ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Νοεμβρίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

gonidisΜια ακόμη πολύ όμορφη ημέρα έχει ξεκινήσει και εγώ από το πόστο μου είμαι έτοιμη για ακόμη ένα μουσικό ταξίδι.Καλημέρα όλη μέρα σε όλο το μουσικό μου παρεάκι ,καλημέρα σε όλους τους επισκέπτες της μουσικής στήλης,καλημέρα γλυκέ μου κόσμε,πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε.....


''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12/11''.
1923 : Πεθαίνει ο Ερνέστος Τσίλερ, Γερμανός αρχιτέκτων, με σημαντικό έργο στην Ελλάδα, όπου σχεδίασε πάνω από 900 κτίρια.
1905 : Γεννιέται στη Λευκωσία ο συνθέτης και παιδαγωγός Σόλων Μιχαηλίδης
1953 : Γεννιέται ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς
1981 : Καθιερώνεται ως σχολική γιορτή η επέτειος του της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
1972 : Γεννιέται ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας.
''Μελετώνται αλλαγές για εφαρμογή από το 2017
Πανελλαδικές: Προς κατάργηση τα ειδικά μαθήματα''.
Η πρόταση για κατάργηση της εξέτασης ειδικών μαθημάτων έχει ήδη αποσταλεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για επεξεργασία ενώ έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Παιδείας
Αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις μελετάει το υπουργείο Παιδείας. Ήδη πρόταση με την οποία ζητείται η κατάργηση των ειδικών μαθημάτων στην εξεταστική διαδικασία για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας απέστειλε στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, που είναι βέβαια ανεξάρτητη αρχή, αλλά με ευθύνη να προτείνει στην εκάστοτε ηγεσία του σημαντικές αλλαγές.
Οι απαντήσεις των ιδρυμάτων θα πρέπει να έχουν δοθεί ως αύριο Παρασκευή έτσι ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν το συντομότερο δυνατό. Βέβαια η κατάργηση των ειδικών μαθημάτων, αν γίνει, δεν θα αφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 αλλά οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν από το 2017.
Σε ό,τι αφορά στην πρόταση για κατάργηση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως το γεγονός ότι κάποια από αυτά δεν διδάσκονται στα σχολεία με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα οι οικογένειες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως στις ξένες γλώσσες για παράδειγμα, το σύνολο σχεδόν των εξεταζόμενων είναι κάτοχοι πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, γεγονός που θα έπρεπε να είναι αρκετό για την εισαγωγή σε μια αντίστοιχη σχολή.
''Οι δανειστές πιέζουν για μείωση 40% των συντάξεων πριν τα 65
Δημόσιο: 50.000 υπάλληλοι χάνουν την πλήρη σύνταξη - «Βόμβα» στα όρια ηλικίας για όλους''.
Ανατροπή στον προγραμματισμό από τη διευκρίνιση στην εγκύκλιο Χουλιαράκη για τα νέα όρια ηλικίας στο δημόσιο - Έως και 17 χρόνια περισσότερα στην εργασία για ορισμένες κατηγορίες - Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Την ώρα που στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μπαίνουν αιφνιδιαστικά νέες απαιτήσεις για περικοπή έως 40% του ύψους των συντάξεων (σύνολο κύριας και επικουρικής) για όσους συνταξιοδοτούνται πριν από τα 65, νέα βασανιστική ανατροπή αντιμετωπίζουν περίπου 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι που χάνουν μέσα από τα χέρια τους το δικαίωμα για πλήρη σύνταξη.
Παράλληλα η πριμοδότηση με πολλά μόρια των βαθμών των ειδικών μαθημάτων οδηγεί σε χαμηλές επιδόσεις σε άλλα κύρια μαθήματα.
Η διευκρίνιση στην εγκύκλιο Χουλιαράκη για τα νέα όρια ηλικίας στο δημόσιο ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι και την 31 /12/2012 και δεν έχουν συμπληρώσει το κατά περίπτωση ισχύον όριο ηλικίας για την καταβολή της σύνταξης μέχρι και την 18/8/2015, υπάγονται στον Πίνακα 2» ανατρέπει τον προγραμματισμό πολλών κατηγοριών υπαλλήλων οι οποίοι είχαν δικαίωμα να βγουν ακόμα και σήμερα στη σύνταξη.
Ουσιαστικά κυνηγούν την «ουρά» τους καθώς επιβαρύνονται με επιπλέον χρόνια για να λάβουν ακόμα και σε ηλικία 60 ετών μειωμένη σύνταξη, ψαλιδισμένη διπλά εξαιτίας των αυξημένων πέναλτι (μειώσεις με καπέλο).
Υπάλληλος, δηλαδή, που είναι σήμερα 56 ετών και μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί πριν από ένα χρόνο στα 55 με μειωμένη σύνταξη αλλά έμεινε στην υπηρεσία , θα πρέπει να περιμένει άλλα 8,5 έτη για να πάρει πλήρη σύνταξη.
Σύμφωνα με τα ενδεικτικά παραδείγματα που παραθέτει ο εργατολόγος κ. Διονύσης Ρίζος
1. Γυναίκα δημοτικός υπάλληλος που προσελήφθη το 1985 είναι σήμερα 56 ετών. Είχε θεμελιωμένο δικαίωμα ώστε να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με πλήρη σύνταξη σε ηλικία 60 ετών και με μειωμένη σύνταξη από τα 55 που έχει ήδη συμπληρώσει. Με τις αλλαγές που επήλθαν ως αναφέρεται στην εγκύκλιο το νέο όριο ηλικίας για τη λήψη πλήρους σύνταξης είναι 64 ετών και 5 μηνών κι επομένως μειωμένη σύνταξη μπορεί να πάρει σε ηλικία 59 ετών και 5 μηνών χάνοντας έτσι την άμεση δυνατότητα συνταξιοδότησης και το «θεμελιωμένο δικαίωμα»

2. Εκπαιδευτικός 56 ετών σήμερα διορισμένος το 1986 συμπλήρωσε το 2011 την απαραίτητη 25ετία για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 61 ετών με πλήρη σύνταξη και σε ηλικία 56 ετών με μειωμένη (5 έτη πριν) ηλικία που είχε ήδη συμπληρώσει. Με τις αλλαγές που επήλθαν ως αναφέρεται στην εγκύκλιο το νέο όριο ηλικίας για τη λήψη πλήρους σύνταξης είναι 65 ετών και 6 μηνών κι επομένως μειωμένη σύνταξη μπορεί να πάρει σε ηλικία 60 ετών και 6 μηνών ετών χάνοντας τη δυνατότητα άμεσης συνταξιοδότησης και το «θεμελιωμένο δικαίωμα»
3. Δημόσια υπάλληλος 55 ετών σήμερα με συμπληρωμένη 25ετία το 2010 μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 60 ετών με πλήρη σύνταξη και των 55 με μειωμένη σύνταξη, ηλικία που έχει ήδη συμπληρώσει από τον 1/2015. Η εν λόγω υπάλληλος μετά τις αλλαγές του νόμου 4336/2015 και τη σχετική εγκύκλιο μπορεί να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 65 ετών και 3 μηνών και με μειωμένη σύνταξη σε ηλικία 60 ετών και 3 μηνών χάνοντας έτσι τη δυνατότητα για άμεση συνταξιοδότηση.
4. Άντρας δημόσιος υπάλληλος 57 ετών σήμερα είχε συμπληρώσει 25ετία το 2011 και μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί άμεσα καθώς πλήρη σύνταξη θα ελάμβανε στα 61 και μειωμένη στα 56 που είχε ήδη συμπληρώσει. Ήδη με την αλλαγή του ορίου ηλικίας ο ασφαλισμένος χάνει το δικαίωμα σύνταξης άμεσα καθώς μπορεί να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 64 ετών και 9 μηνών με πλήρη σύνταξη και σε ηλικία 59 ετών και 9 μηνών με μειωμένη.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν συνυπολογισμό όλων των συντάξεων ώστε να παίρνουν το 60% όσοι βγαίνουν πριν τα 65 έτη και αφού τα συμπληρώσουν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.
Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων, η απαίτηση των δανειστών να λαμβάνουν το 60% της σύνταξής τους όσοι είναι μικρότεροι των 65 ετών (χωρίς να διευκρινιστεί αν αυτό αφορά και όσους έχουν αναπηρικές συντάξεις, χηρείας) προκαλεί έντονες αντιδράσεις παρότι επισήμως έχει διαψευστεί από το Υπουργείο Εργασίας.
Πάντως στο ίδιο μήκος κύματος κυμαινόταν προηγούμενη πρόταση των δανειστών καθώς και της επιτροπής σοφών σύμφωνα με την οποία το ποσοστό αναπλήρωσης για κύρια και επικουρική σύνταξη δεν θα υπερβαίνει το 56% του συντάξιμου μισθού ώστε να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του συστήματος.
Χτες λέει στην Κίνα γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα μοναξιάς,το άκουσα στις ειδήσεις το βράδυ ,και μου την έδωσε ο δημοσιογράφος πάρα πολύ γιατί σχολίαζε αρνητικά αυτούς που είναι μόνοι τους (και δεν είναι σε σχέση) τι λες ρεεεεεε ;;;;;;;Αυτοί που είναι μόνοι τους μπορεί και να το θέλουν να είναι και εκτός αυτού υπάρχουν και πολλοί που βρίσκονται μέσα σε μια σχέση ,σε ένα γάμο που πραγματικά νιώθουν μεγάλη μοναξιά οπότε και η μοναξιά δεν διαλέγει είναι παντού ,όλοι θέλουμε έστω μια ώρα της ημέρας να μείνουμε μόνοι μας,όλοι γ'αυτό φίλοι μου σε εσάς μιλάω που είτε είστε μόνοι σας ,είτε θέλετε να μείνετε μόνοι σας ,και σας αφιερώνω το τραγούδι της ημέρας από τον μάγκα ,τρελίαρη τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη που λέει τα πράγματα με το όνομά τους ως έχουν,έτσι σας αποχαιρετώ ,όχι με απεργία μιας και σήμερα έχουμε λέει γενική απεργία για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να κατέβει σε απεργία για το μνημόνιο που ψήφισαν οι ίδιοι του ΣΥΡΙΖΑ....χαχαχαχαχααχαχαχαχα, με τρέλα και κόρδέλα κόσμε μου θα πάμε μπροστά ,χαχαχαχαχαχα,να είστε όλοι καλά ,εμείς μαζί και πάλι αύριο πρώτα ο Θεός ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top