ΠΡΟΣΟΧΗ! ΝΕΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΣΤΟ FACEBOOK: ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

27 Οκτωβρίου 2017
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Ένα νέο παιχνίδι στο facebook είναι ο νέος διαδικτυακός εφιάλτης για γονείς. Το "48 Hour Challenge" ενθαρρύνει εφήβους να εξαφανιστούν από το σπίτι.


Ακόμα και παιδιά 14 ετών παίρνουν μέρος στο «48 Hour Challenge» στο facebook. Εξαφανίζονται μάλιστα για μέρες από το σπίτι.

Το νέο σοκαριστικό παιχνίδι «48 Hour Challenge» προκαλεί νέα παιδιά να εξαφανιστούν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όσοι μάλιστα αποδέχονται την πρόκληση κερδίζουν μεγαλύτερη βαθμολογία κάθε φορά που το όνομά τους αναφέρεται στα social media.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα νέα παιδιά μαζεύουν επιπλέον πόντους κάθε φορά που οι απεγνωσμένοι γονείς απευθύνουν εκκλήσεις σε facebook ή twitter για να σημάνουν συναγερμό για την εξαφάνισή τους.

«48 Hour Challenge» όπως «Game 72»

Η τελευταία αρρωστημένη πρόκληση 48 Hour Challenge είναι παρόμοια με το «Game of 72». Είχε εμφανιστεί το 2015 και ενθάρρυνε νέα παιδιά να εξαφανιστούν για 24, 48 ή και 72 ώρες.

«Ήμουν τρομοκρατημένη. Νόμιζα ότι ήταν νεκρή, ότι θα είχε πέσει θύμα βιασμού, ότι θα ήταν θύμα trafficking», δήλωσε μητέρα που το παιδί της βρέθηκε μετά από 55 ώρες. Σε διαφορετικό μάλιστα νομό από την περιοχή που έμεναν.

«Αλλά τα παιδιά σκέφτονται απλά ότι είναι αστείο. Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να μην ένιωσα τύψεις που τέθηκε υπό κράτηση. Και όταν η αστυνομία μου έφερε το παιδί σπίτι. Έβλεπα να βγάζει selfies μέσα από το περιπολικό».

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά οι γονείς ενημερώθηκαν ότι το facebook μπορεί να μην είναι ποτέ σε θέση να προστατεύσει τους χρήστες από έκθεση σε τρομακτικές ή βίαιες πράξεις που μεταδίδονται στη live πλατφόρμα του.

 

 

Πηγή: Sun - newsit.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top