Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή μας εβδομάδα ,Δευτέρα σήμερα 11 Απριλίου και διανύουμε την ''κενή'' ή ''κουφή'' εβδομάδα πριν άπο το Άγιο Πάσχα και εγώ είμαι εδώ είμαι καλά και θα είμαι μαζί σας ως και την Μ.Τρίτη Πρώτα Ο θεός .Πριν ξεκινήσει η ενημέρωση να σας πω ότι έλειπα την προηγούμενη βδομάδα γιατί είχα πολ΄λές δουλειές που έπρεπε να γίνουν και πάμε να δούμε τις ειδήσεις της ημέρας και τα νέα για τον καιρό καθώς και την πρώτη εκτίμηση με τι καιρό θα γιορταστεί Το Πάσχα .Επίσης θέλω να πω ότι δεν θα αναρτήσω καμία είδηση για το πως ζούσαν το ζευγάρι που μας απασχολεί τελευταία ,πως γνωρίστηκαν ,τι έτρωγαν ,τι φορούσαν ,που έβγαιναν ,τι ώρα κατουρούσαν και συγνώμη που το γράφω έτσι αλλά έχει καταντήσει γελοίο και σαπουνόπερα το όλο θέμα ,υπάρχει η δικαιοσύνη και η αστυνομία όπου κανούν πολύ καλά την δουλειά τους και όταν θα υπάρχει κάτι νεότερο που αφορά μόνο τα άτυχα αυτά παιδιά μόνο τότε θα αναρτούμε τις ειδήσεις του συγκεκριμένου θέματος που συγλόνισε όλη την Ελλάδα .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Με ηλιοφάνεια και πολλά μποφόρ η Δευτέρα - Μέχρι 19 βαθμούς η θερμοκρασία.

Καιρός σήμερα 11/4

Γενικά αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με
τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

 
 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 11 Απριλίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, λίγα χιόνια στα ορεινά και βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα: Η πρώτη εκτίμηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Με ήπιο καιρό ξεκινά η εβδομάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος παρουσίασε την πρώτη εκτίμησή του για τις καιρικές συνθήκες το Πάσχα.

Για αύριο, Τρίτη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι ο καιρός θα είναι πολύ καλός σημειώνοντας ότι «δεν αναμένουμε φαινόμενα μέχρι την Πέμπτη. Προς την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, όμως, θα μας προσεγγίσει μια διαταραχή από τα δυτικότερα οπότε ο καιρός θα καταστεί άστατος χωρίς να μεταβάλλεται η θερμοκρασία».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η θερμοκρασία από την Πέμπτη αναμένεται να φτάσει έως και τους 26-28 βαθμούς Κελσίου λόγω των νοτιάδων που θα επικρατήσουν.

«Βλέπουμε δηλαδή ότι ο άστατος καιρός θα μας πάει μέχρι τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά καθώς θα πηγαίνουμε μπρος το Πάσχα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες ειδικά μετά τη Μεγάλη Τετάρτη» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Εκλογές στη Γαλλία: Γιατί δεν θα είναι περίπατος για τον Μακρόν ο δεύτερος γύρος...

Εκλογές στη Γαλλία: Γιατί δεν θα είναι περίπατος για τον Μακρόν ο δεύτερος γύρος

Μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν να επικράτησε στον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και απόλυτα εξασφαλισμένη η νίκη του στον δεύτερο γύρο στις 24 Απριλίου.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γαλλία θα είναι τελικά μια επανάληψη του 2017 όσον αφορά τους δύο «μονομάχους» καθώς Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσαν τα υψηλότερα ποσοστά στον πρώτο γύρο της Κυριακής αλλά, όπως σημειώνει το BBC, «κανείς να μην έχει την αυταπάτη ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι τόσο εύκολα για τον σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας καθώς τα όσα συνέβησαν την Κυριακή δείχνουν πώς ξαναγράφηκε ο εκλογικός χάρτης στη χώρα».

Τήνος: Στον εισαγγελέα ο 93χρονος που σκότωσε για ασήμαντη αφορμή τον 50χρονο αγιογράφο

Τήνος: Στον εισαγγελέα ο 93χρονος που σκότωσε για ασήμαντη αφορμή τον 50χρονο αγιογράφο...

Κορονοϊός: Πώς θα κάνουμε Πάσχα - «Προσοχή για να μην αναζωπυρωθεί η πανδημία»...

Κορονοϊός: Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Την προσοχή των πολιτών εφιστούν οι επιστήμονες, σε ότι αφορά στον κορονοϊό, κυρίως εν’ όψει των εορτών του Πάσχα.

«Μπορούμε να κάνουμε Πάσχα χωρίς να έχουμε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Είναι καλό να μην καλλιεργούμε ένα υπεραισιόδοξο κλίμα. Να κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε ακολουθώντας τα πρωτόκολλα, με μάσκες σε εσωτερικούς χώρους. Η παραλλαγή αυτή δεν είναι ικανή να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Όμως, φαίνεται ότι η 3η και η 4η ενισχυτική δόση του εμβολίου πρέπει να γίνουν», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο Mega.

«Υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου. Ευτυχώς υπάρχουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε 50 νεκρούς κάθε ημέρα. Δεν πρέπει να δώσουμε άλλη ευκαιρία σε αυτό τον ιό. Αρχίζουμε τώρα να μπαίνουμε σε μία σειρά, αλλά είμαστε ακόμα υπό τη σκιά του ιού», τόνισε.

«Μέχρι το Πάσχα πρέπει να κάνουμε αυτό που λέει η πολιτεία. Οι μάσκες δεν έχουν καταργηθεί σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός. Οι επιχειρηματίες και οι εκκλησίες πρέπει να φροντίσουν να μη δημιουργηθεί μεγάλος συνωστισμός. Χρειάζεται προσοχή για να μην αναζωπυρωθεί η πανδημία», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος και συμπλήρωσε ότι «Οι ηλικιωμένοι, οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν την 3η και την 4η δόση του εμβολίου. Αν τα κάνουμε αυτά, δε φοβόμαστε τίποτα. Η πίεση στο σύστημα υγείας τώρα δεν είναι τόσο έντονη».

Λιγότερα προϊόντα στα ράφια λόγω της πολύμηνης κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα...

Λιγότερα προϊόντα στα ράφια λόγω της πολύμηνης κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα

Το τέλος της εποχής της αφθονίας, όσον αφορά την πληθώρα των προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ, και η «επιστροφή στα βασικά» είναι η νέα πραγματικότητα που περιγράφεται από εκπροσώπους του λιανεμπορίου, με φόντο την πολύμηνη κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, το ράλι ανόδου στις τιμές της ενέργειας και τον πόλεμο στην Ουκρανία που έχει αποδιοργανώσει προσώρας την παγκόσμια οικονομία.

Ενισχύσεις έως 2,3 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία - Ποιοι θα τις λάβουν

Ενισχύσεις έως 2,3 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία - Ποιοι θα τις λάβουν

Νέες ενισχύσεις προς φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Με την εν λόγω διάταξη προβλέπεται η δυνατότητα ενίσχυσης φυσικών και νομικών προσώπων κάθε νομικής μορφής που επλήγησαν από την πανδημία και θεσπίζεται σχετικό καθεστώς ενίσχυσης τους.

Ειδικότερα, περιγράφονται οι προϋποθέσεις χορήγησης της ενίσχυσης, τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ενισχύσεων, οι διατάξεις του εφαρμοστέου ενωσιακού θεσμικού πλαισίου, αλλά και η δυνατότητα συμψηφισμού των ενισχύσεων που θα λάβουν οι δικαιούχοι του καθεστώτος, με βέβαιες και εκκαθαρισμένες οφειλές τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Η σχετική τροπολογία προβλέπει τα εξής:

«Άρθρο 3

 
 

Προσωρινό μέτρο ενίσχυσης λόγω των συνεπειών της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

  1. Σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα κάθε μορφής, τα οποία επλήγησαν οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να χορηγούνται ενισχύσεις, σύμφωνα με το τμήμα 3.1 της υπό στοιχεία C (2020) 1863/19.3.2020 Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) «Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19».
  2. Οι ενισχύσεις χορηγούνται κατόπιν έγκρισης σχετικού καθεστώτος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το αργότερο έως την 30η.6.2022 ή έως την εκάστοτε ημερομηνία λήξης του Προσωρινού Πλαισίου σε συνέχεια παράτασής του, μεταγενέστερης της ενάρξεως ισχύος του παρόντος.
    1. Η συνολική ενίσχυση συνυπολογιζόμενων και άλλων ενισχύσεων που έχει λάβει η επιχείρηση βάσει του τμήματος 3.1 του Προσωρινού Πλαισίου και με την επιφύλαξη μεταγενέστερης της έναρξης ισχύος του παρόντος αύξησης των προβλεπόμενων στο Τμήμα αυτό ανώτατων ορίων, δεν δύναται να υπερβαίνει, ανά ενιαία επιχείρηση α) το ποσό των δύο εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων (2.300.000) ευρώ, β) για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας καί υδατοκαλλιέργειας, το ποσό των τριακοσίων σαράντα πέντε χιλιάδων (345.000) ευρώ και γ) για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, το ποσό των διακοσίων ενενήντα χιλιάδων (290.000) ευρώ. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περισσότερους του ενός τομείς, για τους οποίους προβλέπονται διαφορετικά ανώτατα όρια, υποχρεούνται να διασφαλίζουν, με την τήρηση χωριστών λογαριασμών, την τήρηση των ορίων, καθώς και ότι δεν υπάρχει υπέρβαση του ανώτατου ορίου εκ των προβλεπόμενων για τους επιμέρους τομείς.
      1. Ενισχύσεις δεν χορηγούνται σε επιχειρήσεις που ήταν ήδη προβληματικές, σύμφωνα με τον ορισμό της παρ. 18 του άρθρου 2 του Κανονισμού 651/2014 (L 187), της παρ. 14 του άρθρου 2 του Κανονισμού 702/2014, (L 193) και της παρ. 5 του άρθρου 3 του Κανονισμού ΕΚ 1388/2014 (L 369). Σε πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις, κατά την έννοια του παραρτήματος I των ανωτέρω Κανονισμών, που ήταν ήδη προβληματικές την 31η.12.2019, δύναται να χορηγούνται ενισχύσεις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάγονται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας βάσει του εθνικού δικαίου και δεν έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης ή ενίσχυση αναδιάρθρωσης ή, αν έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης ή αναδιάρθρωσης, έχουν, κατά τη στιγμή χορήγησης της ενίσχυσης του παρόντος, αποπληρώσει το δάνειο ή λύσει τη σύμβαση εγγύησης ή δεν υπάγονται πλέον σε σχέδιο αναδιάρθρωσης, αντίστοιχα.
        1. Σε περίπτωση χορήγησης ενισχύσεων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και την εμπορία γεωργικών προϊόντων, όπως αυτές ορίζονται στις περ. 6 και 7 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 702/2014 (L 193), απαγορεύεται η μετακύλισή τους, εν μέρει ή εξ ολοκλήρου, σε πρωτογενείς παραγωγούς. Οι ενισχύσεις του πρώτου εδαφίου της παρούσας δεν καθορίζονται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά από τις οικείες επιχειρήσεις ή αγοράζονται από τους πρωτογενείς παραγωγούς, εκτός εάν, στη δεύτερη περίπτωση, τα προϊόντα είτε δεν διατέθηκαν στην αγορά είτε χρησιμοποιήθηκαν για μη διατροφικούς σκοπούς, όπως η απόσταξη, η μεθανιοποίηση ή η λιπασματοποίηση από τις οικείες επιχειρήσεις.
        2. Ενισχύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, σύμφωνα με τους ορισμούς των περ. 4 και 5 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 702/2014, δεν καθορίζονται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά.
          1. Ενισχύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, όπως αυτός ορίζεται στην περ. 1 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 717/2014 (L 190), δεν αφορούν σε καμία από τις κατηγορίες ενισχύσεων που αναφέρονται στα στοιχεία α) έως και ια) της παρ. 1 του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 717/2014.
          2. Οι ενισχύσεις του παρόντος δύνανται να συμψηφίζονται με βέβαιες και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις του ελληνικού Δημοσίου που εκκρεμούν εις βάρος των δικαιούχων της ενίσχυσης του καθεστώτος της παρ. 2, το οποίο θεσπίζεται σύμφωνα με τις κατά περίπτωση κανονιστικές αποφάσεις της παρ. 9.
          3. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ή σε περίπτωση συναρμοδιότητας με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση συναρμόδιου υπουργού και, μετά από εισήγηση της Αποκεντρωμένης Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργείου, θεσπίζεται καθεστώς ενίσχυσης, καθορίζονται οι προς ενίσχυση τομείς, οι δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης, το ύψος, οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης, το είδος των υποχρεώσεων και οφειλών που δύναται να συμψηφιστούν με την ενίσχυση και κάθε άλλη αναγκαία για την εφαρμογή του παρόντος λεπτομέρεια.
            1. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ή, σε περίπτωση συναρμοδιότητας, με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση συναρμόδιου υπουργού, μετά την έκδοση της απόφασης της παρ. 9, οριστικοποιείται ο κατάλογος των δικαιούχων της ενίσχυσης της παρ. 9 και πραγματοποιείται συμψηφισμός σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 8.»
            2. Φωτιά τώρα στη Χαλκιδική - Συναγερμός στην Πυροσβεστική...

            3. Επί ποδός η Πυροσβεστική για τη φωτιά στη Χαλκιδική
            4. Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το πρωί της Δευτέρας (11/4) έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής.
            5. Η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
            6. Πηγή-Newsbomb.gr (διαβάστε περισσότερα μέσα στο site )
          4. Σαν σήμερα 11 Απριλίου οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των ναζί

          5.  Σαν σήμερα 11 Απριλίου οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των ναζί
          6. 11 Απριλίου οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των ναζί. Στις 11 Απριλίου τιμάται η Διεθνής Ημέρα απελευθέρωσης των κρατουμένων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δείτε τα υπόλοιπα, από τα σημαντικότερα, γεγονότα, που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα και σημάδεψαν την ιστορία.
          7. 1727 Πρεμιέρα του ορατόριου του Μπαχ «Τα Κατά Ματθαίον Πάθη» στην εκκλησία του Αγίου Θωμά στη Λειψία της Γερμανίας. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή.
          8. 1770 Γεννήθηκε ο Τζορτζ Κάνινγκ, πρωθυπουργός της Αγγλίας, υπέρμαχος της ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Προς τιμήν του, η Πλατεία Κάνιγγος φέρει το όνομά του. (Θαν. 8/8/1827)

            1821 Οι Έλληνες σημειώνουν την πρώτη ναυτική επιτυχία τους από την έναρξη της Επανάστασης. Σπετσιώτικα πλοία αιχμαλωτίζουν τρία τουρκικά στη Μήλο.

            1826 Ο Ιωάννης - Ιάκωβος Μάγερ σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του και την υπηρέτριά του Σάννα, κατά τη διάρκεια της Εξόδου του Μεσολογγίου, στις 11 Απριλίου 1826

          9. 1827 Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας ορίζει τον Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτο Κυβερνήτη του ελληνικού κράτους.
          10. 1890 Το νησί Έλις, ανοιχτά του Μανχάταν, γίνεται ο πρώτος σταθμός των Eλλήνων μεταναστών προτού πατήσουν τη «Γη της Επαγγελίας». Εκεί υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και εγκρίνεται ή όχι η είσοδός τους στις ΗΠΑ.
          11. 1941 Βυθίζεται αύτανδρο κοντά στο ακρωτήριο Καφηρέας από γερμανικό βομβαρδιστικό το πλωτό νοσοκομείο «Αττική», που μεταφέρει τραυματίες από το μέτωπο. Το πλοίο φέρει εμφανώς τα διεθνή χαρακτηριστικά των πλωτών νοσοκομείων και είναι πλήρες τραυματιών.

            1945 Οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των δεσμωτών τους. Στις 11 Απριλίου τιμάται η Διεθνής Ημέρα απελευθέρωσης των κρατουμένων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης

          12. 1955 Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας "Αθλητικό Φως", που αργότερα μετονομάζεται σε "Φως των Σπορ" και εκδίδεται καθημερινά.

            1961 Αρχίζει στο Ισραήλ η πολυσυζητημένη δίκη του ναζί, Άντολφ Άιχμαν, ο οποίος θα καταδικαστεί σε θάνατο.

            1964 Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπεται τελικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Κόλλιας, για απόπειρα παρέμβασης στις ανακρίσεις Σαρτζετάκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Τρία χρόνια αργότερα θα διοριστεί πρώτος πρωθυπουργός της Χούντας.

            1967 Στο «Μαρκ Χέλιγκερ Θίατερ» της Νέας Υόρκης κάνει πρεμιέρα το έργο του Ζυλ Ντασέν «Ίλια Ντάρλινγκ» (θεατρική εκδοχή της ταινίας «Ποτέ την Κυριακή») με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θα μείνει στη σκηνή για 320 παραστάσεις.

            1967 Ο γνωστός «κυνηγός ναζί» Σίμον Βίζενταλ, ανακοινώνει ότι ο υπασπιστής του Χίτλερ, Μάρτιν Μπόρμαν, ο αρχηγός της Γκεστάπο, Χάινριχ Μίλερ, ο πρώην διοικητής στρατοπέδων συγκέντρωσης Ρίχαρντ Γκλικ και ο διαβόητος αρχίατρος του Αουσβιτς, Γιόζεφ Μένγκελε, ζουν στη Λατινική Αμερική.

            1970 Το αμερικανικό διαστημόπλοιο «Απόλλων 13» εκτοξεύεται και κατευθύνεται προς τη Σελήνη με τριμελές πλήρωμα. Δυο μέρες αργότερα, εκδηλώνεται σοβαρή βλάβη, η οποία γίνεται αιτία να ματαιωθεί η προσσελήνωσή του και προς στιγμήν θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα επιστροφής των αστροναυτών στη Γη. Τελικά, η περιπέτεια λήγει αίσια στις 18 του Απρίλη.

          13. 1985 πέθανε ο αλβανός κομουνιστής ηγέτης, Ενβέρ Χότζα, που κυβέρνησε τη χώρα του από το 1944 έως το θάνατό του.

            1990 Στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ορκίζεται πρωθυπουργός της χώρας, με τη στήριξη του κόμματος της ΔΗ.ΑΝΑ.

            1996 Ο Παναθηναϊκός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα, που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ. Στο δραματικό τελικό του Παρισιού νικά 67-66 τη Μπαρτσελόνα.

            2010 Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Τζανετάκος

          14. -Πηγή- Thepressroom.gr
        3. Πριν κλείσω την ενότητα και σας αποχαιρετήσω μαζί με το τραγούδι της ημέρας να σας ενημερώσω για κάτι που άκουσα μόλις τώρα άπο την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη πως επειδή αυτή η εβδομάδα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών οι συντάξεις θα πληρωθούν άπο το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης και την επομένη ,να το ξέρετε και να ενημρώσετε τους  δικαιούχους πως τα χρήματα των συντάξεων θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα και την Παρασκευή 15 Απριλίου ,για το επίδομα των 200 ευρώ μάλλον θα μείνει ως έχει θα το εξετάσουν όμως και ίσως τις επόμενες ώρες να αλλάξει και αυτό και να πάρετε όσοι δικαιούστε αυτό το ποσό πιο νωρίς άπο την Μ.Εβδομάδα .
        4. Επίσης να σας πω ότι την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου Των Βα'ι'ιων θα ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας ''Sougliani trail'' στον Σταυρό και μπορείτε να μπείτε στο site του Φ.Ω.Σ Σταυρού για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για τον αγώνα ,θα γίνει και παιδικός αγώνας μέσα στα στενά του Σταυρού και μπορείτε να κάνετε τις εγγραφές των παιδιών σας άπο ηλικία 5 ετών και πάνω δωρεάν και στο τέλος του αγώνα θα δωθούν και μετάλια στα παιδιά όσο πιο νωρίς κάνετε την εγγραφή τόσο καλύτερα .
        5. Αυτά άπο εμένα να έχουμε μια ήρεμη εβδομάδα και να πάνε όλα καλά σε όλα ταα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας .Θα σας αφιερώσω ένα ντουέτο που ξαναέσμιξε και έχουμε επανασύνδεση και  δεν είναι άλλο άπο τους Αντικ το γράφω στα Ελληνικά για να καταλάβετε ,σας το αφιερώνω λοιπόν αλλά  ιδιαίτερα στην παρέα μας εκεί στην ομάδα volvinews στο facebook με θετικές σκέψεις και αισιοδοξία ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ  
        6.    Ανακοίνωση επνασύνδεσης του συγκροτήματος  
        1.   
        2.  

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή μας εβδομάδα ,Δευτέρα σήμερα 11 Απριλίου και διανύουμε την ''κενή'' ή ''κουφή'' εβδομάδα πριν άπο το Άγιο Πάσχα και εγώ είμαι εδώ είμαι καλά και θα είμαι μαζί σας ως και την Μ.Τρίτη Πρώτα Ο θεός .Πριν ξεκινήσει η ενημέρωση να σας πω ότι έλειπα την προηγούμενη βδομάδα γιατί είχα πολ΄λές δουλειές που έπρεπε να γίνουν και πάμε να δούμε τις ειδήσεις της ημέρας και τα νέα για τον καιρό καθώς και την πρώτη εκτίμηση με τι καιρό θα γιορταστεί Το Πάσχα .Επίσης θέλω να πω ότι δεν θα αναρτήσω καμία είδηση για το πως ζούσαν το ζευγάρι που μας απασχολεί τελευταία ,πως γνωρίστηκαν ,τι έτρωγαν ,τι φορούσαν ,που έβγαιναν ,τι ώρα κατουρούσαν και συγνώμη που το γράφω έτσι αλλά έχει καταντήσει γελοίο και σαπουνόπερα το όλο θέμα ,υπάρχει η δικαιοσύνη και η αστυνομία όπου κανούν πολύ καλά την δουλειά τους και όταν θα υπάρχει κάτι νεότερο που αφορά μόνο τα άτυχα αυτά παιδιά μόνο τότε θα αναρτούμε τις ειδήσεις του συγκεκριμένου θέματος που συγλόνισε όλη την Ελλάδα .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Με ηλιοφάνεια και πολλά μποφόρ η Δευτέρα - Μέχρι 19 βαθμούς η θερμοκρασία.

Καιρός σήμερα 11/4

Γενικά αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με
τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

 
 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 11 Απριλίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, λίγα χιόνια στα ορεινά και βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα: Η πρώτη εκτίμηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Με ήπιο καιρό ξεκινά η εβδομάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος παρουσίασε την πρώτη εκτίμησή του για τις καιρικές συνθήκες το Πάσχα.

Για αύριο, Τρίτη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι ο καιρός θα είναι πολύ καλός σημειώνοντας ότι «δεν αναμένουμε φαινόμενα μέχρι την Πέμπτη. Προς την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, όμως, θα μας προσεγγίσει μια διαταραχή από τα δυτικότερα οπότε ο καιρός θα καταστεί άστατος χωρίς να μεταβάλλεται η θερμοκρασία».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η θερμοκρασία από την Πέμπτη αναμένεται να φτάσει έως και τους 26-28 βαθμούς Κελσίου λόγω των νοτιάδων που θα επικρατήσουν.

«Βλέπουμε δηλαδή ότι ο άστατος καιρός θα μας πάει μέχρι τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά καθώς θα πηγαίνουμε μπρος το Πάσχα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες ειδικά μετά τη Μεγάλη Τετάρτη» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Εκλογές στη Γαλλία: Γιατί δεν θα είναι περίπατος για τον Μακρόν ο δεύτερος γύρος...

Εκλογές στη Γαλλία: Γιατί δεν θα είναι περίπατος για τον Μακρόν ο δεύτερος γύρος

Μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν να επικράτησε στον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και απόλυτα εξασφαλισμένη η νίκη του στον δεύτερο γύρο στις 24 Απριλίου.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γαλλία θα είναι τελικά μια επανάληψη του 2017 όσον αφορά τους δύο «μονομάχους» καθώς Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσαν τα υψηλότερα ποσοστά στον πρώτο γύρο της Κυριακής αλλά, όπως σημειώνει το BBC, «κανείς να μην έχει την αυταπάτη ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι τόσο εύκολα για τον σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας καθώς τα όσα συνέβησαν την Κυριακή δείχνουν πώς ξαναγράφηκε ο εκλογικός χάρτης στη χώρα».

Τήνος: Στον εισαγγελέα ο 93χρονος που σκότωσε για ασήμαντη αφορμή τον 50χρονο αγιογράφο

Τήνος: Στον εισαγγελέα ο 93χρονος που σκότωσε για ασήμαντη αφορμή τον 50χρονο αγιογράφο...

Κορονοϊός: Πώς θα κάνουμε Πάσχα - «Προσοχή για να μην αναζωπυρωθεί η πανδημία»...

Κορονοϊός: Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Την προσοχή των πολιτών εφιστούν οι επιστήμονες, σε ότι αφορά στον κορονοϊό, κυρίως εν’ όψει των εορτών του Πάσχα.

«Μπορούμε να κάνουμε Πάσχα χωρίς να έχουμε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Είναι καλό να μην καλλιεργούμε ένα υπεραισιόδοξο κλίμα. Να κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε ακολουθώντας τα πρωτόκολλα, με μάσκες σε εσωτερικούς χώρους. Η παραλλαγή αυτή δεν είναι ικανή να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Όμως, φαίνεται ότι η 3η και η 4η ενισχυτική δόση του εμβολίου πρέπει να γίνουν», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο Mega.

«Υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου. Ευτυχώς υπάρχουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε 50 νεκρούς κάθε ημέρα. Δεν πρέπει να δώσουμε άλλη ευκαιρία σε αυτό τον ιό. Αρχίζουμε τώρα να μπαίνουμε σε μία σειρά, αλλά είμαστε ακόμα υπό τη σκιά του ιού», τόνισε.

«Μέχρι το Πάσχα πρέπει να κάνουμε αυτό που λέει η πολιτεία. Οι μάσκες δεν έχουν καταργηθεί σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός. Οι επιχειρηματίες και οι εκκλησίες πρέπει να φροντίσουν να μη δημιουργηθεί μεγάλος συνωστισμός. Χρειάζεται προσοχή για να μην αναζωπυρωθεί η πανδημία», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος και συμπλήρωσε ότι «Οι ηλικιωμένοι, οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν την 3η και την 4η δόση του εμβολίου. Αν τα κάνουμε αυτά, δε φοβόμαστε τίποτα. Η πίεση στο σύστημα υγείας τώρα δεν είναι τόσο έντονη».

Λιγότερα προϊόντα στα ράφια λόγω της πολύμηνης κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα...

Λιγότερα προϊόντα στα ράφια λόγω της πολύμηνης κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα

Το τέλος της εποχής της αφθονίας, όσον αφορά την πληθώρα των προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ, και η «επιστροφή στα βασικά» είναι η νέα πραγματικότητα που περιγράφεται από εκπροσώπους του λιανεμπορίου, με φόντο την πολύμηνη κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, το ράλι ανόδου στις τιμές της ενέργειας και τον πόλεμο στην Ουκρανία που έχει αποδιοργανώσει προσώρας την παγκόσμια οικονομία.

Ενισχύσεις έως 2,3 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία - Ποιοι θα τις λάβουν

Ενισχύσεις έως 2,3 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία - Ποιοι θα τις λάβουν

Νέες ενισχύσεις προς φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Με την εν λόγω διάταξη προβλέπεται η δυνατότητα ενίσχυσης φυσικών και νομικών προσώπων κάθε νομικής μορφής που επλήγησαν από την πανδημία και θεσπίζεται σχετικό καθεστώς ενίσχυσης τους.

Ειδικότερα, περιγράφονται οι προϋποθέσεις χορήγησης της ενίσχυσης, τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ενισχύσεων, οι διατάξεις του εφαρμοστέου ενωσιακού θεσμικού πλαισίου, αλλά και η δυνατότητα συμψηφισμού των ενισχύσεων που θα λάβουν οι δικαιούχοι του καθεστώτος, με βέβαιες και εκκαθαρισμένες οφειλές τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Η σχετική τροπολογία προβλέπει τα εξής:

«Άρθρο 3

 
 

Προσωρινό μέτρο ενίσχυσης λόγω των συνεπειών της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

  1. Σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα κάθε μορφής, τα οποία επλήγησαν οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να χορηγούνται ενισχύσεις, σύμφωνα με το τμήμα 3.1 της υπό στοιχεία C (2020) 1863/19.3.2020 Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) «Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19».
  2. Οι ενισχύσεις χορηγούνται κατόπιν έγκρισης σχετικού καθεστώτος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το αργότερο έως την 30η.6.2022 ή έως την εκάστοτε ημερομηνία λήξης του Προσωρινού Πλαισίου σε συνέχεια παράτασής του, μεταγενέστερης της ενάρξεως ισχύος του παρόντος.
    1. Η συνολική ενίσχυση συνυπολογιζόμενων και άλλων ενισχύσεων που έχει λάβει η επιχείρηση βάσει του τμήματος 3.1 του Προσωρινού Πλαισίου και με την επιφύλαξη μεταγενέστερης της έναρξης ισχύος του παρόντος αύξησης των προβλεπόμενων στο Τμήμα αυτό ανώτατων ορίων, δεν δύναται να υπερβαίνει, ανά ενιαία επιχείρηση α) το ποσό των δύο εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων (2.300.000) ευρώ, β) για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας καί υδατοκαλλιέργειας, το ποσό των τριακοσίων σαράντα πέντε χιλιάδων (345.000) ευρώ και γ) για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, το ποσό των διακοσίων ενενήντα χιλιάδων (290.000) ευρώ. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περισσότερους του ενός τομείς, για τους οποίους προβλέπονται διαφορετικά ανώτατα όρια, υποχρεούνται να διασφαλίζουν, με την τήρηση χωριστών λογαριασμών, την τήρηση των ορίων, καθώς και ότι δεν υπάρχει υπέρβαση του ανώτατου ορίου εκ των προβλεπόμενων για τους επιμέρους τομείς.
      1. Ενισχύσεις δεν χορηγούνται σε επιχειρήσεις που ήταν ήδη προβληματικές, σύμφωνα με τον ορισμό της παρ. 18 του άρθρου 2 του Κανονισμού 651/2014 (L 187), της παρ. 14 του άρθρου 2 του Κανονισμού 702/2014, (L 193) και της παρ. 5 του άρθρου 3 του Κανονισμού ΕΚ 1388/2014 (L 369). Σε πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις, κατά την έννοια του παραρτήματος I των ανωτέρω Κανονισμών, που ήταν ήδη προβληματικές την 31η.12.2019, δύναται να χορηγούνται ενισχύσεις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάγονται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας βάσει του εθνικού δικαίου και δεν έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης ή ενίσχυση αναδιάρθρωσης ή, αν έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης ή αναδιάρθρωσης, έχουν, κατά τη στιγμή χορήγησης της ενίσχυσης του παρόντος, αποπληρώσει το δάνειο ή λύσει τη σύμβαση εγγύησης ή δεν υπάγονται πλέον σε σχέδιο αναδιάρθρωσης, αντίστοιχα.
        1. Σε περίπτωση χορήγησης ενισχύσεων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και την εμπορία γεωργικών προϊόντων, όπως αυτές ορίζονται στις περ. 6 και 7 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 702/2014 (L 193), απαγορεύεται η μετακύλισή τους, εν μέρει ή εξ ολοκλήρου, σε πρωτογενείς παραγωγούς. Οι ενισχύσεις του πρώτου εδαφίου της παρούσας δεν καθορίζονται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά από τις οικείες επιχειρήσεις ή αγοράζονται από τους πρωτογενείς παραγωγούς, εκτός εάν, στη δεύτερη περίπτωση, τα προϊόντα είτε δεν διατέθηκαν στην αγορά είτε χρησιμοποιήθηκαν για μη διατροφικούς σκοπούς, όπως η απόσταξη, η μεθανιοποίηση ή η λιπασματοποίηση από τις οικείες επιχειρήσεις.
        2. Ενισχύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, σύμφωνα με τους ορισμούς των περ. 4 και 5 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 702/2014, δεν καθορίζονται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά.
          1. Ενισχύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, όπως αυτός ορίζεται στην περ. 1 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 717/2014 (L 190), δεν αφορούν σε καμία από τις κατηγορίες ενισχύσεων που αναφέρονται στα στοιχεία α) έως και ια) της παρ. 1 του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 717/2014.
          2. Οι ενισχύσεις του παρόντος δύνανται να συμψηφίζονται με βέβαιες και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις του ελληνικού Δημοσίου που εκκρεμούν εις βάρος των δικαιούχων της ενίσχυσης του καθεστώτος της παρ. 2, το οποίο θεσπίζεται σύμφωνα με τις κατά περίπτωση κανονιστικές αποφάσεις της παρ. 9.
          3. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ή σε περίπτωση συναρμοδιότητας με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση συναρμόδιου υπουργού και, μετά από εισήγηση της Αποκεντρωμένης Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργείου, θεσπίζεται καθεστώς ενίσχυσης, καθορίζονται οι προς ενίσχυση τομείς, οι δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης, το ύψος, οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης, το είδος των υποχρεώσεων και οφειλών που δύναται να συμψηφιστούν με την ενίσχυση και κάθε άλλη αναγκαία για την εφαρμογή του παρόντος λεπτομέρεια.
            1. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ή, σε περίπτωση συναρμοδιότητας, με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση συναρμόδιου υπουργού, μετά την έκδοση της απόφασης της παρ. 9, οριστικοποιείται ο κατάλογος των δικαιούχων της ενίσχυσης της παρ. 9 και πραγματοποιείται συμψηφισμός σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 8.»
            2. Φωτιά τώρα στη Χαλκιδική - Συναγερμός στην Πυροσβεστική...

            3. Επί ποδός η Πυροσβεστική για τη φωτιά στη Χαλκιδική
            4. Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το πρωί της Δευτέρας (11/4) έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής.
            5. Η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
            6. Πηγή-Newsbomb.gr (διαβάστε περισσότερα μέσα στο site )
          4. Σαν σήμερα 11 Απριλίου οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των ναζί

          5.  Σαν σήμερα 11 Απριλίου οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των ναζί
          6. 11 Απριλίου οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των ναζί. Στις 11 Απριλίου τιμάται η Διεθνής Ημέρα απελευθέρωσης των κρατουμένων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δείτε τα υπόλοιπα, από τα σημαντικότερα, γεγονότα, που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα και σημάδεψαν την ιστορία.
          7. 1727 Πρεμιέρα του ορατόριου του Μπαχ «Τα Κατά Ματθαίον Πάθη» στην εκκλησία του Αγίου Θωμά στη Λειψία της Γερμανίας. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή.
          8. 1770 Γεννήθηκε ο Τζορτζ Κάνινγκ, πρωθυπουργός της Αγγλίας, υπέρμαχος της ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Προς τιμήν του, η Πλατεία Κάνιγγος φέρει το όνομά του. (Θαν. 8/8/1827)

            1821 Οι Έλληνες σημειώνουν την πρώτη ναυτική επιτυχία τους από την έναρξη της Επανάστασης. Σπετσιώτικα πλοία αιχμαλωτίζουν τρία τουρκικά στη Μήλο.

            1826 Ο Ιωάννης - Ιάκωβος Μάγερ σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του και την υπηρέτριά του Σάννα, κατά τη διάρκεια της Εξόδου του Μεσολογγίου, στις 11 Απριλίου 1826

          9. 1827 Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας ορίζει τον Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτο Κυβερνήτη του ελληνικού κράτους.
          10. 1890 Το νησί Έλις, ανοιχτά του Μανχάταν, γίνεται ο πρώτος σταθμός των Eλλήνων μεταναστών προτού πατήσουν τη «Γη της Επαγγελίας». Εκεί υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και εγκρίνεται ή όχι η είσοδός τους στις ΗΠΑ.
          11. 1941 Βυθίζεται αύτανδρο κοντά στο ακρωτήριο Καφηρέας από γερμανικό βομβαρδιστικό το πλωτό νοσοκομείο «Αττική», που μεταφέρει τραυματίες από το μέτωπο. Το πλοίο φέρει εμφανώς τα διεθνή χαρακτηριστικά των πλωτών νοσοκομείων και είναι πλήρες τραυματιών.

            1945 Οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των δεσμωτών τους. Στις 11 Απριλίου τιμάται η Διεθνής Ημέρα απελευθέρωσης των κρατουμένων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης

          12. 1955 Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας "Αθλητικό Φως", που αργότερα μετονομάζεται σε "Φως των Σπορ" και εκδίδεται καθημερινά.

            1961 Αρχίζει στο Ισραήλ η πολυσυζητημένη δίκη του ναζί, Άντολφ Άιχμαν, ο οποίος θα καταδικαστεί σε θάνατο.

            1964 Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπεται τελικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Κόλλιας, για απόπειρα παρέμβασης στις ανακρίσεις Σαρτζετάκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Τρία χρόνια αργότερα θα διοριστεί πρώτος πρωθυπουργός της Χούντας.

            1967 Στο «Μαρκ Χέλιγκερ Θίατερ» της Νέας Υόρκης κάνει πρεμιέρα το έργο του Ζυλ Ντασέν «Ίλια Ντάρλινγκ» (θεατρική εκδοχή της ταινίας «Ποτέ την Κυριακή») με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θα μείνει στη σκηνή για 320 παραστάσεις.

            1967 Ο γνωστός «κυνηγός ναζί» Σίμον Βίζενταλ, ανακοινώνει ότι ο υπασπιστής του Χίτλερ, Μάρτιν Μπόρμαν, ο αρχηγός της Γκεστάπο, Χάινριχ Μίλερ, ο πρώην διοικητής στρατοπέδων συγκέντρωσης Ρίχαρντ Γκλικ και ο διαβόητος αρχίατρος του Αουσβιτς, Γιόζεφ Μένγκελε, ζουν στη Λατινική Αμερική.

            1970 Το αμερικανικό διαστημόπλοιο «Απόλλων 13» εκτοξεύεται και κατευθύνεται προς τη Σελήνη με τριμελές πλήρωμα. Δυο μέρες αργότερα, εκδηλώνεται σοβαρή βλάβη, η οποία γίνεται αιτία να ματαιωθεί η προσσελήνωσή του και προς στιγμήν θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα επιστροφής των αστροναυτών στη Γη. Τελικά, η περιπέτεια λήγει αίσια στις 18 του Απρίλη.

          13. 1985 πέθανε ο αλβανός κομουνιστής ηγέτης, Ενβέρ Χότζα, που κυβέρνησε τη χώρα του από το 1944 έως το θάνατό του.

            1990 Στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ορκίζεται πρωθυπουργός της χώρας, με τη στήριξη του κόμματος της ΔΗ.ΑΝΑ.

            1996 Ο Παναθηναϊκός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα, που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ. Στο δραματικό τελικό του Παρισιού νικά 67-66 τη Μπαρτσελόνα.

            2010 Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Τζανετάκος

          14. -Πηγή- Thepressroom.gr
        3. Πριν κλείσω την ενότητα και σας αποχαιρετήσω μαζί με το τραγούδι της ημέρας να σας ενημερώσω για κάτι που άκουσα μόλις τώρα άπο την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη πως επειδή αυτή η εβδομάδα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών οι συντάξεις θα πληρωθούν άπο το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης και την επομένη ,να το ξέρετε και να ενημρώσετε τους  δικαιούχους πως τα χρήματα των συντάξεων θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα και την Παρασκευή 15 Απριλίου ,για το επίδομα των 200 ευρώ μάλλον θα μείνει ως έχει θα το εξετάσουν όμως και ίσως τις επόμενες ώρες να αλλάξει και αυτό και να πάρετε όσοι δικαιούστε αυτό το ποσό πιο νωρίς άπο την Μ.Εβδομάδα .
        4. Επίσης να σας πω ότι την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου Των Βα'ι'ιων θα ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας ''Sougliani trail'' στον Σταυρό και μπορείτε να μπείτε στο site του Φ.Ω.Σ Σταυρού για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για τον αγώνα ,θα γίνει και παιδικός αγώνας μέσα στα στενά του Σταυρού και μπορείτε να κάνετε τις εγγραφές των παιδιών σας άπο ηλικία 5 ετών και πάνω δωρεάν και στο τέλος του αγώνα θα δωθούν και μετάλια στα παιδιά όσο πιο νωρίς κάνετε την εγγραφή τόσο καλύτερα .
        5. Αυτά άπο εμένα να έχουμε μια ήρεμη εβδομάδα και να πάνε όλα καλά σε όλα ταα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας .Θα σας αφιερώσω ένα ντουέτο που ξαναέσμιξε και έχουμε επανασύνδεση και  δεν είναι άλλο άπο τους Αντικ το γράφω στα Ελληνικά για να καταλάβετε ,σας το αφιερώνω λοιπόν αλλά  ιδιαίτερα στην παρέα μας εκεί στην ομάδα volvinews στο facebook με θετικές σκέψεις και αισιοδοξία ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ  
        6.    Ανακοίνωση επνασύνδεσης του συγκροτήματος  
        1.   
        2.  

 

 

Top