ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

09 Ιουνίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

luciodallaὉ ἐπίλογος
Κι ἂν ἔφτασα τόσο μακριά, ἦηταν γιὰ νὰ μὴν ἀκούσω ποὺ δὲ μουῦ ἀποκρίθηκαν..κι ἄχ, πλανήθηκα πολὺ σὲ δρόμους, ἀκολουθώντας τοῦ τι ειναι τουτο τι ειναι εκεινο , κληρονόμος μιᾶς ἀνεξήγητης προδοσίας.....Θέλησα λοιπόν σήμερα να σας Καλημερίσω με δυο στίχους από ποίημα του Τ.Λειβαδείτη

,έτσι μου΄ρθε και είπα να το μοιραστώ μαζί σας ,Καλημέρες πολλές και όμορφες και χαμογελαστές ,και ερωτικές και προ πάντων αληθινές ,καλημέρες σε όλους εσάς που επισκέπτεστε την εφημερίδα του Volvinews ,καλημέρες σε εσάς που εργάζεστε και καλή δουλειά να έχετε ,καλημέρα στους Έλληνες όλου του κόσμου ,ξεκινάμε κόσμε με τον καιρό που φαίνεται να συνεχίζεται άστατος ,πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε όλα αυτά που έχω ανεβάσει και σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου.

''Άστατος καιρός: Μέχρι και... χαλάζι θα ρίξει''.
O καιρός εξακολουθεί να θυμίζει φθινόπωρο με τις βροχές και τις καταιγίδες να επιμένουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά οι οποίες στα δυτικά πιθανόν να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες οι οποίες πιθανόν τοπικά θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση τις βράδυνες ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
''Σεισμός 5,3 ξυπνά την Αθήνα: Μπορεί να επηρεάσει το ρήγμα της Αταλάντης;
Βορειοδυτικά της Χαλκίδας το επίκεντρο''.
Σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα της Τρίτης βορειοδυτικά της Χαλκίδας, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, η νυχτερινή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04.09 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στον υποθαλάσσιο χώρο του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, σε απόσταση 26 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 77 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά των Αθηνών. Το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 13 χιλιόμετρα.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι η σεισμική δόνηση προέρχεται από ρήγμα γειτονικό του ρήγματος της Αταλάντης, το οποίο δεν έχει γενετική σχέση με αυτό, και συνεπώς δεν μπορεί να το διεγείρει και να προκαλέσει μεγαλύτερο σεισμό. Aνέφερε μάλιστα ότι μετά τα 5,3 Ρίχτερ καταγράφηκαν μικρότερες σεισμικές δονήσεις, προερχόμενες από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει μια λογική μετασεισμική ακολουθία, η οποία λειτουργεί καθησυχαστικά καθώς καταγράφει τάσεις εκτόνωσης του φαινομένου.
Πάντως, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας εξέφρασε ανησυχία για ενδεχόμενη ενεργοποίηση του ρήγματος της Αταλάντης.
''Τι να κάνεις αν ο άνδρας σου είναι τσιγκούνης''.'
. Όπως έχει διαπιστωθεί από έρευνες και από την καταγραφή των περιπτώσεων ζευγαριών που έχουν ζητήσει υποστήριξη από έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας ή ψυχολόγο, η τσιγκουνιά μπορεί να είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που σηματοδοτεί
- Έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ίσως το πρόσωπο που το έχει να θέλει να ζει με έναν συγκεκριμένο απλό τρόπο ζωής και να διατηρεί χαμηλή εξάρτηση από τα υλικά αγαθά. Στην περίπτωση αυτή, ο λιτός τρόπος ζωής του συγκεκριμένου ατόμου δεν συνδυάζεται εύκολα με άτομα που ακολουθούν τον αντίθετο τρόπο ζωής, επειδή έχουν εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες.
- Μια τάση για αποταμίευση και ένα άγχος για τα χρήματα που προέρχεται από μια δύσκολη παιδική ηλικία. Ισως το άτομο να έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια λόγω οικονομικής ανέχειας και χρειάζεται να έχει πάντα αποταμιευμένα χρήματα για να αισθάνεται ασφαλές. Το συγκεκριμένο άτομο βάζει στις προτεραιότητές του την οικογένεια και τους αγαπημένους του, για όσα όμως κρίνει το ίδιο απαραίτητα.
- Μια τάση του ατόμου να δίνει λίγα, μια τάση τσιγκουνιάς συναισθημάτων, μια έλλειψη φροντίδας για τις ανάγκες των άλλων. Το άτομο αυτό διαχειρίζεται τα όσα προσφέρει στους άλλους ως πολύτιμα αγαθά που τα ανταλλάσσει μόνο όταν έχει ισχυρό συμφέρον (π.χ. στην αρχή μιας σχέσης). Ακόμα και με τους δικούς του ανθρώπους δεν είναι γενναιόδωρος, ούτε στα συναισθήματα ούτε σε ότι άλλο μπορεί να προσφέρει, δεν διαλέγει ακριβά δώρα ούτε όμως μπαίνει στον κόπο να ψάξει τι θα μπορούσε να ευχαριστήσει τους άλλους.
Το να καταλάβετε γιατί ο σύντροφός σας είναι «τσιγκούνης» θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά του, αλλά δεν πρόκειται μάλλον να βοηθήσει στο αλλάξει η συμπεριφορά του. Το καλύτερο είναι να το αποδεχθείτε και να ψάξετε για βελτίωση ή διαπραγμάτευση, όπως λέτε και η ίδια. Εάν είστε σίγουρη λοιπόν ότι πρόκειται μόνο για το πορτοφόλι του συντρόφου σας και όχι για τα συναισθήματά του, σκεφτείτε πριν του μιλήσετε τι είδους δυσκολίες σας δημιουργεί και πως σας κάνει να αισθάνεστε. Με βάση αυτά που θα σκεφτείτε, θα διαπραγματευτείτε μαζί του. Στο μέλλον ίσως έχετε να αντιμετωπίσετε οικονομικά προβλήματα, πως θα μπορούσατε και πόσο να διαχωρίσετε τα οικονομικά σας; Ποιο είναι το κατώφλι σας, δηλαδή το λιγότερο που δέχεστε ως «τσιγκουνιά»; Τι θα συμβεί εάν κρατήσει τα λεφτά του στον λογαριασμό του όταν εσείς θέλετε δάνειο για να σώσετε την δουλειά σας; Κατά πόσο μπορεί να ανεχθεί να ξοδεύετε εσείς τα χρήματα σας για πράγματα που εσείς θεωρείτε απαραίτητα; Στη συνέχεια βρείτε ενναλακτικές, τι περισσότερο μπορείτε να διαπραγματευτείτε ότι θα σας δώσει; τι θα συμβεί εάν κάθε χρόνο δεν πηγαίνετε τις διακοπές που θέλετε; Μπορείτε να βρείτε μια κοινή λύση, π.χ. να βρείτε κάποιου είδους διακοπές που να ευχαριστούν και τους δύο σας; Πως μπορείτε να ξοδεύετε εσείς τα χρήματά σας με τρόπο που να μην είναι σε πλήρη αντίθεση με τον σύντροφό σας;
Αφού έχετε πλέον στο μυαλό σας το ελάχιστο που μπορείτε, το περισσότερο που θέλετε και το τι μπορείτε να παραχωρήσετε, επιλέξτε μια ήρεμη στιγμή και για τους δύο για να συζητήσετε. Αρχίστε τονίζοντας πόσο γενναιόδωρος είναι μαζί σας και πόσο καλά περνάτε μαζί του. Τοποθετηθείτε, εκφράζοντας το πρόβλημά σας, με δηλώσεις του «εγώ», «εγώ δεν αισθάνομαι χαρούμενη όταν πάμε και κάνουμε….», «εγώ θέλω να κάνω … και βλέπω ότι εσύ διαφωνείς ή έρχεσαι σε δύσκολη θέση…» Κάντε τον διαχωρισμό ανάμεσα στο τι είναι για σας προσεκτική διαχείριση χρημάτων και τι είναι υπερβολική οικονομία Αποφύγετε να δώσετε την εντύπωση ότι υπάρχουν απόλυτα σωστοί τρόποι ζωής που μόνο εσείς ξέρετε ή να δείξετε ότι κάνατε υπομονή και δεν λέγατε τίποτα τόσο καιρό. Δεν υπάρχουν σωστές συνταγές, υπάρχει όμως τι αντέχετε και τι όχι.
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 9 Ιουνίου''.
1920 : Την έναρξη των επιθέσεων του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία κηρύσσει ο αρχιστράτηγος Παρασκευόπουλος
1821 : Κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης, οι Τούρκοι πυρπολούν τη Λιβαδειά
1822 : Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης οι Τούρκοι παραδίδουν την Ακρόπολη των Αθηνών
1825 : Μοίρα αγγλικού στόλου, υπό τον ναύαρχο Χάμιλτον, καταπλέει στο Ναύπλιο
2012 : Πεθαίνει η διάσημα Ελληνίδα συγγραφέας, Ζωρζ Σαρή.
Χτες λοιπόν δεν γουστάρατε τον Σ.Ψάλτη ,εντάξει κόσμε δεν με ενδιαφέρει στο άρθρο μου κάνω κουμάντο εγώ και θα ανεβάζω ότι γουστάρω εγώ (φυσικά και δέχομαι και τις προτάσεις σας) αλλά βλέπω ότι από χιούμορ είστε μερικοί/ες .....άνευ σχολιασμού ,οπότε το τραγούδι της ημέρας όπως βλέπετε είναι Όπερα ,με τον μεγάλο Σολίστ Luciano Pavarotti ,σας το αφιερώνω λοιπόν με αγάπη πολύ ,εμείς μαζί και πάλι αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου με πολλά και διάφορα θέματα ,Καλημέρα να έχετε όλη μέρα ,να προσέχετε τον εαυτό σας και να Αγαπάτε.....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top