Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Και ναι η πιο ωραία ημέρα της εβδομάδας ,Παρασκευή λοιπόν 11 του Οκτώβρη και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε άλλο ένα Σαββ/κο ,με κέφι ,αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα για να περάσουμε όμορφα ,να ξεκουραστούμε απο την πίεση την καθημερινή ,να δούμε φίλους ,να βγούμε βόλτες και να ηρεμίσουμε από τα ίδια και τα ίδια ίσως .Καλή σας ημέρα κυρίες μου και κύριοι ,καλημέρα και στην παρέα μας εκεί στο facebook ,καλημέρα σε όλο τον όμορφο κόσμο που ξέρει πως να χαμογελάει και γιατί...Δύσκολο πολύ τα πράγματα στην Συρία μετά την εισβολή των Τούρκων και για ακόμη μια φορά την πληρώνει ο άμμαχος πλυθησμός ,γυναίκες και παιδιά που πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες των αιμοσταγών Τούρκων.Η Ευρώπη;;;;;Ανύπαρκτη ,πουθενάδες ,τίποτα ,μόνο ξέρουν να τα αρπάζουν από τους λαούς ,για τίποτα άλλο δεν είναι ικανοί ,και δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη γιατί ''τους προσκυνούν''ειδικά οι δικοί μας ,οι Έλληνες ,πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη ...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 

Με βροχές και 30 βαθμούς η Παρασκευή - Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα.

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Παρασκευή (11/10) σε αρκετές περιοχές - Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα - Ο αντικυκλώνας που "σκεπάζει" την Ευρώπη, θα φέρει στη χώρα μας παρατεταμένη καλοκαιρία.

Για σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 περιμένουμε περιορισμένη ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα νότια με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων σε Πελοπόννησο, Κρήτη και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα.

Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους.

Μέχρι 28 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 18 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 28 βαθμούς στην Κρήτη, 20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά μετά το μεσημέρι ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Δείτε την τελευταία δορυφορική εικόνα της Ελλάδας και της Κύπρου, από τη NASA

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια..

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, σταδιακά από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-NEWSBOMB.GR

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σαν σήμερα 11 Οκτωβρίου 1912 ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Κοζάνη

Σαν σήμερα 11 Οκτωβρίου 1912 ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Κοζάνη

787 Η 7η Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια καταδικάζει τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, διατυπώνοντας το δόγμα ότι η λατρεία ανήκει μόνο στο Θεό και στις εικόνες προσφέρεται απλή τιμητική προσκύνηση.

1138 Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Χαλέπι της Συρίας.

1862 Καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά η βασιλική θαλαμηγός, αλλά ο Όθωνας και η Αμαλία δεν τολμούν να βγουν στην προκυμαία, που συγκλονίζεται από αντιμοναρχικές εκδηλώσεις. Την επομένη, θα φύγει για πάντα από την Ελλάδα.

1910 Ο Θίοντορ Ρούζβελτ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που πετάει με αεροπλάνο. Ταξίδεψε από το Αρτς Χόξεϊ στο Σεν Λιούις με αεροπλάνο το οποίο είχαν κατασκευάσει οι αδελφοί Ράιτ.

1912 Α΄ Βαλκανικοί Πόλεμοι. Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Κοζάνη.

1937 Γεννήθηκε ο Μπόμπι Τσάρλτον, άγγλος ποδοσφαιριστής. Έπαιξε επί 17 χρόνια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αγγλία το 1966.

1954 Πρώτος πόλεμος της Ινδοκίνας και οι δυνάμεις του κινήματος ανεξαρτησίας Βιετμίνχ καταλαμβάνουν τον έλεγχο του βορείου Βιετνάμ.

1963 Πέθανε ο Ζαν Κοκτώ, Γάλλος ποιητής, μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, δραματουργός, ζωγράφος και κινηματογραφιστής. Δημοσίευσε την πρώτη συλλογή ποιημάτων του «Το λυχνάρι του Αλαντίν» το 1909, σε ηλικία μόλις 18 χρόνων.

1965 Πέθανε η Ντοροθέα Λανγκ, Αμερικανίδα φωτογράφος. Μία από τις πιο γνωστές φωτογραφίες της είναι η Μητέρα μετανάστρια, Νιπόμο, με τρία από τα παιδιά της. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1936 σε ένα χωράφι στην περιοχή Νιπόμο της Καλιφόρνια, όπου είχε εγκατασταθεί πρόχειρα η μητέρα με τα εφτά παιδιά της... Θεωρείται η φωτογραφία που αποτύπωσε καλύτερα το οικονομικό κραχ των ΗΠΑ.

1968 Στέφεται από επιτυχία το πρόγραμμα της Διαστημικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών (NASA) «Απόλλων 7» - πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα μετά την αποτυχημένη αποστολή του Απόλλων 1.

1990 Ο Μεξικανός διπλωμάτης και συγγραφέας Οκτάβιο Παζ βραβεύεται με το Νoμπέλ Λογοτεχνίας.

Πηγή-Thepressroom.gr

''ΕΙΣΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ''

Ηθελαν να καταθέσω κατά Στουρνάρα

Βόμβες από Μανιαδάκη για Novartis : Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα

Ο προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος είχε γίνει γνωστός από τις καταθέσεις με το όνομα «Αναστασίου», αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές και ότι πιέστηκε  προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

Από την εισβολή στη Συρία

Συναγερμός σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ για έλευση τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Σε αυξημένη επιφυλακή έχει τεθεί η ΕΥΠ και άλλες Αρχές Ασφαλείας καθώς υπάρχει ανησυχία για πιθανή έλευση τζιχαντιστών στα ελληνικά νησιά μετά την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Προς αναζήτηση πολιτικών συναινέσεων

Συναντήσεις πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των αποδήμων

Πολιτικές συναινέσεις στο θέμα με την ψήφο των αποδήμων, θα αναζητήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα Παρασκευή με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι κατάλληλοι μήνες

Πότε πρέπει να χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο

Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν από την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης.

 Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι καταλληλότεροι μήνες για τον εμβολιασμό με το αντιγριπικό εμβόλιο. Αυτό υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την επίσημη έναρξη της επιδημιολογικής επιτήρησης γρίπης στη χώρα μας.

Ο Ερντογάν εκβιάζει, η Ευρώπη παρατηρεί…

Η …ειρηνευτική πολεμική επιχείρηση του Ερντογάν κατά των κούρδων στη Συρία, πέρα από τις δεκάδες θύματα που ήδη έχει προκαλέσει, δημιουργεί ένα ντόμινο απρόβλεπτων και επικίνδυνων εξελίξεων.

Εριξαν μολότοφ

Εξάρχεια : Επίθεση με τραυματία αστυνομικό

Επίθεση με μολότοφ και πέτρες εξαπέλυσαν περίπου 25 άτομα σε αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

Πυρκαγιά ξέσπασε κατόπιν έκρηξης σε ιρανικό τάνκερ στο Ιράν

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ η ζημιά στο πλοίο είναι μεγάλη και αυτή τη στιγμή πετρέλαιο χύνεται στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πυρκαγιά ξέσπασε κατόπιν έκρηξης σε ιρανικό τάνκερ στο Ιράν | tanea.gr

Πηγή-Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' & ΤΟ ΒΗΜΑ 

Και αφού είναι Παρασκευή και έγω τουλάχιστον έχω τρελό κέφι και θα σας μεταδώσω ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια ,ανεβάστε ένταση και ''χαρείτε το'' όσο και εγώ και μαζί με τις ευχές μου περάστε όμορφα το Σαββ/κο σας ,ξεκουραστείτε ,δείτε κόσμο ,δείτε φίλους ,δείτε εχθρούς ,δείτε τον εαυτό σας .βγείτε ,πιείτε ( με μέτρο ,ή να οδηγεί κάποιος από την παρέα σας που δεν πίνει ) ,χαλαρώστε ,ηρεμήστε και γεμίστε τις μπαταρίες σας για την νέα εβδομάδα.Μαζί την ερχόμενη Δευτέρα Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ....Κοιτάτε μπροστά ,μόνο μπροστά ,τα πίσω δεν αξίζουν , το δείχνει ο χρόνος ...Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Top