Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018

Μπαίνοντας σε εκείνο το υπόγειο, αμέσως διακατέχεσαι από ένα αίσθημα νοσταλγίας. Κοιτάζοντας ακόμα πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες έχοντας δίπλα μου τον ''ξεναγό'' , δε θέλεις να τελειώσει αυτό το ταξίδι μέσα στο χρόνο τόσο σύντομα. 

Έβλεπα ανθρώπους δικούς μας, πολλούς από αυτούς να έχουν φύγει από τη ζωή, να ζωντανεύουν έστω για λίγα λεπτά μπροστά στα μάτια μου. Εκείνα τα χρόνια που μας αφηγούνταν οι πατεράδες μας κι οι παππούδες μας. Χωματότόδρομοι που σήμερα έχουν στρωθεί με άσφαλτο για να περνούν τα αυτοκίνητα, χαμόσπιτα που τότε στέγαζαν είτε τους ντόπιους βιοπαλαιστές είτε αυτούς που άφησαν τα παιδικά τους όνειρα σε αντικρινές πατρίδες κυνηγημένοι και ξεριζωμένοι , αλάνες να σφύζουν από ανέμελο παιδομάνι και σήμερα να έχουν γίνει πολυσύχναστες καφετέριες και internet cafe. Πόσο άλλαξε αυτός ο τόπος....

''Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!'' όπως έγραφε κάποτε ο Ελύτης σε ένα από τα αριστουργήματά του, στη ''Μαρία Νεφέλη''.

Ζητώ πραγματικά την κατανόησή σας γιατί όσα θα δείτε παρακάτω έχουν καταγραφεί εντελώς ερασιτεχνικά με ένα κινητό τηλέφωνο. Επιφυλάσσομαι για κάτι καλύτερο. Γιατί αυτή η συλλογή αυτού του πραγματικά αξιοσέβαστου ανθρώπου αξίζει κάτι περισσότερο. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τον σεβαστό σε όλους μας κύριο Γιώργο Βενετάκη που μου έδωσε την ευκαιρία να καταγράψω αυτό το ταξίδι στο χρόνο και να μοιραστώ μαζί σας αυτή την αξέχαστη εμπειρία και να τονίσω ότι τέτοιο φωτογραφικό υλικό δεν αξίζει να βρίσκεται σε ένα παγωμένο υπόγειο. Άλλωστε αυτή είναι κι η επιθυμία του θείου Γιώργου. Η δημιουργία ενός Λαογραφικού Μουσείου Σταυρού όπου όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό μαζί με άλλα παραδοσιακά εκθέματα θα στεγαστούν εκεί που τους αξίζει και θα βρουν ζωή μέσα από τους επισκέπτες. 

Γιατί όπως είναι γνωστό ''άνθρωποι που ξεχνούν την ιστορία τους , είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν''.

Υ.Σ Ευχαριστώ  επίσης και τον Αθανάσιο Μπακατζά για την ''κατασκευή''του video .

 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ |00a0e3

Ελα καλημέρεςςςςςςς χαρούμενες και ..με ενθουσιασμό σε ολο τον κόσμο 
Ανεκδοτάκι της ημερας  ... προ των πυλων ..

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Καλή σας ημέρα αγαπητές μου κυρίες και αγαπητοί μου κύριοι ,Τετάρτη σήμερα 23 του μήνα και ελπίζω η διάθεση σας να είναι αρκετά καλή ώστε να μπορείτε με αισιόδοξο τρόπο να περάσετε και αυτήν την ημέρα Του Θεού ,Ο Θεός είναι μαζί μας ,είναι δίπλα μας και αν Τον επικαλεστούμε με μια προσευχή είναι σίγουρο ότι θα πάρουμε μεγάλη δύναμη ,γαυτό μην τα αφήνετε όλα στην τύχη ,η προσευχή είναι μεγάλο πράγμα.Πάμε να δούμε τι σας έχω για σήμερα και με την άσχημη αυτή τροπή που πήρε το θέμα δεν έχω να πω και πολλά ,ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Με το αιτιολογικό ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής ,απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί .Τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νέες εικόνες από την μεταγωγή του 'Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κουκλατζη στο δικαστήριο .Σημειώνεται ότι 83 ημέρες ,μετά την σύλληψη τους οι 2 Έλληνες αξιωματικοί παραμένουν κρατούμενοι χωρίς να τους έχουν  απαγγελθεί κατηγορίες.

Δυστυχώς είναι το τρίτο όχι των Τούρκων μιας και νομίζουν ότι έχουν όλων των κόσμο υπό τον έλεγχο τους ,καταδικάζουμε αυτήν την πράξη και μεταφέρουμε τους ''αγωνιστικούς μας χαιρετησμούς ''στον Δημήτρη και τον Άγγελο και προσευχόμαστε να βάλει Ο Θεός το χέρι του για να γυρίσουν στην πατρίδα .

Και εμείς ασχολούμαστε με τον μπεκρή ,εμείς ασχολούμαστε με αυτά τα βλήματα που δεν τους καίγετε καρφί ,δεν κουνιούνται από την καρέκλα τους ,συριζοκαμμένοι όλοι ,άπαντες από όλα τα κόμματα δεν έχουν κανένα ίχνος ντροπής και ευαισθησίας για τα δυο αυτά παιδιά ,αν όμως ήταν το παιδί κάποιου από τους 300 σίγουρα τώρα θα ήταν ...στο σπίτι του.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 23/5/2018

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη (23/5/2018) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

 

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια της χώρας.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις απογευματινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 27 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

πηγή-NewsBomb.gr

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23/5

1618 Αρχίζει ο 30ετής πόλεμος, όταν στην Πράγα, οι προτεστάντες ηγέτες πετούν από το παράθυρο τους καθολικούς απεσταλμένους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το γεγονός έχει καταγραφεί στην ιστορία ως «Η εκπαραθύρωση της Πράγας».

1707 Γεννιέται ο Σουηδός βοτανολόγος Καρλ Φον Λίνε, «πατέρας» της σύγχρονης βοτανολογίας και εφευρέτης του συστήματος ταξινόμησης φυτών και ζώων.

1785 Σε επιστολή του, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, περιγράφει την τελευταία του ανακάλυψη, τα γυαλιά διπλής εστίασης, για πρεσβυωπία και για μυωπία.

1868 Πεθαίνει ο Ιωάννης (Γενναίος) Κολοκοτρώνης, γιος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στρατιωτικός και πολιτικός, που διετέλεσε και πρωθυπουργός (26/5/1862 – 11/10/1862).

1873 Η πρώτη καρτ-ποστάλ αποστέλλεται από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

1878 Η Κύπρος προσαρτάται στην Αγγλία. Υπογράφεται η μυστική αγγλοτουρκική συμφωνία της 23ης Μαΐου 1878 (παλαιό ημερολόγιο), βάσει της οποίας η σουλτανική κυβέρνηση επιτρέπει στη Μεγάλη Βρετανία να αναλάβει, αντί συμβολικού ενοικίου (92.687 λιρών στερλινών κατ' έτος), τη διοίκηση και κατοχή της Κύπρου.

1911 Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ελευθερίου 

1912 Η Γερμανία ναυπηγεί το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο, το Ιμπερατόρ, 50.000 τόνων, που δρομολογείται στη γραμμή Αμβούργο-Αμερική

1934 Σκοτώθηκαν σε μπλόκο της αστυνομίας στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, το διάσημο ζευγάρι παρανόμων, Μπόνι (Πάρκερ) και Κλάιντ (Μπάροου).

1942 Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο Μικρασιάτης μαντολινίστας και συνθέτης ρεμπέτικων τραγουδιών Παναγιώτης Τούντας

1943 Γεννήθηκε η τραγουδίστρια, Βίκυ Μοσχολιού

1958 Ο Μάο τσε Τουνγκ ανακοινώνει ότι, η Κίνα αφήνει πίσω της την αγροτική οικονομία για να βαδίσει προς την εκβιομηχάνιση

1960 Πεθαίνει ο Γάλλος χημικός Ζορζ Κλοντ, που ανακάλυψε τον φωτισμό neon.

1962 Αρχίζει η κατασκευή του υπόγειου σιδηρόδρομου στο Κεμπέκ του Καναδά.

1986 Η Κ.Υ.Π. (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) μετονομάζεται σε Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και "μετεξελίσσεται" σε πολιτική οργάνωση.

2003 Ο 25χρονος Νεπαλέζος Πέμπα Ντόρζι Σέρπα ανεβαίνει σε χρόνο ρεκόρ στην κορυφή του Έβερεστ, σε 12 ώρες και 45 λεπτά.

2006 Αερομαχία στο Αιγαίο. Ένα τουρκικό κι ένα ελληνικό F-16 συγκρούονται κατά τη διάρκεια εμπλοκής πάνω από την Κάρπαθο, με αποτέλεσμα να καταπέσουν αμφότερα στη θάλασσα. Σώος ανασύρεται ο τούρκος πιλότος, νεκρός ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης.

2013 Πέθανε ο Ζορζ Μουστακί, ελληνογάλλος τραγουδοποιός. (Γεν. 3/5/1934)

πηγή-Thepressroom.gr

Μη ξεχνάτε τον διαγωνισμό μας ,τον μεγάλο αυτόν διαγωνισμό και τελευταίο για την σεζόν ,τα δώρα είναι για εσάς ,όχι για εμάς ,εμείς απλά κάνουμε την δουλειά μας για να μη ξανά λέω τα ίδια ,με διαφίμηση που πληρώνει ο κύριος Βαλερής, ο οποίος είναι και ο μεγάλος χορηγός των 5 μεγάλων και χρήσιμων δώρων ,και σας ταμ χαρίζει με πολύ χαρά για να τον ''μάθετε''και να σας ''μάθει''μιας και μετά την κλήρωση όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές δίνει ο ίδιος τα δώρα στους τυχερούς μας φίλους .Ο διαγωνισμός διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook ,εκεί στην ανάρτηση ''Το Τραγούδι της ημέρας''και σε καθημερινή βάση από Δευτέρα ως και Κυριακή μέχρι και τις 12 Ιουνίου με την λήξη ,κάντε μας LIKE και αφήστε τα σχόλια σας ,με αυτά τα δυο βήματα μπαίνετε στην κλήρωση ,επαναλαμβάνω LIKE και σχόλιο ,μόνο αυτοί που κάνουν και τα δυο αυτά βήματα μαζί ,τότε θα διεκδικήσουν τα εξής μεγάλα δώρα-

1)Μια Εξέταση Αξονικός Τομογράφος 

2) μια Εξέταση Οστεοπόρωση

3) Ένα  5κιλο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

4) 5 κιλά χοιρινό κρέας 

5) Ένα 10κιλο σακί αλεύρι

Όπως βλέπετε τα δώρα είναι αξίας και πολύ χρήσιμα ,ελα΄τε λοιπόν στην πέρα όχθη .....στην ομάδα μας στο facebook και πάρτε μέρος .Επίσης τον ιατρό-ακτινολόγο και πολιτευτή στον δήμο Βόλβης μπορείτε να τον βρείτε προς στιγμήν( λέω προς στιγμήν γιατί πρώτα θα τον βρείτε εδώ και μετά μπορείτε να τον επισκεφτείτε στο υπερσύγχρονο ακτινολογικό του ιατρείο στην Θεσσαλονίκη)  στο προφίλ του στο Facebook με το όνομα Ιωάννης Βαλερής και με ένα μήνυμα εκφράστε του το θέμα υγείας ( εύχομαι να μην υπάρχει τέοτιο θέμα ) που ίσως σας απασχολεί ή κάποιο κοινωνικό θέμα ανεργίας ,σίτησης ,δωρεάς τροφίμων κτλ ,να είστε σίγουροι ότι αν μπορεί θα σας βοηθήσει.

Αυτά από μένα και για σήμερα Τετάρτη 23 Μαίου ,με μεγάλη χαρά και ένα τεράστιο ευχαριστώ σας αφιερώνω το τραγούδι της ημέρας γιατί το αξίζετε....Μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός εδώ ,στην ομάδα στο facebook  θα τα λέμε όλη μέρα σχεδόν αφού μιλάμε με τα σχόλια μας .Να περνάτε όμορφα ,να χαμογελάτε και να είστε αισιόδοξοι ,με Την βοήθεια Του Θεού όλα θα πάνε καλά.....Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΎΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ,ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΗΝ τουρκία........

Top