Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Καλή σας ημέρα αγαπημένοι ακόλουθοι του Volvinews...Σήμερα η εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Θεοδώρων! Ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων, καταγόταν από ένα χωριό στη Μαύρη Θάλασσα και έζησε κατά τους χρόνους των αυτοκρατόρων Μαξιμιανού, Γαλερίου και Μαξιμίνου. Ονομάζεται Τήρων, γιατί υπηρετούσε στο στράτευμα των Τηρώνων, δηλαδή των νεοσυλλέκτων! Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης, καταγόταν από τα Ευχάϊτα της Γαλατίας και κατοικούσε στην Ηράκλεια του Εύξεινου Πόντου. Ήταν στρατιωτικός και διακρίθηκε για την γενναιότητά του, η οποία τον ανέβασε στους υψηλότερους βαθμούς της στρατιωτικής ιεραρχίας! Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων είναι ίδιο πρόσωπο με τον Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη, γιατί οι βίοι τους μοιάζουν. Η Εκκλησία όμως, τους τιμά σαν δυο διαφορετικά πρόσωπα!

Βροχερές καλημέρες σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 και εγώ είμαι εδώ στην θέση μου και μαζί με τους αξιόλουγους χορηγούςκαι δωροθέτες σας περιμένουμε στην ομάδα μας στο facebook για να παίξετε και σήμερα στον διαγωνισμό μας μιας και είναι η τελευταία ημέρα του.12 τα πολύ χρήσιμα δώρα ( τρόφιμα στην πλειοψηφία) για 12 τυχερούς μας φίλους που συμμετείχαν καθημερινά αυτές τις 2 εβδομάδες από την έναρξη μέχρι και σήμερα οπότε να ευχηθώ καλή επιτυχία και αναμένουμε την μεγάλη κλήρωση που ή θα γίνει σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί και οπωσδήποτε θα πρέπει έμεσα να παραλάβετε οι κερδισμένοι τα δώρα σας γιατί είναι ευπαθεί τρόφιμα .

Πάμε όμως να δούμε τα νέα για τον καιρό που μας τα έκανε ''μούσκεμα''και τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα''και έπειτα τα 12 σούπερ δώρα που θα κληρώσουμε σε λίγες ώρες καθώς και το τραγούδι που θα σας αφιερώσω με πολύ αγάπη έτσι απλά για να γιορτάσουμε το ότι μας δίνουν άλλες 2 ώρες ελευθερίας τα Σαββ/κα.

Χαιρετισμοί A' Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 - Ακάθιστος Ύμνος A' Στάση  (Απόδοση) - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Βροχερή η Παρασκευή - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο .

Καιρός τώρα: Βροχερή η Παρασκευή - Η πρόγνωση για  το Σαββατοκύριακο (pics)

Τοπικές βροχές προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Θράκη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στα νοτιοδυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

 
 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 19 Μαρτίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια - παραθαλάσσια μέχρι το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο 20 Μαρτίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου μετά το μεσημέρι θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Βαθμιαία οι βροχές στη νότια νησιωτική χώρα θα σταματήσουν.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και πτώση στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-03-2021
Στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1916 Πραγματοποιείται η πρώτη εναέρια πολεμική επιχείρηση των ΗΠΑ, όταν 8 αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώνονται για να συνδράμουν στην επιχείρηση σύλληψης του Μεξικανού επαναστάτη, Πάντσο Βίλα.

1917 Το αμερικανικό ανώτατο δικαστήριο αποφασίζει ότι οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο πρέπει να δουλεύουν 8 ώρες την ημέρα

1920 Η Γερουσία των ΗΠΑ καταψηφίζει τη Συνθήκη των Βερσαλλιών και συνάπτει χωριστή Συνθήκη Ειρήνης με τη Γερμανία (μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου). Ακολούθως, οι ΗΠΑ δεν μετέχουν στην Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομο του ΟΗΕ), από την οποία θα συνεχίσουν να απέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεσοπολέμου

1932 Στην Αυστραλία, εγκαινιάζεται η Γέφυρα του Σίδνεϊ

1944  Οι Γερμανοί εισβάλλουν στην πρώην σύμμαχό τους Ουγγαρία και την καταλαμβάνουν. Αιτία υπήρξε η προσέγγιση της ουγγρικής κυβέρνησης του Μίκλος Χόρτι με τους Συμμάχους (πλην της Σοβιετικής Ένωσης), με την προοπτική αλλαγής στρατοπέδου με αντάλλαγμα τη διατήρηση της εξουσίας στην Ουγγαρία

1945 Ο Αδόλφος Χίτλερ δίνει την διαταγή «Νέρων», βάσει της οποίας η Βέρμαχτ πρέπει, όσο οπισθοχωρεί, να καταστρέφει τα πάντα, ώστε ο εχθρός να βρει μονάχα καμένη γη. Καταστρέφονται όλα τα εργοστάσια, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τα μαγαζιά στη Γερμανία για να μην μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν οι σύμμαχοι.

1960 Μεταφέρονται στην Ελλάδα από την Αγγλία τα οστά του μεγάλου ποιητή, Ανδρέα Κάλβου.

1964 Πρωτολειτουργεί το μεγάλο τούνελ των Αλπεων, που συνδέει την Ελβετία με την Ιταλία

1970 μεταξύ των ηγετών της Ομοσπονδιακής (Δυτικής) και της Λαοκρατικής Δημοκρατίας (Ανατολικής) της Γερμανίας, Βίλι Μπραντ και Βίλι Στοφ, αντίστοιχα

1983 Δολοφονείται μέσα στο γραφείο του ο εκδότης της εφημερίδας "Βραδυνή", Τζόρτζης Αθανασιάδης.

2004 Η Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα γίνεται Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει αυτή τη θέση.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Α'Χαιρετησμοί Στην Θεοτόκο σήμερα καθώς και ψυχοσάββατο αλλά και των Αγίων Θεοδώρων ,δεν πρέπει να ξεχάσουμε ούτε Την Παναγία μας αλλά ούτε και τους κεκοιμημένους αδερφούς μας ,μοιράστε κάτι στην γειτονιά λοιπόν για να το ''νιώσει''όπως λένε οι παλιοί ,η ψυχή τους .

γγελος πρωτοστάτης,
οὐρανόθεν ἐπέμφθη,
εἰπεῖν τῇ Θεοτόκω τὸ Χαῖρε·
καὶ σὺν τῇ ἀσωμάτῳ φωνῇ,
σωματούμενόν σε θεωρῶν, Κύριε,
ἐξίστατο καὶ ἵστατο,
κραυγάζων πρὸς Αὐτὴν τοιαῦτα·
Χαῖρε, δ' ἧς ἡ χαρὰ ἐκλάμψει,
χαῖρε, δι' ἧς ἡ ἀρὰ ἐκλείψει.
Χαῖρε, τοῦ πεσόντος Ἀδάμ ἡ ἀνάκλησις,
χαῖρε, τῶν δακρύων τῆς Εὔας ἡ λύτρωσις.
Χαῖρε, ὕψος δυσανάβατον ἀθρωπίνοις λογισμοῖς,
χαῖρε, βάθος δυσθεώρητον καὶ ἀγγέλων ὀφθαλμοῖς.
Χαῖρε, ὅτι ὑπάρχεις Βασιλέως καθέδρα,
χαῖρε, ὅτι βαστάζεις τὸν βαστάζοντα πάντα.
Χαῖρε, ἀστὴρ ἐμφαίνων τὸν ἥλιον,
χαῖρε, γαστὴρ ἐνθέου σαρκώσεως.
Χαῖρε, δι' ἧς νεουργεῖται ἡ κτίσις,
χαῖρε, δι' ἧς βρεφουργεῖται ὁ Κτίστης.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Τα λέει όλα στο βίντεο που σας αναρτώ ο ιερέας καθώς είναι από τους σπουδαιότερους ψαλμούς στην Ορθόδοξη πίστη μας,να παρακαλέσουμε Την Παναγία μας να σβήσει ,να αφανίσει όλο αυτό το κακό και όσοι υποφέρουν να γίνουν καλά .Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να πάμε στην εκκλησία για να παρακολουθήσουμε Το Μεγαλείο Στην Θεοτόκο αλλά νομίζω ένα κεράκι μπορούμε να ανάψουμε και να προσευχηθούμε όλοι μαζί για να τελιώσει όλο αυτό .

Τελευταία ημέρα λοιπόν του διαγωνσιμού και να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους και όλες που συμμετείχατε με μεγάλη χαρά όπως είδαμε και εγώ και οι συνεργάτες μου και σε αυτόν τον σπουδαίο διαγωνισμό μας .Μπορείτε και σήμερα να συμμετέχετε μέχρι και της 5 περίπου το απόγευμα αλλά θα περιμένουμε ή την Σούζη ή τον Χρήστο να μας ανακοινώσουν πότε θα γίνει η μεγάλη μας κλήρωση ,σχολιάστε όσο μπορείτε εκεί στην ομάδα μας στο facebook και καλή επιτυχία σε όλους σας.

Το κοινωνικό παντοπωλείο Ν.Απολλωνίας προσφέρει - 5 Λίτρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 λίτρα αραβοσιτέλαιο 

και 5 λίτρα Ηλιέλαιο ( ΑΥΤΆ ΘΑ ΔΩΘΟΎΝ ΣΕ 3 ΤΥΧΕΡΟΥΣ )
Το κοινωνικό παντοπωλείο Ορεινού όγκου του δήμου Βόλβης προσφέρει -
2 Κιλά κρέας (χοιρινό ή μοσχαρίσιο)
2 Κιλά Μπριζόλες 
2 Κοτόπουλα ( και αυτά είναι για 3 τυχερούς )
Το κοινωνικό παντοπωλείο Στίβου που βρίσκεται ύπο σύσταση  προσφέρει -
2 Κιλά Μέλι 
2 Κιλά Τυρί 
Και ένα εξαιρετικό μπουκάλι Κρασί 
Και τέλος ένας φίλος της σελίδας μας που δεν θέλει να μας πει το όνομα του ,τουλάχιστον δεν θέλει να αναφέρουμε το ονομά του αλλά τον ευχαριστούμε πάρα πολύ ,προσφέρει 
 2 Κιλά Τσιπούρες 
2 Κιλά λαυράκια ( και αυτά για 2 τυχερούς ) 
 Και μια Πλήρες σειρά Ελληνικών  Γραμματοσήμων του 1980 -1981.
Να ευχαριστήσουμε τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Ν.Απολλωνίας ,Στίβου (που βρίσκεται ύπο σύσταση) και Ορεινού όγκου τόσο για το έργο που προσφέρουν και εννοώ τους εθελοντές που μοιράζουν κάθε μήνα στους δικαιούχους βασικά αγαθά ,όσο και για τα δώρα που θα προσφέρουν στους τυχερούς μας με πολύ χαρά .Πραγματικά ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε καλή δύναμη σε αυτό το δύσκολο φιλανθρωπικό έργο που καλείστε  να βγάλετε εις πέρας .Φυσικά ευχαριστούμε πολύ και τον ''άγνωστο φίλο της σελίδας μας''που θα προσφέρει με την σειρά του αυτά τα αξιόλογα δώρα του και πολύ χρήσιμα μιας και πρόκειται για τρόφιμα .
Αυτά είναι τα δώρα αξίας που θα σας προσφέρουν οι αγαπητοί χορηγοί και έρχεται ο μεγάλος Πασχαλινός μας διαγωνισμός που μάλλον θα σας ανακοινώσουμε στην κλήρωση .Έπεται μεγάλη συνέχεια γαυτό δείξτε μας την αγάπη σας και εμείς όσο μπορούμε παρέα πάντα με τους χορηγούς μας ,θα σας ανταποδίδουμε την αγάπη μας με τους διαγωνισμούς μας.Δεν θα χαλάσω το όμορφο κλίμα ,έχουν χάσει την μπάλα ξέρετε ποιοι ,βγαίνουν στα κανάλια και συνεχίζουν τον ανελέητο ''πόλεμο''προς τους Έλληνες πολίτες και σκορπούν τον φόβο και τον πανικό χωρίς να υπάρχει αύριο ,και ενώ νομίζουμε πως θα γιορτάασουμε αξιοπρεπέστατα φέτος Το Αγίο Πάσχα ,αυτοί οι ''κύριοι'' διασπείρουν τον πανικό ενώ είναι οι ίδιοι σε πανικό ,ότι μέχρι το Μαίο θα έχουμε 9.000 κρούσματα ,αυτοί οι ειδήμονες ...αυτοί οι προφήτες .....αυτοί που έχουν απετύχει σε όλα και απλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσέχουμε και επιτέλους ,κλείστε τις τηλεοράσεις ,μην τους βλέπετε ,στον φόβο μας ποντάρουν !!!!
Δεν έχω να πω κάτι άλλο ,να περάσετε ένα ήρεμο Σαββ/κο μιας και δεν μπορούμε να περάσουμε διαφορετικά ,να προσευχηθείτε σήμερα Στην Παναγία μας και να αφήσετε τα σχόλια σας στον διαγωνισμό μας εκεί στην ομάδα μας στο facebook.
Και επειδή χτες είδα την εκπληκτική εκπομπή ''Βυνίλιο''με τους Ράδιο Αρβύλα είμαι επιρεασμένη γιατί ήταν αφιερωμένη η βραδιά στην ντίσκο μουσική οπότε και σας αφιερώνω το σημερινό τραγούδι με πολύ αγάπη.Να προσέχετε πολύ και τα λέμε στην κληρωση...Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 
  

 

 

 

Top