Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

- Ήταν ένα μοναστήρι που είχε 100 καλόγριες κ μία ηγουμένη.
Ένα πρωί τις μαζεύει κ λεει:

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή μας εβδομάδα ,με προσοχή και υπευθυνότητα από όλους μας ,ας μην ξανά αναστατωθεί κανένα χωριό του Δήμου μας μετά και τα τελευταία νέα για τον ιό που δημιούργησαν όλον αυτόν τον πανικό ,μπορεί τα πράγματα να είναι μια χαρά αλλά να μην επαναπαυόμαστε και να προσέχουμε πολύ ιδιαίτερα οι νέοι που συνωστίζονται περισσότερο με πολύ κόσμο .Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο γιατί πολλά ακούστηκαν και υπόθηκαν αλλά υπάρχουν και τα fakenews εις  στην Ελληνικήν -την τρίχα την κάνουμε τριχιά -οπότε καλό θα είναι πρώτα να διαστυρώνουμε τις πληροφορίες και έπειτα να μιλάμε ...

Πάμε παρακάτω και βλέπουμε ότι ο καιρός άρχησε να ''κρυώνει'' ,το Σαββ/κο που μας πέρασε είχαμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες αλλά από χτες βράδυ και για λίγες ημέρες ακόμη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές ιδιαίτερα τις ώρες που δύει ο ήλιος και αργά το βράδυ.Να δούμε αναλυτικά τα νέα για τον καιρό και στην συνέχεια την στήλη ''σαν σήμερα 19 Οκτωβρίου''.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει πτώση θερμοκρασίας και βροχές - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

Καιρός: Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει πτώση θερμοκρασίας και βροχές - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (20/10), ο καιρός στο Νότιο Αιγαίο αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί μέχρι την περιοχή των Δωδεκανήσων, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αποτέλεσμα της παρουσίας αυτού του χαμηλού θα είναι η επικράτηση βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στη νότια χώρα.

 

Οι εντάσεις των βοριάδων στο Αιγαίο κατά το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης θα φτάνουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, προειδοποιεί το meteo, ο καιρός στο Νότιο Αιγαίο αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία στην Κρήτη αναμένεται να επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, δίνοντας πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.
άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 5 και το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 19 Οκτωβρίου το κραχ του 1929

Σαν σήμερα 19 Οκτωβρίου το κραχ του 1929

1784 Γεννήθηκε ο Μεγάλος Δάσκαλος του Γένους, από την Άνδρο, Θεόφιλος Καϊρης

1813 Ο Μέγας Ναπολέων ηττάται από τις δυνάμεις του Έκτου Συνασπισμού (Πρωσία, Ρωσία, Μ. Βρετανία, Αυστρία, Σουηδία και Γερμανικά Κράτη) στη Μάχη της Λειψίας, γνωστή και ως η Μάχη των Εθνών. Είναι η μεγαλύτερη μάχη στην Ευρώπη, πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, με εμπλοκή 500.000 στρατιωτών.

1863 Ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α' ορκίζεται Βασιλεύς των Ελλήνων ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

1904 αρχίζει ο πόλεμος Ρωσοτουρκικός πόλεμο.

1912 Αρχίζει η μάχη των Γιαννιτσών. από τις σημαντικότερες του Α' Βαλκανικού Πολέμου. Η νίκη του Ελληνικού Στρατού κατά τη μάχη αυτή την επομένη, άνοιξε τον δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη.

1915 Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιταλία και η Ρωσία κηρύττουν τον πόλεμο στη Βουλγαρία.

1924 25 άνθρωποι σκοτώνονται και 18 τραυματίζονται στον κινηματογράφο «Πανόραμα» της Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη), από τον πανικό που προκαλείται στην αίθουσα, όταν ακούγεται η κραυγή «Φωτιά!».

1919 Ο Χίτλερ γίνεται 55ο μέλος του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος (DAP), το οποίο αργότερα θα μετατρέψει στο ναζιστικό Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (ΝSDAP).

1921 Καταρρέουν οι μετοχές στη Γουόλ Στρητ της Νέα Υόρκη, ενώ κύμα πωλήσεων κατακλύζει την χρηματιστηριακή αγορά.

1934 πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επανεκλέγεται ο Αλέξανδρος Ζαϊμης.

1937 Πέθανε ο Έρνεστ Ράδερφορντ, Βρετανός φυσικός νεοζηλανδικής καταγωγής, με σπουδαίο έργο στην εξέλιξη της πυρηνικής φυσικής. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ το 1908. (Γεν. 30/8/1871)

1941 Η Κρατική Επιτροπή Άμυνας της ΕΣΣΔ κηρύσσει τη Μόσχα σε κατάσταση πολιορκίας.

1943 Ο Αμερικανός μεταπτυχιακός φοιτητής Άλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει τη στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

1972 αρχίζει η Συνάντηση Κορυφής της ΕΟΚ στο Παρίσι, όπου αποφασίζεται να δημιουργηθεί από την 1η Απριλίου 1973 η ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα.

1980 Η κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη επαναφέρει την Ελλάδα στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, από το οποίο είχε αποχωρήσει το 1974, μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

1987 Ξημερώνει «μαύρη» Δευτέρα για τη "Wall Street". Ο δείκτης Dow Jones χάνει το 22% της αξίας του. Κάποιοι χρηματιστές αυτοκτονούν, πηδώντας από το μπαλκόνι του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

1993 Εκλέγεται Πρωθυπουργός στο Πακιστάν η Μπεναζίρ Μπούτο, τρία χρόνια μετά την εκλογική της ήττα.

2003 Η Μητέρα Τερέζα αγιοποιείται από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'.

2002 Στην Ιρλανδία διεξάγεται για δεύτερη φορά δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Νίκαιας. Οι Ιρλανδοί σε ποσοστό 62,9% δίνουν το πράσινο φως στη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2005 Ξεκινά στην Βαγδάτη η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

«O Μακεδονικός Αγώνας υπήρξε το “Ευαγγέλιο της ελληνικής φυλής”» αναφέρει σε μήνυμά του για τον εορτασμό της ημέρα τους Μακεδονικού Αγώνα υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Στο μήνυμά του, ο κ. Καράογλου αναφέρει ότι: «Ο Μακεδονικός Αγώνας διδάσκει και παραδειγματίζει πως πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίζουμε τις αυξημένες προκλήσεις των καιρών και πως τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Απαιτείται ομόνοια, συστράτευση και διαρκής επαγρύπνηση ώστε να προφυλάξουμε τα κεκτημένα και να αποδείξουμε ότι μέσα μας ζει ακόμα το πνεύμα του Μακεδονικού Αγώνα»

2947289

  Εννοείται πως θα υπήρχε και αφιέρωμα στον Μακεδονικό Αγώνα μιας και χτες τίμησαν τους ήρωες με κατάθεση στεφάνων στα Ηρώων όλης της χώρας από τους αρμόδιους ,τους μαθητές ,τον στρατό και όλα σχεδόν τα Σώματα Ασφαλείας με αντιπροσωπείες μιας και δεν μπορούσε ο κόσμος να βρεθεί σε τέτοιου είδους τιμητικά αγήματα και καταθέσεις στεφανιών λόγο της πανδημίας ,δεν περάζει αυτό που ήταν να γίνει έγινε και εμείς από εδώ θα φωνάξουμε -ΑΘΑΝΑΤΟΙ-.

Αυτά από εμένα αύριο Τρίτη 29 του μήνα θα ακολουθήσει και το 2ο μέρους του βιντεου για τον Μακεδονικό Αγώνα.Η συμβουλή της ημέρας είναι οι εξής -Προσέχουμε γαι να έχουμε ......Να περνάτε καλά ,να έχουμε μια όμορφη και ήρεμη εβδομάδα και φυσικά να είστε εδώ και να στηρίζεται με τον δικό σας τρόπο την ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.volvinews.gr .Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

 

 

Top