Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλό Σαββ/κο σε όλους μας ,θα μου πεις κυρία μου εεε και που έρχεται το Σαββ/κο ;;;;Εγω θα σου απαντήσω και θα πω πως υπάρχουν και χειρότερα...Σήμερα Παρασκευή η εκκλησία μας τιμά την μνήμη των  Οσιομάρτυρος Δαμασκηνού του Κωνσταντινοπολίτου και του Ιωάννου Χρυσοστόμου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα και ευχόμαστε χρόνια πολλά.

Και επειδή εγώ προσωπικά έχω κουραστεί να ανοίγω την τηλεόραση και να βλέπω παντού θάνατο -τρομοκρατία -φοβία ,πραγματικά δεν θα αναφερθώ σε τίποτα που να αφορά αυτό όλο το θέμα που ζούμε .Κοιτάξτε να δείτε φυσικά και υπα΄ρχει ο ιός ο οποίος απ'ότι φαίνεται καλπάζει μέσα στα νοσοκομεία και γηροκομεία ,αλλά όλο αυτό που μας πασάρουν που μας νοιάζονται τόσο πολύ πραγματικά ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας .της επιστημονικής φαντασίας....Πηγαίνουν λέει στα ''λύματα'' κοινός σκατά και με συγχωρείτε για την λέξη ,πηγαίνουν λοιπόν εκεί και εξετάζουν τα σκατά και βγάζουν κρούσματα ,μάλιστα χτες ένας από τους γνωστούς που βγαίνουν στην τηλεόραση ,ανάφερε ότι στην Αθήνα υπάρχουν γύρω στα 40.000 κρούσματα αφού εξετάσθηκαν τα σκατά κοινός λύματα ......

Μα έτσι και αλλιώς μέσα εκεί στους τεράστιους αυτούς βόθρους ότι αρρώστια θές εκεί θα την βρείς ,όχι μόνο κορονοιούς αλλά τα πάντα όλα .....Πάμε παρακάτω ακόμη έχουν ανοιχτά τα δημοτικά και νηπιαγωγεία ,αφού εκεί όπως λένε ,δεν γίνεται διασπορά ,ναι αλλά οι μετακινήσεις ειδικά στις πόλεις πάνε έλα για να πας τα παιδάκια και να τα γυρίσεις στο σπίτι  εεε είναι κάπως too much ...

Επίσης να πω ότι μερικοί το τερματίζετε και εδω μέσα ,μιας και δεν μας φτάνουν τα κανάλια που συνεχώς μας βομβαρδίζουν με απαισιόδοξες ειδήσεις -θανάτους -κτλ ,έχουμε και εσάς που ποστάρετε τα ίδια με τα κανάλια ,δηλ έλεος ο κόσμος θέλει να γελάσει ,ανοίγει αυτό το ριμάδι μπας και ξεφύγει απόλο αυτό το τραγικό θέμα ,θέλει λίγο να περάσει καλά ακόμη και από το σπίτι του ,σταματήστε λοιπόν να ποστάρετε πόσοι συνάνθρωποι μας έφυγαν από την ζωή και πόσα κρουσματά και τι συμβαίνει στις ΜΕΘ ,εκτός και αν είστε τίποτα ειδικοί και συμμετέχετε στην εκστρατεία της τρομολαγνείας του κοσμάκι....

Και εν τέλει πάει η γρίπη H1N1 ,εξαφανίσθει ;;;; που είναι ;;;;;γιατί πέρση είχαμε τέτοιον καιρό πάρα πολλούς ανθρώπους που νοσούσαν από αυτήν ...Τώρα τι γίνεται ;;;τι συμβαίνει;;;;; Μάλλον την κατάπιε ο κορονοίος .....Και please ,please φτάνει να κολλάτε ταμπέλες τύπου ''ψεκασμένοι'',δεν είναι όμορφο πλέον ,είστε οι ίδιοι που κολλήσατε την ταμπέλα του γκαντέμη τάχα πρωθυπουργού ,εσείς λοιπόν που τον αποκαλείτε έτσι είστε οι ίδιοι που αποκαλείτε όλους τους υπόλοιπους που έχουν μια διαφορετική άποψη ,ψεκασμένους ,δείτε το λίγο και φτάνει επιτέλους ,πραγματικά φτάνει ,μας κουράσατε και ποσός σας δίνουμε και σημασία.Κααι ξαναλέω ,πιστεύουμε στον ιό αλλά ίσως έχουμε και μια διαφορετική απόψη και όπως θέλετε να σεβαστούμε τα δικά σας πιστεύω έτσι θα παρακαλούσα να σεβαστείτε και εσείς τα πιστεύω των άλλων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Με νεφώσεις και βροχές η Παρασκευή - Που θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα.

Καιρός σήμερα: Με νεφώσεις και βροχές η Παρασκευή - Που θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με παροδικές βροχές κυρίως στη νότια Πελοπόννησο.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τη νύχτα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Προσοχή! Προειδοποίηση για ισχυρή κακοκαιρία: «Τα δύσκολα έρχονται...»

Καιρός: Προσοχή! Προειδοποίηση για ισχυρή κακοκαιρία: «Τα δύσκολα έρχονται...»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην από τη Τρίτη με μέτωπο ισχυρής κακοκαιρίας να μπαίνει στην Ελλάδα, μεταφέροντας σημαντικά ύψη βροχής.

Καιρός: Κλείδωσε η ισχυρή κακοκαιρία της 17ης Νοέμβρη! Καρέ - καρέ η πορεία...

Ισχυρή κακοκαιρία θα απασχολήσει τη χώρα μας το τριήμερο 17 - 19 Νοέμβρη με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

  Πηγή-Newsbomb.gr / Dokari.gr

Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου 

1646 Οθωμανικές δυνάμεις υπό τον Ντελή Χουσεΐν Πασά καταλαμβάνουν το Ρέθυμνο από τους Ενετούς.

1775 Ο αμερικανικός στρατός καταλαμβάνει το Μόντρεαλ του Καναδά, που τελεί υπό βρετανική κατοχή.

1821 Κυριεύεται η Άρτα από τους επαναστατημένους Έλληνες.

1822 Υδραϊκός στόλος, υπό το Λάζαρο Παναγιώτη, αποβιβάζει στο Μεσολόγγι 1.500 άντρες υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και τους Ηλία Τσαλαφαντινό, Κανέλλο Δεληγιάννη και Ανδρέα Ζαΐμη, για ενίσχυση της Φρουράς του Μεσολογγίου

1864 Δημοσιεύεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, με το οποίο καταργείται η Συνταγματική Μοναρχία και καθιερώνεται η Βασιλευόμενη Δημοκρατί

1868 Πέθανε ο Ιταλός μουσουργός, Τζοακίνο Ροσίνι, που έγραψε τον «Κουρέα της Σεβίλλης»

1887 Διαδήλωση περίπου 10.000 ατόμων στο Λονδίνο κατά της βρετανικής καταπίεσης στην Ιρλανδία πνίγεται στο αίμα από την αστυνομία. 3 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, ο απολογισμός. Θα μείνει στην ιστορία ως Ματωμένη Κυριακή (Bloody Sunday), η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις της βρετανικής ιστορίας.

1940 Σταματά κάθε επιθετική δραστηριότητα των Ιταλών σε ελληνικό έδαφος. Ολοκληρώνεται η εκδίωξη των ιταλικών στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος.

1952 Ο δρ. Πολ Τζολ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το ηλεκτροσόκ ως θεραπεία για την καρδιακή προσβολή.

1964 Αρχίζει η λειτουργία του τελεφερίκ της Πάρνηθας.

1970 Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας αρνείται την καθιέρωση του πολιτικού γάμου στη χώρα.

1990 Δημιουργείται η πρώτη ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο από τον Bρετανό Τιμ Μπέρνερς Λι.

1994 Οι Σουηδοί με ποσοστό 52,2% λένε «ναι» στην είσοδο της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

1995 Η πόλη Τζενίν είναι η πρώτη πόλη της Δυτικής Όχθης που παραδίδεται στους Παλαιστίνιους, ύστερα από 28 χρόνια ισραηλινής κατοχής.

2001 Αμερικανικές δυνάμεις εισβάλλουν στην Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την οποία και καταλαμβάνουν την επόμενη μέρα.

2001 Υπογράφεται στις ΗΠΑ ο νέος «αντιτρομοκρατικός» νόμος, που επιτρέπει τη στρατιωτική επέμβαση σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

2002 Τεράστια οικολογική καταστροφή στις ακτές της Ισπανίας προκαλεί η βύθιση του ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου "Prestige", που μεταφέρει 70.000 τόνους πετρελαίου. Το ρήγμα μήκους 35 μέτρων επιτρέπει τη διαρροή 20.000 τόνων πετρελαίου. Οι ακτές που ρυπαίνονται ξεπερνούν τα 300 χιλιόμετρα, ενώ περισσότερες από 90 παραλίες της Γαλικίας έχουν μολυνθεί.

2003 Πέθανε ο Σπύρος Μελετζής, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής φωτογραφίας. Με το φακό του απαθανάτισε στιγμές από την εθνική αντίσταση. (Γεν. 1906)

2004 Κηδεύεται στο αρχηγείο του στη Ραμάλα ο Γιάσερ Αραφάτ, που είχε πεθάνει στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι. Η ταφή του Αμπού Αμάρ, όπως ήταν το επαναστατικό του ψευδώνυμο, γίνεται παρουσία χιλιάδων Παλαιστινίων μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, ενώ η κηδεία είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στο Κάιρο.

2009 Αμερικανικός δορυφόρος εντοπίζει νερό στη Σελήνη. Η NASA ανακοινώνει ότι η αποστολή LCROSS, με μια ελεγχόμενη συντριβή συσκευής στον νότιο πόλο της σελήνης ανακάλυψε σημαντικές ποσότητες νερού.

-Πηγή- Thepressroom.gr

Ξέρετε ...θέλω να πω ή μάλλον να γράψω πολλά αλλά ...υπάρχει και αυτό το ριμάδι το αλλά που δεν μου το επιτρέπει ,στο να σχολιάσω και άλλα για αυτό που βιώνουμε .Να ευχηθώ περαστικά στους συνδημότες μας που νοσούν ,να είναι περαστικό και ανώδυνο όλο αυτό που περνάνε και να επανέλθουν πάλι στην καθημερηνότητα τους .Γενικά ευχόμαι γρήγορη ανάρωση σε όλους και καλή δύναμη στους γιατρούς και νοσηλευτές όλης της χώρας.

Δεν έχουμε ξεχάσει την κλήρωση ,κάποια στιγμή θα την κάνουμε απλά όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολα τα πράγματα για τις μετακινήσεις ,αλλά να είστε σίγουροι πως θα γίνει η κλήρωση στο άμεσο μέλλον ,να πάνε όλα καλά για να έχουμε και εμείς μια Α διάθεση για να βγάλουμε εις πέρας την κλήρωση .Αυτά από εμένα από Δευτέρα να σας θυμήσω ότι θα είμαστε μαζί Πρώτα Ο Θεός το βραδάκι ,δεν ξέρω τι ώρα ,αλλά εκεί γύρω στις 8 με 9 μ .μ ,αυτή θα είναι και η αλλαγή της στήλης μιας και δυστυχώς δεν μπορώ να ανταπεξέλθω τα πρωινά ,οπότε βραδάκι από Δευτέρα για να λέμε και περισσότερα ή μάλλον να σχολιάζουμε και περισσότερα. Μείνετε υπεύθυνοι και εαν δεν χρειάζεται και δεν είναι μεγάλη ανάγκη μην πηγαινοέρχεστε στην Θεσσαλονίκη ,κάντε υπομονή ,έχετε κατά νου την ατομική ευθύνη και περιορίστε τις μετακινήσεις στην πόλη και σε χωριά του νομού για να έχουμε καλά αποτελέσματα σε ότι αφορά την διασπορά, και επιτέλους να ανοίξει η αγορά και να δουλέψουν και πάλι οι επιχειρήσεις και ο κόσμος που έμεινε χωρίς δουλειά.

Καλό Σαββ/κο γεμάτο μόνο καλές ειδήσεις ,με υγεία και ατομική ευθύνη ,είμαστε Έλληνες και το έχουμε μέσα μας να κάνουμε το καλύτερο για την χώρα και τους πολίτες της .Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

 

 

 

Top