ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2016)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

20 Μαϊος 2016
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

pontioiΚαι γρήγορα ,γρήγορα ήρθα και σήμερα Παρασκευή να σας πω την καλημέρα μου και να σας στείλω την αγάπη μου μέσα πάντα από την μουσική στήλη του αγαπημένου σας Volvinews

,καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα και με συννεφιά και με βροχή και που θα πει κυρία μου θα έρθει καλοκαίρι και θα ''σκάμε'' από την ζέστη και θα αναζητούμε λίγη δροσιά ,και που θα την βρούμε....οπότε ας κάνουμε υπομονή και ο καιρός φτιάχνει από Δευτέρα...Χτες σας έδωσα αναλυτική πρόγνωση του τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες και ημέρες ,να είστε προσεχτικοί γιατί κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα .Όπως σας είπα χτες εγώ σήμερα έχω ένα μικρό αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ,βέβαια η Σούζη χτες ανάρτησε ένα πολύ ωραίο άρθρο ,αλλά και εγώ έχω αυτήν την επιθυμία να αποτίσω ένα φόρο τιμής σε αυτό το τεράστιο θέμα .....
Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923[1]. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 326.000-382.000 Ελλήνων[2][3]. Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα. Τα γεγονότα αυτά αναγνωρίζονται επισήμως ως γενοκτονία από το ελληνικό κράτος, την Κύπρο, την Αρμενία, την Σουηδία,ορισμένες ομοσπονδιακές δημοκρατίες της Ρωσίας, την Σερβία, οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ και την Αυστραλία[4] αλλά και από διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.
Θεωρείται τμήμα της ενιαίας Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής, η οποία ήταν μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Η γενοκτονία ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.
Η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών βρίθουν μαρτυριών για το ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον του Ελληνικού λαού. Η Γενοκτονία των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε παράλληλα με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Κατόπιν εισήγησης του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994, και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο». Το 1998 η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 14ης Σεπτεμβρίου ως «ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».
Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ότι υπήρξε γενοκτονία και αποδίδει τους θανάτους σε απώλειες πολέμου, σε λοιμό και σε ασθένειες και δεν παραδέχεται ότι υπήρξε γενοκτονία.Ωστόσο πολλοί Τούρκοι επιστήμονες έχουν δημοσίως χαρακτηρίσει τα γεγονότα ως γενοκτονία.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20/5
1825 : Ο Ιμπραήμ Πασάς νικάει τον ελληνικό στρατό στο Μανιάκι της Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της μάχης, σκοτώνεται ο Παπαφλέσσας, την ώρα που ο ναύαρχος Σαχτούρης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Καφηρέας
1769 : Γεννιέται ο Ανδρέας Μιαούλης, στρατιωτικός και πολιτικός, ναύαρχος του ελληνικού στόλου κατά τη διάρκεια του 1821
1875 : Πεθαίνει, σε ηλικία 58 ετών, η πρώην βασίλισσα Αμαλία, σύζυγος του Όθωνα
1941 : Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Αυτά κόσμε μου για σήμερα και με το τραγούδι αυτό και την φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη σας αποχαιρετώ με τις καλύτερες ευχές μου για να περάσετε ένα όμορφο Σαββ/κο ...Χρόνια πολλά να ευχηθώ στον Κώστα και την Ελένη προκαταβολικά μιας και αύριο την σκυτάλη της μουσικής στήλης θα την έχει η Ρούλα Παναγιωτίδου....Εμείς μαζί και πάλι πρώτα ο Θεός την Δευτέρα ,μέχρι τότε να μου είστε όλοι σας καλά και πιστοί εδώ στην ηλεκτρονική εφημερίδα του αγαπημένου σας Volvinews. Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ!


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top