Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020

 Στην παλιά πόλη θα στηθεί μία αγορά, με καλλιτέχνες, φαγητό και μουσική |  Check In Cyprus

Καλησπέρας κυρίες και κύριοι και καλή εβδομάδα να έχουμε ,να προσέχουμε να διαβάζουμε και να ψαχνώμαστε γενικά .Δευτέρα σήμερα 14 Δεκεμβρίου και η σημερινή είναι η Παγκόσμια ημέρα αγάπης και με αφορμή αυτή την ημέρα έχω να σας πω δια στόματος του χορηγού και δωροθέτη μας κυρίου Ιωάννη Βαλερή πως οι τυχεροί μας φίλοι θα είναι 15 και όχι 9 που ήταν η αρχική μας συμφωνία μιας και οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές και σας ευχαριστούμε πολύ γάυτό τόσο εμείς όσο και ο κύριος Βαλερής.

Σαν τα παλιά Χριστούγεννα - TERRA PURA

Επίσης έχω να σας πω και το εξής σημαντικό εφόσον λήξει ο μεγάλος εορτααστικός μας διαγωνισμός στις 22 Δεκεμβρίου ,την επομένη θα κάνουμε ζωντανά την κλήρωση για να βγούν οι 16 τυχεροί (θα σας πω παρακάτω τα 6 επιπλέον δώρα ) εκεί γυρω στο μεσημέρι 11 με 12 περίπου το μεσημέρι γιατί το απόγευμα αν δεν κάνω λάθος ο ίδιος ο κύριος Βαλερής θα δώσει τα δώρα στους κερδισμένους φίλους της ομάδας μας ,μολίς λοιπόν γίνει η κλήρωση το βράδυ στις 23 Δεκεμβρίου και μέχρι της 30 Δεκεμβρίου θα έχουμε νέο μεγάλο Πρωτοχρονιάτικο διαγωνισμό ,το ξέρω είναι λίγες οι ημέρες και κατόπιν συνεννόησης με τον χορηγό μας όλοι εσείς που συμμετέχετε στον Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό καθώς και τα σχόλια της τελευταίας εβδομάδας για τον Πρωτοχρονιάτικο διαγωνισμό ,όλοι θα διεκδικήσετε και τα δώρα της Πρωτοχρονιάς .

Ελπίζω και εύχομαι να είστε ευχαριστημένοι και πραγματικά ότι μπορούμε κάνουμε μαζί φυσικά με τον δημοτικό σύμβουλο και ξανά υποψήφιο για την δημαρχεία κύριο Ιωάννη Βαλερή που συνεχώς είναι πρόθυμος σε ότι του ζητήσουμε .

Να σας πω τώρα τα δώρα αναλυτικά πρώτα ως προς τον Χριστουγενιάτικο διαγωνισμό όπου οι τυχεροί θα είναι 15 και θα κερδίσουν τα εξής δώρα αξίας-

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν το Γεύμα των Χριστουγέννων ( Γαλοπούλα ,ποτά ,γλυκά και φρούτα )

3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από ένα 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 οι τυχεροί που θα παραλάβουν μετά την κλήρωση από μια κασετίνα αντίκα και ακυκλοφόρητη με ασημένια νομίσματα του 1963-64 μοναδική στο είδος της 

και 6 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από ένα μπουκάλι Κρασί .

Αυτοί λοιπόν θα είναι οι τυχεροί των Χριστουγέννων και πάμε τώρα και στους τυχερούς της Πρωτοχρονιάς οι οποίοι θα είναι 10 και τα δώρα είναι τα εξής-

5 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από μία Βασιλόπιτα (με το φλουρί εννοείται) από γνωστό Ζαχαροπλαστείο της περιοχής που θα σας πει ο κύριος Βαλερής από πιο μιας και δεν μπορώ να κάνω διαφίμηση και όπως μου ανάφερε θέλει να τονοθελι η τοπική αγορά και αυτό σχεδόν όλα τα δώρα που θα μοιράσει στους τυχερούς θα είναι από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης.

Ένας ο τυχερός που θα κερδίσει ένα αντρικό υποκάμισο 

Ένας τυχερός θα κερδίσει μια γυναικεία μπλούζα 

και 3 οι τυχεροί που θα κερδίσουν από ένα παιδικό σακίδιο.

Όπως βλέπετε ο χορηγός μας είναι πολύ γεναιόδωρος και αυτήν την φορά καθώς είναι γνωστός για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο μιας και διαθέτει την δημοτική του επιχορήγηση συνεδριάσεων και πολλά χρήματα από την δική του τσέπη για τα κοινωνικά παντοπωλεία που είναι διάσπαρτα στον δήμο ,όπως μου ανέφερε ο ίδιος ο κύριος Βαλερής δεν μπήκε στον δήμο για να σιτιστεί ,είμαι χορτάτος άνθρωπος μου ανέφερε ,μπήκα στον δήμο για να προσφέρω το ίδιο θα έκανα σε όποιο πόστο και να ήμουν ,άλλωστε το είχα πει και προεκλογικά πως ακόμη και σε πόστο του δημάρχου ή αντιδημάρχου ο μισθός μου θα πήγαινε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη μου τόνισε και εαν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί του για κάποιο θέμα μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook με το όνομα φυσικά @Ιωάννης Βαλερής ,είναι πρόθυμος να βοηθήσει εαν και εφόσον μπορεί και είμαι σίγουρη πως μπορεί .

Βλέπουμε λοιπόν για να κλείσω το κομμάτι ''Διαγωνισμοί'' πως σε σύνολο οι τυχεροί που θα προκύψουν έπειτα από δυο ζωντανές κληρώσεις που θα κάνουμε με την Σούζη Αρχοντή και τον Χρήστο Ευθυμιάδη θα είναι 25 ,ναι κυρίες μου και κύριοι 25 άτομα θα κερδίσουν όλα αυτά τα δώρα μεγάλης αξίας που τα προσφέρει με πολύ αγάπη και χαρά ο κύριος Βαλερής.Γαυτό σας συνηστώ να συνεχίζετε να συμμετέχετε στους διαγωνισμούς μας γιατί τα δώρα είναι πολλά και μεγάλα δώρα ,συνεχίστε λοιπόν να λαμβάνετε μέρος και ....ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Σε πλήρη ισχύ είναι και σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, θα επηρεάσουν:

Α. Σήμερα, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

α. Την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, την Ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι.

β. Την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα και κατά διαστήματα τις Κυκλάδες, μέχρι αργά το απόγευμα.

γ. Την Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι αργά το βράδυ.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν επίσης τη Δευτέρα 14-12, στο Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και σταδιακά και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, καλεί τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες.

Αναλυτικά θα πρέπει να:

  • Αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθούν στη θέση αυτή.
  • Σε κάθε περίπτωση, να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Μένουμε σε εγρήγορση - Μένουμε σε επιφυλακή - Ακολουθούμε τις οδηγίες», αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 14 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 14 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1287 Υποχωρούν τα θαλάσσια φράγματα στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα οι πλημμύρες να προκαλέσουν το θάνατο 50.000 ανθρώπων

1503 Γεννήθηκε ο Νοστράδαμος, Γάλλος φυσικός και αστρονόμος, διάσημος για τις προφητείες του

1799 Πέθανε ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ

1822 Η Ιερά Συμμαχία καταδικάζει την Ελληνική Επανάσταση, θεωρώντας τη διακήρυξή της «αυθάδη και αδεξία»

1825 Ξεσπά στη Ρωσία η εξέγερση των Δεκεμβριστών, η οποία γρήγορα καταστέλλεται από τον Τσάρο. Η εξέγερση των Δεκεμβριστών, κατέχει σημαντική θέση στην ιστορία του επαναστατικού κινήματος της Ρωσίας. Συνδεόταν με την ωρίμανση των προϋποθέσεων της αστικής επανάστασης στη Ρωσία. Ηταν η πρώτη ανοιχτή ένοπλη εξέγερση με σκοπό της συντριβή της απολυταρχίας και την κατάργηση της δουλοπαροικίας. Ο Λένιν τοποθετεί τους Δεκεμβριστές στην αρχή της περιόδου του επαναστατικού κινήματος.

1911 Γεννήθηκε ο  Γεώργιος Ιβάνοφ, κολυμβητής και υδατοσφαιριστής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής, εξαιτίας της αντιστασιακής δράσης του. Προς τιμήν του, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ηρακλή φέρει το όνομά του (Ιβανόφειο).

1901 Διεξάγεται το πρώτο τουρνουά πινγκ πονγκ, στο Λονδίνο

1914 Ιδρύεται στην Αθήνα η Ένωση Συντακτών, με πρόεδρο τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Ιωάννη Κονδυλάκη. Το 1947 θα μετονομασθεί σε ΕΣΗΕΑ

1918 Οι γυναίκες της Βρετανίας ψηφίζουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές.

1920 Η βρετανική Βουλή των Λόρδων εγκρίνει το χωρισμό της Ιρλανδίας σε δύο ξεχωριστές επικράτειες.

1939 Η ΕΣΣΔ διαγράφεται από την Κοινωνία των Εθνών λόγω της εισβολής της στη Φινλανδία

1943 Πέθανε ο Τζον Χάρβεϊ Κέλογκ, Αμερικανός γιατρός, πρωτοπόρος της υγιεινής διατροφής και δημιουργός των κορν-φλέικς

1955 Το ΑΚΕΛ τίθεται εκτός νόμου από τους Βρετανούς.

1962 Το Μάρινερ 2 της NASA γίνεται το πρώτο διαστημικό σκάφος που πετάει στην Αφροδίτη.

1978 Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επιβάλλει εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ν. Αφρικής, εξαιτίας του απαρτχάιντ

1987 Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Σταυρίδης

1989 Πέθανε ο Αντρέι Ζαχάροφ, Σοβιετικός φυσικός και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο όμως αρνήθηκε

2000 Οι χρυσοί Ισπανοί παραολυμπιονίκες του μπάσκετ καλούνται να επιστρέψουν τα μετάλλια αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καμία πνευματική αναπηρία.

2008 Ο Τζορτζ Μπους κάνει το τελευταίο του ταξίδι ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο Ιράκ και σε συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη ο δημοσιογράφος Μουνταντάρ αλ Ζαϊντί του πετάει δύο παπούτσια ίς να τον πετύχει.

Πηγή-Thepressroom.gr

Χριστούγεννα στην παλιά Αθήνα - Σπάνιες ρετρό φωτογραφίες - Christmas Exodos

Aυτά τα ωραία και αισιόδοξα από εμένα για σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και όπως σας είπα θέλουμε να συμμετέχετε καθημερινά με την παρουσία σαςκαι τα σχόλια σας στους Εορτααστικούς μας διαγωνισμούς και δεν θα χάσετε ,για εσάς είναι τα δώρα εμείς θα αμοιφθούμε για την δουλειά μας και εσείς με την αγάπη σας προς την σελίδα μας ,την ομάδα μας ,εμάς τους ίδιους καθώς φυσικά και για τον χορηγό μας κύριο Βαλερή που τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλα αυτά τα δώρα αξίας που θα μοιράσει στους 25 τυχερούς μας φίλους ,μην χάνετε την ευκαιρία και μπείτε στις κληρώσεις απλά με τα σχόλια και τα like σας σε κάθε μουσική μας ανάρτηση στην ομάδα μας στο volvinews.gr.Τραγουδάρα σήμερα μέσα από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο που σας χαρίζω και σας εύχομαι να περάσετε ένα ήρεμο βράδυ Δευτέρας.Αύριο είναι του Αγίου Ελευθερίου και πριν κλείσω εύχομαι πραγματικά να ελευθερωθούμε όλοι μας από ότι και να συμβαίνει στον κόσμο ! Φιλιά στα μούτρα σας.... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

   

 

Οι δύο αγελάδες γυρνούν όλο τον κόσμο:

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου

* ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα

* ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top