Σπεύδει μάλιστα έγκαιρα να τονίσει προς τις αρχές πως απαιτείται επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης, αφού για πολλές μέρες θα πέσει πολύ νερό με μικρά και πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στους ανέμους...

Αναλυτικά όσα γράφει στην προειδοποίησή του ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ:

Προσοχή!
Συνεχίζεται φίλες και φίλοι το "ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" ή αλλιώς το "κόλλημα" του καιρού των τελευταίων ημερών, το οποίο και θα συνεχίσει να δίνει "επικίνδυνα νερά" (στον προγνωστικό χάρτη που ισχύει για την Τρίτη όσο πιο κοντά στο μωβ τόσο πιο έντονα και μεγαλύτερης διάρκειας) κυρίως στη δυτική Ελλάδα, για αρκετές μάλιστα ακόμα ημέρες με πρόσκαιρα μόνο διαλείμματα !

Προσοχή!
Συνεχίζεται φίλες και φίλοι το "ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" ή αλλιώς το "κόλλημα" του καιρού των τελευταίων ημερών, το οποίο και θα συνεχίσει να δίνει "επικίνδυνα νερά" (στον προγνωστικό χάρτη που ισχύει για την Τρίτη όσο πιο κοντά στο μωβ τόσο πιο έντονα και μεγαλύτερης διάρκειας) κυρίως στη δυτική Ελλάδα, για αρκετές μάλιστα ακόμα ημέρες με πρόσκαιρα μόνο διαλείμματα !

Σημαντική επίσης θα είναι και η ενίσχυση των νοτιάδων κυρίως στα δυτικά οπου θα πνέουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα μέσα στην ημέρα οπότε και ευνοείται και η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης..(χάρτης με τις εντάσεις)

Οπως τόνισα και την προηγουμενη εβδομάδα, προσωπικά θεωρώ αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας!

Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 αλλά και μέσα από εδώ, τη σελίδα μου στο facebook! https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

για να μη χάνετε τον...καιρό σας

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου.

-Πηγή- Dokari.gr

''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ'' ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 11/11/2019 

Φόβοι για μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές - Συναγερμός για το Πολυτεχνείο

Πάνω από πέντε χιλιάδες αστυνομικοί θα διατεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται την ερχόμενη Κυριακή με τη καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Ομολογία από Τζ. Στίγκλιτς

Επιστροφή στη δραχμή είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015

Ο βραβευμένος με Νομπέλ Οικονομίας αμερικανός καθηγητής μιλά στα «ΝΕΑ» για το σχέδιο Β της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2015, εξηγεί γιατί δεν προχώρησε και δίνει τις δικές του συμβουλές για την ελληνική οικονομία.

Κοινωνικό μέρισμα : Πότε θα καταβληθεί το επίδομα

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους πιο αδύναμους πολίτες ανέφερε ο πρωθυπουργός

Κοινωνικό μέρισμα : Πότε θα καταβληθεί το επίδομα | in.gr

Με τελική σφραγίδα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα «κλειδώσει» το πού θα µοιραστεί τον ∆εκέµβριο το κοινωνικό μέρισμα.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στοχευμένα και με έμφαση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας θα μοιρασθεί το υπερπλεόνασμα στο τέλος του έτους.

Με λεωφορεία

Εκατοντάδες Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο θανάτου του Κεμάλ

Περίπου 2.000 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν την 81η επέτειο από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, ημέρα επίσημης αργίας στη γειτονική χώρα.

Τι φοβάται η Αντοτρομοκρατική

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Το αιματηρό χτύπημα που δεν έγινε

Θέμα χρόνου ήταν να πραγματοποιήσουν ένα φοβερό χτύπημα τα μέλης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», όπως εκτιμούν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής. Εικάζεται μάλιστα ότι θα μπορούσαν να μετατρέψουν ασθενοφόρο όχημα σε κινούμενη βόμβα και να το ανατινάξουν.

Επίσημη επίσκεψη

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κίνας – Οι 16 συμφωνίες που θα υπογράψει

Στην Αθήνα έφθασε το βράδυ της Κυριακής ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, για διήμερη επίσημη επίσκεψη αποδεχόμενος πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου.

Διασάφηση

Ένωση Εισαγγελέων: Ο Σαλμάς ζήτησε κόσμια να πληροφορηθεί την πορεία εκκρεμούς υπόθεσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος διασαφηνίζει ότι πράγματι ο Μάριος Σαλμάς επικοινώνησε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο Εισαγγελέα και με κόσμιο τρόπο ζήτησε να πληροφορηθεί την πορεία εκκρεμούς υπόθεσης με εγκαλούντα και παριστάμενο προς υποστήριξη της κατηγορίας τον ίδιο, η οποία εκκρεμεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για παρεμπίπτον ζήτημα.

«Για το καλό της χώρας»

Βολιβία: Παραιτήθηκε ο Έβο Μοράλες μετά την παρέμβαση του στρατού

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου της Βολιβίας, ανακοίνωσε ο Έβο Μοράλες όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Νωρίτερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Βολιβίας, στρατηγός Ουίλιαμς Κάλιμαν, ζήτησε από τον Μοράλες, να παραιτηθεί «για το καλό της Βολιβίας».

2-0 τον Ατρόμητο

Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός με όπλο του το «κάστρο» του, επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. «6 στα 6» στο Καραϊσκάκη οι Πειραιώτες. Ποντένσε και Σουντανί τα γκολ, έπαιζε με 10 από το 67’ μετά την αποβολή του Αβραάμ.

Αυτοκτόνησε η ΑΕΚ

Επική ανατροπή τού ΠΑΟ (3-2)

Ο Παναθηναϊκός έφερε τα πάνω κάτω στο ΟΑΚΑ (3-2) και τιμώρησε σκληρά την ΑΕΚ. Η Ενωση προηγήθηκε 2-0, αλλά ούτε που κατάλαβε τι την βρήκε. Μεγάλο παιχνίδι από Χατζηγιοβάνη και Γιόχανσον.

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ο Άρης έκανε τα εύκολα δύσκολα στο Κλεάνθης Βικελίδης, κατάφερε όμως τελικά να επικρατήσει με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.

Κυρίαρχος σε όλα τα επίπεδα ο ΠΑΟΚ .

Για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ είχε δύσκολη έξοδο στην Κρήτη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της superleague, τον αήττητο εντός έδρας Όφη.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δε θέλησε να αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με τις ενδεκάδες που κατέβαζε στα τελευταία παιχνίδια και προέβη σε μια μόνο αλλαγή, περνώντας τον Καντουρί στη θέση του Στοχ. Οι υπόλοιπες θέσεις ήταν ίδιες με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Μάτος-Ίνγκνσον-Κρέσπο-Γιαννούλη, στα κεντρικά χαφ Μίσιτς-Αουγκούστο και στο δεξί άκρο της επίθεσης το Λημνιό πίσω από τους Μπίσεσβαρ-Σβιντέρσκι. Αν και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, το σχήμα δεν τράβηξε ιδιαίτερα ο Πορτογάλος τεχνικός επέμεινε στην ομοιογένεια και δεν έκανε λάθος.

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος : Δυο Κενυάτες και ο Κώστας Γκελαούζος στο βάθρο

Στην τρίτη θέση του Αυθεντικού Μαραθωνίου τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος, γράφοντας μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος : Δυο Κενυάτες και ο Κώστας Γκελαούζος στο βάθρο | tanea.gr

ΠΗΓΕΣ-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' και επίσημη σελίδα ΠΑΟΚ

Ενας μεγάλος ποιητής

Γιάννης Ρίτσος : Σαν σήμερα, 11 Νοεμβρίου, πεθαίνει ο ποιητής της Ρωμιοσύνης

Το κύριο σώμα του έργου του συγκροτούν πάνω από 100 ποιητικές συλλογές, 9 πεζογραφήματα και 4 θεατρικά έργα.

Αυτά για σήμερα Δευτέρα 11 του Νοέμβρη και σας εύχομαι ξανά καλή και αισιόδοξη εβδομάδα .Δεν ξέρω κατά πόσο θα επιρεάσει η νέα κακοκαιρία τον δήμο μας και εαν γίνει να δείξετε μεγάλη προσοχή και όχι στις άσκοπες μετακινήσεις.Ένα τραγούδι από τα παλιά σήμερα ,σίγουρα θα θυμηθείτε τις ειδικου τύπου φούστες ,ειδικός χορός σε λατιν ρυθμούς που όταν το ακούς θέλεις να χορέψεις...Σας το αφιερώνω με πολύ αγάπη και με πολλές ευχές για μια γλυκιά  ημέρα ,μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε.....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ