ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

30 Δεκεμβρίου 2015
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

libieratosΔεν κάνει κρύο στην Ελλάδα ;;;;;Κρύο δεν έκανε ...Ποτέ...Μπα δεν νομίζω κόσμε να ταιριάζουν οι στίχοι γνωστού τραγουδιού μιας και έχουμε μπει σε κλοιό χιονιά και κακοκαιρίας σε ολόκληρη την χώρα ,εντάξει μην είμαστε αχάριστοι μια χαρά είναι ο καιρός ,γιορτινός και χειμωνιάτικος και εγώ εδώ στο πόστο μου

με άλλη μια δυνατή μουσική επιλογή από τα παλιά για να σας πω μια γλυκιά καλημέρα απανταχού σε όλο τον κόσμο ,καλημέρα σας λοιπόν και αδράξτε την ευκαιρία που είναι έτσι ο καιρός και απολαύστε τον καφέ σας δίπλα σε ένα τζάκι ,σε ένα ζεστό μαγαζί ,σε ένα επίσης ζεστό σπίτι παρέα με όποιον εσείς γουστάρετε....Παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την κακοκαιρία και για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν για προορισμούς που ίσως συναντήσουν τον χιονιά που καραδοκεί...
''Συμβουλές για την κακοκαιρία: Πώς να προστατευτείτε από τον χιονιά
Οδηγίες για να προετοιμαστείτε εσείς και το σπίτι σας για τον χιονιά και τον παγετό''.
Από σήμερα, Τετάρτη, η χώρα μπαίνει στην... κατάψυξη. Τσουχτερό κρύο και χιόνια αναμένονται ακόμα και στην Αθήνα, ενώ η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βρίσκεται σε συναγερμό για τις επόμενες 72 ώρες με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα κάνει ποδαρικό από τη βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε ολόκληρη την επικράτεια.
Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι προβλέψεις δείχνουν χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Παράλληλα, προβλέπεται παγετός και έντονες χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές περιοχές της χώρας.
Για να αντιμετωπίσετε τον χιονιά η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας δίνει τις παρακάτω συμβουλές:
Αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις
-Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
-Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
Κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης
Αν βρίσκεστε στο σπίτι
-Διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε.
-Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.
-Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
-Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.
Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο
-Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
-Αλλάξτε πορεία αν είστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.
-Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
-Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Τοποθετείστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.
Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο
-Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.
-Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.
-Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις.
-Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
-Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.
Παγετός
-Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.
-Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών
-Μάθετε που βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.
-Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
-Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
-Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
-Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.
-Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.
-Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κλπ.).
-Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.
-Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.
-Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.
Αν παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευση
-Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει») τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε υδραυλικό.
-Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.
-Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ώστε να τις απομονώσετε.
ΚΑΙΡΟΣ
Σοβαρή μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός. Το κύμα της κακοκαιρίας κατεβαίνει από τα βόρεια και φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Η εΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και την πρώτη μέρα του χρόνου αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες και χιονιάς.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αύριο θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής – Ανατολικής Στερεάς και του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, οι τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Κεντρικής – Ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου κι από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής – Ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.
Επίσης, προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (κατά 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου), που θα γίνει αισθητή αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.
Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Ενισχυμένοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φτάσει τα 7 με 8 Μποφόρ.
H Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
''ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30/12''
1934 : Μονογραφείται η σύμβαση για την ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα
1957 : Γεννιέται ο τραγουδοποιός, Νίκος Πορτοκάλογλου
1961 : Μία ομάδα 83 νέων - Φίλοι της Μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη - αποστέλλουν στον Τύπο επιστολή διαμαρτυρίας "δια την άδικον και αντιπνευματικήν στάσιν των Ραδιοφωνικών μας Σταθμών, έναντι των τραγουδιών του, δια του αποκλεισμού από τας εκπομπάς των". Το όνομα Μανώλης Λοΐζος (Μάνος Λοΐζος) είναι το δεύτερο στη σειρά
1966 : Εκδίδεται η απόφαση για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Καταδικάζονται για θανατηφόρο σωματική κάκωση - συνέργεια, ο Σπύρος Γκοτζαμάνης (11 χρόνια), ο Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης (8,5 χρόνια) και για διατάραξη οικιακής ειρήνης άλλα 8 άτομα
1981 : Για την αντιμετώπιση του νέφους στο κέντρο της Αθήνας αποφασίζεται η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου στην αγορά και η εναλλάξ κυκλοφορία των αυτοκινήτων (μονά-ζυγά).
Πολλά και ενδιαφέροντα σας έχω σήμερα προ Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ,παρέα λοιπόν με τον Λάμπη Λιβιεράτο και κάτι από τα παλιά όπως προανέφερα σας αποχαιρετώ ,σας καλημερίζω ,σας ανανεώνω το μουσικό ραντεβού μας για αύριο τελευταία μουσική επιλογή για τον χρόνο που ''φεύγει''.....Να είστε όλοι καλά φίλοι και εχθροί ..Φιλιά στα μούτρα σας ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ''VOLVINEWS''.


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top