Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα καλημέρα και ναι είμαι εδώ σήμερα Παρασκευή μετά άπο 2 ημέρες που έλειπα μιας και οι δουλειές είναι πολλές και δυστυχώς δεν έχω πλέον χρόνο ,λυπάμαι που το λέω και να σας πω επίσης ότι την ερχόμενη Παρασκευή 25 του μήνα θα σταματήσω να γράφω το άρθρο μου για την καλοκαιρινή σεζόν και θα επανέλθω Πρώτα Ο Θεός εκεί στις αρχές Οκτώβρη.

Να ξεκινήσω λοιπόν με την ανακοίνωση της αστυνομίας εχτές όπου τελικά ο ''μπάμπης''ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του να σκοτώσει εν ψυχρό και ακαριαία μπροστά στο παιδί τους την σύζυγο του .η κοινή γνώμη πάγωσε στο άκουσμα αυτό αλλά κάποιοι είμασταν σίγουροι ότι εξ αρχής αυτός έκανε το έγκλημα .Πάμε να δούμε μερικές άπο τις ειδήσεις της ημέρας και τα λέμε στον επίλογο του άρθρου...

Γλυκά Νερά: Αντέγραψε τη ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή του ο πιλότος;

Γλυκά Νερά: Αντέγραψε τη ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή του ο πιλότος;

Ανατριχιαστικές ομοιότητες που δεν αποκλείεται να ήταν μέρος της σκηνοθεσίας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά τη δολοφονία της Καρολάιν.

Η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη τα όσα εκτυλίσσονται στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από το σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο 32χρονος πιλότος σκηνοθέτησε την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά για να καλύψει τα δικά του ίχνη, όταν και δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάινμετά από έναν καυγά που είχαν.

Για 37 συνεχόμενες ημέρες, ο πιλότος ισχυριζόταν πως 3 ληστές είχαν εισβάλει στο σπίτι του ζευγαριού και αφού τον φίμωσαν και τον έδεσαν, στη συνέχεια έπνιξαν τη σύζυγό του.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο ανατριχίλα, είναι πως όλα δείχνουν ότι ο Αναγνωστόπουλος αντέγραψε το σενάριο του από μια πραγματική ιστορία: Τη ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή του στο Αλεποχώρι!

Συγκεκριμένα, η εκπομπή «Φως στο τούνελ» αποκάλυψε ότι ο πιλότος και εκπαιδευτής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, έπεσε θύμα ληστείας στο Αλεποχώρι Μεγάρων το βράδυ της 17ης Ιουλίου 2018.

«Γνώριζαν πότε θα κλείσουμε τα ρολά. Ήρθαν από τα δεξιά και κινήθηκαν σε αθέατα σημεία στο σκοτάδι. Αφού πήραν τα 1100 ευρώ από το παντελόνι μου, ζητούσαν και άλλα χρήματα. Έφυγαν όταν βρήκαν και τα χρυσαφικά. Κακοποίησαν το σκυλί για να το ακινητοποιήσουν. Με τη γυναίκα μου είδαμε διακόσιες πενήντα φωτογραφίες σεσημασμένων, όπως και ο Μπάμπης, αλλά δεν αναγνωρίσαμε κάποιον»είχε πει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η σύζυγος του είχε σημειώσει πως «άρχισα να φωνάζω και να καλώ σε βοήθεια. Μου έκλεισαν το στόμα, με πέταξαν κάτω από τον καναπέ και με έσυραν για δώδεκα μέτρα. Εκεί με χτυπούσαν με κλοτσιές στο σώμα και στο πρόσωπο. Την ίδια ώρα ο αρχηγός φώναζε σ’ έναν από τη συμμορία: “Γιώργο σκότωσε τη, σκότωσε την π……”. Πέρασα είκοσι δύο ημέρες στο ΚΑΤ σοβαρά τραυματισμένη».

Όπως φαίνεται λοιπόν, η ληστεία που έγινε το 2018 ήταν η πηγή έμπνευσης του δολοφόνου της 20χρονης, καθώς υπάρχουν σχεδόν οι ίδιες περιγραφές με μερικές λεπτομέρειες να έχουν αλλάξει.

Οι τρεις στυγνοί δολοφόνοι που συγκλόνισαν, ξεγελώντας το πανελλήνιο...

Δουρής - Γλυκά Νερά - Αγρίνιο

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Η υποκρισία του 33χρονου πιλότου, που ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του μετά από 37 ημέρες, επαναφέρει στη μνήμη της ελληνικής κοινωνίας ανάλογες περιπτώσεις δραστών που ενώ έκαναν το έγκλημα, προσπάθησαν να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη προσποιούμενοι τους συντετριμμένους συγγενείς και φίλους των θυμάτων…

Το πλέον ανατριχιαστικό, από αυτή την υπόθεση που έχει συνταράξει τους πάντες, ήταν η σκηνοθεσία που έκανε ο 33χρονος μόλις λίγα λεπτά μετά το αποτρόπαιο έγκλημα. Ο πιλότος είχε την – εξοργιστική – ψυχραιμία να «στήσει» το σκηνικό ληστείας που παρουσίασε αρχικά στις Αρχές και στη συνέχεια να δώσει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδυόμενος τον τεθλιμμένο σύζυγο αλλά και τον άνθρωπο που έσπευσε να συμπαρασταθεί στους γονείς της άτυχης κοπέλας.

Η υπόθεση Δουρή

 
 

Τον Δεκέμβριο του 1993 η ελληνική κοινή γνώμη είχε «παγώσει» από το έγκλημα που έγινε στην Ερμιόνη. Ο 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή, είχε βρεθεί νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά. Στην επαρχιακή πόλη εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίου δράματος με τον Μανώλη Δουρή, όπως και την υπόλοιπη οικογένεια, να θρηνούν σπαρακτικά για το 6χρονο παιδί τους, με την ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί συγκλονισμένη όλα όσα διαδραματίζονταν.

Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, όμως, έγινε η τεράστια ανατροπή και έμειναν άναυδοι άπαντες. Ο Μανώλης Δουρής στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία είχε πέσει σε πολλές αντιφάσεις, με τους αστυνομικούς να τον υποψιάζονται κυρίως από το γεγονός ότι ο ίδιος είχε βρει το πτώμα του γιου του.

Στην ανάκριση, προσπάθησε να δικαιολογηθεί καθώς πολύ γρήγορα «έσπασε» και αποκαλύφθηκε η αλήθεια. «Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου», είπε πει ο παιδοκτόνος. Το κλίμα γρήγορα αντιστράφηκε, με την κοινωνία να ζητά την παραδειγματική τιμωρία του και τον Τύπο να τον αναφέρει ως «κτήνος». Λίγα χρόνια αργότερα, κι ενώ εξέτιε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης – μεταξύ άλλων που του είχαν επιβληθεί – ο Δουρής βρέθηκε νεκρός μέσα στη φυλακή. Από την αρχή της φυλάκισής του είχε αντιμετωπίσει επιθέσεις άλλων κρατουμένων – που εφάρμοζαν επάνω του τον «άγραφο νόμο» των φυλακών για παιδοβιαστές και παιδοκτόνους – με αποτέλεσμα να αλλάξει τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα.

Στις 24 Φεβρουαρίου 1996, ο Μανώλης Δουρής βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο κελί του, με το καλώδιο της τηλεόρασης…

Το μακελειό του Αγρινίου

Ήταν Νοέμβριος του 2006 όταν αποκαλύφθηκε ένα πενταπλό έγκλημα που είχε συγκλονίσει εκ νέου την Ελλάδα. Πέντε άνδρες ηλικίας 33, 23, 21, 17 και 32 ετών που είχαν βγει για κυνήγι σε περιοχή του Αγρινίου, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Το μακελειό έγινε πρώτο θέμα για τον Τύπο ενώ οι οικογένειες που βυθίστηκαν στο πένθος, και η ανάστατη τοπική κοινωνία, ζητούσαν απαντήσεις.

Η περιοχή του εγκλήματος γρήγορα γέμισε από τους συγγενείς των θυμάτων, δημοσιογράφους αλλά και την Αστυνομία που προσπαθούσε να την αποκλείσει για να αρχίσει τις έρευνες. Ανάμεσα σε όσους έσπευσαν να δουν από κοντά τον τόπο της τραγωδίας, ήταν ένας κτηνοτρόφος ο οποίος ζητούσε, μάλιστα, και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που είχε κάνει στους δημοσιογράφους όπου είχε αναφέρει ότι στους δολοφόνους πρέπει η θανατική ποινή, ενώ εκείνος δήλωνε ότι την ώρα του μακελειού δεν ήταν στον βοσκότοπο, ο οποίος άνηκε στον ίδιο.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας, ο εν λόγω συνελήφθη ως ύποπτος και λίγο αργότερα ομολόγησε το έγκλημά του. Συμμετοχή στο έγκλημα, φέρεται να είχε και ο γιος του που ήταν μαζί του όταν ειδοποιήθηκε ότι κυνηγοί έχουν μπει στον βοσκότοπο που διατηρούσε στην περιοχή. Στους αστυνομικούς επαναλάμβανε πως ο γιος του είναι αθώος και δεν τράβηξε όπλο.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε πως ο δράστης είχε ρίξει χαριστική βολή στα θύματα, ενώ στη δίκη θεωρήθηκε φυσικός αυτουργός ο γιος, παρά την αντίθετη κατάθεση του πατέρα. Το δικαστήριο τους καταδίκασε και τους δυο σε πέντε φορές ισόβια

* Με πληροφορίες από «Μηχανή του Χρόνου», Wikipedia

Γλυκά Νερά ψυχολόγος: Οι δύο καταθέσεις και οι συζητήσεις της με την Καρολάιν...

Στο πλαίσιο αυτό ένα από τα πρόσωπα που γνώριζε αρκετά για το ζευγάρι ήταν η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου με την οποία η Καρολάιν και ο Μπάμπης έκαναν συνεδρίες μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η κυρία Μυλωνοπούλου, για την επαγγελματική ταυτότητα της οποίας δημιουργήθηκε μεγάλος σάλος, κατέθεσε συνολικά δύο φορές για την υπόθεση.

Η πρώτη φορά ήταν αμέσως μετά το έγκλημα της 11ης Μαΐου και η δεύτερη μόλις 1,5 εβδομάδα πριν την ομολογία του 33χρονου πιλότου.

Αν και για τη δεύτερη κατάθεση οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αφορούσε τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν σχετικά με την ιδιότητα της ψυχολόγου την οποία επικαλέστηκε η κυρία Μυλωνοπούλου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έδωσε περισσότερα στοιχεία για το ζευγάρι και τη σχέση του δεδομένου ότι οι αστυνομικοί, όπως προκύπτει, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να εξετάζουν κάθε πιθανό στοιχείο που θα τους οδηγούσε στην εξιχνίαση.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ το οποίο επικοινώνησε με την Ελένη Μυλωνοπούλου λίγες ώρες πριν να στηθεί η επιχείρηση μεταφοράς του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου από την Αλόννησο στην Αθήνα, η ίδια είπε ότι ο σύζυγος της Καρολάιν δεν ήθελε ποτέ να είναι μόνη της η 20χρονη στις συνεδρίες και γι’ αυτό ήταν πάντα παρών.

Παράλληλα η κυρία Μυλωνοπούλου αποκάλυψε ότι η Καρολάιν είχε μεγάλη αγάπη για το σκυλί της το οποίο, όπως έχει προκύψει, σκότωσε ο 33χρονος σύζυγός της το μοιραίο βράδυ.

Φως στο Τούνελ: Έκτακτη εκπομπή - Στη δημοσιότητα οι διάλογοι της Αγγελικής Νικολούλη με τον πιλότο...

Το «Φως στο Τούνελ» ανάβει εκτάκτως τα φώτα του σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη Καρολάιν και την ομολογία του συζύγου της για τον φόνο.

Κικίλιας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πρώτα θα γίνει σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε γηροκομεία...

Στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τις πληροφορίες για το σχετικό πόρισμα της επιτροπής Βιοηθικής.

Ο υπουργός Υγείας είπε στον ΑΝΤ1 ότι «έχει γίνει αρκετή συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε καίρια επαγγέλματα που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Θηριωδία στη Ρόδο: Ζευγάρι κρέμασε τον σκύλο του!.....

Θηριωδία στη Ρόδο: Ζευγάρι κρέμασε τον σκύλο του!

Η δικαιολογία του ζευγαριού ήταν πως ο σκύλος έτρωγε τις κότες του!

Συνελήφθησαν, την 16η Ιουνίου 2021 το βράδυ στην Κάλαθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου, δύο ηλικιωμένοι ημεδαποί, ανδρόγυνο, κατηγορούμενοι για θανάτωση ζώου.

Euro 2020 – Πρόγραμμα: Βρετανικός «εμφύλιος», Αγγλία - Σκωτία και «τελικός» για Κροατία.

Wembley Euro 2020

Τα ματς του τέταρτου ομίλου ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Ο βρετανικός «εμφύλιος» της Αγγλίας με τη Σκωτία, αλλά κι ο «τελικός» της Κροατίας με την Τσεχία θα κρίνουν πολλά στη μάχη της πρόκρισης στον Δ' όμιλο.

Στο Euro 1996 μια στιγμή μαγείας του Πολ Γκασκόιν είχε δώσει τη νίκη στα «τρία λιοντάρια», τα οποία ξεκινούν και πάλι από τη θέση του φαβορί, έχοντας μάλιστα κερδίσει στην πρεμιέρα τους Κροάτες. Για τους Σκωτσέζους το θετικό αποτέλεσμα αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουν να διεκδικήσουν στο φινάλε την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Τόσο ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, όσο κι ο Στιβ Κλαρκ έκαναν λόγο για «ιστορική αναμέτρηση».

Η ήττα 1-0 από την Αγγλία έφερε σε δύσκολη θέση τη φιναλίστ του Μουντιάλ 2018Κροατία, η οποία, τουλάχιστον, είναι αήττητοι στα τρία τελευταία ματς κόντρα στην Τσεχία (μια νίκη, δυο ισοπαλίες). Η ισοπαλία μπορεί να βολεύει την ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι, μετά τη νίκη επί της Σκωτίας στην πρεμιέρα (2-0), ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε πως στόχος είναι πάντα η νίκη.

Για τον Ε’ ΌμιλοΣουηδία και Σλοβακία κοντράρονται στην Αγία Πετρούπολη προερχόμενες από θετικά αποτελέσματα. Οι Σκανδιναβοί κράτησαν στη «λευκή» ισοπαλία την Ισπανία στη Σεβίλλη, με τον Ρόμπιν Όλσεν να «κατεβάζει ρολά», αλλά και τους Αλεξάντερ ΙσάκΜάρκους Μπεργκ να σπαταλούν σημαντικές ευκαιρίες. Από την άλλη, οι Σλοβάκοι εξέπληξαν κόντρα στην Πολωνία (2-1) και με νίκη «σφραγίζουν» το εισιτήριο για τους «16» του Euro.

Αναλυτικά...

 
 

Σουηδία - Σλοβακία (16:00, Αγία Πετρούπολη)

 

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)
Πιθανές Ενδεκάδες
ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν – Λούστιχ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον – Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ – Ισάκ, Μπεργκ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα – Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν – Κούτσκα, Χρομάντα – Χαράσλιν, Χάμσικ, Μακ – Ντούντα

Κροατία - Τσεχία (19:00, Γλασκώβη)

Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)
Πιθανές Ενδεκάδες
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς – Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ – Μόντριτς, Κόβασιτς – Ρέμπιτς, Βλάσιτς, Πέρισιτς – Πέτκοβιτς
ΤΣΕΧΙΑ (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ – Τσουφάλ, Τσέλουστκα, Κάλας, Μπόριλ – Κραλ, Σούτσεκ – Μάζοπουστ, Ντάριντα, Γιάνκτο – Σικ

Αγγλία - Σκωτία (22:00, Λονδίνο)

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαχόι (Ισπανία)
Πιθανές Ενδεκάδες
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Σο – Φίλιπς, Ράις, Μάουντ – Στέρλινγκ, Κέιν, Γκρίλις
ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ – Χέντρι, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ – Φόρεστ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκιν, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον – Άρμστρονγκ – Άνταμς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Συννεφιασμένη και βροχερή η Παρασκευή - Η πρόγνωση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Καιρός σήμερα 18/6

Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες βροχές στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

 
 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 18 Ιουνίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βαθμιαία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες που το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στα ανατολικά αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Στα υπόλοιπα αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 19 Ιουνίου

Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες που θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση τις βραδινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν

τοπικές βροχές και κυρίως στην Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 32 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-06-2021 (ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ)
Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-06-2021 (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αρναούτογλου: Έρχεται κύμα ζέστης - Πού θα δείξει 39άρια το θερμόμετρο...

«Από την Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ένα τσικ, γιατί έρχεται κύμα ζέστης από την Βόρεια Αφρική. Παρόλα αυτά, δεν θα πλήξει αμέσως την Ελλάδα, αλλά την κεντρική Ευρώπη. Στην Ελλάδα η άνοδος της θερμοκρασίας θα κορυφωθεί από την Τετάρτη», τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου. Όπως είπε στα μέσα της επόμενης εβδομάδας δεν αποκλείεται να έχουμε έως και 39 βαθμούς Κελσίου στις κλειστές πεδιάδες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον καιρό της Παρασκευής και τόνισε ότι αρχικά θα υπάρχει λιακάδα σε όλη τη χώρα, αλλά σύντομα θα εμφανιστούν σύννεφα, τα οποία θα δώσουν τοπικές μπόρες.

«Τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής αναμένεται λιακάδα παντού σχεδόν. Στα βόρεια και βορειοανατολικά θα αρχίσει να συννεφιάζει, οι οποίες σταδιακά θα αρχίσουν να πυκνώνουν στη Θράκη. Μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών στη Μακεδονία και την Θράκη, θα υπάρξει ένα πέρασμα με μπόρες και καταιγίδες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «στην υπόλοιπη Ελλάδα θα αρχίσει να συννεφιάζει, ενώ μπορεί να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Παρόλα αυτά, όσο πιο νότια, τόσο πιο αραιά θα είναι τα σύννεφα. Όσο πλησιάζουμε προς το βράδυ, οι αραιές συννεφιές θα επιμείνουν στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ στη βορειοανατολική Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει άστατος».

Επίσης, αναφέρθηκε στην Αττική και πρόσθεσε ότι «θα υπάρχει ηλιοφάνεια από το πρωί. Θα έχουμε σταδιακά κάποιες αραιές συννεφιές από το μεσημέρι και προς το απόγευμα. Εκείνες τις ώρες υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 31 βαθμούς Κελσίου».

 
 
Διαβάστε περισσότερα στο site Newsbomb.gr αναλυτικά και με πλήρες ρεπορτάζ.
 

Σαν σήμερα 18 Ιουνίου 1934 γεννήθηκε ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς

Σαν σήμερα 18 Ιουνίου 1934 γεννήθηκε ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς

1812 Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο κατά της Μεγάλης Βρετανίας (Βορειοαμερικανικός Πόλεμος). Ο πόλεμος κράτησε 32 μήνες (έως τον Φεβρουάριο του 1815) και έληξε χωρίς αλλαγές στα σύνορα των ΗΠΑ. Βασικοί χαμένοι του πολέμου υπήρξαν οι αμερικανικές φυλές, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία τάχθηκαν με το πλευρό των Βρετανών.

1815 Η Μάχη του Βατερλό: Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγείται ο αυτοκράτωρ Ναπολέων Βοναπάρτης.

1873 Η Αμερικανίδα σουφραζέτα Σούζαν Άντονι καταδικάζεται σε πρόστιμο 100 δολαρίων, επειδή προσπάθησε να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές του 1872.

1923 Στην Ιταλία, εκρήγνυται το ηφαίστειο Αίτνα, με αποτέλεσμα 30.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα γειτονικά χωριά.

1932 Ιδρύεται στη Γενεύη η FIBA (με την ονομασία FIBB), η παγκόσμια ομοσπονδία του μπάσκετ. Μεταξύ των 8 ιδρυτικών μελών είναι και η Ελλάδα, που εκπροσωπείται από τους Συμεών Μαυροσκούφη και Γεώργιο Αμπατζίογλου.

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ενώ η Γαλλία έχει περάσει σε γερμανική Κατοχή, ο στρατηγός Σαρλ ντε Γκολ, επικεφαλής των γαλλικών δυνάμεων κάνει έκκληση προς το λαό, από το Λονδίνο, να μην υπογραφεί η Συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς, ωθώντας τον να αντισταθεί. Η έκκληση αυτή θεωρείται η απαρχή της Γαλλικής Αντίστασης.

1942 Γεννήθηκε ο Άγγλος τραγουδοποιός, σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ («Beatles», «Wings»)

1961 Πλάκα, που βρέθηκε μετά από ανασκαφές στο Ισραήλ, στην Καισαρεία, με το όνομα του Πόντιου Πιλάτου, γίνεται η πρώτη ένδειξη ύπαρξης του ιστορικού αυτού προσώπου.

1963 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μία εβδομάδα μετά την παραίτησή του, αναχωρεί χωρίς να γίνει αντιληπτός από την Αθήνα για τη Ζυρίχη, με απώτερο προορισμό το Λονδίνο.

1967 Ο Τζίμι Χέντριξ βάζει φωτιά στην κιθάρα του κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ του Μόντερεϊ.

1979 Στη Βιέννη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και ο Σοβιετικός ηγέτης Λεονίντ Μπρέζνιεφ υπογράφουν τη νέα συμφωνία SALT ΙΙ για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων.

1985 Για πρώτη φορά στην 63χρονη ιστορία του Γουίμπλετον δυο αθλήτριες, η Κρις Εβερτ Λόιντ και η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, ανακηρύσσονται ισοδύναμες πρώτες, όταν η επιτροπή δεν καταφέρνει να επιλέξει μια από τις δυο ως καλύτερη.

1989 Διεξάγονται στην Ελλάδα ταυτόχρονα Εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές. Η ΝΔ ανακηρύσσεται πρώτο κόμμα στις Εθνικές εκλογές, λαμβάνοντας το 44,25% των ψήφων, ενώ το ΠΑΣΟΚ το 39,15%. Ωστόσο η μικρή πλειοψηφία της ΝΔ, δημιουργεί προβλήματα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

1992 Στη Νότια Αφρική, 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σφαγιάζονται σε καταυλισμό στο Γιοχάνεσμπουργκ, μετά από επίθεση των Ζουλού.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Τι γιορτάζουμε του Αγίου Πνεύματος;

Το Άγιο Πνεύμα είναι η Θεία δύναμη που βρίσκεται σε ενέργεια και είναι ένα από τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό.

  • Πρόκειται για τη δύναμη που ενέπνευσε τους προφήτες να προφητεύσουν τη γέννηση του Χριστού και τα Πάθη του. Στη Βάπτιση του Χριστού εμφανίζεται με τη μορφή περιστεριού και στην Πεντηκοστή ως μία φλόγα που εμπνέει τους μαθητές του Χριστού να μιλούν διάφορες γλώσσες.
  • Ο Θεός χρησιμοποίησε το πνεύμα Του για να δημιουργήσει το σύμπαν, για να γραφτεί η Βίβλος και για τα θαύματα που έχουν γίνει. Ο Θεός στέλνει το πνεύμα Του διοχετεύοντας ενέργεια οπουδήποτε θέλει προκειμένου να επιτελέσει το θέλημά Του.
  • Η απεικόνιση του Αγίου Πνεύματος επιτρέπεται μόνο ως περιστέρι στην απεικόνιση των Θεοφανείων και ως πύρινη γλώσσα στην απεικόνιση της Πεντηκοστής.
  • Το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε από τους ουρανούς ημέρα Κυριακή, όμως η ημέρα αυτή είναι η γιορτή της Πεντηκοστής, οπότε το Άγιο Πνεύμα εορτάζεται ξεχωριστά ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα.
  • Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή και είναι αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και εργαζόμενους γραφείου.
  • Στη Λευκάδα, νησί των ποιητών και των λογίων, στο μοναστήρι της Φανερωμένης συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για το πανηγύρι.
    • Στη Σίφνο αναβιώνει η επικοινωνία του δικτύου των αρχαίων πύργων και ακροπόλεων της Σίφνου μέσω καπνού και κατόπτρων.
    • Στο Δρέπανο Κοζάνης στήνεται μια εμποροπανήγυρη στον Ναό Αγίας Τριάδος και στα Κομνηνά Εορδαίας, η γιορτή σηματοδοτεί την αρχή των πολιτιστικών του Ποντιακού Συλλόγου.
    • Πηγή-Tsemberlidou.com
  • Αυτά για σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου ,αύριο 19 Ιουνίου η εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ιούδα του Θαδαίου που θεωρείται άπο πολύ κόσμο θαυματουργός ,ψάξτε λίγο και διαβάστε πραγματικά συγκλονίζουν τα θαύματα του...Αυτά άπο εμένα ,έρχεται Τριήμερο δυνατό εαν εξαιρέσουμε τον καιρό που δεν ξέρουμε κατά πόσο θα επιρεάσει τον δήμο μας ,ότι και αν γίνει εμείς θα φροντίσουμε να ξεκουραστούμε και να περάσουμε όμορφα και χρόνο με τα αγαπημενα μας πρόσωπα ,εύχομαι να κάνετε και εσείς το ίδιο και να χαρείτε όσο μας επιτρέπουν τις ημέρες αυτές ,κλείνω με καλοκαιρινό τραγουδάκι που σας αφιερώνω ειδικά στην παρέα μας εκεί στην ομάδα του facebook και εύχομαι καλό Τριήμερο Του Αγίου Πνεύματος και δώστε μεγάλη βάση Στην Ημέρα Της Πεντηκοστής.Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Μια κυρία πηγαίνει στον ψυχίατρό της και λέει:

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24
Top