ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

17 Φεβρουαρίου 2016
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

elinakonstantopoulouΥπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μαζεύουν τα δάκρυα στην ψυχή τους και δημιουργούν εκεί... ήρεμες... ζεστές λίμνες... για να εξακολουθεί να υπάρχει και να κολυμπά στα νερά τους το καθαρό συναίσθημα.

Είναι ίσως εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν πραγματικά....Μπορώ λοιπόν να σας πω και σήμερα Τετάρτη 17 /2 την καλημέρα μου ,να σας στείλω την αγάπη μου και τα φιλιά μου και να σας ευχηθώ η ημέρα να κυλήσει όμορφα ,δημιουργικά και με όνειρα...Ξεκινάμε λοιπόν και σας είπα χτες για τον Λαζόπουλο ,εεεε ναι βρε κυρία μου και κύριε μου μόνο που δεν μας είπε χτες να ζητήσουμε και συγνώμη από τον κ Τσίπρα που φτάσαμε ως εδώ ,όλο οι άλλοι φταίνε ,όλο οι άλλοι και εγώ θα πω εδώ ότι κ. Τσιπρα και εσύ μας αποτελείωσες.......Τέλος παντων είπαμε το γλύψιμο στο γλύψιμο και αηδία ,αηδία ,αηδία τίποτα άλλο.Πάμε να δούμε τι σας έχω για σήμερα !
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17/2
1900 : Tους 600 φτάνουν οι νεκροί από τη φυματίωση στην Αθήνα
1914 : O ελληνικός στρατός εγκαταλείπει τη Βόρεια Ήπειρο, έπειτα από απαίτηση των Μεγάλων Δυνάμεων. Σχηματίζεται η Προσωρινή Κυβέρνηση της Βόρειας Ηπείρου υπό τον Χρηστάκη Ζωγράφο, η οποία διακηρύσσει την αυτονομία της περιοχής
1951 : Γεννιέται η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη.
ΚΑΙΡΟΣ
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τοπικά ακόμα και τους 28 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις.
Αττική
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώσουν, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Θεσσαλονίκη
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
ΥΓΕΙΑ
Εντυπωσιακά -αν όχι άνευ προηγουμένου και επαναστατικά- είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές μιας πειραματικής αντικαρκινικής ανοσοθεραπείας, η οποία ενισχύει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς, ώστε να καταστρέψουν τους όγκους, ακόμη και σε περίπτωση μεταστάσεων. Τα Τ-λεμφοκύτταρα έχουν προηγουμένως τροποποιηθεί στο εργαστήριο και επανεισαχθεί στον ασθενή.
Επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Στάνλεϊ Ρίντελ του Κέντρου Αντικαρκινικών Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον του Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τις βρετανικές «Guardian» και «Independent», ανέφεραν ότι ασθενείς με προχωρημένους καρκίνους του αίματος, που δεν αναμενόταν να ζήσουν περισσότερο από πέντε μήνες, εμφάνιζαν πλήρη ύφεση της νόσου 18 μήνες μετά τη θεραπεία, χωρίς πλέον τα παραμικρά ίχνη καρκίνου.
Με μία κλινική δοκιμή, περισσότερο από το 90% των ασθενών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία εμφάνισε πλήρη ύφεση της νόσου. Σε δύο άλλες κλινικές δοκιμές με 40 ασθενείς που είχαν είτε μη-Χότζκινς λέμφωμα είτε χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία, πάνω από το 80% ανταποκρίθηκε θετικά στη θεραπεία και περίπου οι μισοί εμφάνιζαν πλήρη ύφεση ύστερα από ενάμισι έτος.
Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν γίνουν οι αντίστοιχες επιστημονικές δημοσιεύσεις εντός του έτους. Άλλοι ειδικοί εμφανίσθηκαν πιο επιφυλακτικοί, επισημαίνοντας ότι η νέα θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική σε όλους. Επίσης, μερικοί ασθενείς -μετά τον αναπρογραμματισμό (τροποποίηση) του ανοσοποιητικού συστήματός τους- εμφανίζουν παρενέργειες όπως πυρετό, υπόταση, νευροτοξικότητα κ.ά., ενώ δύο πέθαναν.
Από την άλλη, πάντως, όλοι σχεδόν χαρακτήρισαν «άνευ προηγουμένου» τις βελτιώσεις που εμφάνισαν ορισμένοι ασθενείς, οι οποίοι μάλιστα προηγουμένως δεν είχαν ανταποκριθεί σε καμία άλλη θεραπεία.
«Τόσο στο εργαστήριο όσο και στις κλινικές δοκιμές βλέπουμε δραματικές ανταποκρίσεις σε ασθενείς με όγκους ανθεκτικούς στη συμβατική χημειοθεραπεία υψηλής δοσολογίας» δήλωσε ο Ρίντελ. Όπως είπε, «πρόκειται για ασθενείς στους οποίους είχαν αποτύχει τα πάντα έως τώρα και οι οποίοι είχαν προσδόκιμο ζωής δύο έως πέντε μηνών. Είναι εντυπωσιακό και τελείως ασυνήθιστο στην ιατρική - για να είμαι ειλικρινής- να βλέπει κάποιος τόσο θετική ανταπόκριση (σ.σ.: στη νέα θεραπεία) από ασθενείς με τόσο προχωρημένη ασθένεια».
Πρόσθεσε, όμως, ότι «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά μας. Η ανταπόκριση δεν είναι πάντα διαρκής. Μερικοί ασθενείς υποτροπιάζουν. Πρόκειται για ένα βήμα-ορόσημο που μπορεί να αλλάξει τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά χρειάζεται ακόμη χρόνος για αυτό. Επίσης, πρέπει να βρούμε τρόπο να εφαρμόζουμε τη νέα θεραπεία έγκαιρα και όχι να περιμένουμε, έως ότου οτιδήποτε άλλο έχει αποτύχει στους ασθενείς».
Προς το παρόν, η ανοσοθεραπεία φαίνεται να «δουλεύει» καλύτερα σε «υγρούς» όγκους του αίματος και του μυελού των οστών. Επιπλέον, οι γιατροί ελπίζουν ότι μειώνοντας τη δοσολογία των τροποποιημένων ανοσοκυττάρων θα περιορίσουν δραστικά τις παρενέργειες.
Ο Ρίντελ δεν διευκρίνισε πότε θα γίνουν μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές, δήλωσε όμως βέβαιος ότι πλέον η ανοσοθεραπεία έρχεται να αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα της αντικαρκινικής θεραπείας, παράλληλα με τις ακτινοβολίες και τη χημειοθεραπεία-φαρμακοθεραπεία.
Τεστ σάλιου ανιχνεύει τον καρκίνο σε 10 λεπτά
Στο ίδιο συνέδριο, ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ογκολογίας Ντέιβιντ Γουόνγκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν ένα τεστ σάλιου, το οποίο είναι σε θέση να ανιχνεύσει τον καρκίνο μέσα σε μόνο 10 λεπτά.
Το τεστ, που μπορεί να γίνει σε ένα ιατρείο ή ακόμη και στο σπίτι, εντοπίζει το DNA τυχόν όγκων, το οποίο κυκλοφορεί μέσα στα σωματικά υγρά του οργανισμού. Η διαδικασία άμεσης ανίχνευσης γενετικών μεταλλάξεων σε υγρά είναι γνωστή και ως «υγρή βιοψία».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τεστ -που δεν χρειάζεται πάνω από μία σταγόνα σάλιου- είναι ακριβές σχεδόν 100%, πανεύκολο στη χρήση του και φθηνό, καθώς στοιχίζει γύρω στα 20 δολάρια. Σήμερα υπάρχουν μόνο τεστ αίματος για την ανίχνευση του καρκίνου και χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να βγουν τα αποτελέσματά τους.
Το τεστ σάλιου θα αξιολογηθεί αργότερα εντός του 2016 σε κλινικές δοκιμές με ασθενείς που έχουν καρκίνο των πνευμόνων. Αναμένεται έγκρισή του από την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εντός της επόμενης διετίας.
Αποφάσισα να σας μεταδώσω το συγκεκριμένο τραγούδι μιας και χτες που παρακολουθούσα τον Φώτη και Μαρία όπου έχουν μια στήλη ''Κάτι από τα παλιά'' έτσι χτες φιλοξένησαν αυτήν την τραγουδίστρια την Ελίνα Κωνσταντοπούλου (καμία σχέση με την Ζωή του Σύριζα ) που όπως ανέφεραν και εκείνοι και εγώ το ξέρω γιατί την εποχή της δεκαετίας του 1990 μεσουρανούσε ,οπότε βρήκα την ευκαιρία και σας μεταδίδω κάτι από τα παλιά με τραγούδι που την έκανε εκείνη την εποχή πολύ γνωστή ,Αυτά με το τραγούδι της ημέρας ,εύχομαι να το ευχαριστηθείτε μιας και τουλάχιστον εμένα μου δίνει ''θετική''βρε παιδί μου ενέργεια ,είναι ανεβαστικό όπως και να΄χει..Ραντεβού αύριο Πρώτα ο Θεός μέσα πάντα από την ηλεκτρονική εφημερίδα του Volvinews.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για εσάς που και σήμερα θα είστε στην παρέα μας ,εδώ στην μουσική παρέα της αγαπημένης σας στήλης...Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top