Brick Mansions
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

08 Σεπτεμβρίου 2014
(0 ψήφοι)

BRIMAN - poster jpgΗ νέα crime ταινία του 2014, γνωστή σε πολλούς και ως η τελευταία ταινία του Paul Walker.

Μια ταινία με σκηνοθέτη την Camille Delawarre, σεναριογράφο τον Luc Besson (Nikita, Taken, Colombiana, From Paris with Love, Transporter κ.α.) και πολύ ξύλο! Η ταινία έχει χαμηλές βαθμολογίες. Δεν συμφωνώ ότι είναι άσχημη, αλλά ταυτόχρονα δεν με εντυπωσίασε κίολας. Είναι μια μέτρια ταινία, και ειδικά σε όσους αρέσουν οι ταινίες με όπλα και ξύλο θα σας αρέσει νομίζω.

                Σε μια γειτονιά λοιπόν, στο Detroit, κακοποιοί έχουν καταβάλει κάποια συγκροτήματα κατοικιών, τα οποία ονομάστηκαν Brick Mansions. Η κυβέρνηση και η αστυνομία σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους πολίτες, έχτισε ένα τοίχος γύρω από την περιοχή κλείνοντας την. Ο Damien ( Paul Walker) είναι μυστικός στην δίωξη ναρκωτικών της αστυνομίας. Αποστολή του είναι να μπεί μέσα στο Brick Mansions και να πιάσει τον λαθρέμπορο Tremaine Alexander ( RZA). Συνεργάτης του στην αποστολή είναι ο Lino ( David Belle), ένας κακοποιός υπεύθυνος για το θάνατο ενός αστυνομικού. Αλλά στην πορεία ίσως όλοι να εξαπατηθούν…

                Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος είναι οι κινήσεις των ηθοποιών και ο τρόπος που παλεύουν. Είναι αξιοθαύμαστο το ότι έχουν τέτοια ευελιξία βέβαια αλλά είναι ίσως λίγο υπερβολικό για τα δεδομένα της ταινίας. Γενικά θα παρατηρήσετε πως είναι μια ταινία η οποία στοχεύει πολύ στο να δείχνει σκηνές βίας παρά να προωθεί την υπόθεση.

                Το τραγικό της υπόθεσης βέβαια σε όλη την ταινία είναι η κλασσική «αμερικανιά», ας μου επιτραπεί η έκφραση, όπου ο κόσμος κοντεύει να ανατιναχθεί και οι δύο πρωταγωνιστές αποφασίζουν να τσακωθούν. Και φυσικά η επιφύτησει που έρχεται στον λαθρέμπορο να κάνει το σωστό και το δίκαιο, και αργότερα, να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος. Νομίζω ότι είναι πολύ ρεαλιστικό και σοβαρό, δεν συμφωνειτε;….

                Γενικά από την ταινία βλέπεις πως το κακό βρίσκεται παντού και είναι μια ταινία με πολλές γκρίζες ζώνες. Κανείς δεν έχει στο νου του αμειγώς το καλό ή το κακό. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί πέραν του ότι σε προβληματίζει, έχει να κάνει με ανθρώπους οπότε είναι αρκετά ρεαλιστικό. Αλλά είναι το μόνο ρεαλιστικό της ταινίας. Αν θέλετε μια ταινία με δράση, όπλα, πολύ ξύλο, και λίγη υπόθεση αυτή είναι η ταινία για σας. Μέτρια, χωρίς κάτι μοναδικό και εντυπωσιακό, αλλά και χωρίς κάτι άσχημο ή βαρετό.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top