ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

24 Μαϊος 2013
(0 ψήφοι)

nosokomeioΕπειδή η στιγμή της οριστικής επιλογής των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων είναι προ των θυρών, επιλέξαμε να αναφερθούμε σε ένα “Nοσοκομείο Πρότυπο”

–το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ελπίς”, το οποίο απέδειξε πως οι σωστές επιλογές και η εξεύρεση ορθολογικών λύσεων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική εξυγίανση του Συστήματος Υγείας, με ορατά και τεκμηριωμένα αποτελέσματα, τα οποία και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Από τον Απρίλιο του 2010, Διοικητής στο Νοσοκομείο Ελπίς είναι, ο Θοδωρής Γιάνναρος, ο οποίος κατάφερε με δυναμισμό και επιμονή, να το μετεξελίξει σε ένα από τα πιο φιλικά, και αποτελεσματικά, για τους ασθενείς, νοσηλευτικό ίδρυμα. Με την έλευσή του καταργήθηκε αμέσως η “Λίστα Αναμονής” ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση. Ο Διοικητής αυτός έδωσε σφοδρές μάχες ενάντια στη διαπλοκή και κατάφερε να εξυγιάνει το Νοσοκομείο.

Κατάφερε σε μικρό σχετικά διάστημα να μειώσει τις δαπάνες στο φάρμακο και στα αντιδραστήρια κατά 55% & 45% αντίστοιχα. Επέβαλε δυναμικά τα γενόσημα φάρμακα σε ποσοστά που αγγίζουν το 60%. Οι δείκτες τεχνικής αποδοτικότητας του Ελπίς ανέβηκαν από το 38% στο 80% και της ολικής αποδοτικότητας στο 100%.

Δημιούργησε τη «Συμμαχία Νοσοκομείων» για τους ανασφάλιστους και έδωσε ελπίδα και προσμονή σε χιλιάδες απελπισμένους συμπολίτες του που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Ήδη, το “Ελπίς” έγινε θρύλος και αποτελεί το αποκούμπι του άρρωστου μέσα στην κρίση που όλοι οι Έλληνες βιώνουν.

Εν μέσω αυτής της κρίσης ο Θοδωρής Γιάνναρος κατόρθωσε χωρίς κρατικά κονδύλια, αλλά με ίδια κεφάλαια του Νοσοκομείου να αποπερατώσει και να παραδώσει μία νέα Καρδιολογική Κλινική, μία νέα Μονάδα Εμφραγμάτων και ένα νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, τα οποία εγκαινιάζονται στις 27 Μαΐου, στις 10:00 και που άμεσα ανοίγουν τις πύλες τους για τους πολίτες της Αττικής και όχι μόνον.

Οι ενέργειές του αυτές, σύντομα, έγιναν γνωστές σε όλη την Ευρώπη, με αποκορύφωμα, μετά από το σύνολο, σχεδόν, των Ελληνικών ΜΜΕ, πολλά Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα ΜΜΕ, όπως η Γερμανική ARD, η Αυστριακή ORF, Οι Γαλλικές TV5 & France24, Η Ιταλική RAI2, η Ελβετική Κρατική Τηλεόραση, το CNN, το Reuters, κ.α., να κάνουν εκτενή και διθυραμβικά αφιερώματα για το Νοσοκομείο Ελπίς και τον Διοικητή του, Θοδωρή Γιάνναρο. Απλοί πολίτες της Ευρώπης, Φαρμακευτικές Εταιρείες, ακόμα και το Βατικανό μέσω της Οργάνωσης Αρωγής Caritas, ευαισθητοποιήθηκαν και στέλνουν τόνους φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στο Ελπίς και το Διοικητή του, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθειά τους για την περίθαλψη των ανασφάλιστων. Ο Διοικητής του Ελπίς, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που η γραφειοκρατία δημιούργησε, κατόρθωσε, με το δυναμισμό και την αποφασιστικότητα που διαθέτει, να χρησιμοποιήσει, προς όφελος των ασθενών, τα φάρμακα αυτά, και πλέον άνοιξαν οι δίαυλοι για την νόμιμη εισαγωγή των δωρεάν φαρμάκων από το εξωτερικό στους Έλληνες ασθενείς που απεγνωσμένα ψάχνουν τα φάρμακά τους.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που Σωματεία και Ομοσπονδίες, όπως αυτά των “Ελλήνων Τσιγγάνων” και των “Καρκινοπαθών” έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό της χώρας κο Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εξάρουν το έργο του Διοικητή του “Ελπίς” και να ζητήσουν την συνέχιση της θητείας του, η/και την αναβάθμισή του
Κανείς, πριν από μερικά χρόνια, δεν θα πίστευε, πως ένα μικρό και ταπεινό Αθηναϊκό Νοσοκομείο, όπως το Ελπίς, θα γινόταν το πιο προβεβλημένο, ίσως, Ελληνικό Νοσοκομείο στο Εξωτερικό και ο Διοικητής του να παραδίδει μαθήματα Ανθρωπιάς και Management της Υγείας σε εκείνους που μέχρι πρότινος μας Αμφισβητούσαν. Ο Θοδωρής Γιάνναρος, ο Διοικητής αυτού του Θρυλικού, πλέον, Νοσοκομείου, του “Ελπίς” έχει πολλά ακόμα να προσφέρει και σίγουρα θα προσφέρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο πως το έργο του αναγνωρίζεται από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι ένας Διοικητής με διακομματική αποδοχή και στήριξη! Γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από 56 χρόνια, σπούδασε Βιολογία στη Γερμανία, με μεταπτυχιακά και ειδίκευση στην Πυρηνική και Μοριακή Βιολογία σε ένα φημισμένο γερμανικό πανεπιστήμιο, το “Fredericiana Technische Universitaet Karlsruhe”.

Ο Διοικητής του ΓΝΑ “H Ελπίς” Θοδωρής Γιάνναρος, είναι ο μόνος που δεν έχει κανένα λόγο ν’ ασχολείται με τα τεκταινόμενα σχετικά με τις επιλογές νέων διοικητών. Το έργο που μέχρι σήμερα προσέφερε στο ΕΣΥ, είναι, πλέον, καταγεγραμμένο στη συνείδηση όλου του κόσμου!

Ο Διοικητής του Ελπίς κος Θεόδωρος Γιάνναρος πρέπει να συνεχίσει ακάθεκτος το έργο του. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας τον χρειάζεται….

Πηγή: Γιάννης Κουτσομιχάλης & newsit.gr

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top