Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή μας εβδομάδα και σας το λέω σήμερα μιας και τις Δευτέρες δεν μπορώ να βρίσκομαι εδώ οπότε έχετε τις ευχές μου για μια ήρεμη και καλή εβδομάδα .Κακοκαιρία στο φουλ και θα συνεχιστεί αυτό και τις επόμενες ημέρες ,μάλιστα η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα είναι αισθητή και όπως ανακοίνωσε η Ε.Μ.Υ θα πέσει και άλλο τις επόμενες μέρες όπου και τα χιόνια στα ορεινά της περιοχής μας θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση ,θα τα δούμε αναλυτικά παρακάτω στην ενημέρωση για τον καιρό .

Επειδή ξεκίνησαν ''τα όργανα'' και εννοώ τα προεκλογικά όργανα ένα σχόλιο μόνο θα κάνω και θα πω έλεος ....Το ότι δεν ξεσηκώνετε κανείς δεν σημαίνει ότι είμαστε και χαζοί εγώ εκεί τρελένομαι ,για πια ανάπτυξη μιλούνε ;;; Αυτό το ακούμε εδώ και 30 χρόνια ....Για την ακρίβεια ,την αισχροκέρδια ;;; τίποτε ,για τις συντάξεις που διευκολήνουν μόνο αυτούς που παίρνουν πάνω άπο 1000 ευρώ και τους χαμηλοσυνταξιούχους των 700-8000 ευρώ που  τους έχουν παραπετάξει ;;;;Θα μας πει κανείς ;;; Για την μεγαλύτερη απάτη ''Το Καλάθι του νοικοκυριο' το μεγαλύτερο αίσχος ;;;Που έχουμε χάσει την αξιοπρέπεια μας ,που δεν φτάνει ο μισθός με τίποτε ,που στις 15 ημέρες άπο τις πληρωμές δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα βασικά ,που βγαίνουν στα παράθυρα της τηλεόρασης και μας μιλάνε λες και ζούνε σε άλλο τόπο ,που ζούμε ημέρες χούντας να μου επιτρέψετε με τα επιδόματα και τα κουπόνια και αυτό δεν έχει σταματημό δυστυχώς και απλά ήθελα να πω ότι δεν είαμστε χαζοί ,ξέρουμε τι προσπαθούν να κάνουν αλλά θα προλάβουν ;;;; ή ο κόσμος θα γυρίσει την πλάτη του σε όλους ;;;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Με βροχές και καταιγίδες η Τρίτη - Νέα επιδείνωση από Τετάρτη...

Καιρός σήμερα 24/1

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας επηρεάζουν την χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ):

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19-01-2023/12:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σήμερα Τρίτη (24-01-23)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

 
 

α. στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι και

β. στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης (25-01-2023) έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός σήμερα

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι, στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα βορειοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Στην κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα έως το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες πιθανώς έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι 3 με 4 και από το βράδυ βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), την Εύβοια, τις Σποράδες και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νοτιοδυτικά. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 11 με 13 βαθμούς, στα δυτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

41 πέθανε ο ρωμαίος αυτοκράτορας, Γάιος Ιούλιος Καίσαρ Αύγουστος Γερμανικός, που έμεινε στην ιστορία με το παιδικό του προσωνύμιο Καλιγούλας και για την εξαιρετική αγριότητα και φαυλότητά του

76 Γεννήθηκε ο 14ος Ρωμαίος αυτοκράτορας, Πόπλιος Αίλιος Τραϊανός Αδριανός, γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα και από τα έργα που άφησε στην Αθήνα (Πύλη του Αδριανού, Ναός του Ολυμπίου Διός, Αδριάνειο Υδραγωγείο)

1822 Φονεύτηκε από τους Οθωμανούς ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων, αλβανικής καταγωγής οθωμανός δεσπότης της Ηπείρου (Γεν. 1741)

1837 Ψηφίζεται στην Ελλάδα ο πρώτος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που ρυθμίζει τα της κυκλοφορίας της εποχής (μετακινήσεις με άμαξες, έφιπποι κ.λ.π.).

1848 Αρχίζει ο "Πυρετός του Χρυσού": Ο Αμερικανός εργοδηγός, Τζέιμς Μάρσαλ, ανακαλύπτει στο Sutter's Mill του Σακραμέντο (ένα μύλο που είχε κατασκευάσει για λογαριασμό ελβετού επιχειρηματία) ένα σβόλο χρυσού, εκτοξεύοντας στα ύψη το ενδιαφέρον των χρυσοθήρων για το ευγενές μέταλλο.

1859 Η Μολδαβία και η Βλαχία ενώνονται σε ένα ενιαίο κράτος με ηγέτη το Αλέξανδρο Κούζα. Η ένωση, καρπός πολύχρονων αγώνων του ρουμάνικου λαού, υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός στην κοινωνικοπολιτική εξέλιξη της Ρουμανίας. Η συγκρότηση του ενιαίου εθνικού κράτους της Ρουμανίας ολοκληρώθηκε το 1918 με την ένωση και της Τρανσυλβανίας.

1905 Διατάσσεται η κατάσχεση της μετάφρασης της Καινής Διαθήκης στη Δημοτική.

1908 Ο αντιστράτηγος του βρετανικού στρατού Ρόμπερτ Μπέιντεν Πάουελ δημιουργεί στην Αγγλία το κίνημα του προσκοπισμού.

1913 Πραγματοποιείται η πρώτη παγκοσμίως πολεμική αποστολή ναυτικής συνεργασίας, στα Δαρδανέλια. Ο υπολοχαγός Μιχαήλ Μουτούσης και ο σημαιοφόρος Αριστείδης Μωραϊτίνης πετούν με υδροπλάνο και καταρτίζουν σχεδιάγραμμα των θέσεων του τουρκικού στόλου, εναντίον του οποίου ρίχνουν τέσσερις βόμβες.

1920 Πέθανε ο Ιταλός ζωγράφος και γλύπτης, Αμεντέο Μοντιλιάνι

1926 Ο Πάγκαλος προβαίνει στο «κόψιμο» των χαρτονομισμάτων κατά 1/4, αφαιρώντας έτσι από τους κατόχους τους 1.850 εκατομμύρια δραχμές.

1924 Η ρωσική πόλη Αγία Πετρούπολη μετονομάζεται σε Λένινγκραντ, τρεις ημέρες μετά το θάνατο του Λένιν, προς τιμήν του νεκρού κομμουνιστή ηγέτη.

1924 Στην Ιταλία, ο Μουσολίνι διαλύει όλα τα μη φασιστικά εμπορικά σωματεία.

1935 Η τουρκική κυβέρνηση αποφασίζει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τέμενος σε μουσείο.

1937 Η Γαλλία συμφωνεί να παραδώσει την Αλεξανδρέττα στην Τουρκία, αν και ανήκε στη Συρία. Η περιοχή ανακηρύσσεται αυτόνομη το 1938 και εκχωρείται τελικά στην Τουρκία το 1939.

1939 Ισχυρός σεισμός 8,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την Χιλή σκορπώντας το θάνατο σε 28.000 ανθρώπους.

1942 Μια ειδική προεδρική επιτροπή των ΗΠΑ αποδίδει ευθύνες σε υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματικούς, λέγοντας ότι απέτυχαν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την υπεράσπιση του Περλ Χάρμπορ.

1943 Ο επικεφαλής των γερμανικών δυνάμεων στη μάχη του Στάλινγκραντ στρατάρχης φον Πάουλους ζητά από το Χίτλερ άδεια για να συνθηκολογήσει. Ο Χίτλερ απαντά αρνητικά και διατάσσει τα ναζιστικά στρατεύματα να πολεμήσουν μέχρι ενός.

1944 Ο κατοχικός υπουργός Εργασίας Νικόλαος Καλύβας εκτελείται στην Αθήνα από την Οργάνωση Προστασίας Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ).

1946 Δημιουργείται η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας από τον ΟΗΕ.

1965 Πεθαίνει ο Βρετανός πολιτικός Ουίνστον Τσόρτσιλ, 2 φορές πρωθυπουργός της χώρας του.

1967 Σάλος ξεσπά στην Ιταλία όταν αποκαλύπτεται ότι ο πρόεδρος της «Φίατ», Τζιάνι Ανιέλι, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ο πλουσιότερος Ιταλός, δηλώνει επί σειρά ετών στην Εφορία ετήσιο εισόδημα μόλις 192.000 δραχμών και φορολογείται αναλόγως.

1984 Η εταιρία "Apple Computer" κυκλοφορεί τους προσωπικούς υπολογιστές Macintosh

1986 Το αμερικανικό διαστημόπλοιο «Voyager 2» πλησιάζει τον πλανήτη Ουρανό για την πρώτη λεπτομερειακή φωτογράφησή του. Η ελάχιστη προσέγγιση του Ουρανού σε απόσταση 81.500 χιλιομέτρων επιτρέπει στο Voyager να φωτογραφίσει αρκετά από τα μαύρα φεγγάρια του πλανήτη, ενώ ανακάλυψε 10 ακόμη, καθώς και δύο αραιούς δακτύλιους.

1990 Η Ιαπωνία εκτοξεύει το πρώτο της σεληνιακό ρομποτικό εξερευνητικό σκάφος (το «Χίτεν»), που ήταν και το πρώτο αντίστοιχο σκάφος μετά το σοβιετικό «Λούνα-24», 24 ολόκληρα χρόνια πριν.

1991 Το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ψηφίζει τη διακήρυξη ανεξαρτησίας της από την Γιουγκοσλαβία.

2010 Η ταινία «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον, με έσοδα 1,859 δισ. δολάρια παγκοσμίως, σπάει το ρεκόρ εισιτηρίων που κατείχε ο Τιτανικός από το 1998.

2012 Πεθαίνει ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Eλληνας σκηνοθέτης. (Γεν. 27/4/1935)

 

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

Αυτά για εσάς σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 και παρόλο που τα πράγματα δεν πάνε καλά γενικά και χωρίς να θέλω να ρίξω την ψυχολογία σας που ήδη δεν είναι σε καλή κατάσταση με όλα αυτά που βιώνουμε εγώ θα σας αποχαιρετήσω σε ανεβασμένους ρυθμούς έτσι γιατί μπορώ και θέλω έστω για 3 με 4 λεπτά που μπορεί να διαρκεί ένα τραγούδι ,να σας κάνω να νιώσετε όμορφα .Να καλός ορίσουμε και την Ρούλα Παναγιωτίσου που επέστρεψε στην μουσική ζώνη του Σαβ/κου και να σας ευχαριστήσουμε που μας στηρίζετε καθημερινά ....Να προσέχετε τον εαυτό σας ...Φιλιά στα μούτρα σας .....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

Top