Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

20 Μαϊος 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

basilis mpatisΤι και αν βρέχει ,τι και αν φίλοι μου ο καιρός ''μας τα χαλάει'' ,τι και αν με αυτά που ακούμε μας σηκώνετε η τρίχα κάγκελο ,τι και αν υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να ''χαλάσουν'' την διάθεσή μας ,όχι κόσμε ,όχι δεν είμαστε τέτοιοι εμείς

,εμείς είμαστε από τους άλλους ,από αυτούς που η διάθεσή μας πηγάζει μέσα από μια μεγάλη καρδιά ,αυτοί είμαστε και όσοι δεν ''αντέχουν το βάρος της Καρδιάς μας'' στο καλό , και θα σας Καλημερίσω απ'άκρη σε άκρη σε όλο τον κόσμο ,θα σας καλημερίσω και θα στείλω την Καλημέρα μου σε όλο τον δήμο Βόλβης ,σε εσάς που με μουσικοακολουθείτε καθημερινά και είμαστε όλοι μαζί μια όμορφη παρέα ,Τετάρτη λοιπόν σήμερα 20/5 της Αγίας Λυδίας και παραμονή της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και ξεκινάμε ....το ταξίδι μας με τα άρθρα που επέλεξα και σήμερα για εσάς.
''Παιχνίδια θα μας παίξει ο καιρός σήμερα
Δείτε την πρόγνωση του καιρού''.
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Αττική, άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινες ώρες θα είναι ο καιρός αλλά θα υπάρξει βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Άστατος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά νότιοι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά, στην υπόλοιπη Ελλάδα:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά το πρωί ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
''Ποιοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ μένουν εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων''.
Η υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών για τις 100 δόσεις, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περιπτώσεις που ήδη υπάρχει συμψηφισμός οφειλών με χορηγούμενες παροχές και πιο συγκεκριμένα με συντάξεις.
Σύμφωνα με γενικό έγγραφο του ΙΚΑ τονίζεται ότι οι συνταξιούχοι, που είναι παράλληλα και οφειλέτες προς το Ταμείο, στην περίπτωση που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία συμψηφισμού της οφειλής τους με τις συντάξεις που λαμβάνουν, τότε χάνουν το δικαίωμα να υπαχθούν στις διατάξεις της νέας ρύθμισης.
Η αιτία για αυτή την αδυναμία είναι ότι έχουν προϋπολογιστεί τόκοι στο ποσό της οφειλής και τώρα που έχει ξεκινήσει η διαδικασία του συμψηφισμού, δεν μπορούν να απαλειφθούν.
Οι τόκοι αυτοί έχουν υπολογιστεί στο σύνολο της οφειλής και δεν αποτελούν ούτε προσαύξηση, ούτε πρόσθετο τέλος, επί του οποίου θα μπορούσε να γίνει έκπτωση, με βάση τις διατάξεις που διέπουν τη νέα ρύθμιση.
''Τι μαρτυρά το σχήμα του σώματος για την υγεία σας''.
Ο σωματότυπος κάθε ανθρώπου μπορεί να δίνει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.
Ειδικά όταν το σωματικό λίπος δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο αλλά «προτιμά» συγκεκριμένα σημεία, αυτό αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι που δεν πρέπει να αγνοήσετε.
Σωματότυπος «μήλο»
Το λίπος συγκεντρώνεται γύρω από τη κοιλιά. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι άνθρωποι που έχουν κανονικό βάρος, αλλά έχουν περίσσεια κοιλιακού λίπους γύρω από τη μέση μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο από εκείνους που είναι επισήμως παχύσαρκοι. Ο «ένοχος» είναι το στρώμα του λίπους, που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά και επικίνδυνα κοντά σε σημαντικά όργανα. Το λίπος αυτό ονομάζεται επίσης σπλαχνικό ή ενδοκοιλιακός. Μπορεί να ταξιδεύει γρήγορα στο συκώτι ή μέσω του αίματος να «εγκαθίσταται» στα τοιχώματα των αρτηριών. Το κοιλιακό λίπος είναι ένδειξη του μεταβολικού συνδρόμου και έχει συνδεθεί με τις καρδιακές παθήσεις, την αρτηριακή νόσο και το διαβήτη.
Σωματότυπος «αχλάδι»
Το λίπος συγκεντρώνεται σε γοφούς, μηρούς και οπίσθια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες, που έχουν σχήμα σώματος «αχλάδι» έχουν υψηλότερο ποσοστό οστεοπόρωσης, πιθανώς λόγω του επιπλέον βάρους που έχουν χαμηλά στους γοφούς. Πρόσφατη μελέτη αντικρούει την παλαιότερη άποψη, ότι τα άτομα με «σχήμα αχλαδιού» διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης, από ό, τι τα άτομα με σχήμα «μήλου». Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι το λίπος που συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ενός ατόμου για την ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου. Οι ερευνητές εξέτασαν μια ομάδα από 45 ασθενείς με πρώιμο μεταβολικό σύνδρομο και τα συνέκριναν με μια ομάδα ελέγχου 30 ατόμων, ίδιας ηλικίας και φύλου. Βρήκαν, ότι το λίπος στην οπίσθια περιοχή ανεβάζει το επίπεδο της πρωτεΐνης, που συνδέεται με υψηλή αρτηριακή πίεση και χαμηλή «καλή» χοληστερόλη. Άλλες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι το μέγεθος της μέσης είναι πιο σημαντικός παράγοντας από το βάρος του σώματος, για τον προσδιορισμό των καρδιακών παθήσεων, καθώς και ότι η αναλογία μέσης-ισχίων ήταν τρεις φορές πιο ακριβής στην πρόβλεψη του κινδύνου καρδιακής νόσου από ό,τι ο δείκτης μάζας σώματος.
Αδύνατα άκρα
Τα πολύ αδύνατα πόδια και τα χέρια μπορεί να αποτελούν ένδειξη έλλειψης μυών. Η χαμηλή μυϊκή μάζα είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες, που δεν ευνοούν τη μακροζωία.
''Πανζουρλισμό προκαλεί το νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ που μοιράζει 4,2 εκατ. ευρώ''.
Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην τελευταία κλήρωση του Τζόκερ και αυτή τη φορά το τυχερό παιχνίδι μοιράζει το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ σε όποιον βρει τους 5+1 «μαγικούς» αριθμούς.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη 21 Μαΐου και αρκετός κόσμος σπεύδει στα πρακτορεία με τις μαντεψιές και τις προβλέψεις να δίνουν και να παίρνουν.
Η κίνηση στα πρακτορεία θα κορυφωθεί, λίγες ώρες πριν την κλήρωση.
Να σημειωθεί ότι στην κλήρωση της Κυριακής (17/5) βρέθηκε ένα δελτίο με πέντε επιτυχίες (δεύτερη κατηγορία-5αρια) ο κάτοχος του οποίου κέρδισε το ποσό των 304.000 ευρώ.
Το τυχερό αυτό δελτίο παίχθηκε στα Τρίκαλα.
Οι τυχεροί αριθμοί της Κυριακής ήταν: 5, 7, 9, 33, 40 και 7.
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 20 Μαΐου''.
1825 : Ο Ιμπραήμ Πασάς νικάει τον ελληνικό στρατό στο Μανιάκι της Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της μάχης, σκοτώνεται ο Παπαφλέσσας, την ώρα που ο ναύαρχος Σαχτούρης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Καφηρέας
1769 : Γεννιέται ο Ανδρέας Μιαούλης, στρατιωτικός και πολιτικός, ναύαρχος του ελληνικού στόλου κατά τη διάρκεια του 1821
1875 : Πεθαίνει, σε ηλικία 58 ετών, η πρώην βασίλισσα Αμαλία, σύζυγος του Όθωνα
1941 : Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Πριν σας αποχαιρετήσω να πω ένα μπράβο στην Ελληνική Αποστολή και την φανταστική Μαρία -Έλενα Κυριάκου που χτες βράδυ κέρδισε με το σπαθί της το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στην Αυστρία.Λοιπόν τραγουδάρα σήμερα ,πολλά κέφια και ανεβασμένη διάθεση μας και δεν πάει να ρίχνει καρέκλες ,''Έχω χαρά ...και Πάω'' ο τίτλος από έναν νέο καλλιτέχνη που ακούει στο όνομα Βασίλης Μπατής ,δώωωωωωσσσσσσεεεεεεε σου λέω ένταση και ρίχτε και κανά χορό έτσι γιατί γουστάρουμε κόσμε μου,εμείς μαζί και πάλι αύριο Πέμπτη μέσα πάντα από την ηλεκτρονική εφημερίδα του Volvinews μέχρι τότε να μου είστε καλά .χαμογελάτε και Αγάπη μόνο Ρε......φιλιά στα μούτρα σας ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !


Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά