Τρίτη, 08 Μαϊος 2018

Στη μάχη για μία θέση στον τελικό του 63ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2018 μπαίνουν σήμερα (Τρίτη 8/5) Ελλάδα και Κύπρος.

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ.

Είναι πια σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας, διάφορα μότο να κοσμούν τα σώματα των ανθρώπων με τη μορφή του tattoo. 
Μότο που αντιπροσωπεύουν είτε μια στάση ζωής, είτε κάτι που σημάδεψε την πορεία του καθενός, είτε απλά γιατί είναι εύηχο και πιασάρικο.

Αν ο ΠΑΟΚ Σταυρού λοιπόν είχε ανθρώπινη υπόσταση, είμαι σίγουρος ότι ένα τέτοιο tatoo θα κοσμούσε το σημείο της καρδιάς του. Ένα καλοσχηματισμένο μότο κατά προτίμηση γραμμένο καλλιγραφικά και με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται από μακριά, ώστε να υπενθυμίζει σε όποιον πλησίαζε κοντά ότι αυτός ο ''άνθρωπος'' έμεινε όρθιος παρά τις όποιες αντιξοότητες. Δεν λύγισε, δεν εγκατέλειψε, δεν άφησε τίποτα στην τύχη. 

Δέχτηκε χτυπήματα αγωνιστικά, προσπαθούσε να βρει μια αγωνιστική ταυτότητα, υπέμεινε καρτερικά να περάσει η μπόρα, έβλεπε ''τα άλλα τραίνα να περνούν'' όπως είπε πριν 25 χρόνια ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα της γενιάς μου, οι Τρύπες. 
Και κάπου εκεί η πτώση σταμάτησε. Οριστικά. Και ξεκίνησε η δεύτερη πρόταση στο tattoo του ''ανθρώπου'' ΠΑΟΚ Σταυρού. Άρχισε πια να σηκώνεται. Άρχισε να συνέρχεται, Άρχισε να αφήνει πίσω οτιδήποτε τον πλήγωνε.

Όλα αυτά όμως δε θα τα έκανε χωρίς τη βοήθεια άλλων ''συνανθρώπων'' του...Ανθρώπων που ήξεραν που πάσχει και ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία , που δεν πούλησαν υψηλή θεωρία, που έφαγαν ώρες ατελείωτες στο γήπεδο απέναντι σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες, που έρχονταν ακόμα κι από Θεσσαλονίκη για προπόνηση, που έτρεχαν παντού μέσα στην ευρύτερη περιοχή για να εξασφαλίσουν έστω κι ένα ευρώ που θα έκανε τη ζωή των παικτών καλύτερη, που άφησαν στην άκρη ακόμα και τις οικογένειές τους για να βρίσκονται κοντά στην ομάδα, ανθρώπων που δέχτηκαν ακόμα και το χλευασμό λόγω της ηλικίας τους αλλά μίλησαν στο γήπεδο με τις πράξεις τους, ανθρώπων που μάτωσαν κυριολεκτικά για αυτήν την ομάδα...
Ο ''άνθρωπος'' λοιπόν ΠΑΟΚ Σταυρού σας ευχαριστεί...
Σας ευχαριστεί που του απλώσατε το χέρι όταν το είχε ανάγκη και τον σηκώσατε στα πόδια του. Κι ήρθε η ώρα να σας ευχαριστήσει και προσωπικά...

Ευχαριστεί τον προπονητή Γιάννη Πετράκη, όλο το τεχνικό επιτελείο, το ΔΣ της ομάδας, τον πρόεδρο Κώστα Λιάμα κι όλους όσους βοήθησαν έστω και με την ελάχιστη οικονομική υποστήριξη αυτή την προσπαθεια ανασυγκρότησης. 
Τελευταία βέβαια ο ''άνθρωπος'' ΠΑΟΚ Σταυρού ευχαριστεί τα ''μέλη του σώματός του'', τους ίδιους τους παίκτες...Από την κορφή μέχρι τα νύχια, από τον μεγαλύτερο μέχρι τον μικρότερο.Από τον Αλέξανδρο τον Αλεξάνδρου μέχρι το Θανασάκη τον Καρακίτσο.

Και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να ξεχάσει τους φίλους του. Αυτούς που βρέθηκαν σε όποιο γήπεδο έπαιξε , αυτούς που τον στήριξαν με την παρουσία τους, αυτούς που σαν άλλοι Λακεδαίμονες δε ρωτούσαν αν είναι καλός αντίπαλος αλλά πού είναι ο αντίπαλος για να πάνε να στηρίξουν την ομάδα.

Τα καλύτερα έρχονται.
Σας ευχαριστούμε θερμά.
Εις το επανιδείν.

CITIUS, ALTIUS, FORTIUS
(''Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά'')

 

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Χριστός Ανέστη και καλή σας ημέρα αγαπητοί αναγνώστες της μουσικής στήλης του www.volvinews.gr , του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου σήμερα και χρόνια πολλά σε εσάς που γιορτάζετε ,όσο μπορεί να είναι καλή η ημέρα για κάποιους συνανθρώπους μας που σε μια στιγμή ''χάνουν''τις περιουσίες τους εν μέσω μιας νυκτής.Από το άρθρο που ανέβασε το πρωί η Σούζη Αρχοντή γνωστό ,πολύ γνωστό και διαχρονικό κατάστημα διασκέδασης έγινε παρανάλομα του πυρός την νύχτα που μας πέρασε στην όμορφη Ολυμπιάδα .Δεν ξέρω τι συμβαίνει και είναι το τρίτο κατά σειρά μαγαζί που γίνεται στόχος εμπρησμού ,έτσι λέω εγώ και πολύς κόσμος βέβαια ,ότι πρόκειται για εμπρησμούς ,και αν είναι έτσι λυπάμαι πολύ που υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να λύσουν τις όποιες διαφορές υπάρχουν ,αν υπάρχουν εικασίες κάνω ,και να βρουν έναν κομψό και όμορφο τρόπο να λύσουν τυχόν ,λέω τυχόν διαφορές ,γιατί χωρίς να ξέρω αυτό φίλοι μου είναι εμπρησμοί.

Επίσης ένας χαμός στο κέντρο φιλοξενείας για πρόσφυγες  στα Λαγκαδίκα Θεσσαλονίκης ,καβγάς μεγατόνων ανάμεσα σε Αλγερινούς και Κούρδους που φιλοξενούνται εκεί ,δεν έχω να πω πολλά τα άρθρα υπάρχουν και μπορείτε να δείτε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα το τι συνέβη,εγώ θα πω μόνο ότι καλό θα ήταν οι φιλοξενούμενοι να είναι πιο ήρεμοι και αν υπάρχει πρόβλημα να απευθύνονται στους φύλακες του κέντρου φιλοξενείας.

Ας έρθουμε στα δικά μας και τα νέα για τον καιρό καθώς και τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα καθώς και με τον επίλογο με το τραγούδι της ημέρας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 8 /5/2018 

Τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά οι οποίες από το απόγευμα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτικής Μακεδονία και πιθανόν τη Θεσσαλία και από το βράδυ την κεντρική Μακεδονία δεν αποκλείεται τοπικά να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

 

Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις αναπτύσσονται στην Αττική που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 14 και 25 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα τοπικά θα είναι ισχυρές . Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

πηγή-Newsbomb.gr 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 ΜΑΙΟΥ 

1821 Η μάχη της Γραβιάς. Ομάδα Ελλήνων αγωνιστών, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, στη Γραβιά του Παρνασσού, ανακόπτει την πορεία 8.000 Τούρκων στρατιωτών προς την Άμφισσα.

1828 Γεννήθηκε ο Ερρίκος Ντυνάν, Ελβετός επιχειρηματίας και ανθρωπιστής, ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1901

1831 Καταστέλλεται στρατιωτικό κίνημα δυνάμεων που εναντιώνονταν στον Ιωάννη Καποδίστρια και στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι πρόκριτοι-εφοπλιστές της Ύδρας, ο Α. Μαυροκορδάτος, ο οπλαρχηγός Τσάμης Καρατάσος, κ.α.

1886 Το φαρμακείο Τζάκομπς πουλά το πρώτο μπουκάλι Coca Cola ως σιρόπι για φαρμακευτικούς λόγους. Στην πρώτη του αυτή εμφάνιση, το μετέπειτα διάσημο αναψυκτικό περιέχει και ποσότητα κοκαΐνης.

1902 Εκρήγνυται το ηφαίστειο Πελέ στη νήσο Μαρτινίκα. Η πρωτεύουσα, Σεντ Πιέρ, καταστρέφεται ολοκληρωτικά και 30.000 άνθρωποι σκοτώνονται.

1914 Ιδρύεται η κινηματογραφική εταιρία Paramount Pictures.

1921 Η Σουηδία καταργεί τη θανατική ποινή.

1934 Στην απεργία των 300 λιμενεργατών της Καλαμάτας ο στρατός και η χωροφυλακή απαντούν με σφαίρες, σκοτώνοντας επτά και τραυματίζοντας δεκάδες λιμενεργάτες. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας πάνω από 25.000 εργάτες κατεβαίνουν σε απεργία, παρά τη διασπαστική στάση της ΓΣΕΕ.

1936 Ο «Μάης του ’36» στη Θεσσαλονίκη. Σε διαδήλωση καπνεργατών σκοτώνονται 12 και τραυματίζονται 282 διαδηλωτές εργάτες.

1945 Η Ναζιστική Γερμανία παραδίδεται. Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.

1980 O Γεώργιος Ράλλης εκλέγεται νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με 88 ψήφους, έναντι 84 του Ευάγγελου Αβέρωφ. Ο κερκυραίος πολιτικός θα διαδεχτεί στην πρωθυπουργία τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έχει εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.

1984 Η Σοβιετική Ένωση ανακοινώνει τη μη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ για τη δημιουργία αντισοβιετικού κλίματος και υποβάθμιση του Ολυμπιακού πνεύματος.

1989 Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του πρώην υπουργού, Γιώργου Πέτσου, από την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη", με έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι του στη Φιλοθέη.

1991 Η τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" χτυπά με δύο ρουκέτες, που είχαν κλαπεί από το στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας "Siemens", στο Μαρούσι.

1996 Στη Νότια Αφρική, με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίνεται το νέο Σύνταγμα της χώρας, που κατοχυρώνει επισήμως πλέον την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων.

-πηγή-Thepressroom.gr

 

Σας είπα και χτες ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος και μάλλον επιρεάζει πολύ κόσμο ,ας ελπίσουμε με την βοήθεια Του Θεόυ να πάνε όλα καλά σε όλα και για όλους .Αυτά από εμένα ,σας περιμένω στην ομάδα μας στο facebook για να πούμε τις πιο γλυκές ευχές της ημέρας.Να είστε καλά ,να περνάτε ακόμη πιο καλά και να θυμάστε ότι αυτοί που δεν έχουν τρόπους είναι οι πιο αδύναμοι άνθρωποι της κοινωνίας ,μπορεί να μη σας το δείξουν άμμεσα αλλά θα το καταλάβετε εαν τους φτάσετε σε κάποιο σημείο που δεν ξέρουν τι να πουν ( σε μια συζήτηση ) και πως να το πουν ,οπότε και εκεί θα σας βγάλουν και τον πραγματικά αληθινό χαρακτήρα τους ,τον απρεπή και άκομψο χαρακτήρα που κρύβουν κάτω από το συνεχείς χαμογελαστό μούτρο τους ...εμετός ....και μεγάλη προσοχή γιατί κυκλοφορούν ανάμεσα μας και αν δεν τους ''δώσεις''αυτό που θέλουν τότε ......τζαααααα ......φαίνεται το πιων τους.

Χαμογελάστε ,κοιτάξτε τον ήλιο ,τον ουρανό ,Πάρτε δύναμη από Τον Θεό και όλα θα πάνε καλά.......Φιλιά στα μούτρα σας ......ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΎΣ ΠΟΥ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....

Σύσκεψη απολογισμού και προγραμματισμού για τις σχολικές μονάδες, με τη συμμετοχή διευθυντών σχολείων, σχολικών επιτροπών και του δημάρχου Βόλβης

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο, ώστε να προχωρήσουν τα έργα και να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου περιοχές εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Στο πλαίσιο συναντήσεων με τους Δήμαρχους της ΠΕ Θεσσαλονίκης για την καταγραφή θεμάτων, προτάσεων και λύσεων εν μέσω της προσπάθειας αναδιοργάνωσης του δικτύου αστικής συγκοινωνίας της πόλης από τον ΟΣΕΘ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Αμπατζάς

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Ο Κώστας τηλεφωνεί στον αδελφό του και του ανακοινώνει απερίφραστα.

-Η γάτα σου ψόφησε.

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top