Στα δικαστήρια προσέφυγε ο δήμαρχος Αμφίπολης λόγω της μείωσης εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Ροδολίβους

 

Μήνυση κατά παντός υπεύθυνου κατέθεσε σήμερα ο δήμαρχος Αμφίπολης Γιώργος Βογιατζής για τη μείωση των εφημερευόντων ιατρών του Κέντρου Υγείας Ροδολίβους, από δύο σε έναν και την προτροπή του διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ., Χριστόδουλου Βεντούρη να εξυπηρετείται η περιοχή στα επείγοντα περιστατικά και από το Νοσοκομείο Δράμας με ιατρική υποστήριξη από το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης.

Η ανακοίνωση της διακοπής των δύο εφημερευόντων ιατρών στο κέντρο Υγείας Ροδολίβους κοινοποιήθηκε στις 14 Ιανουαρίου παρότι είχαν προηγηθεί ήδη δύο αποφάσεις από τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. με την τελευταία να αναφέρει ότι παραμένουν οι δύο εφημερεύοντες ιατροί.

«Στις 20 Δεκεμβρίου 2012 με μια επιστολή του ο διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωνε το Κ.Υ. ότι θα κοπούν οι εφημερίες από την 1η Ιανουαρίου 2013. Μετά από προσωπική μου παρέμβαση στον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ., κ. Βεντούρη, κατανόησε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα να κοπεί η δεύτερη εφημερία και με δική του απόφαση στις 31-12-2013 το Κ.Υ. Ροδολίβους είχε δύο εφημερίες. Στις 11-1-2013 υπήρξε μια δεύτερη απόφαση, η οποία ξεκίνησε στις 14-1-2013, με την οποία κόπηκε η δεύτερη εφημερία και ξαναγυρίσαμε στο ίδιο καθεστώς», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αμφίπολης Γιώργος Βογιατζής.

 Το Κέντρο Υγείας Ροδολίβους εξυπηρετεί σήμερα δεκαεννέα χωριά και όλα τα περιστατικά της Εγνατίας Οδού που διασχίζει το δήμο Αμφίπολης από την Ασπροβάλτα μέχρι την ακτή Οφρυνίου, ενώ παράλληλα το καλοκαίρι εξυπηρετεί όλους του λουόμενους, τις παιδικές κατασκηνώσεις, τον κάθετο άξονα που κατεβαίνει από την Βουλγαρία στην Αμφίπολη, την Εθνική Οδό Δράμας Θεσσαλονίκης και τον ορεινό όγκο του Παγγαίου.

 thestival.gr