Τρίτη, 09 Απριλίου 2019

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα ,καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ,καλημέρα στην ομάδα μας στο facebook ,καλημέρα στους απανταχού Έλληνες της ξενιτιάς και όχι μόνο.Τρίτη σήμερα 9 του Απρίλη και πάμε να δούμε τις ειδήσεις  της ημέρας σε τίτλους .

Πέντε χαράτσια έρχονται για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.

Περίπου 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι (δικηγόροι, μηχανικοί, χημικοί, αρτοποιοί, βενζινοπώλες κ.λπ.) καλούνται να πληρώσουν τριπλές εισφορές για τους κλάδους επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ.

Περισσότερα στο Τα Νέα Σαββατοκύριακο .

NOVARTIS-Αποκαλύφτηκε  η  πολιτική σκευωρία που στήθηκε για την εξόντωση των αντιπάλων .

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι διαρροές που έκαναν ανώτατοι δικαστικοί κύκλοι οι οποίοι προέβλεπαν ότι ακόμη και μέσα στον Απρίλιο η υπόθεση θα πάρει το δρόμο για το αρχείο για το σύνολο των πολιτικών προσώπων.

πηγή-Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

Τραγωδία στο Χαλάνδρι.Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της μαμάς ,της γιαγιάς και της θείας του άτυχου τετράχρονου .

Η θεία του 4χρονου παιδιού, που το βρήκε δολοφονημένο στο κρεβάτι του, ξέσπασε μιλώντας στον Alpha: «Το χτύπαγε το παιδί, βλέπαμε σημάδια πάνω στο παιδί και λέγαμε τι το κάνει, μέχρι δαγκωνιά είχε στην πλατούλα του το παιδί, το καταλαβαίνετε;».

πηγή-ΤΑ ΝΕΑ Σαββ.κο 

Στο σκαμνί για 6 κιλά χόρτα -Το ξέσπασμα του γιού της 82χρονης .

Σοβαρές αντιδράσεις συνεχίζει να εγείρει η υπόθεση της 82χρονης γιαγιάς από την Κατερίνη η οποία πλήρωσε πρόστιμο 200 ευρώ και θα κληθεί σε δίκη τον Ιούνιο επειδή έκανε το… έγκλημα να αποπειραθεί να πουλήσει 6 κιλά χόρτα.

πηγή-ΤΑ ΝΕΑ 

Σεισμός 3,7 ρίχτερ στην Ζάκυνθο.

Σεισμός 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:24 δυτικά της Ζακύνθου

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εντοπίζεται 40χλμ δυτικά του νησιού.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Τοπικές βροχές αναμένονται την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα ανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα, στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Πηγή-ΤΑ ΝΕΑ 

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σαν σήμερα, 9 Απριλίου 1870 έγινε η σφαγή στο Δήλεσι. Μία ομάδα άγγλων περιηγητών και διπλωματικών ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου 1870 για μια επίσκεψη στο Μαραθώνα, συνοδευόμενοι από άνδρες της Χωροφυλακής. Οι εκδρομείς έπεσαν σε ενέδρα που τους είχε στήσει η συμμορία των αδελφών Τάκου και Χρήστου Αρβανιτάκη κοντά στο Πικέρμι. 

Ο Τάκος Αρβανιτάκης, που ήταν αρχηγός της συμμορίας, διαμήνυσε στην κυβέρνηση του Θρασύβουλου Ζαΐμη τις απαιτήσεις της, που ήταν λύτρα 50.000 και χορήγηση αμνηστίας. Κι ενώ η αγγλική πρεσβεία δέχθηκε τους όρους των απαγωγέων, η κυβέρνηση ήταν αντίθετη.

Στις 9 Απριλίου 1870 οι άνδρες ενός αποσπάσματος ήλθαν πρόσωπο με το πρόσωπο με τους Αρβανιτάκηδες στο Δήλεσι, παραθαλάσσια περιοχή βόρεια του Ωρωπού. Αυτοί σκότωσαν τους τέσσερις ομήρους και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν. Από τους πυροβολισμούς που ακολούθησαν, μόνο ο Τάκος Αρβανιτάκης κατόρθωσε να διαφύγει. 20 άνδρες του σκοτώθηκαν επί τόπου, ανάμέσά τους και ο αδελφός του Χρήστος και εννέα συνελήφθησαν για να καταδικασθούν αργότερα σε θάνατο και να εκτελεσθούν.

Το ρεζιλίκι για τη χώρα μας ήταν μεγάλο και το γόητρό της καταρρακώθηκε. Ο ευρωπαϊκός Τύπος έκανε λόγο για «χώρα ημιβαρβάρων», «φωλεά ληστών και πειρατών», και χαρακτήρισε την Ελλάδα «εντροπή για τον πολιτισμό», που «τίθενται εκτός του κύκλου των πολιτισμένων κρατών», ενώ κάποιοι άλλοι ζήτησαν στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα.

Την κατάσταση έσωσε ο φιλέλληνας υπουργός Εξωτερικών Γλάδστων και οι πρεσβευτές της Ρωσίας και των ΗΠΑ, που υποστήριξαν τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης. Τελικά, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να εκφράσει τη λύπη της στις κυβερνήσεις της Αγγλίας και της Ιταλίας και να καταβάλει σε καθεμία από τις οικογένειες των θυμάτων το ποσό των 22.000 λιρών.

1015: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος του Βυζαντίου καταλαμβάνει το φρούριο των Βοδενών από τους Βουλγάρους.

1829 : Ο πειρατής Γκίκας Βούλγαρης είναι ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στην Αυστραλία. Αρχικά καταδικασμένος σε  θάνατο από τους Βρετανούς, τελικά  σε φυλάκιση και εξορία στο μακρινό νησί.

1865:Τελειώνει ο εμφύλιος Εμφύλιος Πόλεμος των ΗΠΑ με νίκη των Βορείων.

1906: Διοργανώνεται στην Αθήνα η Μεσολυμπιάδα, στη δεκαετία  των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν επιβιώνει ως θεσμός λόγω κόστους.

1940: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Γερμανία εισβάλλει στη Δανία και στη Νορβηγία 

1957: Ανοίγει η Διώρυγα του Σουέζ μετά  από έναν ακόμα αραβοϊσραηλινό πόλεμο.

.

1959: Αποστολή Ερμής. Η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA) ανακοινώνει τα ονόματα των επτά πρώτων αστροναυτών στη ιστορία των ΗΠΑ

1966: Η ηθοποιός Σοφία Λόρεν και ο παραγωγός Κάρλο Πόντι παντρεύονται στο Παρίσι 

1967: Το πρώτο αεροπλάνο  τύπου Μπόινγκ 737 πραγματοποιεί την «παρθενική» του πτήση.

1969: Το πρώτο  -και μόνο μέχρι τώρα- υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο της Ιστορίας, το  γαλλοβρετανικό θρλικό «Κονκόρντ», πραγματοποιεί την πρώτη του πτήση

1980: Το ιρακινό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν δολοφονεί το φιλόσοφο Μοχάμαντ Μπακίρ αλ Σαντρ και την αδελφή του Μπιντ αλ Χουντά μετά από βασανιστήρια τριών ημερών .

2000: Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. ΠΑΣΟΚ 43,7%, ΝΔ 42,7%, ΚΚΕ 5,5%, Συνασπισμός 3,2%.

2003: Δεύτερος πόλεμος του Κόλπου.  Η Βαγδάτη καταλαμβάνεται από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις

2005:  Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς παντρεύονται  

2009: Στην Τυφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας, περισσότεροι από 60.000 πολίτες ζητούν την απομάκρυνση του Σαακασβίλι..

πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά τα ... πολλά για σήμερα ,ελπίζω να τα βρίσκετε αξιόλογα και ενδιαφέροντα.Βέβαια δεν σας έκανα τον πρόλογο που κάνω καθημερινά αλλά θα το κάνω στον επίλογο του άρθρου.Είπα να άλλάξω λίγο την στήλη και να την κάνω πιο ''επαγγελματικού χαρακτήρα'' ελπίζω να σας αρέσει και αυτός ο τρόπος ,να βλέπουμε τις ειδήσεις με τίτλους .Μπορείτε επίσης να πατάτε την πηγή και να βλέπετε αναλυτικά ότι σας ενδιαφέρει.Επλίζω ο καιρός να μη σας χαλάει την διάθεση ,μπόρα είναι θα περάσει ...Αυτά είχα να σας ''μεταδώσω''από εδώ μέσα και αύριο Πρώτα Ο Θεός με άλλες ειδήσεις πιο χαρούμενες ,ελπίζω.Χαλαρώστε ,πιείτε τον καφέ σας ,χαμογελάστε και όλα θα πάνε καλά .Το τραγούδι της ημέρας από τα αγαπημένα μου το οποίο σας αφιερώνω εξαιρετικά.Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

 

 

 

 

καλη μας μέρα  ...ας ελπισουμε ...

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top