Η ώρα των διευκολύνσεων και των προνομίων για τους εμβολιασμένους
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

28 Ιουνίου 2021
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας που πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με την συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και ειδικών,

αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις και για την τελική μορφή που θα έχουν οι διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους, αλλά και το πότε θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Εάν «κλειδώσουν» τα μέτρα, τότε δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και μέσα στην ημέρα.

Το βέβαιο είναι ότι μετράμε αντίστροφα για τη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό. Την παροχή «προνομίων» για τους πλήρως εμβολιασμένους είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες, πριν από λίγες ημέρες. Όπως είχε παραδεχθεί ο πρωθυπουργός, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στους αρνητές των εμβολίων, αλλά κυρίως στους πολίτες που αποφεύγουν να εμβολιαστούν θεωρώντας ότι το τείχος ανοσίας θα «χτιστεί» από τους υπόλοιπους.

Έτσι, με στόχο την ενίσχυση του εμβολιαστικού κύματος –ειδικά από την στιγμή που η πανδημία παραμένει και οι μεταλλάξεις του κορονοϊού προκαλούν έντονη ανησυχία στους ειδικούς- η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει επιπλέον κίνητρα σε όσους κάνουν το εμβόλιο. Σε αυτή τη φάση δηλαδή θέλει περισσότερο να ενθαρρύνει όσους εμφανίζονται διστακτικοί μέχρι σήμερα, κάτι που τονίζουν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους πολλά κυβερνητικά στελέχη. Σε δεύτερο χρόνο θα συζητηθεί και η υποχρεωτικότητα του εμβολίου για κάποιες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως είναι οι υγειονομικοί ή όσοι απασχολούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, οι προτάσεις που έχει μελετήσει το κυβερνητικό επιτελείο σχετικά με το τι θα ισχύσει για τους εμβολιασμένους, είναι:

-Λιγότερη χρήση της μάσκας.

-Δυνατότητα ταξιδιών για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, χωρίς την υποχρέωση διενέργειας τεστ.

-Είσοδος σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως σε αθλητικές συναντήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις.

-Δυνατότητα να κάθονται και σε χώρους που σήμερα απαγορεύεται η πρόσβαση, όπως στο εσωτερικό καταστημάτων εστίασης.

Πάντως ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, καθώς από σήμερα οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί δεν υποχρεούνται να κάνουν self-test για να δηλώσουν το αποτέλεσμα στον εργασιακό τους χώρο. Πρόκειται ουσιαστικά για μία πρώτη διευκόλυνση όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Καθοριστικό ρόλο στο πως θα δηλώνει κάποιος ότι έχει εμβολιαστεί ώστε να του παρέχονται οι σχετικές διευκολύνσεις, όπως πχ η είσοδος του σε μία αθλητική συνάντηση, θα παίξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 

Πηγή: Huffington post 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top