ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΙΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

15 Ιουλίου 2018
(0 ψήφοι)

Στον Δήμο Βόλβης, το ορεινό γραφικό χωριό της Βαμβακιάς περιμένει τους επισκέπτες της να δροσιστούν στην πλατεία με τα πανύψηλα πεύκα. Είναι ένα χωριό που δημιουργήθηκε το 1926 από πρόσφυγες πόντιους στη καταγωγή, από το Σοχούμ της Ρωσίας. Μετά από πολλές περιπέτειες και ταλαιπωρίες, εγκαταστάθηκαν σ' αυτό το τόπο που είχε μόνο δέντρα, συντροφιά με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους και την αλληλεγγύη μεταξύ τους. Με μόχθο και πολύ κόπο κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτό που βλέπουμε σήμερα, το πανέμορφο χωριό, με τα φροντισμένα σπίτια και ανάμεσά τους η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμων, του οποίου η χάρη εορτάζεται στις 27 ΙΟΥΛΙΟΥ!  Έτσι, είναι θεσμός πλέον...

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΑΜΒΑΚΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ!


ΠΕΜΠΤΗ 26/7: Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ! 

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΙΑΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ!

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7: Η ΠΡΩΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ,ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ!

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7: Η ημέρα που όλοι περιμένετε!!! ΤΟ ΛΑΙΚΟΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ, με τους Αγαθαγγελίδη Άγγελο (τραγούδι), Ξούρο Μιχάλη (μπουζούκι), Μάντζιο Αργύρη (κλαρίνο) & Ηλιάδη Πάνο (ποντιακή λύρα).

Το γλέντι γίνεται ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (στον προαύλιο χώρο της αίθουσας κοινωνικών εκδηλώσεων), και κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, χάριν στην αγάπη σας και την συμμετοχή σας!!!

 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ,

με τιμή το Δ/Σ και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς: "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ"

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top