Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018

Σε μία εποχή αποξένωσης κι εμπάθειας. Σ’ έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει αποκαλύπτοντας το πιο σκληρό του πρόσωπο. Σε μια κοινωνία γεμάτη αλαζονεία, διαφθορά, μίσος και ιδιοτέλεια. Ανάμεσα σ’ εμένα κι εσένα, σε γνωστούς και ξένους, εγώ εξακολουθώ να ελπίζω στο «καλό» των ανθρώπων. Ίσως γιατί είμαι ρομαντική, ευαίσθητη ή ονειροπαρμένη – για όλους τους σοβαροφανείς εκεί έξω. Ίσως γιατί πιστεύω ακόμα στα μηνύματα γεμάτα αγάπη, στην ομορφιά μιας κάποιας άνοιξης, στις γεμάτες στοργή ανάσες, στις σφιχτές αγκαλιές και σε δυο ζευγάρια παιδικά μάτια.

Απορροφημένοι καθώς είμαστε, σ’ ένα διαρκές πεδίο μάχης κι εξουσίας, λησμονούμε τις αρετές που βρίσκονται εγκλωβισμένες μέσα μας. Η αγάπη, η υπομονή, η δικαιοσύνη, η ταπεινοφροσύνη, είναι έτοιμες να μας προσφέρουν απλόχερα τα αγαθά τους. Ανάμεσα τους η καλοσύνη. Μία λέξη, μία ανεκτίμητη δύναμη, κι ένα ολόκληρο μεγαλείο, συνοδεύουν το όνομά της. Τόσοι και τόσοι σπουδαίοι άνθρωποι, έχουν καταναλώσει φαιά ουσία για να την αναδείξουν και να την καθίσουν στο θρόνο που της αρμόζει. Όμορφη, αυτούσια, ολοτελής κι αδιαμφισβήτητα μοναδική, η καλοσύνη περικλείει έναν τεράστιο θησαυρό ψυχικής πληρότητας κι αλληλεγγύης.

 «Η καλοσύνη γεννά πάντα μόνο καλοσύνη», λέει ο Σοφοκλής.

Κάπως έτσι θέλησα σήμερα να σας πω την καλημέρα μου ,αυτήν την συννεφιασμένη Πέμπτη που επιτέλους ίσως και να μας ρίξει λίγο βροχή .Καλημέρα λοιπόν όλη μέρα σε όλα τα μανάρια της μουσικής στήλης του www.volvinews.gr ,καλημέρα σε όλο τον όμορφο κόσμο που θα μας ''κάνει παρέα''και αυτήν την γλυκιά ημέρα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 4/1/2018

Για σήμερα Πέμπτη 04-01-2018 η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Βαθμιαία επικράτηση βόρειων ανέμων, στα πελάγη 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασια: από 04 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα (κυρίως στα παραθαλάσσια) οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά (έκτος της Θράκης). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και γρήγορα από τα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασια: από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

thepressroom.gr 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4/1

1493 Ο Χριστόφορος Κολόμβος επιβιβάζεται στο μοναδικό πλοίο που του έχει απομείνει, τη "Νίνια", και παίρνει το δρόμο της επιστροφής, μετά το πρώτο ταξίδι του και την ανακάλυψη του νέου κόσμου.

1642 Η Αγγλία οδηγείται σε εμφύλιο πόλεμο. Ο βασιλιάς Κάρολος Α' στέλνει στρατιώτες για να συλλάβουν μέλη του Κοινοβουλίου.

1823 Ελληνική Επανάσταση: Διεξάγεται στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας η περίφημη ομώνυμη μάχη μεταξύ ελλήνων υπό τους οπλαρχηγούς Γεραρή, Ζαΐμη και Πετιμεζά και τούρκων με στρατό 3.500 ατόμων υπό το Ντελή Αχμέτ από την μεγάλη στρατιά του Δράμαλη. Θα διασωθούν μόνο 600 Τούρκοι, φεύγοντας προς την Πάτρα.

1832 Με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, η αξία των μη μετατρέψιμων σε μεταλλικό νόμισμα τραπεζογραμματίων έκδοσης της Εθνικής Χρηματιστικής Τράπεζας (1831) συνδέεται με τις εθνικές γαίες, κατά το γαλλικό πρότυπο των assignats.

1863 O Τζέιμς Πλίμπτον από τη Νέα Υόρκη πατεντάρει στις ΗΠΑ τα πατίνια (roller skates) με 4 ροδάκια.

1887 Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Νικητής αναδεικνύεται πανηγυρικά ο Χαρίλαος Τρικούπης. Το «Νεωτεριστικόν Κόμμα» συγκεντρώνει τις 90 από τους 150 έδρες και θα κυβερνήσει απρόσκοπτα για τρία χρόνια.

1887 Ο Παναγής Βαλλιάνος προσφέρει το ποσό των 2.500.000 δραχμών για την ανέγερση της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

1912 Η Γη έρχεται πιο κοντά από ποτέ με τη Σελήνη, στα 356.375 χιλιόμετρα.

1914 Η "Μόνα Λίζα" επιστρέφει στο Μουσείο του Λούβρου, απ' όπου είχε κλαπεί το 1911.

1924 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος επιστρέφει στην Αθήνα, έπειτα από 38 μήνες αυτοεξορίας.

1926 Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την άσκηση της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας, επιβάλλοντας έτσι απροκάλυπτα δικτατορικό καθεστώς

1930 Αρχίζει τη λειτουργία της η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, με διοικητή τον Κωνσταντίνο Γόντικα.

1943 Εκτελείται, κατά τη διάρκεια της κατοχής, εξαιτίας της αντιστασιακής του δράσης εναντίον των γερμανών, ο Γεώργιος Ιβάνωφ, κολυμβητής και πολίστας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Προς τιμήν του, η ομάδα του Ηρακλή δίνει το όνομά του στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ.

1951 Υπογράφεται διάταγμα για την ίδρυση Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

1953 Για πρώτη φορά, τα ταχυδρομεία του ελληνικού κράτους παρουσιάζουν πλεόνασμα 7 δισεκατομμυρίων δραχμών.

1956 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει νέο πολιτικό φορέα με την επωνυμία Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ).

1965 Το σύνολο των εισοδημάτων των Ελλήνων υπηκόων μονίμων κατοίκων Τουρκίας δεσμεύεται από τις τουρκικές αρχές, ενώ εντείνονται οι διώξεις των Ελλήνων της Ιμβρου και της Τενέδου.

1970 Οι Beatles χωρίς τον Τζον Λένον ξαναηχογραφούν τα φωνητικά κι ένα κιθαριστικό σόλο για το τραγούδι του Πολ Μακάρτνεϊ Let It Be στα στούντιο της EMI στο Λονδίνο. Είναι η τελευταία εμφάνιση των Beatles ως συγκρότημα.

1982 Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου απολύει τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ασημάκη Φωτήλα, ενώ εκείνος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

1986 Αποζημίωση 75.000 δραχμών καταδικάζεται να πληρώσει ο τέως συνταγματάρχης Θρασύβουλος Γιαβάνης, ο οποίος ήταν ο αρχηγός πληρώματος του άρματος μάχης που έριξε την πύλη του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Από την πτώση της πύλης, συνεθλίβη και ένα αυτοκίνητο, το οποίο αφορούσε και η αποζημίωση.

2006 Την πρωθυπουργία του Ισραήλ αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Εχούντ Ολμερτ, στη θέση του Αριέλ Σαρόν, που βρίσκεται σε κώμα λόγω εγκεφαλικού.

2010 Εγκαινιάζεται στο Ντουμπάι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο, το Μπουρτζ Χαλίφα, γνωστό και ως Μπουρτζ Ντουμπάι, με ύψος 828 μέτρα.

πηγή-thepressroom.gr

Mε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που σας παρουσιάζω και σήμερα Πέμπτη 4/1/2018 ήρθε η ώρα να σας αφιερώσω και το τραγούδι της ημέρας και να σας ευχηθώ να περνάτε πολύ όμορφα σε ότι επιλέγετε να κάνετε ,πάντα με χαμόγελα και θετικές σκέψεις και θα δείτε ότι όλα θα πάνε καλά....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

 

Μία ξανθιά αποφασίζει να ξεσαλώσει και να κάνει κάτι πολύ «άγριο».

Έτσι πηγάινει στο βίντεοκλάμπ να νοικιάσει μια βιντεοκασέτα «για ενήλικες μόνο».

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top