Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019

Χριστός Ανέστη και καλή σας ημέρα .καλημέρα σε όλους να έχετε μια όμορφη Τρίτη.Τελευταία ημέρα σήμερα που Αποδίδεται το Χριστός Ανέστη ,αύριο το πρωί σε όλες τις ενορίες θα έχει Θεία Λειτουργία για την Απόδοση Του Χριστός Ανέστη και την Πέμπτη είναι Η Ανάλυψη Του Κυρίου μας ,βέβαια εδώ θέλω να πω ότι το Χριστός Ανέστη μπορούμε να το λέμε όλο το χρόνο ,γιατί είναι Αλήθεια και γιατί είναι πολύ καλό να το λέμε όλη τη χρονιά μιας και μας δίνει αγάπη και δύναμη για να βαδίζουμε σωστά κάθε ημέρα ,οπότε αν κάποιος στα ξαφνικά σας πει Χριστός Ανέστη μη βάλετε τα γέλια ,απαντήστε Αληθώς Ο κύριος και νιώστε ψυχική ηρεμία.

Εξελιξεις στην πολιτική σκηνή του τόπου μετά την απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ με την Φώφη Γεννηματά να ''του δείχνει τον δρόμο της εξόδου''από το κόμμα...Πάμε όμως να δούμε τις κυριότερες ειδήσεις σε τίτλους όπου μπορείτε να ''πατήσετε''την πηγή για να δείτε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις ,όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εφικτό να ποστάρω όλες τις ειδήσεις με χιλιάδες γραμμές ,οπότε ''πατήστε''την πηγή και δείτε .

Σε συνέντευξή του

Βενιζέλος : Είμαι θύμα προσωπικής σκοπιμότητας της Γεννηματά

Για επιλογή αυτοχειριασμού της παράταξης και χορηγία της αυτοδυναμίας της ΝΔ έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την επιλογή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά να τον ωθήσει εκτός Κινήματος.

Νόμος Κατρούγκαλου

Συντάξεις: Κρύβουν τα εκκαθαριστικά για να μην αποκαλυφθούν οι μειώσεις

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του συστήματος Ηλιος δείχνουν ότι ένας στους δύο συνταξιούχους στη χώρα μας (1,2 εκατ. άτομα) επιβιώνει με κύρια - μεικτή - σύνταξη κάτω από 500 ευρώ.

Απίστευτο αλαλούμ

Χάος με την εξεταστέα ύλη για τη Γ' Λυκείου

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κάνει λόγο για υποβάθμιση των Μαθηματικών του Λυκείου και ζητάει να επανεξεταστεί η ύλη που ανακοινώθηκε για το μάθημα την περασμένη εβδομάδα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του Δημήτρη Γραικού

Βίαιο θάνατος είχε ο επιχειρηματίας από την Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Γραικός, που βρέθηκε νεκρός 2,5 χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Παιδιά και ηλικιωμένοι

Τραγωδία στο Μάτι: Οι 74 από τους 102 νεκρούς κάηκαν τρέχοντας να σωθούν

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της έρευνας για τα θύματα από την πυρκαγιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018 που προκάλεσε το θάνατο 102 ανθρώπων. Αποκαλύπτεται πως η πλειονότητα των θυμάτων κάηκαν προσπαθώντας να γλυτώσουν από τις φλόγες. Και ήταν παιδιά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Νέο παραλήρημα

Ερντογάν : Εδώ δεν είναι Κωσταντινούπολ, εδώ είναι η Ιστανμπούλ ή Ισλανμπόλ

«Εχουμε 22 μέρες απέναντι σε αυτούς που θέλουν να βλέπουν την Ιστανμπούλ ως Κωνσταντινούπολ (Κωνσταντινούπολη)», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Πολιτικές αντιδράσεις

Σαμαράς για Novartis: Δεν περιμένω τη συγγνώμη τους, θα τους πάω μέχρι τέλους

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει: «Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, από την πλευρά της, είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβει, με νηφαλιότητα και ευθυκρισία, πρωτοβουλίες αυτοκάθαρσης»

Αφαίμαξη της μεσαίας τάξης

Handelsblatt: Υψηλοί φόροι η «κληρονομιά» του Τσίπρα στη ΝΔ

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά στην αφαίμαξη της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους της τεράστιας ήττας που υπέστη στις εκλογές.

 ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ 

 

Το επόμενο τριήμερο, παροδικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές κυρίως ώρες με βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 7 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και το θερμόμετρο από 15 έως 25 βαθμούς.

ΠΗΓΗ-ALPHA TV.GR

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 

780 π.Χ. Γίνεται στην Κίνα η πρώτη ιστορική καταγραφή έκλειψης Ηλίου.

470 π.X. Γεννήθηκε ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος, Σωκράτης

1070 Σε μία σπηλιά στο γαλλικό χωριό Ροκφόρ παρασκευάζεται για πρώτη φορά το ομώνυμο τυρί

1456 Οι Οθωμανοί Τούρκοι κυριεύουν την Αθήνα.

1783 Οι αδερφοί Ζακ και Ζοζέφ Μονγκολφιέ πραγματοποιούν την πρώτη δημόσια παρουσίαση ενός μη επανδρωμένου αερόστατου.

1827 Ο ελληνικός στόλος, υπό τον ναύαρχο Κόχραν, αποτυγχάνει να καταστρέψει τον αιγυπτιακό στόλο στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

1876 Ένα τρένο-εξπρές, το Transcontinental Express, φτάνει στο Σαν Φρανσίσκο από τη Νέα Υόρκη, έχοντας διασχίσει τη διαδρομή, σε χρόνο-ρεκόρ για την εποχή, σε 83 ώρες και 39 λεπτά.

1878 Η Τουρκία παραχωρεί την Κύπρο στην Αγγλία.

1896 Ο Χένρυ Φορντ δοκιμάζει στους δρόμους του Ντιτρόιτ το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται με βενζίνη, το «Τετράκυκλο». Δεν είναι παρά μια δικύλινδρη μηχανή ανεβασμένη πάνω σε τέσσερις τροχούς ποδηλάτου, που πιάνει μέγιστη ταχύτητα 32 χλμ/ώρα.

1917 Το αμερικανικό πανεπιστήμιο Κολούμπια και η Επιτροπή Βραβείων Πούλιτζερ απονέμουν για πρώτη φορά τις ομώνυμες διακρίσεις

1926 Στην Αθήνα, οι πρόσφυγες, με την υποστήριξη και του ντόπιου πληθυσμού, προβαίνουν ομαδικά στην κατάληψη οικοπέδων και την ανέγερση πρόχειρων παραπηγμάτων. Η παγκαλική δικτατορία στέλνει τη Χωροφυλακή, που χτυπά και καταστρέφει τα κτίσματα.

1928 Το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας καταδικάζει 37 στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος σε πολυετείς ποινές κάθειρξης (μεταξύ τους και τον Αντόνιο Γκράμσι).

1929 Γεννήθηκε ο Κάρολος Παπούλιας, τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

1944 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ρώμη είναι η πρώτη πρωτεύουσα χώρας του Άξονα, που πέφτει στα χέρια των Συμμάχων.

1996 Ο ευρωπαϊκός πύραυλος «Αριάν 5», στην παρθενική του πτήση, παρεκκλίνει της πορείας του και εκρήγνυται μόλις 40 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του.

2001 Πέθανε ο ηθοποιός, Ντίνος Ηλιόπουλος.

2006 Κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό. Υπό την απειλή όπλου και χειροβομβίδων, ελικόπτερο απογειώνεται από τον Άγιο Κοσμά, προσγειώνεται στο προαύλιο των φυλακών και παραλαμβάνει τους Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι.

2007 Πέθανε ο ηθοποιός, Σωτήρης Μουστάκας..

πηγή-THEPRESSROOM.GR

Ξέρω ότι σας ''έχει σπάσει''τα νεύρα ο άστατος καιρός ,μιλάω με φίλους και μου το λένε ,ξέρω ότι θέλετε καλοκαίρι άμεσα και δυστυχώς δεν φαίνεται προς στιγμήν τουλάχιστον ,απλά θα κάνετε υπομονή γιατί πάντα θυμάμαι οτι ο Μα'ι'ος και ο Ιουνιος είναι βροχεροί  μήνες ,αν θυμάστε το πιο πρόσφατο θα πω ,η μεγάλη θεομηνία που κατέστρεψε σχεδόν όλο το παραλιακό δήμο Βόλβης με τις χειρότερες καταστροφές ,ήταν τέλος Ιουνίου 2018 ,οπότε σας ξαναλέω κάντε υπομονή και θα φτιάξει ο καιρός ,ότι και να ρίχνει ( χαλάζι ,κεραυνούς ,βροχή ) είναι καλοκαίρι ,ότι και ρίχνει ,σε λίγες ημέρες τελιώνουν τα σχολεία ,τα παιδιά έχουν ξεκινήσει τις εξετάσεις και τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία ,οι τουρίστες ήδη έχουν φτάσει στον δήμο από την προηγούμενη βδομάδα και μόνο υπομονή κόσμε ,όλα θα φτιάξουν και όλα θα πάνε καλά ,αρκεί να το πιστέψετε και να προσεύχεστε γαυτό .Εμείς μαζί αύριο πάλι Πρώτα Ο Θεός ,το τραγούδι της ημέρας αφιερωμένο με πολύ ,πολύ αγάπη και όμορφες ευχές για μια γλυκιά Τρίτη.Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Top