ΕΟΦ: Προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής – Περιέχει ηρωίνη
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

15 Φεβρουαρίου 2023
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

«Η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του Οργανισμού από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», προειδοποίησε για πολλοστή φορά η ρυθμιστική Αρχή.

Για συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ηρωίνη προειδοποίησε με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) την Τρίτη, εφιστώντας την προσοχή στους καταναλωτές.
Σε περίπτωση που το εν λόγω προϊόν βρεθεί στα χέρια τους, οι πολίτες καλούνται να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις Αρχές.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: «Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν KSM-66 Ashwagandha της εταιρείας Medicine Garden το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη (επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα) και μέσω διαδικτύου, σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει οπιοειδή ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας μέσω του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF)».

 

 

Πηγή: Protagon.gr 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top