Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Κυρίες μου και κύριοι ,αγαπητοί αναγνώστες ,φίλοι και μέλη της ομάδας μας στο facebook καλή μας ημέρα και ευλογημένη εβδομάδα σε όλους..Δευτέρα σήμερα 18 του Φλεβάρη και χτες Κυριακή 17/2/2019 Του Τελώνη και Φαρισαίου ,''άνοιξε''επίσημα το Τριώδιο ,οπότε θα ευχηθώ καλή Αποκριά σε όλους .Η επικαιρότητα τρέχει και το Σαββ/κο που μας πέρασε αρκετά συνέβησαν ,το πιο τραγικό από την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα τις προηγούμενες ημέρες ,είναι οι 4 αγνοούμενοι που παρασύρθηκαν με το αυτοκίνητο τους σε έναν χείμμαρο στην Μεσσαρά του Ηρακλείου της Κρήτης και δυστυχώς παρά τις υπερ προσπάθειες των διασωστών ακόμη δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ,λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε τους ανθρώπους και δυστυχώς όσο περνάει η ώρα η ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί εξανεμίζεται...

Έχουμε και το σίχαμα ,αυτόν τον καθεστωτικό Πολάκη ,που εν καιρό κρίσης πήρε καταναλωτικό δάνειο αξίας 100.000 ευρώ από την κρατική Attica bank ,την ώρα που τα ''κόκκινα δάνεια''και οι τράπεζες είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,ο πολλά βαρύ και όχι όμως για άλλη μια φορά ''νίκησε''την γραφιοκρατία και γαυτό διασκέδαζε στον άλλον τον μπουχέσα Κραουνάκη με τέτοια χαρά,άλλωστε πριν λίγο καιρό που τα έβαλε με τους δημοσιογράφους και τους επιτέθηκε αισχρά είχε πει-Σας έχω όλους-....να τον χαίρεστε οι Κρητικοί που τον ψηφίσατε ,το αίσχος.

Ανασχηματισμός ....εγώ θα πω άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς....Και εδν ξέρει τι να κάνει ο Συριζα ,και παίρνει βουλευτές από άλλα κόμματα ,στην περίπτωση του ΚΙ.ΝΑΛ άρπαξε τον Μωραίτη και τον Τόλκα ,φανατικοί Πασόκοι οι οποίοι πριν λίγο καιρό με΄σα από τα ΜΜΕ δήλωναν ότι η κυβέρνηση των Συριζανελ είναι καταστροφική .....αχαχαχαχαχαχαχαχαχα και τώρα οι κύριοι στις 18.30 μ. μ να χρειστούν υπουργοί ...Γελάνε και οι πέτρες γιατί εξελέγησαν βουλευτές με την Φώφη και τώρα τις κουνούν το μαντύλι ,σοβαρά αυτό όλο που συμβαίνει είναι αντιδημοκρατικό αλλά ο Συριζα δεν πτοείται ,εδώ ''πούλησε''την Μακεδονία μας στα Πασοκάκια θα κολλήσει..........

Αλκυονήδες ημέρες αυτήν την εβδομάδα αλλά μη χαίρεστε τόσο μιας και την ερχόμενη Παρασκευή νέο κύμα κακοκαιρίας από τα βόρεια θα επιρεάσει την χώρα ,με πτώση της θερμοκρασίας ,βροχές ,καταιγίδες και χιόνια ακόμη και σε περιοχές παράκτιες και με χαμηλό υψόμετρο,θα τα δούμε καθ'όλη την εβδομάδα ,πάμε όμως να δούμε την σημερινή πρόβλεψη και τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα''.

Ο ΚΑΙΡΟΣ 18/2/2019 

Οι Αλκυονίδες μέρες, έσπασαν την παράδοση που λέει ότι επικρατούν μέσα στον Γενάρη και μας έρχονται μέσα στον Φλεβάρη, μετά από παρατεταμένη κακοκαιρία.

Έτσι, ας απολαύσουμε την καλοκαιρία που μας περιμένει από την Δευτέρα (18/2) και τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη (21/2), με υψηλές θερμοκρασίες,  γιατί ο χειμώνας επιστρέφει δριμύτερος με χιονοπτώσεις και πιθανόν χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας.Όλα αυτά από τις 23 Φεβρουαρίου όπου και φαίνεται ότι θα υπάρξει κάθοδος περισσότερων ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -02 (μείον δυο) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους.

Thepressroom.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 

842: Λήγει η Εικονομαχία. Η Θεοδώρα, σύζυγος του τελευταίου εικονομάχου αυτοκράτορα Θεόφιλου, επιβάλει την αποκατάσταση της προσκύνησης των ιερών εικόνων.

1828: Ο Ανδρέας Μιαούλης, κατ’ εντολή του Ιωάννη Καποδίστρια, εκκαθαρίζει τις Σποράδες νήσους απ’ τους πειρατές.

1907: Στις ΗΠΑ, γίνονται δεκτοί στα σχολεία του Σαν Φρανσίσκο μαθητές ιαπωνικής καταγωγής, μετά από συμφωνία του Προέδρου Ρούσβελτ με τις αρχές της πόλης.

1929: Ανακοινώνεται στο Χόλιγουντ η θέσπιση των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, που θα απονεμηθούν στις 16 Μαΐου.

1931: Άγγλοι επίσημοι παίρνουν μέρος στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Τζορτζ Κάνιγκ στην πλατεία της Αθήνας που φέρει το όνομά του (Κάνιγγος).

1943: Οι Ναζί συλλαμβάνουν στη Γερμανία μέλη της αντιστασιακής οργάνωσης Λευκό Ρόδο.

1952: Η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, με μόνες αρνητικές ψήφους τις οκτώ της ΕΔΑ και τη μία του Μιχάλη Κύρκου.

1957: Συνέρχεται στη Ρουμανία η 7η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ και της ΚΕΕ του ΚΚΕ (18 – 24 Φεβρουαρίου 1957), κατά την οποία καθαιρείται ο Νίκος Ζαχαριάδης από μέλος της ΚΕ, ενώ διαγράφεται και από μέλος του ΚΚΕ. Από τη διαδικασία βγαίνει ενισχυμένος ο Κώστας Κολιγιάννης.

1964: Ο Γεώργιος Παπανδρέου λαμβάνει από τον βασιλιά Παύλο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά το θριαμβευτικό 52,87% που συγκέντρωσε η Ένωση Κέντρου στις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου.

1972: Ένα Learjet 25 της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, εξερράγη μυστηριωδώς λίγο πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, στη Γαλλία, και χάθηκε στα νερά της θάλασσας, χωρίς ποτέ να το ανασύρουν. Το αεροπλάνο εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα – Νίκαια. Σκοτώνονται και τα δύο μέλη του πληρώματος, που ήταν οι έμπιστοι πιλότοι του Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Γιώργος και ο Δημήτρης Κουρής

1992: Συγκαλείται το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, για το Μακεδονικό. Ο υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Σαμαράς, εισηγείται να μη γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή τα παράγωγά της. Το Συμβούλιο επικυρώνει την εισήγηση Σαμαρά

2004: 200 νεκροί και 350 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του εκτροχιασμού αμαξοστοιχίας, στην επαρχία Χορασάν, στο ΒΑ Ιράν. Από τις ισχυρές εκρήξεις στα 51 βαγόνια του εμπορικού τρένου, που μετέφερε βενζίνη, θείο και φωσφορικά λιπάσματα, ισοπεδώθηκαν πέντε κοντινά χωριά. Αιτία της τραγωδίας υπήρξε μια ασθενής σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε στην περιοχή.

2009: Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας αποπειράθηκε βομβιστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Citibank στη Ν. Κηφισιά.

2015: Ο Προκόπης Παυλόπουλος εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με 233 ψήφους, έναντι 30 του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου. 32 βουλευτές ψήφισαν «παρών» και 5 απουσίαζαν.

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2016 χάνει τη ζωή του σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης.

Πηγή-Thepressroom.gr

To Τριώδιο ''άνοιξε''και είναι η σημαντικότερη περίοδος της εκκλησίας μας .

Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

Εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Χριστού, το χριστιανικό Πάσχα.

Τριώδιο είναι η εκκλησιαστική περίοδος που εκτείνεται από την Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου έως την Κυριακή του Πάσχα, δηλαδή για φέτος 28 Απριλίου.

Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019, Δευτέρα
Εργατική Πρωτομαγιά 1 Μαΐου 2019, Τετάρτη
Αγίου Πνεύματος 17 Ιουνίου 2019, Δευτέρα.

Αυτά για σήμερα Δευτέρα 18 του Φλεβάρη ,ελπίζω να βρίσκετε και σήμερα το άρθρο ενδιαφέρων ,όπως και την σημερινλη ,μουσική μου επιλογή ,μιας και θέλω να ''σας βάλω''και εγώ με την σειρά μου στο κλίμα των Αποκρεών .Και έτσι θα σας αποχαιρετήσω ,με ανεβασμένη την διάθεση και με θετική ενέργεια για να περάσει όμορφα και αυτή η εβδομάδα.Μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε........Χαμογελάμε και προσευχόμαστε για το καλύτερο.Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

καλημέρα σε ολο τον κόσμο του volvinews. Καλή εβδομαδα σε όλους!

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top