ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΕΝ ΝΥΚΤΙ...” ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

02 Αυγούστου 2018
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

“Νύκτα θεών γενέτειραν,  μάκαιρα θεά.., κυναυγής, αστεροφεγγής, ευφροσύνη, μητερ ονείρων …»

 

 

Εφορεία Αρχαιοτήτων                                               Πολύγυρος, 25 Ιουλίου 2018

Χαλκιδικής και Αγίου Όρους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκδηλώσεις “Εν  νυκτί...”  στα αρχαία Στάγειρα στις 6 Αυγούστου 2018

Στο πλαίσιο της δράσης “εν νυκτί...” που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Επαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη συμμετέχουν με την εκδήλωση “Νυχτερινές περιπλανήσεις στα βήματα του Αριστοτέλη” στα αρχαία Στάγειρα.

Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, από τις 20:30 έως τις 21:30 οι νυχτερινοί επισκέπτες θα πάρουν τους φακούς τους και θα περιηγηθούν με συνοδεία αρχαιολόγου της Εφορείας μας στους δρόμους και στα μονοπάτια της γενέθλιας πόλης του φιλοσόφου. Στο τέλος της περιπλάνησης, καθισμένοι στη στοά του αρχαιολογικού χώρου θα αφηγηθούμε μύθους και παραμύθια, ενώ στις 21:30 οι πιανίστες Δημήτρης Παπαχαραλάμπους και Γιώργος Κεχαΐδης θα ταράξουν για λίγο τη νυχτερινή γαλήνη μ’ ένα ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια.

Η στοά της αρχαίας αγοράς των Σταγείρων θα λειτουργήσει ως σκηνή για τους πιανίστες, ενώ η πλατεία εμπρός από τη στοά θα φιλοξενήσει το ακροατήριο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από τις 8:00 έως τις 23:00, οπότε αναμένεται το τέλος της εκδήλωσης.

Επικοινωνία:

 

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους

Τηλέφωνα επικοινωνίας για το κοινό  : 2310 285163, 6974 407516

E-mail                                                   : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπεύθυνος επικοινωνίας                      : Κωνσταντίνος Παπαστάθης, αρχαιολόγος

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top