ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η GOOGLE ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Αυγούστου 2013
(0 ψήφοι)

googleembedded1Μια λίστα με τους τρόπους που γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιεί η Google για να μας παρακολουθεί. Κάποιοι θα στοιχημάτιζαν ότι είναι πολύ μεγαλύτερη η λίστα με τις μεθόδους παρακολούθησης που δεν γνωρίζουμε.Η μηχανή αναζήτησης. Κάθε αναζήτηση που κάνουμε χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης της Google - για πληροφορίες σχετικά με φάρμακα, την υγεία μας, για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα συσσιτίων, για το πώς να χειριστούμε τα ξεσπάσματα των παιδιών, για τις θεραπείες καταπολέμησης της δυσοσμίας του στόματος ή για τα τελευταία βοηθήματα σεξ - επιτρέπει στην εταιρεία να καταγράφει τα ενδιαφέροντά μας, και με την πάροδο του χρόνου να δημιουργεί ένα λεπτομερή φάκελο που αποτυπώνει σχεδόν κάθε πλευρά του χαρακτήρα μας, τις διατροφικές προτιμήσεις μας, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μας, τα ιατρικά προβλήματα μας, τις σεξουαλικές προτιμήσεις μας, τα προβλήματα με την ανατροφή των παιδιών, τις πολιτικές μας απόψεις και ούτω καθεξής.

Ακόμη και αν η εταιρεία δεν ξέρει το όνομά μας, μπορεί πάλι να παρακολουθήσει τις αναζητήσεις μας με την ανάγνωση κάποιων μοναδικών κωδικών, όπως της διεύθυνση IP , που είναι μοναδικά για την τρέχουσα θέση ή τον υπολογιστή μας. Μέσω της διασταύρωσης, η εταιρεία μπορεί να βρει τελικά το όνομά μας, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου μας. Όταν χρησιμοποιείται η μηχανή αναζήτησης ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν της Google, τότε εγκαθίσταται στον υπολογιστή ένα αναγνωριστικό cookie, που βοηθάει σημαντικά στην παρακολούθηση. Η Google διαβάζει και αποθηκεύει ακόμα και το κάθε γράμμα που πληκτρολογούμε στη γραμμή αναζήτησης. Έτσι ώστε ακόμη και αν εμφανιστεί αυτό που ψάχνουμε πριν πατήσουμε enter,  η εταιρεία εξακολουθεί να γνωρίζει τι ψάχναμε.
Η Google χρησιμοποιεί το ιστορικό αναζήτησής μας για να μας παρουσιάζει  εξατομικευμένες διαφημίσεις. Άλλωστε, χάρη σ' αυτό επιβιώνει. Περίπου 97% των εσόδων της εταιρείας προέρχονται από τη διαφήμιση. Η Google δικαιολογεί αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο, λέγοντας ότι έτσι παρέχει μοναδικές και πολύτιμες υπηρεσίες: στέλνοντας τους προμηθευτές στο δρόμο μας, έτσι ώστε να καλύψουν καλύτερα τις τρέχουσες ανάγκες και ενδιαφέροντά μας.

Πηγή: thesecretrealtruth.blogspot.com

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top