Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και για σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου με το τσουχτερό κρύο να ''χτυπάει'' κόκκινο και τις επόμενες ημέρες θα γίνει ακόμη πιο άσχημη επιτρέψτε μου να πω η κατάσταση μιας και θα δούμε πάρα πολύ ερνητικές θερμοκρασίες σε σχεδόν όλη την χώρα αλλά και στον δήμο μας .Πάμε να δούμε αναλυτικά τα νέα  για την κακοκαιρία που είναι προ των πυλών  και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα επιρεάσει  την περιοχή μας  με χιόνια σίγουρα στα ορεινά τμήματα του δήμου μας αλλά  ακόμη και στις πεδινές περιοχές  και με  ισχυρό παγετό που θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα ,να δούμε τα νέα της ημέρας και να σας θυμίσω το ανάρτησα και χτες στην ομάδα μας στο facebook ''volvinews'' ότι άπο σήμερα ξεκινάει η διάθεση των σελφ-τεστ για τα σχολεία ,μπορείτε να πηγαίνετε και να τα παραλαμβάνετε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Με συννεφιά, τοπικές βροχές και πολλά μποφόρ η Τρίτη.

Καιρός σήμερα 18/1

Τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

 
 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 14 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ψυχρή εισβολή από σήμερα - Πολικός αεροχείμαρρος βάζει στην κατάψυξη τη χώρα ...

Καιρός σήμερα 19/1

Αεροχείμαρρος φέρνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα με την κακοκαιρία να ξεκινά από σήμερα και μάλιστα θα είναι... διαρκείας!

Ο αεροχείμαρρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10-11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Ο αεροχείμαρρος εντοπίζεται σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη θερμοκρασιακή διάφορα μεταξύ δύο αερίων μαζών, ενώ η κίνησή του καθορίζει τη δημιουργία και την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Wikipedia.

Στην Μετεωρολογία Αεροχείμαρρος (Jet stream) καλείται ένα ταχέως κινούμενο μακρόστενο σωληνωτό ρεύμα πολύ ισχυρών δυτικών ανέμων σε μεγάλα υψόμετρα.

Παρατηρούνται στις ατμόσφαιρες αρκετών πλανητών, αλλά για ευνόητους λόγους το μετεωρολογικό ενδιαφέρον περιορίζεται στους αεροχειμάρρους της ατμόσφαιρας της Γης.

Δημιουργούνται από συνδυασμό της ατμοσφαιρικής θέρμανσης (από την ηλιακή ακτινοβολία και σε ορισμένους άλλους πλανήτες και από την εσωτερική θερμότητα) και της περιστροφής του πλανήτη γύρω από τον άξονά του.

Ειδικότερα στη Γη, οι αεροχείμαρροι παρατηρούνται στην σχετικά στενή ζώνη της τροπόπαυσης, η οποία είναι το διαχωριστικό όριο μεταξύ της τροπόσφαιρας και της στρατόσφαιρας. Οι ισχυρότεροι αεροχείμαρροι είναι οι πολικοί και παρουσιάζονται σε ύψος από 7.000 - 12.000 μέτρα (23.000 – 39.000 πόδια) από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι υψηλότεροι και κάπως ασθενέστεροι αεροχείμαρροι είναι οι υποτροπικοί, συνήθως σε ύψος 10.000 - 16.000 μέτρα (33.000 – 52.000 πόδια) από την επιφάνεια της θάλασσας, αν και έχουν υπάρξει κρούσματα αεροχειμάρρων που αντιμετώπισαν οι ορειβάτες στις υψηλότερες κορυφές (άνω των 8.500 μέτρων) στα Ιμαλάια, όπως φαίνεται και σε πολλές φωτογραφήσεις τους.

Συνηθέστερα, εκδηλώνονται πάνω από περιοχές μεσαίων γεωγραφικών πλατών και σε πολυπληθέστερο αριθμό στο Βόρειο ημισφαίριο παρά στο Νότιο, όπου κρίνονται περιορισμένοι.

Οι αεροχείμαρροι ανακαλύφθηκαν στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από Γερμανούς πιλότους αναγνωριστικών αεροσκαφών πάνω από τη Μεσόγειο, καθώς και από Αμερικανούς πιλότους βομβαρδιστικών πάνω από την Ιαπωνία.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Κατώτατος μισθός: Επισπεύδεται η δεύτερη αύξησή του - Όλο το χρονοδιάγραμμα...

Την έναρξη της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού εντός του Ιανουαρίου, με νέο χρονοδιάγραμμα, προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

Rafale: Το Newsbomb.gr στην άφιξη των νέων ελληνικών μαχητικών – Ιστορική μέρα για την HAF.

Ελληνικά Rafale

Η καρδιά της Πολεμικής μας Αεροπορίας χτυπά σήμερα, 19/01/2022 στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας – Τα πρώτα έξι αεροσκάφη Rafale ντύθηκαν στα γαλανόλευκα και σήμερα προσγειώνονται στη νέα τους «φωλιά» - Όλα όσα θα δούμε στην εντυπωσιακή τελετή υποδοχής.

Σπουδαία και ιστορική η σημερινή μέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία. Τα κορυφαία γαλλικά μαχητικά Rafale με το εθνόσημο στα φτερά δεν θα είναι πλέον σε φωτογραφίες, μακέτες και βίντεο. Αντίθετα, έρχονται στην Ελλάδα, προσγειώνονται στη νέα τους «φωλιά» στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και μπαίνουν άμεσα σε επιχειρησιακή δράση.

Ντάφης στο Newsbomb.gr: «Έρχεται ψύχος διαρκείας - Ισχυρότερο από την Μήδεια το νέο κύμα»...

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει την Ελλάδα είναι προ των πυλών, με χαρακτηριστικό τις πολικές θερμοκρασίες και τα χιόνια, τα οποία θα φτάσουν μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας.

Άρση μέτρων: Πιθανότερο σενάριο η παράτασή τους για μια εβδομάδα – Το σκεπτικό των ειδικών...

Άρση μέτρων: Πιθανότερο σενάριο η παράτασή τους για μια εβδομάδα – Το σκεπτικό των ειδικών

Σήμερα αναμένεται η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για το αν θα πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα από την προσεχή Δευτέρα ή αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτάσσει να υπάρξει παράταση για μια εβδομάδα είτε του συνόλου είτε μέρος των μέτρων που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Βιασμός 24χρονης: Οι τοξικολογικές φέρνουν έως και ισόβια για τους δράστες – Νέα στοιχεία από το DNA...

βιασμός θεσσαλονίκη

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη τόσο με βάση τις πληροφορίες για τις τοξικολογικές εξετάσεις όσο και για τα νέα στοιχεία σχετικά με την έρευνα για DNA.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Μυστήριο με τρεις διαθήκες - Η μια ανοίγει σήμερα.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Μυστήριο με τρεις διαθήκες - Η μια ανοίγει σήμερα

Στοιχεία για δύο τραπεζικές θυρίδες σε ξένη τράπεζα – μία από τις οποίες έχει πιθανολογηθεί ότι ανήκει σε σημαίνον πολιτικό πρόσωπο – και τρεις πολυσέλιδες διαθήκες (σ.σ. η πρώτη ανοίγει σήμερα) του Ακη Τσοχατζόπουλου φαίνεται να δίνουν νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο με τις μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα και βασικό κατηγορούμενο-πρωταγωνιστή τον αποθανόντα πολιτικό όπως γράφουν τα ΝΕΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί το θέμα της ακρίβειας όσο «καίνε» οι λογαριασμοί...

Αλέξης Τσίπρας

Ψηλά στην πολιτική αντιπαράθεση επιδιώκει να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της ακρίβειας, καθώς στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις φτάνουν καθημερινά οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου, οι οποίοι είναι κάτι παραπάνω από «φουσκωμένοι», προκαλώντας αναστάτωση και οργή στους πολίτες.

Τραγωδία στη Βαλένθια: Πέντε νεκροί και αρκετοί τραυματίες από φωτιά σε οίκο ευγηρίας...

Φωτιά Βαλένθια

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε γηροκομείο αργά το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε κέντρο άμεσης βοήθειας.

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια...

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες

Οι κάτοικοι του χωριού Sadar θεωρούν πως το βρέφος είναι.... μετενσάρκωση του Θεού!

Το νεογέννητο έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες (!) ανθρώπους οι οποίοι πηγαίνουν να το προσκυνήσουν και μάλιστα θεωρούν πως είναι μετενσάρκωση του Θεού που ήρθε στη Γη για να σώσει τη χώρα!

photo

photo

Πηγή-Newsbomb.gr (διαβάστε περισσότερα )

 

Σαν σήμερα 19 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 19 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

379 Μέγας Θεοδόσιος αναγορεύεται συναυτοκράτορας του Ρωμαϊκού Κράτους, μαζί με τους Ουαλεντινιανό Β' και Γρατιανό.

1736 Γεννήθηκε ο Σκοτσέζος μηχανουργός, μηχανικός και εφευρέτης, "πατέρας της ατμομηχανής", Τζέιμς Βατ, το όνομα του οποίου δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής ισχύος

1764 Γίνεται η πρώτη αναφορά για χρήση επιστολής - βόμβας. Ο δανός ιστορικός Μπόλε Λούξντορφ γράφει στο ημερολόγιό του ότι ο συνταγματάρχης Πόουλσεν δέχθηκε ένα πακέτο στο σπίτι του και όταν το άνοιξε αυτό εξερράγη και τον τραυμάτισε.

1825 Ο Αμερικανός Έζρα Ντάγκετ λαμβάνει το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη διατήρηση τροφίμων σε κονσέρβα.

1827 Mάχη του Διστόμου: 600 μαχητές από το Σούλι και τη Λιβαδειά υπό τους Νότη Μπότσαρη και Δράκο νικούν στο Δίστομο 2.500 Tούρκους του Kιουταχή.

1828 Πέθανε ο ο στρατιωτικός, λόγιος και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης.

1892 Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας μπάσκετ στο YMCA Training School στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.

1903 Ανακοινώνεται η διοργάνωση του πρώτου ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας, με την ονομασία «Τουρ ντε Φρανς».

1915 Θορυβώδη συλλαλητήρια διοργανώνονται στην Πάτρα και στο Βόλο για την αύξηση της τιμής του ψωμιού στα 80 λεπτά.

1915 Ο Γάλλος χημικός, Ζορζ Κλοντ, πατεντάρει τους σωλήνες νέον για διαφημιστική χρήση.

1937 Ο Χάουαρντ Χιουζ δημιουργεί νέο αεροπορικό ρεκόρ ταχύτητας. Πετά από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη σε 7 ώρες, 28 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα.

1941 Το υποβρύχιο "Πρωτεύς" με κυβερνήτη τον πλωτάρχη Μιχαήλ Χατζηκωνσταντίνου βυθίζει στην Αδριατική το ιταλικό οπλιταγωγό "Σαρδηνία".

1941 Συνάντηση κορυφής των δυνάμεων του Άξονα στην Αυστρία. Ο Χίτλερ συμφωνεί να παράσχει βοήθεια στους Ιταλούς, στο πόλεμο στη Βόρεια Αφρική και ανακοινώνει στο Μουσολίνι την πρόθεσή του να άρει το βαλκανικό αδιέξοδο. Οι προθέσεις του Γερμανού δικτάτορα ωθούν το Μουσολίνι στην ανάληψη επιθετικής δράσης εναντίον των Ελλήνων.

1942 Γεννήθηκε ο συνθέτης, Γιώργος Χατζηνάσιος

1943 Γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ροκ, Τζάνις Τζόπλιν

1945 Ο σοβιετικός στρατός απελευθερώνει τους Εβραίους στο γκέτο του Λοντζ στην Πολωνία (του δεύτερου μεγαλύτερου εβραϊκού γκέτο μετά της Βαρσοβίας). Από τους 204.000 Εβραίους του γκέτο το 1940 επιζούν 877.

1946 Οι Αμερικανοί συστήνουν το Διεθνές Στρατοδικείο της Άπω Ανατολής για να δικάσει τους Ιάπωνες εγκληματίες πολέμου.

1946 Γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της κάντρι, Ντόλι Πάρτον

1947 Γεννήθηκε η ηθοποιός, Έλενα Ναθαναήλ

1947 Το ναυάγιο της «Χειμάρρας». Το επιβατηγό πλοίο "Χειμάρρα ",  που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης - Πειραιά, βυθίστηκε μετά την πρόσκρουσή του σε νάρκη στον Ευβοϊκό, παίρνοντας μαζί του στα παγωμένα νερά 383 ψυχές. Η τραγωδία συνέβη στις 4.10 το πρωί της Κυριακής, 1,5 μίλι από τη νησίδα Καβαλλιανή στον Κάτω Κάβο της Εύβοιας.  

1949 Ξεκινά η μεγάλη μάχη του Καρπενησίου, που έληξε στις 21/1 με νίκη των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. 

1965 Τη διάλυση της Νεολαίας Λαμπράκη δια της δικαστικής οδού "εφόσον αποδειχθεί η εξάρτησίς της από το ΚΚΕ" εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου.

1965 Απεργιακό κύμα πλήττει την Ελλάδα, καθώς γιατροί κάθε βαθμίδας, ναυτικοί και σιδηροδρομικοί απεργούν, διεκδικώντας την αύξηση των αποδοχών τους.

1966 Η Ίντιρα Γκάντι εκλέγεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ινδίας.

1972 Ανακοινώνεται ότι το νέο αεροδρόμιο των Αθηνών στα Σπάτα, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης, θα αρχίσει να λειτουργεί στο τέλος του 1979 και ότι το αεροδρόμιο του Ελληνικού θα γίνει πάρκο...

1978 Ο τελευταίος Σκαραβαίος βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της Volkswagen στη Γερμανία.

1994 Συλλαμβάνεται στην Ιταλία με την κατηγορία της απάτης κατά του κράτους ο Λορέντσο Παντσαβόλτα, πρώην πρόεδρος της Καλτσεστρούτσι, που εξαγόρασε την εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής.

1997 Ο Γιάσερ Αραφάτ επιστρέφει στη Χεβρόνα ύστερα από 30 χρόνια και πανηγυρίζει την αποχώρηση και του τελευταίου Ισραηλινού από την πόλη αυτή της Δυτικής Όχθης.

2010 Ανακοινώνεται ότι τα θύματα της νέας γρίπης στη Ελλάδα έφτασαν τα 100.

2010 Η βρετανική σοκολατοβιομηχανία Cadbury ανακοινώνει ότι συμφώνησε την εξαγορά της από την αμερικανική Kraft Foods για 11,5 δισεκατομμύρια λίρες.

Πηγή-Thepressroom.gr

Και κάπως έτσι έφτασε η στιγμή να σας αφήσω για σήμερα και να ανανεώσουμε το ενημερωτικό και μουσικό μας ραντεβού για την ερχόμενη Παρασκευή Πρώτα Ο Θεός μιας και αύριο είναι κενή μέρα που δεν βρίσκομαι εδώ, σήμερα θα σας αφιερώσω ένα τραγούδι που αγαπώ και φαντάζομαι πολλοί άπο εσάς το γουστάρετε επιτρέψτε μου να το πω λα'ι'κα  μιας και βλέπω ότι το ''παίζουν'' σε όλα τα ραδιόφωνα  ,οπότε το μονο που θα σας πω και θα κλείσω είναι να χαμογελάτε αληθινά και όχι ψεύτικα ...δεν θα πετύχετε τίποτε εαν το χαμόγελο σας είναι αναληθές.....Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

1949 Ο βασιλιάς Παύλος αναθέτει στο Θεμιστοκλή Σοφούλη το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

1952 Διοργανώνεται πανσπουδαστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με τη Μητέρα Ελλάδα.

1952 Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Πλαστήρα, Κ. Ρέντης, αναγγέλλει ότι ο Ν. Μπελογιάννης και άλλα 28 στελέχη του ΚΚΕ παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της κατασκοπίας.

1955 Το επιτραπέζιο παιχνίδι "Σκραμπλ" κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα καταστήματα της Αυστραλίας και της Αγγλίας. Εμπνευστής του, ο αρχιτέκτονας Άλφρεντ Μπατς.

 

Top