ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

21 Μαϊος 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

vegasΛίγο άργησα κόσμε μου σήμερα αλλά πρέπει που και που να επισκεπτόμαστε και την Εκκλησία ...Με τις θερμότερες ευχές μου για εσάς που γιορτάζετε σήμερα Πέμπτη 21 του Μάη των Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης θα ξεκινήσω

το σημερινό μου άρθρο,Χρόνια σας Πολλά και αισιόδοξα ,με υγεία και πολύ αγάπη κόσμε μου ...Την Καλημέρα μου σε όλους από όπου και να επισκέπτεστε την ηλεκτρονική εφημερίδα του Volvinews...Και ξεκινάμε με ειδήσεις που επέλεξα για εσάς.
Η Ελλάδα έχει από τις πιο καθαρές θάλασσες στην Ευρώπη
Όλες οι περιοχές κολύμβησης στην Κύπρο, το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα διαθέτουν ύδατα εξαιρετικής ποιότητας
Το 97% των περιοχών κολύμβησης στην Ελλάδα διαθέτουν ύδατα «εξαιρετικής ποιότητας», σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης που εκδίδουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην έκθεση συγκρίνεται η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης κατόπιν δειγματοληψίας σε περισσότερες από 21.000 παράκτιες και εσωτερικές περιοχές κολύμβησης σε όλη την Ε.Ε., την Ελβετία και την Αλβανία και αφορούν το έτος 2014. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ποιότητα των υδάτων στο 83% των περιοχών κρίνεται εξαιρετικής ποιότητας, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το 2013.
Όλες οι περιοχές κολύμβησης στην Κύπρο, το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα διαθέτουν ύδατα εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ενώ τις χώρες αυτές ακολουθούν -πέρα από την Ελλάδα (97 %)- η Κροατία 94 % και η Γερμανία 90 %, όλες με υψηλή αναλογία των περιοχών που διαθέτουν ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας.
«Κάποια στιγμή όλοι μας είμαστε τουρίστες και θέλουμε να απολαύσουμε την παραλία. Είναι προφανές ότι τα καθαρά και ασφαλή ύδατα κολύμβησης έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη διασφάλιση της υγείας μας και τα καλά νέα είναι ότι συνεχίζουν να βελτιώνονται. Έτσι, στην επόμενη βουτιά σας, θυμηθείτε τι κάνει η Ε.Ε. ώστε τα ύδατα στα οποία κολυμπάτε να συνεχίσουν να είναι ασφαλή και καθαρά!», δήλωσε ο Καρμένου Βέλα, Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία.
Τα ύδατα κολύμβησης κρίνονται ως «ανεπαρκούς ποιότητας» μόνο σε 409 περιοχές κολύμβησης στην Ευρώπη, αριθμός που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 2 % του συνόλου των υδάτων κολύμβησης, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά τέτοιων περιοχών εντοπίζονται στην Ιταλία - 107 περιοχές, 2 %, στη Γαλλία - 105 περιοχές, 3 % και την Ισπανία - 67 περιοχές, 3 %.
''ΚΑΙΡΟΣ''
Γενικά αίθριος καιρός και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές (πρόσκαιροι όμβροι) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη νωρίς το πρωί τοπικές νεφώσεις, στη συνεχεία γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος , βαθμιαία αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στη δυτική Μακεδονία.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
''Αίτημα εγγραφής των επιτυχόντων σχολών Αστυνομίας του 2014 το 2015
Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τους υποψηφίους του 2015''.
Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει καταθέσει αίτημα στην Επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την πρόσληψη-κατάταξη των επιτυχόντων ιδιωτών των πανελλαδικών εξετάσεων στις σχολές Αστυνομίας του 2014 κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Σε θετική περίπτωση και τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου, το Υπουργείο θα προχωρήσει στην κατάταξή τους.
Θυμίζουμε ότι η προκήρυξη του 2014 όριζε ότι οι 250 επιτυχόντες των πανελλαδικών εκείνου του έτους θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.
Όπως αναφέρει ο κ. Πανούσης σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή προς τον βουλευτή κ. Νικολόπουλο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μετά από σχετικό αίτημα της αρμόδιας Διεύθυνσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας γνωμοδότησε ότι η εγγραφή φοιτητή στη Σχολή Αστυφυλάκων, χωρίς την προηγούμενη διαγραφή του από τη Σχολή του Πολυτεχνείου, στην οποία είχε προηγουμένως εγγραφεί είναι αυτοδικαίως άκυρη, μη αρκούσης της (έχουσας προσωρινό χαρακτήρα) διακοπής των σπουδών του από τη Σχολή αυτή, γιατί κάτι τέτοιο δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της κρίσιμης διάταξης του άρθρου 2 παρ.9 του ν.1771/1988 και συνακόλουθα η ως άνω εγγραφή λογίζεται ως μη γενόμενη. Η Υπηρεσία οφείλει να εκδώσει σχετική διαπιστωτική πράξη με την οποία θα διαπιστώνεται η κατά τα ως άνω αυτοδίκαιη ακυρότητα της εγγραφής. Η έκδοση της ανωτέρω διαπιστωτικής πράξης θα έχει, εν τέλει, ως έννομο αποτέλεσμα και τη διαγραφή από τη Σχολή Αστυφυλάκων.
Προκήρυξη σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων 2015
Όπως έγραψε το news.gr εκδόθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά την εν λόγω προκήρυξη και να καταθέσουν μια σειρά δικαιολογητικών στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την ώρα 15.00 της 19-06- 2015.
Η κατάταξή σου στην Ελληνική Αστυνομία και η εγγραφή σου στη Σχολή Αξιωματικών ή Αστυφυλάκων, θα πραγματοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017
Ύψος
Άνδρες και γυναίκες θα πρέπει να έχουν ανάστημα 1.70 χωρίς υποδήματα
Δείκτης μάζας σώματος
Ως Δ.Μ.Σ. νοείται το πηλίκο του σωματικού βάρους των υποψηφίων σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα.
Οι γυναίκες υποψήφιες πρέπει να έχουν Δ.Μ.Σ. μεταξύ 18 – 26 Kg/m2. (Παράδειγμα: Ένας υποψήφιος με ύψος 1,75 μέτρα και βάρος 74 κιλά έχει Δ.Μ.Σ. 74/(1,75Χ1,75) = 24,16.
Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν Δ.Μ.Σ. μεταξύ 19-27 Kg/m2. Οι γυναίκες υποψήφιες πρέπει να έχουν Δ.Μ.Σ. μεταξύ 18 – 26 Kg/m2. (Παράδειγμα: Ένας υποψήφιος με ύψος 1,75 μέτρα και βάρος 74 κιλά έχει Δ.Μ.Σ. 74/(1,75Χ1,75) = 24,16.
Όριο ηλικίας
Δεν θα πρέπει οι υποψήφιοι να υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου 2015, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 01-01-1990 και μεταγενέστερα.
Νέο Προεδρικό Διάταγμα για τη σωματική ικανότητα
Όπως έχουμε αποκαλύψει είναι σε ισχύ το ΠΔ 11/2014. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην προκήρυξη: Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών Στρατού Ξηράς, κατά τα οριζόμενα στο Π.Δ. 11/2014 (Φ.Ε.Κ. Α΄-17).
Αυτά και για σήμερα ,κάνω ότι μπορώ για την δική σας ενημέρωση ,και έτσι με πολύ ανεβασμένη την διάθεση μας φτάσαμε στο τέλος του σημερινού άρθρου παρέα με το συγκρότημα Vegas και με ένα τραγούδι που γουστάρω πολύ για την θετική του ενέργεια ,τουλάχιστον εμένα αυτό μου βγάζει το τραγούδι ,διάθεση στα ύψη ,χαμόγελα ,αγάπη και μόνο αγάπη ρε κόσμε ,να το αφιερώσω εξαιρετικά στους εορτάζοντες και σε όλους όσους με ακολουθείτε καθημερινά ,εμείς μαζί και πάλι αύριο Παρασκευή με το κλείσιμο της μουσικοειδησιογραφικής μας εβδομάδας ,μέχρι τότε να προσέχετε τον εαυτό σας ,χαρείτε τον ήλιο ,μοιράστε χαμόγελα μην είστε ξινίθρες και ζήστε τα όλα ....Φιλιά στα μούτρα σας ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !

 


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top