The Giver - If I Stay
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

25 Ιανουαρίου 2015
(0 ψήφοι)

MV5BMTY1MTIxMjg2Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMjUyNzgwMjE. V1 SX214 AL Θέμα αυτού του άρθρου δύο βιβλία, που μετατράπηκαν σε δύο παραγωγές του 2014.

Η πρώτη ταινία λέγεται The Giver ("Ο φύλακας της μνήμης") και προέρχεται από την ομόνυμη τετραλογία του Lois Lowry, με σκηνοθέτη τον Phillip Noyce και σεναριογράφους τους Michael Mitnick και Robert B. Weibe. 

Η υπόθεση εκτιλύσσεται σε έναν κόσμο λίγο διαφορετικό από τον δικό μας. Έναν κόσμο χωρίς χρώματα, χωρίς ταξικές διαφορές, χωρίς διαφορές στα ρούχα, ή στα σπίτια, ή στον τρόπο ζωής. ¨Εναν κόσμο χωρίς βία, χωρίς συναισθήματα, χωρίς αναμνήσεις. Ο Jonas (Brenton Thwaites) επιλέγεται να είναι ο επόμενος φύλακας της μνήμης, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βιώσει όλα τα καλά και όλα τα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο. Σκεφτείτε όμως πως είναι για αυτόν, που δεν έχει ξαναδεί ποτέ του βία, που ο κόσμος του είναι τελείως ισορροπημένος. Μαζί με τον προηγούμενο φύλακα μνήμης (Jeff Bridges) αποφασίζουν πως ο κόσμος δεν μπορεί να ζεί στην άγνοια, πως πρέπει να επαναφέρουν τα συναισθηματα, τα χρώματα, τις αναμνήσεις, και ότι ίσως υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο μετά την άκρη του κόσμου από απλή ομίχλη.

Η ταινία ήταν τέλεια, μου άρεσε πάρα πολύ, εμένα τουλάχιστον πραγματικά με συνεπήρε! Νομίζω ότι θα σας αρέσει, αρκετά καλή για άτομα ηλικίας 12-13+ αλλά και για μεγαλύτερη ηλικία. Είναι μια ταινία που σε βάζει να σκεφτείς ορισμένα πράγματα, και να μάθεις να υπολογίζεις μερικά πράγματα περισσότερο. Πολύ ωραία φτιαγμένη, καλό cast αλλά και acting από πλευράς των ηθοποιών. Γενικότερα μια πολύ ωραια ταινία, για ενα βράδυ μές το σπίτι.

 

Η δεύτερη ταινία προέρχεται από το ομόνυμο βιβλίο της Gayle Forman με τίτλο If I Stay ("Αν μείνω"). Σκηνοθέτης της ταινία είναι ο R.J. Cutler ενώ σεναριογράφος είναι η Shauna Cross. Αυτή η ταινία είναι ένα ρομαντικό δράμα, για τις φιλίες, την οικογένεια, τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και το μεγάλυτερο ερώτημα. Εφόσον τα χάσεις όλα...μπορείς να γυρίσεις πίσω;

Η Mia Hall (Chloe Grace Moretz) είναι η μεγάλη κόρη ενός ζευγαριού με ροκ παρελθόν και μεγάλη έφεση στη μουσική. Μόνο που η λατρεία της Mia κινείται περισσότερο στην κλασσική μουσική, παρά στις ροκ προτιμήσεις των δικών της. Μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, η Mia πέφτει σε κόμα, και σε μια εξωσωματική εμπειρία, μαθαίνει κάποια πράγματα. Η ζωή που ήξερε έχει αλλάξει, έχει το κουράγιο να γυρίσει πίσω;

Μια συγκινητική ταινία, με μεγάλη σύνδεση στην οικογένεια και τους δεσμούς που μας δένουν όπως και στην ανάγκη να έχουμε δίπλα μας τους ανθρώπους μας. Επίσης, μεγάλη βάση δίνεται και στην οικογένεια με την ευρύτερη έννοια, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους θείους και τις θείες, τους οικογενειακούς φίλους με τους οποίους έχουμε έρθει κοντά, του δικούς μας φίλους που βλέπουμε σαν οικογένεια, αλλά και τις σχέσεις μας. Πολύ καλή ταινία, αν και λίγο στενάχωρη, αλλά εάν σας αρέσουν αυτού του είδους οι ταινίες πιστεύω πως θα σας αρέσει.

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top