Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

26 Ιουνίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

vasilis karrasΕντάξει έχουμε καταλάβει τελικά γιατί ορισμένων το μυαλό πήρε πολύ αέρα .....7 Μποφόρ χτες το βράδυ ,και συνεχίζεται ο άνεμος ,και συνεχίζεται μαζί του και η έπαρση μυαλών ,χαχαχαχαχαχαχα καλός τα μου τα τσαχπίνικα αλάνια μου ,καλώς τα μου τα γλυκά πρόσωπα τς μουσικής στήλης μου ,Καλημέρααααααα

όμορφε μου κόσμε ,καλημέρα Ελληνάρες μου ,καλημέρα στην πιο τρελή παρέα του διαδυκτίου και της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Volvinews. Μαζί και σήμερα Παρασκευή 26 του Ιουνίου και με κέφι και τρέλα οδεύω προς το τέλος της φιλοσοφικής και ειδησιογραφικής αλλά πάνω απ' όλα της Μουσικής στήλης που τόσο αγαπάτε ,άλλες 4 ημέρες θα είμαστε μαζί και θα ανανεώσουμε το μουσικό μας ραντεβού για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ,ας δούμε όμως τι έχω σήμερα στο ''καλάθι'' μου με τον καιρό φυσικά να πρωταγωνιστεί και πάλι ,καλή ανάγνωση φίλοι μου.
''Ήλιος και βροχή ο καιρός της Παρασκευής''.
Ηλιοφάνεια με σποραδικές νεφώσεις, πυκνότερες τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας όπου ενδέχεται να σημειωθούν και πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις, αναμένουμε την Παρασκευή 26 Ιουνίου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 11 έως 28 στη βόρεια Ελλάδα, 15 έως 29 στη δυτική Ελλάδα, 15 έως 28 στο βόρειο Αιγαίο και από 16 έως 28 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν κυρίως από τα βορειοδυτικά έως 5 και τοπικά στο Ιόνιο από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
''Το "γρήγορο αδυνάτισμα" και τα λάθη του''
Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και το θέμα συζήτησης «γρήγορο αδυνάτισμα» σχεδόν καθημερινό σε παρέες γυναικών αλλά και αντρών. Ξαφνικά όλοι συνειδητοποιούμε πως τα ρούχα λιγοστεύουν και πρέπει επειγόντως να χάσουμε κιλά πριν την εμφάνιση στην παραλία.
Μαγικά χάπια που κόβουν την όρεξη, καφές που αδυνατίζει, σκόνες και ροφήματα που αντικαθιστούν τα γεύματα, σούπες και χυμοί που μεταβολίζουν το λίπος, μασαζοκορσέδες και ένα σωρό άλλα, έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο.
Όσο και να θέλαμε να ισχύει, δε μπορούμε ακολουθώντας "μαγικά" τεχνάσματα να αναιρέσουμε τις διατροφικές "αμαρτίες" ενός ολόκληρου χειμώνα. Ο υπέρβαρος - παχύσαρκος ασθενής γίνεται πολλές φορές θύμα του μάρκετινγκ και υποβάλει τον οργανισμό του σε δίαιτες-βασανιστήρια, άλλοτε τρώγοντας μόνο λαχανόσουπα, αποβάλλοντας εντελώς τους "κακούς" υδατάνθρακες, αποκλείοντας τρόφιμα που δεν ταιριάζουν στην ομάδα αίματος ή έχουν προκύψει από το χ τεστ δυσανεξίας. Μέσα στις επόμενες γραμμές λοιπόν θα αντικρούσουμε κάποιες από τις διάσημες δίαιτες που υπόσχονται θαύματα.
Δίαιτες αποτοξίνωσης
Συνήθως πρόκειται για υγρές δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών τη βδομάδα. Περιλαμβάνουν συνήθως μόνο φρούτα και λαχανικά.
Σχόλιο
Η γρήγορη απώλεια αποτελεί μια κύρια αιτία της γρήγορης επαναπρόσληψης.
Η στέρηση τροφών δημιουργεί στον οργανισμό τις προϋποθέσεις για υπερφαγικά επεισόδια μετά το πέρας της δίαιτας. Έτσι, το άτομο υπερκαταναλώνει τροφές που του έλειψαν και στερήθηκε.
Η απώλεια βάρους είναι αποτέλεσμα απώλειας υγρών και μυικού ιστού και όχι λίπους.
Η δίαιτα του γκρέιπφρουτ
Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της μπορεί να καταναλωθεί απεριόριστη ποσότητα τροφής, αρκεί αυτή να προέρχεται από πρωτεϊνούχες ή λιπαρές τροφές και όχι από υδατάνθρακες. Έτσι μπορεί να καταναλώνονται άφοβα και μέχρι σκασμού μπέικον, αυγά, κρέας, βούτυρο κα., αλλά όχι μακαρόνια, πατάτες, ψωμί κ.α. συναφή αμυλώδη. Ωστόσο το "κρυφό χαρτί" της δίαιτας αυτής είναι ότι πρέπει μετά από κάθε γεύμα να καταναλώνεται γκρέιπφρουτ ή χυμός γκρέιπφρουτ γιατί έχει το χαρακτηριστικό "να διαλύει τα λίπη". Μάλιστα, οι εφευρέτες της διατείνονται ότι όσο περισσότερο τρως τόσο περισσότερο χάνεις. Και συνεχίζουν: αν δεν χάσεις στην αρχή μην απογοητευτείς, έτσι πρέπει, μετά την πέμπτη μέρα θα χάνεις 3 κιλά την εβδομάδα.
Σχόλιο
Το γκρέιπφρουτ δεν διαλύει τα λίπη. Ο μόνος γνωστός τρόπος για να κάψει ο οργανισμός λίπος είναι όταν η ενέργεια που καταναλώνεις είναι μικρότερη από αυτή που ξοδεύεις.
Είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη, γεγονός πολύ επικίνδυνο, ακόμα και για βραχύβια χρήση.
Ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, γεγονός που τον κάνει ευάλωτο σε πολλές παθήσεις.
Η στέρηση πολλών τροφών τις κάνει πολύτιμες για τον οργανισμό, ο οποίος μετά το τέλος της δίαιτας θα τις υπερκαταναλώσει.
Η δίαιτα της Λαχανόσουπας
Πρόκειται για μία ειδική συνταγή σούπας λαχανικών βασισμένη στο λάχανο. Η λαχανόσουπα αποτελεί το καθημερινό πιάτο σε ένα αυστηρά υποθερμιδικό πρόγραμμα διάρκειας 7 ημερών. Παράλληλα με τη σούπα, ο διαιτώμενος καταναλώνει και άλλες τροφές όπως φρούτα, άπαχο γάλα, λαχανικά και μικρή ποσότητα ψαριού και κρέατος. Εφευρέθηκε ένα εβδομαδιαίο μοντέλο με διαφορετική προσθήκη τροφής στην καθημερινή λαχανόσουπα, "ντύνοντας" έτσι επιστημονικοφανώς ένα όχι σωστό διαιτητικό σχήμα. Οι υποστηρικτές της δεν διατείνονται λιποδιαλυτική δράση για τη λαχανόσουπα, αλλά προτείνουν το μοντέλο αυτό ως μία λύση αποτοξίνωσης στη σημερινή εποχή της υπερκατανάλωση κρέατος.
Σχόλιο
Υπερβολικά μονότονη, δημιουργώντας, ακόμα και στο διάστημα της μίας εβδομάδας το αίσθημα της στέρησης.
Ελλιπής σε θρεπτικά συστατικά και κατ' επέκταση άτομα σε ομάδες κινδύνου (εγκυμονούσες, θηλάζουσες, παιδιά, άτομα με ιστορικό συνεχών διαιτών κα) δεν πρέπει να τις δοκιμάζουν.
Όλες οι προαναφερόμενες δίαιτες αποτελούν μη επιστημονικό τρόπο απώλειας βάρους, επικίνδυνο για την υγεία, δεν προτείνουν ένα γενικότερο πρόγραμμα αλλαγής τρόπου ζωής και προάγουν το φαινόμενο yo-yo που αποδεδειγμένα οδηγεί σε αύξηση βάρους και προβλήματα υγείας.
Καλό θα ήταν λοιπόν αν θέλουμε αυτό το καλοκαίρι να είμαστε πιο λεπτοί και πιο υγιείς να μην υποκύψουμε στον πειρασμό του "εύκολου και γρήγορου" αποτελέσματός. Αυξάνοντας τη σωματική μας δραστηριότητα με το κολύμπι και το παιχνίδι στην παραλία και ακολουθώντας παράλληλα ισορροπημένη διατροφή μπορούμε να χάσουμε με αργό και σταθερό ρυθμό τα κιλά που μας βασανίζουν.
''Με ένα τεράστιο συρτάκι θα γιορτάσουν τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά
Ανθρώπινη αλυσίδα χορού στους ήχους του Ζορμπά στο ενετικό λιμάνι της πόλης, στις 29 Ιουλίου''.
Στους ρυθμούς του Μίκη Θεοδωράκη και του Ζορμπά θα χορέψουν την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, οι Χανιώτες που θα βρεθούν στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.
Στις 19:45, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90ά γενέθλια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, οι κάτοικοι των Χανίων και οι επισκέπτες της πόλης θα δημιουργήσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα από την μία έως την άλλη άκρη του ενετικού λιμανιού, χορεύοντας τον χορό του Ζορμπά με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και τη συμμετοχή παραδοσιακών συλλόγων του τόπου.
Οι εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη θα έχουν τίτλο «90 χρόνια Μίκης, φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2015». Τη διοργάνωσή τους έχει αναλάβει ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Χανίων, την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
''Παράταση και επισήμως για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων
Έως τις 27 Ιουλίου για Φυσικά Πρόσωπα, έως 20 Ιουλίου για Νομικά Πρόσωπα''.
Εκδόθηκε σήμερα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών και Νομικών Προσώπων.
Ως προς τα Νομικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου 2015. Ως προς τα Φυσικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 27η Ιουλίου 2015.
Επιπλέον, με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο “Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα”, ορίζεται ότι οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων για τα Φυσικά Πρόσωπα θα παραμείνουν, σύμφωνα και με τον ΚΦΕ, οι 31η Ιουλίου 2015, 30η Σεπτεμβρίου 2015 και 30η Νοεμβρίου 2015.
Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27η Ιουλίου 2015.
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 26 Ιουνίου''.
1924 : Γεννιέται ο Κώστας Αξελός, Έλληνας φιλόσοφος
1925 : Πεθαίνει ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, Έλληνας πολιτικός
1994 : Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τον δεύτερο αγώνα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στις Η.Π.Α. με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας και ηττάται με 4-0.
Άρε κατακαημένε κόσμε ,άρε κοροιδάρες που κοιμάστε όρθιοι και πληρώνετε ξενοδοχείο ,ξυπνάτε ρε και δείτε ή μάλλον αντιληφθείτε ότι γιατί όχι ακόμη και οι ''κολλητοί'' σας παίζουν μονότερμα...Καυστικά που λέει και η αφεντικούλα μου Σούζη θα κλείσω την σημερινή στήλη ,έτσι γιατί γουστάρω να σας τα λέω έξω από τα δόντια ,λοιπόν παραδοσιακά θα σας αποχαιρετήσω ,άλλωστε σας το είχα ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ,παραδοσιακά και Μακεδονίτικα ,και φυσικά με την φωνή του ένα και μοναδικού Βασίλη Καρρά ,γιατί το έχω πει και στο παρελθών ότι όταν είσαι επαγγελματίας ,είσαι ρε φίλη επαγγελματίας και αγαπάς την δουλειά σου γιατί γουστάρεις ,και γουστάρεις να τραγουδάς τα πάντα ,έτσι κόσμε μου επέλεξα την φωνή του Βασίλη Καρρά και σας μεταδίδω την παράδοση μέσα από τα δικά μου μάτια και σας εύχομαι ολόψυχα να περάσετε ένα γ@μ@το Σαββ/κο ,με τρέλα και πολύ ,πολύ αγάπη ,προσέξτε τα χνώτα σας ...σας πιάνουν κότσο( και σας π@δάνε όχι εσάς )τα γύρω -γύρω σας....Προσέξτε που πατάτε και που βρίσκεστε ,,προσέξτε κόσμε ,προσέξτε πολύ ,οι νέες εφαρμογές για τα κινητά κάνουν θαύματα.....χαχαχαχααχαχαχαχαχααχα! Καλά να περάσετε σε όποια παραλία και αν βρεθείτε σε όποιο μαγαζί επιλέξετε να περάσετε τα βράδια σας ,εμείς μαζί και πάλι την Δευτέρα με τα ''αποχαιρετιστήρια'' τραγούδια που ετοιμάζω για εσάς .για ακόμη μια φορά ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε όλες τις φίλες και τους φίλους που επισκέπτονται την σελίδα ,καλημέρα στους συνεργάτες μου ....Φιλιά στα μούτρα σας ........ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ


Μαρία Μπακατζά

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μπακατζά