ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 30-11-2015
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

30 Νοεμβρίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

zigzagΤου Αγίου Αντρέα σήμερα και οι παλιοί παππούδες και γιαγιάδες λένε ότι σήμερα αντρειώνει το κρύο ...Και έχουν απόλυτα δίκιο...Ψόφος και ψοφόκρυο κόσμε μου ,

επιτέλους όμως να μπαίνουμε σιγά σιγά σε χειμερινή τροχιά,Χρόνια πολλά σε εσάς που γιορτάζετε να σας χαίρονται .... Εγώ εδώ στο πόστο μου για να σας στείλω την πιο αληθινή και χαμογελαστή Καλημέρα σε όλους εσάς που θα επισκεφτείτε και σήμερα την μουσική στήλη του Volvinews.Καλημέρα ,καλημέρα αισιόδοξη και ευλογημένη σε όλον τον ντουνιά ,καλή μας εβδομάδα δημιουργική και χαρούμενη άσχετα με όποια προβλήματα έχει ο καθένας μας στο ''κεφάλι'' του.Ο καιρός αίθριος με λίγες συννεφιές στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου μας ,κρύο αρκετά τσουχτερό ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες,άνεμοι από βόρειες κατευθύνσεις στα 7-8 Μπφ,μας ''παίρνουν και μας σηκώνουν''και γ'αυτό ο υδράργυρος παίρνει την κατιούσα....
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30/11''.
1974 : Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία
1903 : O Γρηγόριος Ξενόπουλος δημοσιεύει στο λογοτεχνικό περιοδικό Παναθήναια το ιστορικό του άρθρο "Ένας ποιητής", για τον Καβάφη, με το οποίο ο Αλεξανδρινός ποιητής γίνεται γνωστός στο ελληνικό κοινό
1949 : Γεννιέται ο μουσικός και ηθοποιός Βλάσης Μπονάτσο958 : υποβάλλεται στην κυβέρνηση Καραμανλή η μελέτη για την κατασκευή του Μετρό των Αθηνών, το οποίο θα κατασκευαστεί προσεχώς και κατά τμήματα. Το προσεχώς σήμαινε 33 χρόνια.
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
SOS από ΚΕΕΛΠΝΟ: Βάλτε φρένο στα αντιβιοτικά
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι επιστήμονες για τη χρήση των
αντιβιοτικών, καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει πρώτη στην κατανάλωση των αντιβιοτικών στην κοινότητα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα περισσότερα φάρμακα πρώτης επιλογής εδώ και αρκετά χρόνια είχαν αντικατασταθεί από πιο προωθημένα (νέας γενιάς) αντιβιοτικά, κυρίως για τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, καθώς και για τις λοιμώξεις του κατώτερου ουροποιητικού, που αποτελούν τις συχνότερες λοιμώξεις στην κοινότητα.
Όσον αφορά τη νοσοκομειακή κατανάλωση η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά στην πρώτη θέση στην κατανάλωση των προωθημένων αντιβιοτικών, που αποτελούν τις τελευταίες θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση σοβαρών λοιμώξεων από πολυανθεκτικά βακτήρια.
Αυτά τόνισαν μεταξύ άλλων, σήμερα, επιστήμονες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας, και επισήμαναν ότι η αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικότερες και διαχρονικότερες απειλές για τη δημόσια υγεία στη χώρα.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως ανακοίνωσαν, προχωρά σε δράσεις με στόχο την προώθηση της ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών με ειδική επιτροπή από επιστήμονες που ασχολούνται κατά αποκλειστικότητα με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ήδη έχουν εκπονηθεί συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας που στοχεύουν στη βελτίωση της συνταγογράφησης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, αλλά και στο νοσοκομειακό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την κοινότητα, στόχος είναι η ενίσχυση των ιατρών με εργαλεία που βοηθούν την επιλογή της καταλληλότερης εμπειρικής θεραπείας για τις συχνότερες λοιμώξεις, όπως είναι για παράδειγμα η οξεία φαριγγοαμυγδαλίτιδα, με τη χρήση άμεσων διαγνωστικών τεστ από τον ίδιο τον κλινικό ιατρό μπροστά στον ασθενή, όπως το strep test για την ταχεία εντός 5 λεπτών διάγνωση της παρουσίας στρεπτοκόκκου και με πολύ χαμηλό κόστος, καθώς και των επικαιροποιημένων κατευθυντήριων οδηγιών. Στο νοσοκομειακό χώρο στόχος είναι η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου με την αποτελεσματική λειτουργία της Ομάδας Επιτήρησης και Ορθολογικής Χρήσης των Αντιβιοτικών (ΟΕΚΟΧΑ) και τη διαφύλαξη των τελευταίων θεραπευτικών επιλογών που διαθέτουμε για σοβαρές λοιμώξεις από πολυανθεκτικά μικρόβια. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον περιορισμό της χειρουργικής αντιμικροβιακής προφύλαξης, που αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο δράσης για τον έλεγχο της κατανάλωσης των αντιβιοτικών στο νοσοκομειακό χώρο σε διεθνές επίπεδο.
Τέλος, βασικός πυλώνας όλων των δράσεων είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των ιατρών που συνταγογραφούν σε όλους τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, μέσα από ειδικά προγράμματα βάσει των επικαιροποιημένων κατευθυντήριων οδηγιών που εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του κέντρου παρουσίασαν έρευνα που πραγματοποίησαν με την Kapa Research, η οποία δείχνει ότι ένας στους δυο ενήλικες άνω των 18 ετών έχει πάρει κάποιο αντιβιοτικό τον τελευταίο χρόνο. Το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό τα τελευταία χρόνια. Οι κυριότερες αιτίες λήψης αντιβιοτικού είναι σταθερά οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, κυρίως ο πυρετός, ο πονόλαιμος, η ιγμορίτιδα και η παρουσία ακροαστικών. Το ποσοστό των παιδιών κάτω των 18 που πήρε αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο, όπως δηλώνεται από την οικογένειά τους, είναι 72,4% (3 στα 4 παιδιά) και είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι (60%)
Ένας στους τέσσερις που πήρε αντιβιοτικό το 2014, το πήρε χωρίς ιατρική συνταγή, είτε αγοράζοντάς το είτε έχοντας στο σπίτι από πριν. Το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 19% το 2015, ελάττωση που είναι στατιστικά σημαντική και οφείλεται στη μείωση της αγοράς αντιβιοτικού χωρίς συνταγή (OTC). Όσον αφορά το ποσοστό που το 2014 προσκόμιζε συνταγή στο φαρμακοποιό εκ των υστέρων (6%), το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σημαντικά το 2015 σε 9,2% . Συγχρόνως, 35% των ερωτηθέντων έχει στο σπίτι ανά πάσα στιγμή αντιβιοτικό για ώρα ανάγκης. Οι αριθμοί αυτοί είναι σταθεροί σε σχέση με το 2013 και το 2014.
Το ενθαρρυντικό και αυξημένο σε σχέση με το παρελθόν ποσοστό 45%, που το 2013 και 2014 δήλωνε ότι δεν θα πάρει αντιβιοτικά στο επόμενο επεισόδιο κρυολογήματος ή γρίπης, μειώνεται σε 39% το 2015.
''Ανάμεσα στους οκτώ καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για διακοπές αποτοξίνωσης από τον ψηφιακό κόσμο τοποθετεί τη Χαλκιδική - και συγκεκριμένα τα ακατοίκητα νησιά της - το Lonely Planet στην ψηφιακή έκδοση με τίτλο "Ταξίδια μακριά από την τεχνολογία".
Κατά το Lonely Planet, οι οκτώ αυτοί προορισμοί προκρίνονται ως τόπος διακοπών για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση μακριά από τα έξυνα κινητά τηλέφωνα, το wifi και τα instant messages και υπόσχονται αποτοξίνωση από την τεχνολογία καθώς τα ηλεκτρονικά μηνύματα αντικαθίστανται από τον ήχο των κυμάτων της θάλασσας, την απόλυτη ησυχία ή τις ψαλμωδίες σε μοναστήρια...
"Η Χαλκιδική είναι περισσότερο γνωστή ώς ένας "παιδότοπος" για τα πλήθη των καλοκαιρινών διακοπών. Υπάρχουν αστραφτερά παραθαλάσσια resorts, ταβέρνες με θαλασσινά λίγα βήματα από την ακτή και η ατμόσφαιρα μοσχοβολάει ούζο και αντηλιακό. 'Ομως, μπορείτε να εξερευνήσετε αυτή την ηλιόλουστη ενδοχώρα της Ελλάδας με πιο περιπετειώδη διάθεση. Αυτή η εμπειρία περιπέτειας περιλαμβάνει island hopping σε νησιά ακατοίκητα πέρα από τη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Επομένως πρέπει να περιμένετε εμπειρίες από ελεύθερο κάμπινγκ, φωτιές και ψάρεμα. Η ατμόσφαιρα είναι ποιητική, θα έρθετε κοντά με την εμπειρία της απομόνωσης και φυσικά δεν υπάρχει ηλεκτρισμός. Άλλωστε, το wifi είναι ένας περιττός περισπασμός όταν συλλέγετε τροφή για το δείπνο" αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της 'Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.
Στην ίδια λίστα βρίσκονται επίσης οι εξής προορισμοί: καλύβες -έστω πολυτελείς- στη Ναμίμπια, το Royal Belum State Park στη Μαλαισία, το Broken Hill στην Αυστραλία, ο παγετώνας Eqi στη Γροιλανδία, οι κιστερκιανές μονές στην Καταλονία, η Green Bank στις ΗΠΑ και το Lock Hourn στα υψίπεδα της Σκοτίας.
Αυτά κόσμε για σήμερα και ξεσκάλισα ένα πολύ όμορφο τραγούδι από τα παλιά και από το συγκρότημα ΖΙΚ-ΖΑΚ ,έτσι να κλείσω γλυκά και σε ανεβασμένους ρυθμούς την στήλη για να μας ''μπει'' ωραία η εβδομάδα ...Να σας το χαρίσω και να σας ευχηθώ καλό υπόλοιπο της ημέρας ,να προσέχετε τον εαυτό σας και να κοιτάζετε πάντα ψηλά...που ξέρεις κάτι καλό μπορεί να δεις .....Εμείς μαζί και πάλι αύριο με πολλά και διάφορα μέχρι τότε Φιλιά στα μούτρα σας .....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top