Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

Γειά σας και χαρά σας κυρίες και κύριοι ,καλησπέρα σε όλους και πάμε μαζί να δούμε τι  έχει σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου το ενημερωτικό μου καλάθι. Δυστυχώς δεν θα ξεκινήσω αισιόδοξα και θα πω αυτό που μόλις είδα πριν λίγο στο STAR και μετά φυσικά έκλεισα την τηλεόραση μιας και αναφέρθηκαν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου ....Ξεχάστε τα όλα κυρίες και κύριοι ,ολική καταστροφή στο λιανεμπόριο ....Αύριο θα ακούσουμε τα σχολιανά από τους γνωστούς που βγαίνουν στα παράθυρα για να μας τρομοκρατήσουν ,αύριο λοιπόν θα τα μάθουμε όλα .....

 Πραγματικά έχω φρικάρει τόσο πολύ γιατί είμαστε η μόνη χώρα με τέτοιες απαγορεύσεις ,έχουμε φίλους αρκετούς στο εξωτερικό σε διάφορα σημεία και μαθαίνουμε πως σε άλλα κράτη λειτουργούν κανονικά τα μαγαζιά και σε κάποιες περιπτώσεις ως και της 6 το απόγευμα ,λειτουργούν όμως ,και βγαίνω από τα ρούχα και θυμώνω γιατί έχουν έτοιμη την πλατφόρμα που θα μπαίνεις και θα κάνεις παραγγελία από την κυρά Κατίνα που έχει μαγαζί με ρούχα και τον κυρ Νίκο που έχει μαγαζί με παπούτσια για να στο φέρουν στο σπίτι .......Τι δεν καταλαβαίνετε μερικοί/ες ,τι δεν καταλαβαίνετε επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροιδία διαπαντώς!!!

Δεν έχω λόγια και να με συμπαθάτε αλλά πλέον τα νεύρα μας δεν είναι καλά ,δυο μέρες χωρίς να βλέπουμε τα παπαγαλάκια του συστήματος είμασταν μια χαρά και μόλις άνοιξα να δώ λίγο τηλεόραση βλέπω ξανά τα εκτρώματα που μας πετούν.....Δεν έχω να πω τίποτα άλλο ...Τόσο καιρό απαγορεύσεις και συνεχίζουν να σου λένε ότι η Θεσσ/νικη είναι στο κόκκινο από τα κρούσματα ,το έχουν τερματίσει πλέον ,δεν πάει άλλο !!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές οι περιοχές θα βρεθούν στη δίνη της κακοκαιρίας.

Καιρός - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές οι περιοχές θα βρεθούν στη δίνη της κακοκαιρίας

Bροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τα βορειοδυτικά.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 με 7 με περαιτέρω εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από τις βραδινές ώρες όμως θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στο Θρακικό έως 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 και στη Θράκη έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2012 πέθανε ο ποιητής – στιχουργός Άλκης Αλκαίος

Σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2012 πέθανε ο ποιητής – στιχουργός Άλκης Αλκαίος

Τα υπόλοιπα από τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία είναι:

1832: Η Σάμος αναγνωρίζεται από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β’ ως αυτόνομη ηγεμονία, υποτελής στην Τουρκία και υπό την εγγύηση των τριών Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας).

1834: (ν.ημ.) Ο βασιλιάς Όθωνας και οι επίσημες ελληνικές Αρχές εγκαθίστανται στην Αθήνα, καθιστώντας την ουσιαστικά τη νέα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

1898: Υπογράφεται η Συνθήκη των Παρισίων, με την οποία λήγει ο Ισπανοαμερικανικός Πόλεμος και τερματίζεται η ισπανική παρουσία στην αμερικανική ήπειρο και τον Ειρηνικό. Οι αμερικανοί ως νικητές παίρνουν τα νησιά Γκουάμ και Πουέρτο Ρίκο, με 20.000.000 δολάρια αποκτούν τις Φιλιππίνες, ενώ η Κούβα καθίσταται ανεξάρτητο κράτος.

1900: Υπογράφεται από τον Ύπατο αρμοστή της Κρητικής πολιτείας Πρίγκιπα Γεώργιο ο νόμος 265 με τον οποίο ιδρυεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

1901: Στη Στοκχόλμη, απονέμονται για πρώτη φορά τα βραβεία Νόμπελ.

1902: Ολοκληρώνεται επίσημα το φράγμα του Ασουάν στον ποταμό Νείλο, το μεγαλύτερο φράγμα στον κόσμο.

1941: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ιαπωνία εισβάλλει στη Μαλαισία, στο Χονγκ- Κονγκ και στις Β. Φιλιππίνες.

1948: Υιοθετείται από τον ΟΗΕ η Διεθνής Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

1953: Το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στο βρετανό συντηρητικό πολιτικό Ουίνστον Τσόρτσιλ, για την επιδεξιότητά του στην ιστορική και αυτοβιογραφική περιγραφή των γεγονότων και τη ρητορική του.

1963: Το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη. Ο διπλωμάτης και ποιητής Γιώργος Σεφέρης υπήρξε ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ και συγκεκριμένα με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Από τη δεκαετία του ‘50 η ποίηση του Σεφέρη ήταν γνωστή και αναγνωρισμένη στο εξωτερικό. Το 1955 και το 1961 ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ. Δύο χρόνια αργότερα, οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν στην Αθήνα ότι θα ήταν αυτός ο νικητής. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου, όταν έφθασε στην Αθήνα το τηλεγράφημα της Σουηδικής Ακαδημίας, που ανήγγειλε τη χαρμόσυνη είδηση. Ο Σεφέρης είχε κερδίσει το βραβείο «για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες». Η Σουηδική Ακαδημία είχε ξεπληρώσει ένα χρέος της προς την Ελλάδα, καθώς στο παρελθόν είχε παρακάμψει τις υποψηφιότητες του Νίκου Καζαντζάκη και του Άγγελου Σικελιανού.

1979: Ο αργεντινός Χουάν Ραμόν Ρότσα μεταγράφεται στην περίοδο του Δεκεμβρίου στον Παναθηναϊκό ως Γιάννης Μπουμπλής κατά παράβαση της νομοθεσίας, που απαγορεύει τις μεταγραφές αλλοδαπών.

1991: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μάαστριχτ εγκρίνει τη συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέτει τις βάσεις για μια κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, στενότερη συνεργασία σε θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων και δημιουργία μιας οικονομικής και νομισματικής ένωσης που θα περιλαμβάνει ένα ενιαίο νόμισμα.

1992: Στην Αθήνα πραγματοποιείται ογκώδες συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

1994: Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) Γιάσερ Αραφάτ, τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Γιτζάκ Ράμπιν και τον υπουργό Εξωτερικών, Σιμόν Πέρες.

2008: Στον ανακριτή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι ειδικοί φρουροί για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και μετά την απολογία τους προφυλακίζονται. Μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα έκτροπα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ανακοινώνει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. 24ωρη απεργία πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πηγή-Thepressroom.gr

  Είμαι πολύ θυμωμένη πραγματικά και δεν μπορώ να ηρεμήσω και με συγχωρείτε πολύ γ'αυτό ,ένα λέπτο άνοιξα την ριμάδα την τηλεόραση και μου χάλασε το κέφι ...Λυπάμαι πραγματικά και ζητώ συγνώμη που γράφω έτσι σήμερα.

Τέλος πάντων πάμε στον μεγάλο Εορταστικό μας διαγωνισμό που είναι μια προσφορά απο τον χορηγό μας τον δημοτικό σύμβουλο και ξανά υποψήφιο για την δημαρχεία κύριο Ιωάννη Βαλερή .Ο κύριος Βαλερής είναι γνωστός στην περιοχή μας ή μάλλον στον δήμο μας για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο και αυτό άλλωστε τον χαρακτηρίζει στο βιογραφικό του ,ο ίδιος δεν θέλει να μιλάει γ'αυτό αλλά εγώ έχω την υποχρέωση να πω γαυτό το σπουδαίο έργο που κάνει και χαρίζει στον κόσμο μέσα από τα κοινωνικά παντοπωλεία που έχει δημιουργήσει με την ομάδα του ,χαρά και φυσικά τα απαιραίτητα που χρειάζεται ο κάθε ένας συμπολίτης μας που έχει κάποιες ανάγκες και απευθύνεται στον κύριο Βαλερή .Δεν θα πω τίποτα  άλλο ούτε πλέκω κάποιο εγκώμιο προς το πρόσωπο του είναι η πραγματικότητα .

Ο διαγωνισμός μας λοιπόν είναι σε εξέλιξη και θα είναι ως και της 22 Δεκεμβρίου Πρώτα Ο Θεός όπου και θα λήξει ,την επόμενη μέρα θα γίνει καλός εχόντων των πραγμάτων η μεγάλη μας κλήρωση ζωντανά και από εκεί θα προκύψουν 9 τυχεροί μας φίλοι που δηλώνουν καθημερινά συμμετοχή μέσα από τα σχόλια και τα like που κάνουν σε κάθε ανάρτηση της μουσικής μας στήλης στην ομάδα μας στο facebook ,τα 9 άτομα λοιπόν θα κερδίσουν με την σειρά τα εξής δώρα αξίας -

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν το Γεύμα Των Χριστουγεννων (Γαλοπούλα ,φρούτα ,γλυκά και ποτά )

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από ένα 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

και 3 τυχεροί θα κερδίσουν μια εκπληκτική αντίκα κασετίνα ,ακυκλοφόρητη με ασημένια νομίσματα του 1963-64 ,μοναδική στο είδος της .

Μπορείτε και προλαβαίνετε ακόμη να μπείτε στην μεγάλη μας κλήρωση απλά αφήνοντας καθημερινά και το Σαββ/κο τα σχόλια σας κάτω από κάθε ανάρτηση με το τραγούδι της ημέρας και της νύχτας στην ομάδα μας στο facebook ,να ξέρετε πως κάθε σχόλιο έχει και έναν αριθμό και έτσι μπαίνουν τα σχόλια στην κλήρωση ,όταν ο Χρήστος Ευθυμιάδης αναρτήσει τα ονόματα σας θα βλέπετε δίπλα και έναν αριθμό που θα βγάλουμε στο τέλος για να βγούν και οι 9 τυχεροί μας φίλοι ,οι παλιοί φίλοι μας την ξέρουν την διαδικασία οι νέοι φίλοι μας θα την μάθουν καθ'οδόν και θα δείτε με πλήρη διαφάνεια όλααααααααα τα σχόλια με τους αριθμούς που αντιστοιχούν  στο κάθε σχόλιο ( καρδούλες ,μπαρμπαδελάκια κτλ εξαιρούνται της κλήρωσης ).

Αυτά είχα να πω φίλοι μου σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και λυπάμαι που ξεκίνησα το άρθρο μου με αυτό το χάλι που συμβαίνει γύρω μας και δεν κουνιέται τίποτα και κανένας......Γιατί άραγε ;;;;γιατί τα πρόστιμα θα πέσουν βροχή ,για τέτοια είμαστε τώρα ....Καλά να πάθουμε τότε και καραντίνα μέχρι να σβήσει ο ήλιος .......

34 έγχρωμες φωτογραφίες της φτωχής Αθήνας του 1968-1970 | RETRONAUT |  Lightbox | LiFO

Σήμερα επιλέγω να σας αφιερώσω ένα αγαπημένο τραγούδι από τον αγαπημένο μου τραγουδιστή που έφυγε τόσο άδικα ,σας αφιερώνω την μουσική μου επιλογή με πολλές ευχές για να έχουμε όλοι μας υγεία και να περάσουμε ενα ήρεμο βράδυ ,θα ηρεμίσω και εγώ σας το υπόσχομαι μιας και θα βάλω ένα κρασάκι να πιώ και μια Χριστουγεννιάτικη ταινία για να περάσει ευχάριστα η ώρα μου ,το ίδιο σας συμβουλεύω να κάνετε και εσείς ,να απολαύσετε ένα ποτό μαζί με μια ωραία ταινία ....Μαζί αύριο πάλι Παρασκευή με πολλά και διάφορα και μέχρι τότε ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Kι όμως, είναι η χριστουγεννιάτικη Αθήνα δεκαετίες πριν [εικόνες] | ΠΟΛΗ |  iefimerida.gr

Η φωτογραφία της ημέρας...Χριστούγεννα του 1970 περίπου ,και ο κόσμος τόσο χαρούμενοι...

 

 

 

Top