Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Καλημέρα όλη μέρα και για σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 της Αγίας Άννης ,μητέρα της Παναγίας μας και χρόνια πολλά στις Αννούλες (όχι του χιονιά ) που γιορτάζουν σήμερα .Όπως κοινοποίησε χτες ο Χρήστος Ευθυμιάδης αύριο Πρώτα Ο Θεός θα γίνει η κλήρωση για το 1 Μπουκάλι που θα προσφέρει στο τυχερό μας μέλος και που πήρε μέρος καθ'όλη την διάρκεια του διαγωνισμού μας ,το Coffee-Bar ''HENDRICK'S''στον Σταυρό ,live μέσα άπο το κατάστημα .

Πάμε να δούμε τα νέα για τον καιρό που θα  ''χαλάσει'' και πάλι με νέα κακοκαιρία στα σκαριά και ας δούμε αναλυτικά ποιές περιοχές της χώρας μας θα επιρεαστούν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Βροχές και σκόνη την Παρασκευή - Νέα κακοκαιρία προ των πυλών...

Καιρός: Βροχές και σκόνη την Παρασκευή - Νέα κακοκαιρία προ των πυλών

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας που έρχεται το Σαββατοκύριακο...

Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα Παρασκευή 9/12 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές αλλά σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν έως 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, αναμένονται στη χώρα αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, ενώ τοπιβκές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, στο Αιγαίο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Θράκη, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Κρήτη.

Έως το μεσημέρι είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και ίσως στη Θράκη.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

 
 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 17, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 18, στην Ανατολική Στερεά από 6 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 11 έως 17, στην Πελοπόννησο από 5 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 18, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες, ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών, τοπικών και πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ ανά Περιφέρεια

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως απο το βράδυ οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές απο τα δυτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι κυρίως στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-12-2022

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο αναμένουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αγαίο.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και από το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 έως 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 έως 21 βαθμούς, τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-12-2022

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά για να επηρεάσουν βαθμιαία και την υπόλοιπη χώρα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Κυριακή.
Τα φαινόμενα, τα οποία στα δυτικά και τα βορειοανατολικά είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά.

Πηγή-Newswbomb.gr

Σαν σήμερα 9 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Σαν σήμερα 9 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1714 Η Οθωμανική αυτοκρατορία κηρύσσει τον πόλεμο στην Βενετία. Είναι ο 7ος πόλεμος ανάμεσά τους και θα έχει ως αποτέλεσμα να εκδιωχθούν οι Βενετσιάνοι από την Πελοπόννησο και να υπαχθεί στους Οθωμανούς.

1793 Εκδίδεται η "The Minerva", η πρώτη καθημερινή εφημερίδα της Νέας Υόρκης, από τον λεξικογράφο Νόα Γουέμπστερ.

1898 Η πρώτη ημέρα της αυτόνομης Κρήτης. Φτάνει στα Χανιά και αναλαμβάνει Ύπατος Αρμοστής Κρήτης, εκ μέρους των Μεγάλων Δυνάμεων ο διάδοχος πρίγκιπας Γεώργιος.

1905 Με νόμο στη Γαλλία επέρχεται ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας

1912 Το υποβρύχιο «Δελφίν», με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Στέφανο Παπαρρηγόπουλο, επιτίθεται με τορπίλες κατά του τουρκικού θωρηκτού «Μετζιτιέ». Είναι η πρώτη αναφερόμενη στην παγκόσμια ναυτική ιστορία επιχείρηση υποβρυχίου

1917 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα τουρκικά στρατεύματα παραδίδουν την Ιερουσαλήμ στα βρετανικά.

1919 Ο Έλληνας πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος αναχωρεί για το Παρίσι, με σκοπό να παραβρεθεί στον καταρτισμό της οριστικής Συνθήκης Ειρήνης με την Τουρκία, της Συνθήκης των Σεβρών.

1921 Πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Τραυματίζεται στην κοιλιακή χώρα από πυροβολισμό.

1923 Συλλαλητήριο των φιλοβασιλικών οργανώσεων στις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Στα επεισόδια που ακολουθούν σκοτώνονται 8 άτομα και τραυματίζονται 16.

1929 Γεννήθηκε ο Αμερικανός, ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζον Κασαβέτις

1929 Παραιτείται από πρόεδρος της Δημοκρατίας, για λόγους υγείας, ο Παύλος Κουντουριώτης. Αντικαταστάτης του θα εκλεγεί ο Αλέξανδρος Ζαΐμης.

1931 Εγκαθίσταται η Δεύτερη Ισπανική Δημοκρατία με την ψήφιση του Συντάγματος.

1935 Υπογράφεται Βρετανογαλλική συμφωνία που ουσιαστικά σήμαινε την παράδοση της Αβυσσινίας (Αιθιοπίας) στην φασιστική Ιταλία (Συμφωνία «Χόαρ-Λαβάλ»).

Η συμφωνία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία, με αποτέλεσμα να μη τεθεί ποτέ σε εφαρμογή. Η φασιστική Ιταλία τελικά προσάρτησε την Αβυσσινία το Μάη του 1936 (δεύτερος ιταλο-αβυσσινιακός πόλεμος).

1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Το χαρμόσυνο άγγελμα της απελευθέρωσης του Αργυροκάστρου μεταδίδεται σε ολόκληρη την Ελλάδα με κωδωνοκρουσίες.

1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Κίνα κηρύσσει πόλεμο εναντίον της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας

1943 Οι Γερμανοί προχωρούν σε ομαδικές δολοφονίες στην Πελοπόννησο. Το όργιο του αίματος θα συνεχιστεί έως τις 13 Δεκέμβρη και θα ολοκληρωθεί με μια από τις φοβερότερες θηριωδίες του ναζισμού, το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

1946 Αρχίζουν οι δευτερεύουσες δίκες της Νυρεμβέργης, με τη δίκη των γιατρών του Γ' Ράιχ, που κατηγορούνται για πειράματα ευγονικής.

1953 Γεννήθηκε ο βραβευμένος με ΕΜΙ Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Τζον Μάλκοβιτς.

1961 Η Τανγκανίκα κηρύσσει την ανεξαρτησίας της από τη Μ. Βρετανία.

1962 Ενα χρόνο μετά την ανεξαρτησία της, η Τανγκανίκα ανακηρύσσεται Δημοκρατία μέσα στη βρετανική Κοινοπολιτεία. Νέος πρόεδρος ορκίζεται ο Τζούλιους Νυερέρε.

1963 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτείται αιφνιδιαστικά από την αρχηγία του κόμματος της ΕΡΕ και αναχωρεί για το Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμαλία.

1963 Στις ΗΠΑ, το FBI καταλήγει ότι, ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ ενήργησε από μόνος του στη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι.

1967 Ο Νικολάε Τσαουσέσκου, εκτός από πανίσχυρος γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος, γίνεται και πρόεδρος της Ρουμανίας.

1968 Παρουσιάζεται το πρώτο "ποντίκι" για ηλεκτρονικό υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ.

1970 Το ζεύγος Κωνσταντίνου και Αμαλίας Καραμανλή υποβάλλει αγωγή διαζυγίου σε γαλλικό δικαστήριο.

 

1970 Πέθανε ο στρατηγός και πρόεδρος της Γαλλίας Σαρλ ντε Γκολ

1970 Πεθαίνει ο Σοβιετικός Αρμένιος αεροναυπηγός Αρτέμ Μικογιάν, σχεδιαστής πολλών από τα αεροσκάφη τύπου MIG. Για την προσφορά του τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον τίτλο «Ήρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας», «Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης», με το Κρατικό Βραβείο «Στάλιν» και «Λένιν», κ.α.

1971 Πέθανε η δοκιμιογράφος και κριτικός Ελένη Ουράνη, γνωστή ως Άλκης Θρύλος

1972 Συνέρχεται στην Ουγγαρία η 17η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία εκλέγει τον Χαρίλαο Φλωράκη Α’ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ.

1981 Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει ως νέο αρχηγό της τον Ευάγγελο Αβέρωφ, μετά την παραίτηση του Γεωργίου Ράλλη. Στη σχετική ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Αβέρωφ λαμβάνει 67 ψήφους, έναντι 32 του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου και 12 του Ιωάννη Μπούτου.

1987 Η πρώτη Ιντιφάντα: Εξέγερση των Παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

1990. Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς εκλέγεται πρόεδρος της Σερβίας.

1992 Ανακοινώνεται από το Μπάκιγχαμ ο χωρισμός του πριγκιπικού ζεύγους Καρόλου - Νταϊάνας.

1994 Στην Κίνα, 312 άτομα, κυρίως παιδιά, σκοτώνονται από πυρκαγιά, που ξεσπά σε κινηματογράφο της πόλης Καραμάι

 

1994 Η Βρετανική κυβέρνηση και το Σιν Φέιν, η πολιτική πτέρυγα του IRA, αρχίζουν τις πρώτες, μετά από 70 χρόνια, επίσημες συνομιλίες τους.

1996 Το Νόμπελ εναλλακτικής ιατρικής παραλαμβάνει στη Σουηδία, ο Έλληνας ομοιοπαθητικός, Γιώργος Βυθούλκας.

1998 Ο Ολυμπιακός προκρίνεται για πρώτη φορά στα 73 χρόνια της ιστορίας της στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης ποδοσφαίρου, μετά το Κροάσια Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 1-1 με γκολ του Γιαννακόπουλου.

2000 Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ, του εργατικού κόμματος, ανακοινώνει την παραίτηση του και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

2002 Ο γ.γ του ΟΗΕ παραδίδει στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά το αναθεωρημένο σχέδιο του για την επίλυση του Κυπριακού. Η ελληνοκυπριακή πλευρά διαπιστώνει βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό κείμενο.

2008 Σε κλίμα οδύνης κηδεύεται στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου ο 16χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που σκοτώθηκε από τη σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια.

=Πηγή-Thepressroom.gr

Γιατί γιορτάζει σήμερα η Αγία Άννα, μητέρα της Παναγίας

«Σύλληψη της Αγίας Άννης» σήμερα. Αν και δεν αναφέρεται σε κανένα από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, η Άννα κατέχει περίοπτη θέση στην ευσέβεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι όποιες πληροφορίες έχουμε για την Άννα (καθώς και για τον σύζυγό της Ιωακείμ) αντλούνται από τα Απόκρυφα Ευαγγέλια, και κυρίως από το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου και το Περί Νηπιότητας του Σωτήρος. Το όνομά της είναι ο εξελληνισμένος τύπος της εβραϊκής λέξης «Hannah», που σημαίνει εύνοια, χάρη.

Η Άννα, η μητέρα της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού Χριστού, καταγόταν από τη φυλή του Λευί. Ο πατέρας της ήταν ιερέας και ονομαζόταν Ματθάν και ιεράτευε την εποχή της βασιλείας της Κλεοπάτρας. Τη δε μητέρα της, την έλεγαν Μαρία. Σύμφωνα με το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου, η Άννα ήταν σύζυγος του Ιωακείμ. Το ζευγάρι δεν είχε παιδιά και παρακαλούσε τον Θεό να του χαρίσει ένα. Ο Θεός απέστειλε άγγελο να τους γνωστοποιήσει ότι όχι μόνο θα αποκτούσαν τέκνο, αλλά ότι αυτό θα γινόταν διάσημο σε όλο τον κόσμο. Η γηραιά Άννα απέκτησε ένα κοριτσάκι «εξ επαγγελίας, αλλά και κατά τους νόμους της φύσεως», σύμφωνα με την Ορθόδοξη θεολογία. Το ονόμασε Μαριάμ και ήταν προορισμένη να γίνει η μητέρα του Χριστού.

Αφού η Αγία Άννα απογαλάκτισε τη Θεοτόκο και την αφιέρωσε στο Θεό, αυτή πέρασε την υπόλοιπη ζωή της με νηστείες, προσευχές και ελεημοσύνες προς τους φτωχούς. Τέλος, εκοιμήθη ειρηνικά. Ναό προς τιμήν της Αγίας Άννας, έκτισε στην Κωνσταντινούπολη περί το 550 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός. Λείψανο της Αγίας υπάρχει στην αγιορείτικη σκήτη της Αγίας Άννας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης Κατερίνης, καθώς και αλλού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τρεις φορές το χρόνο την Αγία Άννα: Στις 9 Δεκεμβρίου τη Σύλληψή της, στις 25 Ιουλίου την Κοίμησή της και στις 9 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον σύζυγό της Ιωακείμ. Η Αγία Άννα τιμάται και από τη Μουσουλμανική Θρησκεία. Στο Κοράνι, η Άννα αναφέρεται ως σεβάσμια και πνευματική γυναίκα, μητέρα της Παναγίας.

Πηγή-'Εθνος

''Μακιγιάζ των Εορτών ''

Το μακιγιάζ των Χριστουγέννων είναι ένα θέμα, που οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουμε να σκεφτόμαστε από πολύ νωρίς. Ανυπομονούμε να λάμψουμε εκείνες τις ημέρες, αλλά και μέσα από μία δόση υπερβολής να εκφράσουμε την πιο θηλυκή και ιδιαίτερη πλευρά μας. Αυτό ακριβώς απαιτεί και το γιορτινό μακιγιάζ, φαντασία χωρίς όρια σε χρώματα, υφές και συνδυασμούς και μία έξτρα δόση λάμψης!

15 ιδέες για εντυπωσιακό μακιγιάζ Χριστουγέννων που θα τραβήξει τα βλέμματα

6 ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο Μακιγιάζ για να εντυπωσιάσεις! - Eli.gr

22 Ιδέες για χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ και πως θα το κάνεις! | ediva.gr

Το λαμπερό μακιγιάζ που πρέπει να υιοθετήσετε αυτά τα Χριστούγεννα – Το  Pinterest μας παρουσιάζει υπέροχες ιδέες! | eirinika.gr

Χριστούγεννα 2016: Μακιγιάζ για το ρεβεγιόν! | LIFESTYLE | thepressroom.gr

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Τόλμησε το κόκκινο κραγιόν για τη βραδιά των Χριστουγέννων | eWoman.gr

Χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ και οι τάσεις της σεζόν

Οι τάσεις για το 2021 ήταν αρκετά μινιμαλιστικές. Βασίζονταν στη φυσικότητα και καθόριζαν ένα πιο ελαφρύ μακιγιάζ, με στόχο να μην αλλοιωθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου. Η αλήθεια είναι πως αυτή η τάση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πως η φυσική ομορφιά βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο.

Μία γυναίκα όμως μπορεί να τονίσει τα φυσικά χαρακτηριστικά της με γυαλάδες και να εφαρμόσει ένα μινιμαλιστικό, ισορροπημένο make- up look τόσο το πρωί όσο και το βράδυ (που εκεί κάνουμε συνήθως τις υπερβολές). Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι να τονίσουμε τα χείλη ή τα μάτια ή τα χείλη και τα μάτια (εφόσον μιλάμε για το μακιγιάζ των Χριστουγέννων).

Είτε μείνεις στο σπίτι με την οικογένεια είτε διασκεδάσεις σε κάποιο Christmas party, το μακιγιάζ σου θα σε βάλει στο mood και θα σου δώσει την αίσθηση πως έρχονται ακόμη καλύτερες ημέρες στις οποίες θα λάμψεις!

Προετοίμασε λοιπόν τη διάθεση και την εμφάνισή σου για εκείνες τις ημέρες της λάμψης, μ’ ένα έντονο κόκκινο ή φούξια (στην πιο raspberry απόχρωση) κραγιόν. Προσοχή, να βρεις τον κατάλληλο για εσένα τόνο!

Στη συνέχεια δώσε φως στο πρόσωπό σου με κάποιες γυαλάδες και το απαραίτητο highlighter. Κι έφτασε η στιγμή, για να τονίσουμε το σαγηνευτικό βλέμμα… Μη φοβηθεί το cat eye look. Αντιθέτως, ενίσχυσέ το μ’ ένα glitter eyeliner ή με σκιές σ’ έντονο χρώμα. Ακόμη κι αν δε χρησιμοποιείς πλέον σκιές στην καθημερινότητά σου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Τέλος η μάσκαρα στην υπερβολή της, όπως αρμόζει στις ημέρες, θα ολοκληρώσει το γιορτινό look σου.

Εναλλακτική πρόταση για τις πιο τολμηρές: Αν δεν είσαι πολύ red lipstick fan, μπορείς να δοκιμάσεις ένα κραγιόν σε οποιαδήποτε απόχρωση (ακόμη και σε σκούρα) με glitter.

Πηγή-Tofarmakeiomou.gr

 

Έτσι όμορφα θα σας αποχαιρετήσω για το Σαββ/κο με tips για το μακιγιαζ των Εορτών ,που ναι επιβάλλεται η υπερβολή αλλά με μέτρο ,είτε τονίζουμε τα μάτια και αφήνουμε τα χείλη τύπου άβαφα ,είτε το αντίθετο χείλη έντονα και απαλό το μακιγιάζ των ματιών ,πάντως το eyeliner και το κόκκινο κραγιόν είναι αυτά που θα πρωταγωνιστήσουν τα φετινά Χριστούγεννα ,τολμήστε λοιπόν κυρίες μου και αναδείξτε την ομορφιά σας .Εμείς μαζί και πάλι την ερχόμενη Τρίτη ,την Δευτέρα δεν θα μπορέσω οπότε Πρώτα Ο Θεός θα τα πούμε την Τρίτη και μέχρι τότε τότε να περάσετε ένα όμορφο Σαββ/κο με υγεία και χαρά ...Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

Top