Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020

Καλημέρα ,καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα αγαπητέ κόσμε και σήμερα Πέμπτη 8 του μήνα με άκρως φθινοπωρινό σκηνικό έξω επιτέλους θα έλεγα μιας και όπως ανέφερε μια Ευρωπα'ι'κη υπηρεσία για τον καιρό με το όνομα ''Κοπέρνικος''ο Σεπτέμβριος ήταν ο πιο ζεστός μήνας όλων των εποχών.Και επειδή παρακολουθώ εκτενέστερα τον καιρό οι μέγιστες θερμοκρασίες σε Κύπρο όλο τον Σεπτέμβρη ήταν πάνω από 45 βαθμούς κελσίου ,στην Κρήτη σχεδόν 40 βαθμούς και γενικά σε πολλές Ευρωπα'ι'κές χώρες τέτοιες θερμοκρασίες δεν θυμούνται οι παλιότεροι.Τώρα όμως όλα καλά μιας και μπήκαμε επιτέλους στο φθινόπωρο και μη σας πω ότι και πολύ γρήγορα έρχεται και ο χειμώνας ,πάμε να δούμε τα νέα του καιρού και τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ώρες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Αστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Πέμπτη (8/10) με έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και τα βορειοανατολικά, από το απόγευμα όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ, στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες . Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα ανατολικά, σποραδικές καταιγίδες, όπου πιθανώς να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη δυτική και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Κακοκαιρία - εξπρές τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

 

-Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 8 Οκτωβρίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα

451 Ξεκινά στη Χαλκηδόνα, μία πόλη της Βιθυνίας, στη Μικρά Ασία, η 4η Οικουμενική Σύνοδος, η οποία αναγνωρίζεται τόσο από την Ορθόδοξη όσο και από την Καθολική Εκκλησία. Η Σύνοδος θα κατατάξει στις αιρέσεις το Μονοφυσιτισμό και με το Διάταγμα της Χαλκηδόνας θα αναγνωριστεί πλήρως η διττή φύση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

1827: Ναυμαχία του Ναυαρίνου (π. ημ., στις 20 Οκτωβρίου με το ν. ημ.) Εξω από το Ναυαρίνο οι στόλοι των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας), με ναυάρχους τους Κόδριγκτον, Δεριγνί και Χέιδεν, καταναυμαχούν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ. Οι απώλειές του είναι 60 πλοία και 6.000 άνδρες, ενώ των συμμάχων 650 νεκροί, χωρίς να βυθιστεί σκάφος. Είναι η τελευταία ναυμαχία που διεξάγεται αποκλειστικά με ιστιοφόρα.

1838: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εκφωνεί στην Πνύκα την περίφημη ομιλία του «Παραινέσεις προς τη νέα γενιά».

1871 Ξεκινά η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε Σικάγο των ΗΠΑ. 

1906 Ο γερμανός Καρλ Νέσλερ λανσάρει την πρώτη λακ για στερέωση μαλλιών περμανάντ στο Λονδίνο.

1912 Ελληνικές ναυτικές δυνάμεις κάνουν απόβαση στο Μούδρο της Λήμνου, κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Θα απελευθερώσουν το νησί την επόμενη μέρα.

Σαν σήμερα 8 Οκτωβρίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα

1951 Ο Εθνάρχης της Κύπρου Μακάριος προσφεύγει στον ΟΗΕ, ζητώντας να αναγνωριστεί το δικαίωμα στους Κυπρίους να ενωθούν με την Ελλάδα.

1955 Καθελκύεται στις ΗΠΑ το ισχυρότερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο, το "Σαρατόγκα".

1958 Ο σουηδός δρ. Εικ Σένινγκ εμφυτεύει στον ασθενή Άρνε Λάρσον τον πρώτο εσωτερικό βηματοδότη, ο οποίος είχε εφευρεθεί στις αρχές του ίδιου χρόνου από τον επίσης σουηδό, Ρούνε Έλμκβιστ.

1965 Η ΔΟΕ ανακοινώνει ότι η Γερμανία θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού με δύο ομάδες, τη Δυτική (DDR) και την Ανατολική (GDR).

1973: Μία τεθωρακισμένη μεραρχία των Ισραηλινών επιτίθεται στις αιγυπτιακές δυνάμεις που προελαύνουν στο Σουέζ, κατά τη διάρκεια του Πολέμου στο Γιομ Κιπούρ. Η επίθεση αποτυγχάνει και 150 ισραηλινά τανκς καταστρέφονται.

1979 Αεροσκάφος της ελβετικής εταιρείας Swissair συντρίβεται στο Ελληνικό, με 14 νεκρούς επί συνόλου 142 επιβατών. Σώζεται το δωδεκαμελές πλήρωμα.

1980 Ο Μπομπ Μάρλεϊ καταρρέει στη σκηνή και μεταφέρεται σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώνεται ότι πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο. Ο άνθρωπος που έκανε γνωστή τη ρέγγε μουσική σ’ όλο τον κόσμο, θα πεθάνει επτά μήνες αργότερα.

1987 Θεμελιώνεται επίσημα το "Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο". Θα παραδοθεί σε 34 μήνες.

1987 Πέθανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, νομικός και ακαδημαϊκός, Κωνσταντίνος Τσάτσος,

1996 Ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, Γιάσερ Αραφάτ, κάνει την πρώτη δημόσια επίσκεψη στο Ισραήλ, με σκοπό να έρθει σε διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της χώρας, Έζερ Βάισμαν

1998 Το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται για πρώτη φορά σε Πορτογάλο, τον Ζοζέ Σαραμάγκου. Είναι η πρώτη φορά, από το 1901 που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός των Νόμπελ, που δίνεται σε συγγραφέα από την Πορτογαλία, ενώ είναι ο τέταρτος κατά σειρά Ευρωπαίος που βραβεύεται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.  

 2001 Αεροπορική τραγωδία με 118 νεκρούς συγκλονίζει την Ιταλία, μετά τη σύγκρουση αεροσκάφους ΜD-87 των αερογραμμών της SAS με μικρό Τσέσνα και την πτώση του πρώτου πάνω στην αποθήκη αποσκευών, στο αεροδρόμιο Λινάτε, στο Μιλάνο.

2004 Η Βιρμανία γίνεται ξανά μέλος του ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) με το όνομα Μιανμάρ.

2005 Ισχυρότατος σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει το βόρειο Πακιστάν, με 70.000 περίπου νεκρούς.

2008 Πέθανε ο τελευταίος γάλλος δήμιος, Μαρσέλ Σεβαλιέ

2015:  Η FIFA απαγορεύει κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για 90 ημέρες στους Σεπ Μπλάτερ, Μισέλ Πλατινί και Ζερόμ Βάλκε εν μέσω καταγγελιών για διαφθορά.

Πηγή-Thepressroom.gr

Νομίζετε ότι επειδή δεν σχολίασα την χτεσινή πολύκροτη δίκη του αιώνα όπως αποκάλεσαν κάποιοι στον πρόλογο μου ότι δεν θα το κάνω ; φυσικά και θα το κάνω στον επίλογο του άρθρου μιας και αφού έχουν λυθεί όλα τα θέματα γενικά στην χώρα μας αυτό είναι που βράζει και καίει περισσότερο ...Ίσως κάποιοι να μας χαρακτηρίζετε και ότι είμαστε φασίστες μιας και το έχετε αναφέρει σε διάφορα σχόλια και αναρτήσεις στην ομάδα ουκ πολλές φορές ,και είχα πει παλιότερα αλλά θα το πω και τώρα ότι φασίστες είστε εσείς και καλύτερα να μάθετε μερικοί πρώτα τι σημαίνει φασισμός και μετά να ξεστομίζετε τέτοιες κουβέντες.

Ποιός όμως είναι Φασίστας ;
Φασίστας είναι αυτός που βαράει ή σκοτώνει λόγω της ιδεολογίας του, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ . Η δε ιδεολογία, είναι κι αυτή Φασιστική στην περίπτωση που προτρέπει σε βίαιες ή δολοφονικές συμπεριφορές .
Για να τα λέμε όλα όπως έχουν και για να ξέρετε μερικοί που θα πρέπει και αν ,να κολλήσετε ταμπέλες.Πάμε λοιπόν στην χτεσινή δίκη και μπράβο στην δικαιοσύνη που κατάφερε να δικάσει τον δολοφόνου του άτυχου νεαρού και την υπόλοιπη δολοφονική ομάδα του τότε κόμματος ''χρυσή αυγή'' .Κέρδισε η δικαιοσύνη ...όπως είδα σε αρκετές αναρτήσεις από μπαρμπάδες αρριστερών ιδεολογιών μέχρι και κοριτσάκια που εαν τους ρωτήσεις το τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου θα σου απαντήσουν -Την ναυμαχία της Σαλαμίνας-.....Εννοείται πως κέρδισε η δικαιοσύνη αλλά δεν καταλαβαίνω το ''κέρδισε'';;;;Η δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη και πρέπει πάντα να δικαιώνει το θύμα γαυτό λέγεται και δικαιοσύνη ,δηλ τι κέρδισε ξανα ρωτώ εγώ με το φτωχό μου μαυλό ,δεν κέρδισε , απλά δικαιώθηκε το θύμα από την στιγμή που η δικαιοσύνη έκανε σωστά την δουλειά της.
Αλλά η δικαιοσύνη τελικά τους δικαιώνει όλους ;;;;;;Θυμάμαι πως υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί μέσα στην τράπεζα ''Marfin'' από γκαζάκια που πέταξαν σύντροφοι του Ανταρσία σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και ΜΜΕ γενικά .Δυστυχώς εδώ δεν ''κέρδισε''κανείς απ'ότι φάινεται ,ούτε οι μανάδες των νέων εκείνων ανθρώπων και του αγγένητου παιδιού δεν έγιναν σύμβολα σε καμία εφημερίδα ,τοίχο ,σημαίας ,κτλ .....
Έτσι όμως μας αρέσει στην Ελλάδα ,να κάνουμε σύμβολα ότι είναι αντίθετο ακόμη και από την δημοκρατία ,ή να κάνουμε σύμβολα -αγάλματα κτλ κάτι που δεν συνάγει για να γίνει σύμβολο .Τα σύμβολα είναι ιερά ,αποικονίζουν καταστάσεις ηρώων εν καιρό πολέμου ,απεικονίζουν ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους σε μάχες ,σε ίστατες στιγμές για την πατρίδα ,σύμβολο είναι η σημαίες του κάθε κράτους ,ιερά και όσια τα σύμβολα παγκοσμίως αλλά προσωπικά δεν δέχομαι να κάνω''σύμβολο''μια μάνα που δολοφόνησαν το παιδί της ,μια χαροκαμένη μάνα γιατί απλά την σέβομαι με άλλο τρόπο όχι κάνοντας την ''σύμβολο''σε αναρτήσεις στο facebook στο instagramm κτλ .Την σέβομαι και την χειροκροτώ που στάθηκε βράχος αυτά τα 5,5 χρόνια για να βρει το νεκρό παιδί της την δικαίωση ...Εγώ θα την έκανα παράδειγμα προς μίμηση αυτό νομίζω είναι το υπέρτατο κατ'εμέ.
Εύχομαι μάλιστα να βρουν όλοι αυτοί οι νεκροί την πραγματική δικαίωση που ''περιμένουν''χρόνια τώρα !
Μπράβο λοιπόν στην δικαιωσύνη που έκανε το καθήκον της και τιμώρησε όλους αυτούς που ήταν μπλεγμένοι στην δολοφονίου του άτυχου νεαρού.
Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο ,προσέχουμε τι λέμε ,τι σκεφτόμαστε και βγάζουμε έπειτα προς τα έξω ,πως συμπεριφερόμαστε και πως κάνουμε ένα όμορφο διάλογο με κάποιον που έχει αντίθετη απόψη-ιδεολογία από εμάς ,χαρακτηρισμοί και βρισιές δεν ταιριάζουν σε μια καλή ψυχή ,προτιμήστε έναν σοφό διάλογο με επιχειρήματα και παραδείγματα είναι πιο πρέπων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε ..Παρεπειπτώντος κορονο'ι'ος γιοκ χτες ,δεν υπήρχε πουθενά και σε κανένα κανάλι που μετέδιδε ζωντανά την δίκη για την δικαίωση του νεκρού από μέλος της χρυσής αυγής ,είχε πάει σε άλλη χώρα χτες ,δεν μπορούσε ο ιός να κάτσει στην Ελλάδα μιας και το κέντρο της Αθήνας μετά το πέρας της δίκης κάηκε για μια ακόμη φορά από τους γνωστούς -αγνώστους αντιεξουσιαστές που ξέρουμε ....
H σημερινή μουσική μου επιλογή είναι αφιερωμένη σε όλα εκείνα τα θύματα που δέχτηκαν φασιστικές επιθέσεις και σε όλες τις μανάδες που συνεχίζουν και ζουν κάτω από την σκιά του φασισμού .
Μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός Παρασκευή και μέχρι τότε ,σκεφτείτε περισσότερο και κρίνετε λίγότερο..Φιλιά στα μούτρα
σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
 
 
 

 

 

Καλημέρααα...τί καλύτερο από μια χορταστική μακαρονάδα για σήμερα? Εύκολη,γρήγορη και φυσικά πεντανόστιμη!

Κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Top