Θ/Κ "Γ. Αβέρωφ": Το ιστορικό ενός Θρύλου
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

18 Οκτωβρίου 2017
(0 ψήφοι)

Είναι ζήτημα εάν στην παγκόσμια ιστορία θα μπορούσαμε να συναντήσουμε άλλο πολεμικό πλοίο που να συνδέθηκε για σχεδόν μισό αιώνα τόσο στενά με την ιστορία και τα πεπρωμένα ενός έθνους.

Το Θωρηκτό "Γ. Αβέρωφ" μαζί με την προσωπικότητα και το πατριωτικό ήθος του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με την διαμόρφωση ιστορικών γεγονότων εθνικής εμβέλειας χωρίς ουδέποτε να γνωρίσει την ήττα και την ατίμωση.

Το θωρηκτό "Γεώργιος Αβέρωφ" αποτελεί την κορωνίδα του εξοπλιστικού προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε από την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Χαρίλαο Τρικούπη και συνεχίστηκε με αυξομειώσεις μέχρι το 1911. Η κυβέρνηση Μαυρομιχάλη είχε απευθυνθεί στα Ναυπηγεία Ορλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας για την αγορά ενός ημιτελούς τότε πλοίου (θωρακισμένο εύδρομο). Σημαντικό μέρος του αντιτίμου για την αγορά του προήλθε από την διαθήκη του Γ. Αβέρωφ, ενώ το υπόκοιπο καλύφθηκε από το Ταμείο Εθνικού Στόλου και την Ελληνική Κυβέρνηση.

Το 10.200 τόνων θωρακισμένο εύδρομο είχε ιταλικές μηχανές 19.000 ίππων, 22 γαλλικούς λέβητες, γερμανικές γεννήτριες και αγγλιά πυροβόλα 190 και 234 χιλιοστών τύπου ARMSTRONG. Η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυσσε ήταν 23 κόμβοι. Το "Γ. Αβέρωφ", όπως ονομάστηκε προς τιμήν του δωρητή, καθελκύστηκε στις 12 Μαρτίου 1910 και την 1η Σεπτεμβρίου 1911 κατέπλευσε στο Φάληρο, όπου έγινε δεκτό από τους Έλληνες με ενθουσιασμό.

averof0220171017 131915

Η επιτυχία που γνώρισε κατα την περίοδο 1912-1913 με την κατάληψη των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και την κατίσχυση των ελληνικών όπλων στις Ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου ήταν αποτέλεσμα τριών κυρίως παραγόντων. Τις αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες που διέθετε το νεότευκτο θωρηκτό, την αναμφισβήτητη ηγετική ικανότητα και τόλμη του ίδιου του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη και το υψηλότατο ηθικό των ελληνικών πληρωμάτων. Όλα αυτά συντέλεσαν στο αποτέλεσμα αναφορικά με την φήμη του θωρηκτού καθώς αποτελούσε σύμβολο στην λαική μνήμη. Ένας μύθος είχε γεννηθεί!

20171017 133554

Πράγματι τα συναισθήματα που κατακλύζουν όταν εισέρχεσαι σε ένα τέτοιο "τέρας" ιστορικής σημασίας, αλλά και "τέρας" λόγω τεραστίων διαστάσεων, είναι πολλαπλά. Για λίγο μπαίνουμε στο πνεύμα της εποχής των ανθρώπων αυτών που έζησαν και υπηρέτησαν πάνω σε αυτό. Ένα αξιοζήλευτο πραγματικά θωρηκτό πλοίο, το οποίο πλέον λειτουργεί ως ένα πλωτό Μουσείο. Είχα την τύχη να το επισκεφτώ και κατάφερα να βγάλω αρκετές φωτογραφίες (ζητώ συγνώμη για την πιθανότητα η ποιότητα να μην είναι ότι καλύτερο, αλλά είχα μόνο το κινητό μου μαζί για να βγάλω), και σας προτείνω ανεπιφύλακτα μιας και είναι μεγάλη ευκαιρία να το κάνετε και εσείς! Το Θ/Κ "Γ. Αβέρωφ" λειτουργεί συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου!

Είναι μια εμπειρία που δεν θα ζήσετε πιθανώς ξανά στη ζωή σας, και με ένα ιδιαίτερα χαμηλό αντίτιμο έχετε την δυνατότητα να "βουτήξετε" στην Ιστορία, και να δείτε πράγματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχατε δεί! Το γενικό εισιτήριο είναι 3 ευρώ και η διάρκεια του tour είναι περίπου μισή ώρα. Ξεκινάτε από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου το οποίο ζητήθηκε να φτιαχτεί πάνω στο θωρηκτό και το οποίο εκτελούσε λειτουργίες κανονικά για τους ναύτες, ενώ κατα την διάρκεια του πολέμου ήταν μια παρηγορία για όσους ήταν εκεί. Στη συνέχεια πέρα από το κατάστρωμα θα κάνετε και μια βόλτα σε πιο κάτω επίπεδα όπου σε γυάλινες θήκες διατηρούνται εργαλεία του πλοίου της εποχής, έγγραφα, πίνακες, πηξίδες, εξοπλισμός, στολές κ.α.

20171017 132640

Το "Γ. Αβέρωφ" είχε πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω φυσικά στο ενεργητικό του, όπως την μεταφορά των ελληνικών στρατευμάτων στην Ιωνία μαζί με τον υπόλοιπο στόλο μετά την υπογραφή των συνθηκών ειρήνης, του ξεριζωμένου ελληνισμού το 22' ενώ κατα το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελούσε την ναυαρχίδα του ελληνικού πολεμικού στόλου. Μετά από την κατάρρευση του μετώπου τον Απρίλιο του 41', το Υπουργείου Ναυτικών διέταξε την αυτοβύθιση του θωρηκτού, προκειμένου να αποφύγουν να περιέλθει στα χέρια του εχθρού, κάτι το οποίο οι αξιωματικοί και το πλήρωμα αρνήθηκαν και απέπλευσαν με δική τους πρωτοβουλία στην Μέση Ανατολή. Μετά τον κατάπλου του θωρηκτού στην Αλεξάνδρεια το πλοίο κατευθύνθηκε στην Βομβάη όπου δραστηριοποιήθηκε στην προστασία νηοπομπτών. Το 42' κατέπλευσε στο Πορτ - Σαιντ, όπου συμμετείχε σε αποστολές λιμένος. Μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και ύστερα από 4 χρόνια απουσίας επέστρεψε στην Ελλάδα στις 16 Οκτωβρίου 1944, φέρνοντας μαζί του την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση και αγκυροβόλησε πανυγηρικά στον Φαληρικό όρμο. 

Στο χρονικό διάστημα 1947 εώς 1949 το θωρηκτό έγινε έδρα του Αρχηγείου Στόλου στο Κερατσίνι. Όμως το πλοίο είχε πλέον "γεράσει" και το 1952 διατάχθηκε ο παροπλισμός του. Απο το 57' εώς το 83' το θωρηκτό βρέθηκε πρυμνοδετημένο στον Πόρο. Το 84' το πλοίο ρυμουλκήθηκε από τον Πόρο και κατέληξε στο Φάληρο, όπου άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του ως πλωτό μουσείο. Ένα μεγάλο μέρος των δαπανών αποκατάστασης από το 1985 μέχρι σήμερα προήλθε από δωρεές ιδιωτών, οι σημαντικότερες των οποίων ήταν της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οικογένειας Λάτση, του Ιδρύματος Ωνάση και της οικογένειας Γουλανδρή. 

Το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό "Γ. Αβέρωφ" αποτελεί όχι μόνο ένα χώρο ιστορικής μνήμης, αλλά και μια δραστήρια εκπαιδευτική κοινότητα υποδεχόμενο καθημερινά επισκέψεις σχολείων, ιδρυμάτων, οργανισμών, καθώς και πλήθους ιδιωτών!

 

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ 10η ΟΚΤ 17 ΕΩΣ ΚΑΙ 28η ΟΚΤ 17

ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09:00 – 13:45: ΑΝΟΙΚΤΟ για ομάδες μαθητών σχολείων ή κοινού

13:45 – 16:00: ΚΛΕΙΣΤΟ

16:00 – 18:30: ΑΝΟΙΚΤΟ για το κοινό

ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ και ΑΡΓΙΕΣ

09:00 – 14:00: ΑΝΟΙΚΤΟ για το κοινό

14:00 – 16:00: ΚΛΕΙΣΤΟ

16:00 – 18:30 ΑΝΟΙΚΤΟ για το κοινό

ΑΠΟ ΤΗΝ 29η ΟΚΤ 17 ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΑΠΟΠΛΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09:00 – 13:15: ΑΝΟΙΚΤΟ για ομάδες μαθητών σχολείων ή κοινού

13:15 – 15:00: ΚΛΕΙΣΤΟ

15:00 – 17:30: ΑΝΟΙΚΤΟ για το κοινό

ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ και ΑΡΓΙΕΣ

09:00 – 13:15: ΑΝΟΙΚΤΟ για το κοινό

13:15 – 15:00: ΚΛΕΙΣΤΟ

15:00 – 17:30 ΑΝΟΙΚΤΟ για το κοινό

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top