Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Το 1940 ο Γιωρήκας και ο Κωστήκας κυνηγημένοι από τους Ιταλούς βρίσκουν ένα πηγάδι και μπαίνουν μέσα...

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Καλή σας ημέρα αγαπητέ κόσμε ,καλημέρα σε όλους εσάς που επισκέπτεστε ,ή θα επισκεπτείτε κατά την διάρκεια της ημέρας την σελίδα www.volvinews.gr  ,την καλημέρα μου σε εσάς που εργάζεστε ,σε εσάς που απολαμβάνετε τον καφέ σας και το κουτσομπολιό σας ,καλημέρα στις νοικοκυρές που καθαρίζουν τα σπίτια τους εν όψη του χειμώνα ,καλημέρα πέρα ως πέρα στους απανταχού Έλληνες του ντουνιά .

Και ο Τούρκοκλεμες καλά κρατεί ....Θέλει να κάνει ''πόλεμο'' ο μπάρμπας ,γουστάρει να μείνει στην ιστορία σαν το μεγαλύτερο βλήμα που πέρασε ποτέ ,πάμε να δούμε σε μια μικρή περίληψη τις ειδήσεις της ημέρας και ενανέρχομαι με σχόλιο φυσικά !

Μάζης στο Newsbomb.gr: Ξεκάθαρη παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας από την Τουρκία

Μάζης στο Newsbomb.gr: Ξεκάθαρη παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας από την Τουρκία.

Ανασχηματισμός: Τα σενάρια και τα ανοίγματα Μητσοτάκη στο Κέντρο.

Oruc Reis: Τα «όπλα» που θα βάλει ο Μητσοτάκης πάνω στο τραπέζι της Συνόδου.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφτασε η ώρα των ποινών - Στις 12 η απόφαση του δικαστηρίου.

Κορονοϊός - Παγώνη: «Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά»

Αναδρομικά: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές - Πώς θα φορολογηθούν

Στο χρονικό διάστημα 23/10/2020 -29/10/2020 θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε 1.1 εκατομμύριο δικαιούχους συνταξιούχους και το σύνολο της καταβολής ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ. Το 2021 θα φορολογηθούν τα αναδρομικά ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι.

Η καταβολή του ποσού κατέστη εφικτή χάρη στις δημοσιονομικές «εφεδρείες» που κράτησε η κυβέρνηση και στην εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ποσά των αναδρομικών είναι μη συμψηφιστέα με βεβαιωμένες οφειλές, ανεκχώρητα, ακατάσχετα και δεν θα γίνει παρακράτηση φόρου.

 

Το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν θα παρακρατηθεί φόρος 20%, αλλά η φορολόγησή του θα γίνει με βάση τις γενικές διατάξεις, δηλαδή την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και τους προβλεπόμενους συντελεστές φορολόγησης.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να υποβάλουν το επόμενο έτος τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να διαχωρισθούν τα σχετικά ποσά σε δύο έτη.

Τα αναδρομικά αφορούν τις περιόδους Ιούνιος – Δεκέμβριος 2015 και Ιανουάριος – Μάιος 2016 (τα αναδρομικά αφορούν τις κύριες συντάξεις και το 11μηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016).

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ο μέσος όρος των αναδρομικών κυμαίνεται από 1.300 έως 1.800 ευρώ, ενώ τα καθαρά ποσά από 600 έως και 8.600 ευρώ.

Αναλυτικά, όσοι είχαν το 2012 άθροισμα συντάξεων:

  • 1.000 – 1.100 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 550 ευρώ
  • 1.100 – 1.500 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 800 ευρώ
  • 1.500 – 2.000 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 2.600 ευρώ
  • 2.000 – 3.000 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 5.500 ευρώ

Τα μεγάλα ποσά που αγγίζουν και ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ αφορούν κυρίως συνταξιούχους με άθροισμα συντάξεων το 2012 άνω των 3.000 ευρώ.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για διπλοσυνταξιούχους που εισπράττουν δυο η περισσότερες κύριες συντάξεις (π.χ. χηρείας και γήρατος ή δυο γήρατος εξ ιδίου δικαιώματος από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κ.α.) και υψηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ – Τραπεζών και του Δημοσίου που είχαν υψηλές και πολύ υψηλές συντάξεις το 2012.

Τα αναδρομικά που επιστρέφονται σε συνταξιούχους Ταμείων του ιδιωτικού τομέα είναι για τις περικοπές που έγιναν στο διάστημα από 11/6/2015 έως 12/5/2016 στις κύριες συντάξεις πάνω από τα 1.300 ευρώ με τη μείωση 12% από τον νόμο 4051 και πάνω από τα 1.000 ευρώ με τις μειώσεις 5%-20% του νόμου 40923/2012.

Στους συνταξιούχους του Δημοσίου επιστρέφεται μόνο η μείωση πάνω από τα 1.000 ευρώ, γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε σημαντική για το Δημόσιο τη μείωση πάνω από τα 1.300 ευρώ.

Για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από την μείωση πάνω από τα 1.300 ευρώ, θα επιστραφεί η μείωση πάνω από τα 1.000 ευρώ και επιπλέον οι συνταξιούχοι ναυτικοί θα πάρουν αναδρομικά από την μείωση 7% που είχαν σε όλο το ποσό σύνταξης, δηλαδή κάτω από τα 1.000 ευρώ. Η περικοπή αυτή θα επιστραφεί στην πληρωμή του Οκτωβρίου με αναδρομικά 11 μηνών, ήτοι από 11/6/2015 έως 12/5/2016.

Προσοχή! Ερχεται νέα κακοκαιρία. Πού θα «χτυπήσει». Προειδοποίηση Αρναούτογλου.

Προσοχή! Ερχεται νέα κακοκαιρία. Πού θα «χτυπήσει». Προειδοποίηση Αρναούτογλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καιρός σήμερα: Συννεφιασμένη η Τετάρτη - Πού και πότε θα βρέξει

Βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες.

 

Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Aπό 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 14 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1862 Το απομεσήμερο ο αθηναϊκός λαός συγκεντρώνεται στην Πλατεία Όθωνος για να πανηγυρίσει την έξωση του Όθωνα. Μετά τη δοξολογία, ο πρόεδρος της Προσωρινής Κυβερνήσεως, Δημήτριος Βούλγαρης, απευθύνεται προς το συγκεντρωμένο πλήθος. Ανάμεσα στα άλλα ακούγονται και τα εξής: «Ας ορκισθώμεν επί της Πλατείας ταύτης, της λαβούσης ήδη το ωραίον της Ομονοίας όνομα, και ας είπη έκαστος εξ ημών: Ορκίζομαι πίστιν εις την πατρίδα και υπακοήν εις τας εθνικάς αποφάσεις».

1912 Μετά από τριήμερες μάχες με τους Τούρκους ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τη Φιλιππιάδα, στην Άρτα.

.... Την ίδια μέρα, στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τίοντορ Ρούσβελτ, τραυματίζεται από σφαίρα, σε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του. Παρά τον τραυματισμό του, συνεχίζει την προγραμματισμένη ομιλία του.

1914 Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να επιβάλλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί χάος.

1933 Η Γερμανία αποχωρεί από την Κοινωνία των Εθνών και αναγγέλλει την αποχώρησή της από τη διάσκεψη για τον αφοπλισμό και τη θέλησή της να μη λάβει πια μέρος σε συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό.

1944 Αυτοκτόνησε πίνοντας δηλητήριο ο αρχιστράτηγος Έρβιν Ρόμελ, γνωστός και ως "αλεπού της ερήμου" για τις επιχειρήσεις του στη Βόρεια Αφρική κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχαν αποκαλυφθεί οι επαφές του με τους συνωμότες που είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν τον Χίτλερ και του είχε δοθεί η επιλογή μεταξύ δίκης και αυτοκτονία.

1960 Ο ημιεπαγγελματισμός και οι ελεύθερες μεταγραφές καθιερώνονται στην Ελλάδα με κυβερνητική απόφαση. Θα ισχύσουν από την ποδοσφαιρική περίοδο 1961-62.

1962 Στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, ξεσπά η αποκληθείσα «Κρίση των Πυραύλων», όταν αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου U-2 φωτογραφίζει σοβιετικά πυρηνικά όπλα στην Κούβα.

1964 Απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ και του προέδρου του Ανωτάτου Σοβιέτ ο Νικίτα Σεργκέγιεβιτς Χρουστσόφ. Στη θέση του Α’ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΣΕ εκλέγεται ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

1966 Στον Καναδά, εγκαινιάζεται ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Μόντρεαλ, με 26 σταθμούς και 3 γραμμές.

1976 Ο Γιώργος Καματερός κάθεται στο σκαμνί για το «θαυματουργό νερό» του, που υποτίθεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο.

1993 Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττα του στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου.

1995 Πέθανε η Ελένη Βλάχου, Ελληνίδα δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας «Καθημερινή». (Γεν. 18/12/1911)

1994 Απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης στους Γιασέρ Αραφάτ, Γιτζάκ Ράμπιν και Σιμόν Πέρες, για τη "Συμφωνία του Όσλο", σχετικά με την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

2001 Λήγει το 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με την επανεκλογή του Κώστα Σημίτη ως προέδρου του κόμματος. Ζητάει "καθαρή και δυνατή εντολή" και λαμβάνει το 71,11% των ψήφων.

.... Την ίδια μέρα, οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν ότι είναι έτοιμοι να παραδώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν σε μια τρίτη χώρα εάν και εφόσον σταματήσουν οι Αμερικανοί τους βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν.

2004 Πέθανε  ο ηθοποιός, τραγουδιστής και σόουμαν, Βλάσης Μπονάτσος.

Σαν σήμερα 14 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

2010 Απεγκλωβίζεται και ο τελευταίος μεταλλωρύχος στη Χιλή. Σώοι και αβλαβείς και οι 33 Χιλιανοί, που για 69 ημέρες παρέμειναν στα έγκατα της γης, σε βάθος 622 μέτρων.

Πηγή-Thepressroom.gr

Και ανοίγω που λέτε γύρω στις 7 π.μ την τηλεόραση να δω ειδήσεις και νέα της ημέρας σε γνωστό ,μεγάλο κανάλι (γνωστό για την τρομολαγνεία του )  φιλοξενούν την χαμενη ,δίδυμη αδερφή της γνωστής και αγαπημένης τραγουδίστριας Έφης Θώδη......Η θεία ανοίγει λοιπόν το στόμα της και αφού νομίζει ότι είναι ή η πρόεδρος της Δημοκρατίας ,ή η πρωθυπουργός της χώρας ή η μεγάλη αδερφή του covid 19 ( μάλλον είναι αδερφή του ) και ξεστομίζει απειλές ,φοβερίζει επανηλειμένα ,σκορπάει τον φόβο και την απαισιοδοξία που έχει μέσα της και με μακιγιάζ δεκαετίας του 1980 ( ήταν ξεχασμένη και ξαφνικά εμφανίστει από το πουθενά) μιλάει και υπαγορεύει μέτρα και θέματα λες και ο Ελληνικός λαός είναι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνει.

Καταρχάς παίρνει τα κανάλια σβάρνα και με το ηλίθιο αυτό χιούμορ γίνετε και κουραστική και αντιπαθητική και κανένας δεν την λαμβάνει σοβαρά υπόψην πλέον ,και έρχεται και δηλώνει πως ξεχάστε τα ΟΛΑ ...γλέντια ,Χριστούγεννα ,Πρωτοχρονιά κτλ ,κτλ ,κτλ ....Καταλαβαίνουμε την κατάσταση που ζούμε πάρα πολύ καλά αγαπητή θεία ,αλλά γίνε λίγο πιο ανθρώπινη και μη σκορπάς τον φόβο στον κόσμο γιατί ολοένα και γίνεσαι μαζί με κάποιους άλλους ,ασυμπάθηστη μέχρι εκεί που δεν πάει .....Φτάνει να τρομοκρατείτε τον κόσμο ,πραγματικά φτάνει!!!!

Αυτά από εμένα και για σήμερα Τετάρτη 14 του μήνα ,σας εύχομαι να περάσετε μια όμορφη ημέρα και παρόλο που ξυπνήσαμε κάποιοι και είδαμε βροχή ο καιρός είναι πολύ καλός και αρπάξτε την ευκαιρία να κάνετε τις εξωτερικές σας δουλειές .Την καλημέρα μου σε όλους και ιδιαίτερα εκεί στην πιο γλυκιά παρέα του διαδυκτίου ,στην ομάδα μας στο facebook .Απολαύστε και την σημερινή μουσική μου επιλογή και να έχετε μια υπέροχη ημέρα .Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

Top