ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ: ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ 353.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

20 Μαϊος 2018
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

19maiou23Χθες πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Ασπροβάλτας μπροστά στο Ηρώον με την παρουσία του κόσμου και αντιπροσώπων από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής

 ( Μικρασιατικός Σύλλογος Ασπροβάλτας, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βρασνών, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βρασνών),  σεμνή τελετή όπως αρμόζει, αφιερωμένη στα 353.000 θύματα τις ποντιακής γενοκτονίας. Διοργανωτές ο Ποντιακός Συλλογος Ασπροβάλτας «Παναγία Σουμελά»

Όπως έχω πει πολλές φορές είναι μια μέρα μνήμης, μια μέρα πένθους για τον ποντιακό Ελληνισμό και για αυτό το λόγο έγινε επιμνημόσυνη δέηση  από τον πάτερ Γεώργιο Καπετακη, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ακούστηκε από την κα. Λαδοπούλου Κυριακή το «Μοιρολόι του πόντου» ,χαιρετισμό για την ημέρα απεύθυνε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ασπροβάλτας,  κ. Χαρπουζάνης Γιώργος, και χορευτές από τον χορευτικό τμήμα του συλλόγου «Παναγία Σουμελά» της Ασπροβάλτας χόρεψαν σέρα , τον γνωστό αρχέγονο πολεμικό χορό «Πυρρίχιο» , το μόνο που ταιριάζει στην μέρα και στην τελετή.  Στην εκδήλωση ακόμη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Β,  κ. Γαβριηλίδης Αντρέας, ο τοπικός σύμβουλος κ. Παπαδάκης Πασχάλης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βρασνών κ Χρυσαφούδης Στέλιος και ο πολιτευτής Δρ. Ιωάννης Βαλερής.   

Ακολούθησε δεξίωση με εδέσματα που έφτιαξαν οι κύριες και οι φίλοι του συλλόγου.  

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top