Ύμνος
Οι πόνοι της Παναγιάς απόσπασμα Κ.Βάρναλη
Το μοιρολόι της Παναγιάς – Δημώδες του 12ου αιώνα
Τα γόνατα του Ιησού Ν. Βρεττάκος
Ω Κύριε μου στο Σταυρό – Μ.Σάκαρης
Το τραγούδι του Σταυρού απόσπασμα Κ. Παλαμάς
Αι Γένεαι πάσαι – Βυζαντινός Ύμνος
Χαιρετισμοί εις τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν - απόσπασμα Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου

Απαγγελία: Κουπίδου Αικατερίνη, Παπαδοπούλου Μαρία, Νταγλή Ελένη, Πασχαλία Ψύλλου, Καισίδης Αντώνης

Μεικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μαδύτου

Η Μεικτή χορωδία ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μαδύτου δημιουργήθηκε το 2013. Το ρεπερτόριο της αποτελείται από έντεχνο και παραδοσιακό τραγούδι. Απαρτίζεται από 25 μέλη. Συμμετείχε στο 6ο Σταυροδρόμι Πολιτισμού στο Ωραιόκαστρο , στο 1ο φεστιβάλ του Πολιτιστικού ΣυλλόγουΜ.Αλέξανδρος στον Σταυρό, στην Ολυνθο Χαλκιδικής και σε εκδηλώσεις εντός Δήμου Βόλβης όπως στην Βαμακιά , στην Ασπροβάλτα, στον Ξηροπόταμο, στο Μόδικαι στο πρώτο θερινό φεστιβάλ του ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης στο Σταυρό. Με Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο εμφανίστηκε στην Δράμα, στα Τρίκαλα και στα Ιωάννινα . Διοργανώνει καντάδες στις γειτονίες της Νέας Μαδύτου καθώς και τριήμερη Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών . Ιδιαίτερες στιγμές της , οι επισκέψεις της σε νοσοκομεία, ιδρύματα και κέντρα φιλοξενίας παιδιών δίνοντας χαρά με τις υπέροχες μελωδίες της.

Διεύθυνση Χορωδίας Νίκη Καραγκιόζη

ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ

Η μικτή χορωδία δημιουργήθηκε το 1996 και ανασυστάθηκε το 2004. Σκοπός της είναι μέσα από συστηματική δουλειά να διατηρήσει ζωντανή την πλούσια και μαγευτική ελληνική μουσική. Το ρεπερτόριο της αποτελείται από παραδοσιακή και διαχρονική λαϊκή μουσική(Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή, Λοίζο, Σαββόπουλο κ.α.) καθώς επίσης και από παραδοσιακά ελληνικά και ποντιακά τραγούδια. Η χορωδία έχει μετάσχει στη συνάντηση χορωδιών στη Νάουσα το 2005, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Ωραιόκαστρο από το 2005 μέχρι σήμερα, στα «Χαλκίδεια» Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης το 2006, στο 2ο Φεστιβάλ χορωδιών Δήμου Νάουσας, στη συνάντηση χορωδιών Δήμου Βέροιας, στη συνάντηση χορωδιών στο πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αριδαίας το 2008, στο 24ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο χορωδιακό φεστιβάλ της Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης, στο φεστιβάλ Λιτοχώρου, στο φεστιβάλ χορωδιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο 31ο Φεστιβάλ ΟΤΕ, στο Φεστιβάλ Νίκαιας και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις. Στην απόδοση ποντιακών τραγουδιών σε τετράφωνη μορφή τη χορωδία διευθύνει ο Δρ. Μουσικής και συνθέτης κ. Παύλος Τσακαλίδης

Τη χορωδία διευθύνει η Μαέστρος και μουσικολόγος κ. Δήμητρα Ζησέκα.

Μεικτή Χορωδία Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Βέροιας

Η Mικτή Xορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Βέροιας επανιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2003 με μαέστρο την κ. Δήμητρα Ζησέκα, χάρη στην αγάπη του κόσμου της Βέροιας για την χορωδιακή μουσική. Αριθμεί 60 μέλη, λάτρεις της χορωδιακής τέχνης. Στόχος της χορωδίας είναι να παρουσιάζει στο κοινό της Βέροιας και άλλων πόλεων το ελληνικό και ξένο χορωδιακό ρεπερτόριο. Οι πρώτες της εμφανίσεις πραγματοποιήθηκαν με την ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας. Έκτοτε συμμετείχε σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ (Χαλκιδική, Γουμέννισα, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Καστοριά Αλεξανδρούπολη, στο 24ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ΟΤΕ και αλλού), πραγματοποίησε αριθμό συναυλιών στη (Βέροια, Νάουσα, Θεσσαλονίκη), ενώ έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες και σολίστ.
Κάθε χρόνο το Δεκέμβριο διοργανώνει Συναυλία Χορωδιακής Μουσικής με προσκεκλημένες χορωδίες από την Ελλάδα, όπου παρουσιάζονται κλασσικά έργα καθώς και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.
Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα θρησκευτικά και κοσμικά, Ελλήνων και ξένων συνθετών από την αναγέννηση έως σήμερα.


 

 

 

pliroforiodotis.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top