Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια εφαρμογη που θα σωσει παιδια
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

14 Ιουλίου 2014
(0 ψήφοι)

greek-cyber-crime-unitΠαιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, μέσω εφαρμογής υπολογιστών θα συνδέονται με τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποτρέποντας οποιαδήποτε απειλή.

       Application - έκπληξη θα συνδέει live με γραμμή SOS, παιδιά και γονείς, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν αυτά αισθάνονται ότι κινδυνεύουν, απειλούνται με αποπλάνηση, ομηρία και οποιουδήποτε τύπου επίθεση.

Με ένα μικρό ηλεκτρονικό εξάρτημα (gadget) που θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους, πιθανόν σε όλη την… Ελλάδα, οι ανήλικοι θα έχουν την δυνατότητα απευθείας σύνδεσης «σωτηρίας» με το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας, που θα βοηθά, κατευθύνει, ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές και πολλές φορές θα επεμβαίνει άμεσα στις επείγουσες κλήσεις.

«Θα είναι ένα ηλεκτρονικό gadget, που θα αποτελέσει τον σύντροφο, φύλακα ”άγγελο”, μικρών και μεγάλων. Φιλοδοξούμε όλα τα παιδιά και οι γονείς της Ελλάδας να έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο τον προστάτη Αστυνομικό τους. Μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε ασφάλεια στον συμπολίτη μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εξάρτημα «Αγγελος»

Αυτή η επαναστατική και καινοτόμος ιδέα, που χρησιμοποιείται σε ελάχιστα μέρη του κόσμου, έγινε πράξη από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, Ταξίαρχο κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

H εφαρμογή και η κλήση θα μπορούν να γίνονται από όλα τα κινητά τηλέφωνα, tablet, που έχουν λειτουργικό σύστημα Android και IOS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επείγουσα κλήση (Stress call) θα μπορεί να γίνει με τη χρήση της εφαρμογής, για μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και με εξωτερικό εξάρτημα που θα διαθέτει μπουτόν, για μικρότερα, με απευθείας κλήση του παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο. Το πρόγραμμα, η εφαρμογή και η κλήση θα μπορούν να γίνονται από όλα τα κινητά τηλέφωνα, tablet, που έχουν λειτουργικό σύστημα Android και IOS.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν, ότι θα υπάρχει κέντρο υποδοχής του όγκου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και κλήσεων ανηλίκων και ενηλίκων, χρηστών της εφαρμογής, ο οποίος θα περνά μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να αξιολογείται η κρισιμότητα, με την τοποθέτηση χρωματισμένων ενδείξεων, για να καθορίζεται ο χρόνος επικοινωνίας μαζί τους και η ταχύτητα ανταπόκρισης σε αυτές από τις αρμόδιες αστυνομικές και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την εφαρμογή θα μπει και η διαδικτυακή αλάνα, η «παιδική χαρά» του Cyber kid

http://www.cyberkid.gov.gr/

 

 

 Στο Las Vegas για «συνεργάτες»

Η αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου» για την ιδιότυπη «συνεργασία» δύο πρώην crackers, 16 και 19 χρόνων, με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι δέχθηκαν την πρόταση της ανακρίτριας να… εκτίουν τον «περιοριστικό όρο» παρουσίας τους, στην αρμόδια υπηρεσία, έγινε θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Βασίλη Κικίλια στα γραφεία της δίωξης, προκειμένου να συγχαρεί τα στελέχη της για τον πρόσφατο εντοπισμό των δημιουργών του PEPE ή Lecpetex.

Αξιωματικοί τον Αύγουστο θα βρεθούν σε παγκόσμιο συνέδριο στο Las Vegas, όπου γίνεται το…scouting hackers.

«Κατανοώ ότι όλοι έχουν δικαίωμα προς το λάθος, πόσο μάλλον οι νέοι. Εμείς είμαστε εδώ για να προλαμβάνουμε, αλλά και όταν αυτό το λάθος συμβαίνει να κατανοούμε τα κίνητρα και τις διαστάσεις του προσφέροντας λύσεις. Μία τέτοια ευκαιρία θεωρώ ότι είναι και η πρόταση που έκανε η Δικαιοσύνη προς ένα έφηβο-χάκερ. Η κοινωνική εργασία που σήμερα προσφέρει αυτός ο νέος άνθρωπος στην Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι σημαντική και σίγουρα βοηθά και τις δύο πλευρές» είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός. Κι όταν ρωτήθηκε ποια είναι η θέση του στην προχωρημένη πρόταση του κ. Σφακιανάκη, έξυπνοι χάκερς που δεν έχουν ποινικό παρελθόν να προσλαμβάνονται με… μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών στην ΕΛ.ΑΣ., εμφανίστηκε θετικός στην εφαρμογή της.

Πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρουν ότι ήδη έχει γίνει μία προεργασία προς αυτή την κατεύθυνση, με την αναζήτηση χρημάτων από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, προκειμένου να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός, από τον οποίο θα αντλούνται χρήματα για τις αμοιβές τέτοιων «συνεργατών».

Παράλληλα αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον Αύγουστο θα βρεθούν σε παγκόσμιο συνέδριο στο Las Vegas, όπου γίνεται το…scouting hackers (αναγνώριση ταλέντων χάκερς), προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους ενδεχόμενες συνεργασίες, οι οποίες σε άλλες χώρες του εξωτερικού είναι δεδομένες και πολύτιμες.

 


πηγη  bloko.gr

 

 

 

 

Άκης Κοτζαμανίδης

Τελευταία άρθρα από τον/την Άκης Κοτζαμανίδης