Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριε ,καλημέρα εδώ ,καλημέρα εκεί στην ομάδα μας στο facebook ,καλημέρα στους απανταχού Έλληνες.Και ξεκινάω ευθείς αμέσως να λέω κάποια πράγματα είτε αρέσουν σε μερικούς είτε όχι. Έμαθα χτες για τα μπλόκα που έχουν οι κάτοικοι στον δήμο Βόλβης και ειδικότερα στην παραλία των Ν.Βρασνών ,είδα φώτο και είδα και στις ειδήσεις το βράδυ το θέμα ,το ότι οι κάτοικοι αντιδρούν στο να καταλύσουν οι πρόσφηγες στην περιοχή.Πριν από λίγο γύρω στις 9.20 π.μ άνοιξα την τηλεόραση για να δω λίγο τα νέα της ημέρας και ''έπεσα''πάνω στο θέμα που ''καίει''...Η γνωστή δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Ελένη Ιατρού έκανε το ρεπορτάζ της στα διόδια των Μαλγάρων όπου εκεί σταμάτησαν τα λεωφορεία που χτες δεν μπόρεσαν να εισέλθουν  στα καταλύματα που τους είχαν ανακοινώσει.Αυτό που παρατήρησα και που έδειξε η δημοσιογράφος ήταν μωρά παιδιά (απο 15 ημερών μέχρι και 15 ετών ) και οικογενειάρχες .Λυπήθηκα πολύ για τα παιδιά που ταλαιπωρούνται τόσο ναι μεν ...αλλά .Δεν παύει να είμαστε άνθρωποι και όταν βλέπεις παιδιά σε τέτοια κατάσταση εεεεε κυρία μου στεναχωριέσαι αρκετά.Εσείς καλά κάνετε και μπλοκάρετε την κατάσταση ,τα παιδιά αυτά όμως δεν φταίνε σε τίποτα ,και όσες φωτογραφίες να ανεβάζετε με σκοτωμένα παιδιά από τον πόλεμο στην Συρία για να λυπηθούμε καλύτερα να φέρετε στο μυαλό σας εικόνα τα παιδιά αυτά που ταλαιπωρούνται τόσο άδικα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Με μελτέμια και 30 βαθμούς η Τετάρτη - Πού και πότε θα βρέξει

Καιρός τώρα: Με μελτέμια και 30 βαθμούς η Τετάρτη - Πού και πότε θα βρέξει (pics)

Γενικά αίθριος και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να παρουσιαστεί o καιρός σήμερα Τετάρτη (23/10) στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Πρόσκαιρες νεφώσεις και λίγες βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη και την Εύβοια - Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Για σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους στην Κρήτη τις Κυκλάδες και την Εύβοια.

Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει στην Κρήτη και δευτερευόντως στη Εύβοια.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Αιγαίο θα είναι σχετικά αυξημένες

Μέχρι 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 11 έως 27, στα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 25 (τοπικά στη Ρόδο έως 27), στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 23 και στην Κρήτη από 16 έως 25.

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Δείτε την τελευταία δορυφορική εικόνα της Ελλάδας και της Κύπρου, από τη NASA.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τα ανατολικά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΙΔΉΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 

Κως: Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με λέμβο - Δύο οι αγνοούμενοι και έξι οι τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές - Ένα παιδί μεταξύ των αγνοουμένων - Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη

Φωτιά στο Πόρτο Ράφτη: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά - Σε επιφυλακή οι πυροσβέστες

Δύσκολο ήταν το βράδυ που πέρασε για τους κατοίκους και τις Αρχές στο Πόρτο Ράφτη μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 23:10.

Θεσσαλονίκη: Ολονύχτια επεισόδια στα Βρασνά - Οι κάτοικοι έδιωξαν μετανάστες

Θεσσαλονίκη: Ολονύχτια επεισόδια στα Βρασνά - Οι κάτοικοι έδιωξαν μετανάστες (vid)

Αναβρασμός επικρατεί στα Βρασνά του Νομού Θεσσαλονίκης, λόγω της απόφασης της Πολιτείας να εγκαταστήσει εκεί μετανάστες.

Η νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ήταν επεισοδιακή στα Βρασνά καθώς οι κάτοικοι επιχείρησαν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής τους.

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης περίπου 150 κάτοικοι των Βρασνών απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση τ

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Η αντίδραση των κατοίκων είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση ισχυρής αστυνομικής δύναμης εντός και πέριξ των Βρασνών. Στις 12 τα μεσάνυχτα έφτασαν έξω από τα Βρασνά οκτώ τουριστικά λεωφορεία με περισσότερους από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενους από τη Σάμο.

Οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν

https://youtu.be/MeidyGJlTyg?t=42

Απέφυγαν τα μπλόκα περνώντας χωματόδρομους

Κάθε φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία, έβρισκαν μπροστά τους ομάδες κατοίκων. Τελικώς, κατάφεραν να περάσουν στα Βρασνά μέσα από χωματόδρομους. Οι κάτοικοι προέβαλαν αντίσταση όμως η παρουσία των αστυνομικών των ΜΑΤ λειτούργησε αποτρεπτικά.

Οι ξενοδόχοι φοβήθηκαν τις αντιδράσεις

Στις 3:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία είχαν φτάσει μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τα 150 άτομα. Μια νέα εξέλιξη ανέτρεψε τον σχεδιασμό της Αστυνομίας. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Κατόπιν τούτου οι συναρμόδιοι φορείς αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο να μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε περίπου στις 4 τα ξημερώματα και θα διαρκέσει περισσότερες από οκτώ ώρες.

Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των μεταναστών και των προσφύγων οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

Πηγή-thestival.gr

Αλλαγή ώρας Οκτώβριος 2019: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία

ώρα πίσω

Αλλαγή ώρας Οκτώβριος 2019: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω

Πηγή-NEWSBOMB.GR

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ,ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ...ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

1814 Πραγματοποιείται στην Αγγλία η πρώτη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής

1873 Υπογράφεται η «Συμμαχία των τριών αυτοκρατοριών» μεταξύ της Γερμανίας, της Αυστροουγγαρίας και της Ρωσίας.

1911 Η κρητική Βουλή ψηφίζει την ένωση με την Ελλάδα.

1912 Ο τουρκικός στρατός υποχωρεί συνεχώς κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Καταλαμβάνονται και τα Γιαννιτσά.

1914 Η Μεγάλη Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και προσαρτά την Κύπρο

1918 Ο ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν παντρεύεται σε ηλικία 29 ετών τη 17χρονη Μίλντρεντ Χάρις.

1919 Γεννήθηκε ο αρχαιολόγος, Μανόλης Ανδρόνικος, που ανακάλυψε την αρχαιολογική περιοχή στη Βεργίνα

1940 Γεννήθηκε ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ

1941 Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής εκτελούν 157 κατοίκους του Μεσόβουνου Κοζάνης και πυρπολούν το χωριό.

1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Μοντγκόμερι εναντίον Ρόμελ.

1954 Μετά από πολλές συνεδριάσεις στο Παρίσι οι σύμμαχοι, νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υπογράφουν το Πρωτόκολλο περί τερματισμού του Καθεστώτος Κατοχής της Γερμανίας. Την ίδια μέρα υπογράφονται τέσσερα τροποποιητικά πρωτόκολλα, γνωστά ως Πρωτόκολλα των Παρισίων, που δημιουργούν τη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση (ΔΕΕ), ενώ το ΝΑΤΟ προσκαλεί την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας για να γίνει μέλος της Συμμαχίας.

1960 Εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη το Καυτατζόγλειο Εθνικό Στάδιο.

1960 Εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη το Καυτατζόγλειο Εθνικό Στάδιο.

1962 Στην Κούβα ο Κάστρο κηρύσσει επιστράτευση, όταν οι ΗΠΑ διατάζουν την κατάσχεση 25 σοβιετικών σκαφών παρά τις απειλές της Μόσχας.

1964 Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στη Le Figaro, ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ αρνείται το Νόμπελ Λογοτεχνίας, που του απονεμήθηκε την προηγούμενη, υποστηρίζοντας ότι θα μείωνε το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς και θα δέσμευε την ελευθερία του.

1970 Οι ΗΠΑ συμφωνούν να πουλήσουν 180 τανκς στο Ισραήλ.

1971 "Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είναι ταγμένος υπέρ της επαναφοράς της Δημοκρατίας", δηλώνει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και Έλληνας ομογενής, Σπίρο Αγκνιου!

1974 Συλλαμβάνονται και εκτοπίζονται στη Τζιά οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, Γ. Παπαδόπουλος, Σ. Παττακός και Ν. Μακαρέζος.

1980 Πλημμύρες και χιονοθύελλες στη Θεσσαλία σαρώνουν τις σκηνές των σεισμοπλήκτων.

1991 Ο Βαρθολομαίος A' εκλέγεται Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

2001 Πέθανε  ο Άγγλος δάσκαλος και διαιτητής, Κεν Άστον, που εισηγήθηκε την κίτρινη και κόκκινη κάρτα στο ποδόσφαιρο, ως μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIFA.

2008 Παραιτείται ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, λόγω του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Πηγή-Thepressroom.gr

Και ήρθε η πιο όμορφη στιγμή ,να σας μεταδώσω το τραγούδι της ημέρας και μαζί με αυτό θα σας στείλω την θετική μου ενέργεια ,τα φιλιά μου και την συμπαράσταση μου σε θέματα που αφορούν τον δήμο Βόλβης για να γίνει ότι καλύτερο γαι αυτόν τον ευλογημένο τόπο.Μαζί αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε.......Χμογελάστε και κάντε κάτι καλό για τον όμορφο εαυτό σας!!! Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ων τουριστικών λεωφορείων που θα μετέφεραν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην περιοχή.

Top