ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

17 Νοεμβρίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

ostrigglospoyeginearnakiΜια Καλημέρα είναι αυτή ...πέστη και ας πέσει Χάμο...Ναι κόσμε ,μια καλημέρα δυνατή ,μια καλημέρα με χαμόγελα ,μια καλημέρα όλο χαρά και θετική ενέργεια γ'αυτό είμαι και εδώ σήμερα Τρίτη 17/11 για να σας πω την πιο όμορφη καλημέρα του διαδικτύου ,πέρα ως πέρα σε όλους σας ,τι και αν εργάζεστε ,τι και αν απολαμβάνετε στο σπίτι σας το καφεδάκι σας ,μια καλημέρα γλυκιά σας στέλνω με όλη μου την

αγάπη.Ξεκινάμε το μουσικό και ειδησιογραφικό ταξίδι της ημέρας με τον καιρό ο οποίος ξεκίνησε την ημέρα με κάποιες συννεφιές και την θερμοκρασία στην περιοχή μας να μη ξεπερνάει τους 19 βαθμούς ,οι άνεμοι από βόρειες κατευθύνσεις στα 4-5 Μπφ.
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17/11''
1968 : O Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάζεται δις εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου.
1861 : Γεννιέται ο Σπύρος Σαμάρης ή Σαμαράς ή Σαμάρας, κερκυραίος μουσουργός, που μελοποίησε τον «Ολυμπιακό Ύμνο» σε ποίηση Κωστή Παλαμά
1936 :
Πεθαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπαναστασίου, πρωτεργάτης της αγροτικής μεταρρύθμισης, που απέδωσε τα τσιφλίκια στους καλλιεργητές
1973 : Tα μεσάνυχτα τα τανκ περικυκλώνουν το Πολυτεχνείο, προκειμένου να καταστείλουν τη φοιτητική εξέγερση κατά της δικτατορίας. Οι φοιτητές καλούν τους στρατιώτες να ενωθούν μαζί τους. Ξημερώματα ένα τανκ γκρεμίζει την κεντρική πύλη περνώντας πάνω από τα σώματα όσων ήταν σκαρφαλωμένοι πάνω της και αφήνει πίσω του νεκρούς και τραυματίες. Η χούντα ανακοινώνει 16 νεκρούς, ενώ επανέρχεται ο στρατιωτικός νόμος από την κυβέρνηση Μαρκεζίνη.

1989 : Εγκαινιάζεται ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα, το MEGA Channel.
''Δωρεάν εξετάσεις για κολπική μαρμαρυγή
Στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν''.
Εβδομάδα αφιερωμένη στη διάγνωση και θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής διοργανώνει, από σήμερα έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν", με δωρεάν εξετάσεις, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καρδιακές αρρυθμίες.
Ειδικότερα, το Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης του Α΄ Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου οργανώνει ειδικό πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων -αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού και με αυστηρή τήρηση σειράς προτεραιότητας- για τη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής, το οποίο περιλαμβάνει κλινική εξέταση από εξειδικευμένους καρδιολόγους και ηλεκτροκαρδιογράφημα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, απαραιτήτως, να έχουν πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις: Γενική Αίματος-Σάκχαρο-Ουρία-κρεατινίνη-LDL-HDL-ολική χοληστερόλη-SGPT-SGΟT. Σε διαφορετική περίπτωση, παρέχεται η δυνατότητα να υποβληθούν στις απαιτούμενες αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, με χρήση του ασφαλιστικού τους φορέα (τιμές ΕΟΠΥΥ). Επιπλέον, επί ενδείξεων από τις αρχικές εξετάσεις, οι συμμετέχοντες στο
πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιήσουν Test Κοπώσεως, Triplex Καρδιάς και Holter Ρυθμού, επίσης σε τιμές ΕΟΠΥΥ.
Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από σήμερα έως και την Παρασκευή και κατά τις ώρες 08:00-15:00 στο τηλέφωνο 210.6972142.
Η κολπική μαρμαρυγή απασχολεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό Ελλήνων λόγω της μεγάλης συχνότητας της υπέρτασης, αλλά και του υψηλού μέσου όρου ηλικίας του πληθυσμού. Είναι η συχνότερη αρρυθμία και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης ιατρικής, καθώς αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και τη συχνότητα της καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ επιδεινώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.
''Nέος κύκλος επιβαρύνσεων
«Ραβασάκια» με «τσιμπημένες» προκαταβολές φόρου σε 30.000 επιχειρήσεις''.
Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να σταλούν τα ειδοποιητήρια της εφορίας για την καταβολή των αυξημένων προκαταβολών φόρου από τις επιχειρήσεις
Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να σταλούν τα ειδοποιητήρια της εφορίας για την καταβολή των αυξημένων προκαταβολών φόρου από τις επιχειρήσεις.
Έτσι, όπως αναφέρει το Euro2day.gr, 30.000 επιχειρήσεις εντός των επομένων ημερών θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου η οποία βεβαιώθηκε με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα κέρδη του 2014, από το 80% στο 100%.
Το ποσό προσεγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 300 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο μέσος έξτρα φόρος για κάθε νομικό πρόσωπο να είναι της τάξεως των 10.000 ευρώ.
Οι πιέσεις στη ρευστότητα εντείνονται από το γεγονός ότι η έξτρα προκαταβολή φόρου θα πρέπει να εξοφληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Νοεμβρίου και η επόμενη έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Οι αυξημένες προκαταβολές φόρου, για κέρδη τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους 2014, αφορούν όλα τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες οι οποίες είχαν παραμείνει σε προκαταβολή φόρου 80%, σε αντιδιαστολή με τράπεζες και ανώνυμες εταιρείες οι οποίες ήδη επιβαρύνονταν με προκαταβολή 100%.
Παράλληλα, το 2016 έρχεται νέος κύκλος επιβαρύνσεων, οι οποίες θα αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ηδη έχουν ψηφιστεί διατάξεις οι οποίες προβλέπουν ότι η προκαταβολή φόρου από το 55% αυξάνεται σε 75% για κέρδη που προκύπτουν στη διάρκεια του τρέχοντος φορολογικού έτους, ενώ για κέρδη τα οποία θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφεξής, η προκαταβολή φόρου θα είναι στο 100% του φόρου που αναλογεί.
Αυτά τα ολίγα για σήμερα και με το τραγούδι της ημέρας σας αποχαιρετώ ,επέλεξα το απόσπασμα από την ταινία ''Ο στρίγκλος που έγινε Αρνάκι''και την κινηματογραφική παρέα να τραγουδάνε όλοι μαζί τα τραγούδια που βλέπετε ,ποιος θα ξεχάσει την ατάκα ''Το νου σας ρεμάλια ,το νου σας'',πόσο επίκαιρο και πόσο μπροστά ήταν οι σεναριογράφοι της τότε εποχής,μέσα πέσανε ...Σας το αφιερώνω με αγάπη ,σε όλους από όπου και αν επισκέπτεστε την μουσική στήλη ,σε όλους τους μουσικούς μου ακόλουθους με την ευχή να περάσετε και σήμερα όμορφα ,με ζωντάνια ,με πολύ αγάπη ,με σεβασμό στον συνάνθρωπό μας ,με ότι τέλος πάντων εσείς γουστάρετε...Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ στο πολυτεχνείο που ''γιορτάζεται'' σήμερα μιας και έχω μια εντελώς άλλη άποψη από αυτήν που έχετε οι
περισσότεροι ...Λοιπόν κόσμε μαζί και πάλι αύριο Τετάρτη σε ένα νέο μουσικό ταξίδι με πολλά και διάφορα....Φιλιά στα μούτρα σας ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top